Mennyiért vállalnátok - alkalmazásfejl

Sziasztok,
tippem nincsen, mennyit kérjek el. Projektmunka, vagyis ecceri fizu.
Feladat: képekobjektumok közötti legjobb/legrosszabb illeszkedés megkeresése (ply és bitmap),
zajszűrés: ua. a tárgyról készült két felévétel között van egy zajszint. Ezt szűrni kell. (nincsenek egzakt támpontok, nekem kell megkeresni az zajhatárt, ameddig csak a zajt szűröm, nem az információt).

C-ben, mert a fileok knagyok (bitmap 60Mb, ply: 600Mb), rohadtnagy felbontás.
Felület: legjobb valami xplatform, de MS biztos (esetleg GTK GUI, ha nagyon.).
Határidő: minél hamarabb, annál jobb.
A fileok szerkesztése és megjelenítése mehet valami progi meghívásával is első körben, a funkció a lényeg.

Hozzászólások

Az hogy mennyiért vállal az ember egy munkát két dolgon múlik:
1. Mennyi befektetett munkád lesz benne
2. Mennyit tud adni érte a megrendelő (meg kell sejteni, hogy a versenytársak mennyit fognak kérni, mennyire fontos nekik, ilyenek)
3. Mennyire érdemes alámenni az árnak a későbbi megbízások reményében

Tudom, ez már három :-). És még van ezer más. A lényeg az, hogy a 8 sor alapján amit írtál egyik sem becsülhető. Szeritnem az első lépés, hogy pontosan specifikálod a problémát majd megtervezed vázlatosan és megsaccolod mi mennyi idő lesz.
Persze ha rendesen megtervezted a rendszert az már a munka 80%-a, de hát sajnos ez van. Tervek nélkül nem lehet becsülni. Valami középutat kell keresni a becslés pontossága és az előre befektetett munka között.

Amit leírtál annak alapján lehet 1 hét meg fél év munka is.
Így nem lehet megmondahi, hogy mennyit kérj, csak rendes specifikáció után. Akkor tudja a megrendelő, hogy mit kap mennyi idő alatt, és te is, hogy mit kell megcsinálni mikorra.
Óradíj: 15.000 + ÁFA (mérnöki óradíj)

--
Ami elől menekülnek, az után szaladnak.

Világos. A baj az, hogy ennyi az input. Készülnek felvételek 3d-ben, nagyfelbontásban (0.1mm), alapkimenet ply formátum. Itt van eleve két felvétel között eltérés. Hogy mekkora: ki kell pöcsölni. (noise reduction)
Persze le lehet redukálni az egyes értékeket bitmapbe (pl. a mélységi értékeket grayscale-be), és lehet azzal dolgozni. De lényegében akkor is a te dolgod megállapítani, hogy mi a hibaérték, és azt szűrni. A technológiát még nem használták erre, ergo nincsen igazi támpont.(A lencsetorzítás meg nem az itt.)
Ha egy tárgyról készül 2 felvétel, akkor azt is meg kell mondani, hogy hol a legnagyobb/legkisebb az eltérés a két felvétel között. Sajnos, ekkora felbontásnál a vertex-szám is változik (zaj) és az értékük is csúszkál (zaj), tehát ezt is szűrni és jöhet a bestfit-worstfit elemzés.Ebből meg csinálsz valami szines eltérési bitmapot, oszt jól van.
Sajnos megint from scratch, mert erre az egészre nézve sincsenek értékek, a kontrollanyagot ők adják, te kéred, de onnan a tied a feladat:neked kell a rendelkezésre álló forrásfileokból megállapítani a zajt, vagy kallibrálni.
Másképpen: van 2 ply file, ami egy x-y-z elemhalmaz, a halmazok elemeinek száma eltérhet, az egyes értékek bizonyos tartományon belül eltérnek. Az illeszkedést erre a két halmazra kell megcsinálni. Fontos: a felbontás 0.1mm. Megtehető, hogy 1mm-re lebutítom a felbontást, de lehet, hogy akkor az már annyira durva, hogy annak, amire az elemzést felhasználják, nem felel meg. Sajnos, tképp ennyit tudok mondani erről és nem többet.

Allapodj meg a megrendelovel, hogy adjanak 10-20 minta fajlt, fizessenek neked ki 2 het munkat, es utana megmondod, hogy kb. mire jutottal a problemaval.

El kell magyarazni a megrendelonek, hogy ez nem rutin feladat, hanem olyan, amit elotte senki nem csinalt meg, kesz megoldasok nincsenek ra (algoritmusok lehetnek, de nem kesz keretrendszer, stb.). Igy elobb fizesse meg, hogy megprobalkozol egy prototipus eloallitasaval, es ha az sikeres, utana lehet szo ipari alkalmazas kifejleszteserol.

Szerintem ez a legjob megoldas magaddal es a megrendelovel szemben is.

Hat en is csak azt tudom mondani, hogy nagy vonalakban meg kell tervezned, hogyan lehet ezt megoldani (vagy mennyi ido ezt kikiserletezni), mennyi ido alatt tudod megirni, es azt megszorozni egy szep kerek szammal, az eredmenyt meterheled adokkal es kedvezmenyekkel es annyit kerj.

En meg egy plusz szorzot is be szoktam vezetni, megpedig attol fuggoen mennyire van kedvem azt a munkat megcsinalni (mennyire erdekel). Minel kevesbe, anal tobbet kerek erte (hatha ennyiert mar nem kell, ha meg megis, akkor ennyiert mar megeri nekem).

A'rpi

Én ilyesmivel foglalkozok.

Ebből a specifikációból ez lehet akár egy PHD disszertáció is, úgy, hogy a siker nem is garantált.

Attól függ, mi van a képen, mennyire kötött a megvilágítás, stb...

Mivel elég speciális és egyedi dolognak látszik, az árba mindenképp belekalkulálnám, hogy mennyire kérik a kizárólagos jogot a cucc felhasználására. Pl. ha esetleg kikötik hogy X időn belül másnak ezt nem adhatod el (ezt a szerződésben te vállalod végsősoron) akkor ez is egy plusz szorzó lehet.

200 misi.
Az a másik még ennyit sem fog tudni.