Forro napok Chicago-ban

Nem ez nem egy ujabb EV fikazos bejegyzes, ez kicsit relevansabb szakmai tartalom.
A het elejen riasztottak a rendszereink hogy valami gond van Chicago-ban es kornyeken az egyik CDN szolgaltatonkkal kapcsolatban, reszeletek alabb...

Szoval jottek az alertek, a userek at lettek terelve masik CDN-ekre, majd elkezdtem megnezni megis mi a szar lehet/lehetett.
Nem tudom ki mennyire van kepben egy DC hutesevel, de nagyvonalakban a feladat az, hogy a bent keletkezo hot az epuleten/termen kivulre dobjuk.

Sajnos ez az Equinix CH1-es termet illetoen nemnagyon sikerult, mert a sok ho es tul hideg miatt a kulteri egysegek nem tudtak ellatni a feladatukat.
Ilyen esetben nagyon hamar nagyon magasra tud szokni a homerseklet, ami miatt eloszor leskalazzak magukat a szerverek, majd szepen le is allnak.
A CH1 elegge frenkfentalt hely egyebkent Chicago-ban, ebbol kifolyolag a CDN szolgaltatoknak is eleg kritikus pontja volt ez, ami miatt megalltak.
Igy tortent hogy odakint es odabent is sikerult rekordokat donteni.

forras:
https://www.peeringdb.com/fac/7
https://status.equinix.com/incidents/nqg7t9cln634
https://www.sierrachart.com/SupportBoard.php?ThreadID=88928&Page=1

Hozzászólások

Szerkesztve: 2024. 01. 20., szo – 12:19

Frisslevego cserelovel nem tudtak "athidalni" vagy ehhez meg nem volt eleg hideg ?

Ez teljesen konyven kivuli, viszont nagyon sokat tud segiteni, a dolgon. Volt ilyen, nem vicces.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Kulcs: szabadlevegős hűtési rendszer kiépítésére lenne szükség. Már +10 Celsius fokban is szépen tudna a DC spórolni. Itthon is üzemel pár szolgáltató így.