Hibás VGA?

Fórumok

Hali!

Adott egy Windows XP (ubuntut még nem tettem fel, mert elkevertem valahová a cd-jét), és egy nVidia 8400 GS. A gond az lenne, hogy egy idő után (random) bármilyen 3D-t használó alkalmazásról legyen szó, megzavarodik a kép.

pl.:

- Undyingnál összekeveredtek a textúrák és fagyott
- 3DMark2006-nál néha megbolondul a shader (összemossa a képet), néha szétszórja a képernyő egyes részeire a textúrát
- Egy demóból (farbrauschéktól letöltött) pedig egyszerűen kilép egy kb perc után

Minden bolondulás előtt egy pár másodpercre (2-14) leragad a kép. 2D-ben semmi gond. Minnél összetetteb a kép amit előhoz, annál hamarabb jön ez elő. Hőfok normális, nincs húzva. Passzív hűtésű.

Maga a VGA hibás, vagy a driver? Vagy mi?

előre is köszi

Hozzászólások

Ha van gari, akkor visszaviszed.
Ha nincs, akkor kuka.

Érdemes megnézni a biosan rögzített core és mem sebességeket (NiBiTor). Az eredményeket vessed össze a gyártó által megadott értékekkel.
Windows teszthez van pár segédprogram amivel tudsz core és mem sebességeket állítani (www.guru3d.com). Próbáld csökkenteni, hátha segít.

Én a hasonló betegségektől szenvedő FX5600-osomat adtam el áron alul, és az új tulajnál nem jelentkeztek a problémák (és azóta is kiválóan működik), nálam meg az új kártyával is előjöttek a problémák 1-2 nap után. Először egy AGP port portalanítás, utána meg alaplap csere segített a dolgon. Ha van rá lehetőség, próbáld ki egy másik gépben hogyan viselkedik.