Animalt banner keszito

Fórumok

Tudtok celprogramot/vagy weboldalat javasolni, amellyel tudok kesziteni animalt bannereket. Az X iranyu felbontasa kellene sokkal nagyobbnak lennie, azaz  pl 1980x350.   Es nem 320x70-es felbontasban akarom ezeket, amit a legtobb oldal kinal.

Ha lehet, ingyenes megoldas lenne jo. Hat persze.

Az sem aratana, ha lennenek benne sablonok, amiket lehet hasznalni.

Hozzászólások

Gimppel simán behúzhatod gif-be amit szeretnél. Nekem nincs vele bajom, de múlt századi lesz a végtermék - erre azért készülj :)

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Blender? A videót, amit abban mentesz, át tudod konvertálni animált gif-fé, vagy valami nyílt webformátummá.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Etele pláza aula csík képernyő?

🙂

Tul sok idot ne szanj ra, ugyis megfogja majd az adblocker :)

Szerkesztve: 2024. 02. 01., cs – 18:08

GIMP. Mindent tud, amit szeretnél, animált GIF, sablonok, miegymás. Ha kicsit ügyesen válogatod meg a színeket, akkor egyáltalán nem lesz retro érzésű.

Ha az animált GIF 256 színe túl kevésnek bizonyulna, akkor meg mindenképp animált WEBP erre a célra. Animált PNG jól hangzik, de sosem terjedt el igazán, úgyhogy lutri, hogy megjelenik-e egy adott böngészőn vagy sem. A Motion JPEG tutira megy mindenhol, viszont az meg adatvesztéses tömörítés, ami a minőség kárára mehet.

Animált WEBP-t készíteni bármilyen formátumú (pl. PNG) képkockából pofonegyszerűen lehet a repóhoz mellékelt img2webp alkalmazással, de az ImageMagick (convert), ffmpeg (és ha minden igaz, a mencoder) is csont nélkül kezeli.

(Egy kis rant: szívem szerint azt mondanám, hogy használj BPG-t, ami technikailag és minőségben minden szempontból kenterbever minden animált GIF-et, MPNG-t, MJPEG-et, WEBP-t stb. formátumot, csak sajnos jogilag ingoványos talajon áll a HEVC miatt, ezért nem szorított még ki minden mást a francba. Egyébként ugyanaz a Bellard követte el, aki a qemu-t és a TCC-t is.)

Azért az derék lesz, amikor a 25 fps-t le kell animálni. Legyen az csak egy beúszó szöveg. Nem állítom hogy lehetetlen, de nagyon elszántnak kell hozzá lenni (persze nem néztem utána hogy van-e valami kulcsolásos trükk hozzá, perszepersze, script-fu, ajj, kellett nekem beleszólni...)

Ez szamodra kiderult?

Nekem eddig az jott le OP kiirasabol, hogy szeretne valamit, aminek a formatuma vagy animalt GIF vagy valamilyen video, es eleg nagy a felbontasa. Ja, es valoszinuleg nem jo neki a webes megoldas (bar ha videoba mentheto, ki tudja).

Csak szoveget szeretne ra? Fenyujsaghoz hasonloan, vagy maskepp? Szeretne ra palcikaembereket, kepeket, beagyazott videokat? Mozogjanak?

Teljesen maskepp kell mindhez hozzalatni. Ha csak szoveg kell, akkor imagemagick scriptbol legeneralja a kepkockakat, aztan valamivel (mencoder, ffmpeg, gimp) osszerakja videoba vagy GIFbe. Ha kepeket is tenne ra, akkor kicsit trukkosebb az imagemagick, de meg ugy is megoldhato. Ha szeretne ra valami 3D-s dolgokat is, Blender alatt nem allnek neki. Ha elore elkeszitett videokbol is kellenek bele reszletek, meg valamilyen vagoprogival neki kell menni az eredmenynek.

Persze ha hosszu videokrol van szo, akkor a kepenkent scriptrol rendereles sem igazan jatszik..

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Jo, ha most belemennek, hogy eleve nem is kerdezett semmit, csak tett egy kijelentest, akkor megint megkapnam, hogy nem tudok, es nem is akarok segiteni (ami amugy egyre inkabb igazabb).

A kiirasbol nekem a klasszikus "lower third" ugrott be, ami persze pont ugy lehet vakvagany is.

Es persze az is lehet - bar ketlem -, hogy a szinten klasszikus, porgetos-fuzetes megoldasra vagyik, es semmi, de semmi mas nem johet szoba.

"Ja, es valoszinuleg nem jo neki a webes megoldas" Ezzel a kijelentessel kezdte: "Tudtok celprogramot/vagy weboldalat javasolni". (Kemeles tolem). Szoval szerintem a weboldal is teljesen jo lenne.

Szoval tul sok a bizonytalansag, es aki nem vagja a temat - en nem vagom -, az hamar tevutra viszi a kerdezot. Allitot.

 

Jah, es a lenyeg... "Ez szamodra kiderult?" -- irta a 25 fps-t, mint minimumot... felteve ha nem par tizedmasodpercrol van szo (meg merem kockaztatni), akkor gondolom, hogy nem akarja kepkockankent megrajzolni.

A webesnel 2 dolog lehet:

Egyik esetben odamesz a weboldalra, beirod a meretet, hogy vizszintesen gorgetett szoveg legyen, meg beirod, hogy "Cicanyuszi", download, erre letolt egy videofile-t, ami a  megfelelo szoveget vegighuzza a canvas-on.

A masik esetben nem download gomb van, hanem play, es azt a bongeszoben vegiganimalja. Ezt tudod kepernyofelvevokkel (pl. obs) videova alakitani, kezzel. Utobbi lenyegesen egyszerubb.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

ChatGPT és Bard rengeteg ilyet tud neked ajánlani, próbáltad már? OpenToonz, Synfig Studio, Tupi, Pencil2D, Krita...

Persze, animator programok, meg weboldalak szazaval vannak a neten...de az en kerdesem egy nagyon specializalt topic-ra vonatkozik, ami a fenyreklam volt. Fenyreklamnak mondom azt, ami pl. a stadioniokban a palya mellet fut, tobbnyire szoveg tartalommal, esetleg kisbb kepekkel, amik mozognak jobbra balra. Ezeknek a jellegzetessege, hogy X iranyban nagyok, Y iranyban kicsik. Es megegy req az, hogy videofileba kell az output, azaz nem progi altal generalt canvason mozgo dolgok futnak...

A Blender, mint az egyik legismertebb cucc is kepes persze animaciokra, de nem kifejezetten erre valo.

Mondom én, ImageMagick lesz a Te barátod.

Pontosan ezeket tudja egy kis szkripteléssel: képkockák kigenerálása (képek ráhelyezése, szöveg kiírása pozícionáltan, egyszerűbb fading effektek stb.), majd az eredmény lementése animált GIF, animált WEBP, vagy akár valamilyen videoformátumban. Bármekkora méretű képeket kezel (bár asszem némely videoformátumnál kötött, hogy mik lehetnek a méretek). A szkriptek meg önmagukban sablonokként is funkcionálnak (azaz csak lecseréled benne a szöveget, a többi marad, és mehet is).

Az egyetlen egy szépséghibája, hogy parancsoros és nem csili-vili kattintgatós.

Nézz körbe errefelé:
https://www.imagemagick.org/Usage/fonts/
https://www.imagemagick.org/Usage/video/
https://www.imagemagick.org/Usage/anim_basics/

De most komolyan... erre tényleg "bármi" jó, tuti még excelben is meg lehet csinálni. Szóval neked egy egyszerű animátor kell. Ezt kb. 10 másodperc... jófaszom, legyen egy perc kereséssel találtam meg, a precíz kijelentésed kérdésfeltevésed alapján pont ez kell neked: https://www.youtube.com/watch?v=N8SF_-gJ0_w (ezt ugye már ajánlották is).  Ez a program pl. miért nem jó?

A másik lehetőség, hogy neked ennél sokkal specializáltabb valami kell, a spéci hardverhez, de ilyesmit nem említettél, szóval abból indulok ki, hogy "bármelyik" szokásos videóformátum megfelelő.

> Ezeknek a jellegzetessege, hogy X iranyban nagyok, Y iranyban kicsik

A videófájloknak az a jellegzetessége, hogy bármilyen felbontásban generálhatod őket, nem csak 1080p meg 4K létezik a világon.

> Es megegy req az, hogy videofileba kell az output, azaz nem progi altal generalt canvason mozgo dolgok futnak...

Az animátor programoknak pont videófájl is lehet az outputja.

Szóval akkor mi hiányzik neked?

Ha nem az animgifek szintjén akarsz megragadni, akkor Google Web Designer.