[POL] Colorado állam diszkvalifikálta Trumpot

Fórumok

Colorado's Supreme Court has ruled that Donald Trump cannot run for president next year in the state, citing a constitutional insurrection clause.

Colorado Supreme Court kicks Trump off ballot, citing 'insurrection' - BBC News

Colorado supreme court disqualifies Trump from state’s 2024 ballot | US news | The Guardian

Hozzászólások

Ennyire félnek tőle ? egy bohoctól ?

For Whites Only meeting room!

Az a gyanúm, hogy jakobinus jakubovicsunk nem értette meg, hogy itt csak a colorádói republikánus előválasztásról van szó. A Republikánus párt már most bejelentette, hogy felfüggesztik az előválasztást ebben az államban amennyiben a Supreme Court nem semmisíti meg a colorádói döntést. Egyébként pedig ha Trump nyer az előválasztáson minden államban lehet majd szavazni rá a tényleges elnökválasztáson, így Colorádóban is. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Szerencsére -legalább- egyet legalább jogállamilag agyonlőttek. Nem minden ország olyan demokratikus, mint az USA, hiába... Mondjuk arrafelé hasonlóak manapság is a látogatások.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Trump azonnal arra szólított fel, hogy menjenek haza. Az üzenetét az akkori Twitter cenzúrázta.

Már előtte is ezt mondta a tömegnek:

I know that everyone here will soon be marching over to the Capitol building to peacefully and patriotically make your voices heard

Ha nem sikerült kiolvasnod, akkor itt egy tanulságos mese neked:

" Tisztelt Bíróság! Igaz, hogy a kés éles, de én azért adtam Pistike kezébe, mikor rohangált, mert szerintem nem korlátozhatom a szabadságát. Az csak egy véletlen lehet, hogy a kést belenyomta XY-ba, annak pedig ennek semmi köze ahhoz, hogy többször is magához a sátánhoz hasonlítottam. Ehhez nekem semmi közöm."

Ha pedig a szövegre gondolsz, abban vannak ilyen nyalánkságok is amik a fenti "éles kés" kérdést eléggé megtámogatják:

"And you have to get your people to fight. And if they don’t fight, we have to primary the hell out of the ones that don’t fight. You primary them. We’re going to. We’re going to let you know who they are. I can already tell you, frankly."

Lefordítom neked:

„Rá kell vennünk őket [a republikánus szenátorokat és képviselőket], hogy harcoljanak. Ha nem küzdenek, az előválasztáson kiszavazzuk őket. Kiszavazzátok őket. Megcsináljuk. Elmondjuk majd nektek, kik ők [hogy ellenük szavazhassatok]. Őszintén, már most meg tudnám mondani.”

Szóval, hol is van a felszólítás erőszakra?

Nem hinném,  hogy van haszna, hogy lefordítod. Főleg, ha az az, hogy az amúgy is tudatosan sokféleképp magyarázható politikai tolvajnyelvet bővíted ki a saját elgondolásoddal.   Inkább olvasd el az egészet, példának írtam, fontos a helyszín és az esemény nem függetlenítheted az aktuális dologtól és látathatsz be mást. 
Egyébként az idézet erőszakosságot próbálta sugallni. Különösen tetszett ez amit beleköltöttél: "az előválasztáson kiszavazzuk őket" (abszolút irreleváns az időpont szempontjából)

Jóságos ég, most miért játszod a hülyét?

A beszéde a tömeg előtt egy másik helyszínen volt, ahonnan a tömeg a capitoliumhoz ment. A zavargások hírére üzent Trump:

We had an election that was stolen from us. It was a landslide election, and everyone knows it, especially the other side. But you have to go home now. We have to have peace. We have to have law and order. We have to respect our great people in law and order. We don’t want anybody hurt

Ezt cenzúrázta a Twitter.

Node honnan tudod, hogy mondjuk valaki a tüntetés részén van, támogatja, vagy amikor már a "az alkotmányos rend megdöntésére irányuló kísérlet" c. ügybe torkollik, és egyáltalán honnan tudjuk, hogy őt az alkotmányos rend zavarja, vagy épp az alkotmány vezérli? Hiszen ott hanyatlóéknál iskola anyag, és megtanulják.

Nagyon kényelmes bármilyen politikai ellenfélre rátolni, hogy puff akkor ő most már felkelő lett hirtelen. Ez picit olyan, mint a nagyon divatos fasisztázás és nácizás, hiszen ha valaki picit is ellenvéleményen van, akkor rögtön valami brutál bélyeget rá kell sütni, mert biztosan nincs, sőt ab ovo nem lehet igaza és kuss. Ez az igazi demokrácia ugye?

mondjuk ezzel is őt segítik :)

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

oldalak és eredmények fényében egyszer a választás a demokrácia diadala, másszor pedig egy előre lejátszott lejtős pálya

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

Mert elmulasztottak igazságügyi reformot csinálni Colorado államban. Adjuk esetleg kölcsön Handó Tündét?

Az lenne a legjobb, ha Hunter meg Trump egy cellába kerülne, a papa meg egy nyuggerotthonba vonulna vissza azonnali hatállyal, ahol végre megkezdhetik a gyógykezelését, amit elnökként nem kaphatott meg. Utána meg mindkét oldal értelmesebb és nyugodtabb jelölteket tenne a kirakatba.

Ramaswamy már megígérte, hogy ha Trump nem lehet a szavazólapon, ő is visszalép az előválasztástól. A többieket is erre szólította fel.

Ezzel a hajjal nem is csodálom, h betiltották.

Az emberből politikai mártírt csinálnak, meglepne, ha ezek után nem nyerné meg a választásokat.

"Everything fails, all the time."

ekkora reklámot Trumpinak :-D

For Whites Only meeting room!

Figyelmeztetés 2: a megfelelő kategóriába tedd az ilyen tartalmat

Cikkturkáló -> Flame

trey @ gépház

Esetleg googlezzunk erre a szövegre, hátha megtaláljuk valahol:

No person shall be a Senator or Representative in Congress, or elector of President and Vice-President, or hold any office, civil or military, under the United States, or under any State, who, having previously taken an oath, as a member of Congress, or as an officer of the United States, or as a member of any State legislature, or as an executive or judicial officer of any State, to support the Constitution of the United States, shall have engaged in insurrection or rebellion against the same, or given aid or comfort to the enemies thereof. But Congress may by a vote of two-thirds of each House, remove such disability.

Volt az a gyujtogatas+rablassorozat, amit a BLM az antifakkal csinalt. Eleg hosszu ideig tartott, megostromoltak egy ugyeszseget (napokon keresztul), egy nagyvaros kozepet kikialtottak fuggetlen orszagkent (CHAZ), felgyujtottak par dolgot tobb varosban, meg megoltek 30+ embert (30-nal abbahagytam a szamolast). Ja, plusz az elnokot a biztonsagi szolgalata kimenekitette, mert a Feher haz kozeleben is megprobaltak felgyujtani egy templomot. Gondolom emlekszel ra, kb. a covid elejen tortent. Ez volt a "mostly peaceful" mintakepe (J6-es tuntetok nem oltek meg senkit, egyik rendor lott le kozuluk valakit, akkor az gondolom "almost completely peaceful" lehetett).

Persze par randalirozot a rendorok elkaptak, Kamala - meg jeloltkent - ezeknek gyujtott a kiszabaditasara, hogy az ovadekot leteve ujra pusztithassanak (volt, akit tobbszor elkaptak a rendorok, szoval sikerrel jart).

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

> Kamala - meg jeloltkent - ezeknek gyujtott a kiszabaditasara, hogy az ovadekot leteve

Kicsit merengjél még ezen, hogy ez mitől is ontopik itt, ahol az államellenes lázadásról van szó. Gyk.: a beidézett szöveg az US alkotmány 14. kiegészítésének 3. pontja.

Szerk: budapesti dolgozók régi kérésére elmondjuk, hogy az óvadék letétele nem azt jelenti, hogy megszüntetik ellened az eljárást, vagy hogy automatikusan felmentenek.

Milyen választási ciklusra? Akármilyen hír jött is eddig Trump-ról, mindig volt itt egy-egy olvtárs, aki felhorgadt, hogy "na de éppen most?!" Esetleg kellene egy tízéves intervallum, amikor semmilyen választást nem tartanak, hogy addig elfogulatlanul lehessen vizsgálni Trump ügyeit?

  1. Hunter Biden ügyei jóval régebbiek mégsem kerültek tárgyalási szakaszba.
  2. Bármikor tárgyalhatnák: de láthatóan konkrétan a kampány időszakra időzítve mozdultak meg -ismét- a dolgok. Az előző kampány alatt hasonlóan.  Meglepő módon két kampány között csönd volt :D. Ideális helyzetben a politikának semmiféle ráhatása nem kellene legyen az igazságszolgáltatásra. Sem itthon, sem a példaképnek állított USA-ban.

Szerintem neked kimaradt az, amikor felmentették. Egyébként szövetségi szinten azóta se helyezték vád alá. Az meg furcsa, hogy egy állami bíróság ítélne el valakit a szövetségi kormány elleni lázadásért. Nyilván nem vagyok alkotmányjogász, de szerintem a SCOTUS majd elsöpri a dolgot.

Ez oké, de további szövetségi vádak hiányában jelenleg ez minden, amink van.

Egyébként lent te magad is fontosnak tartottad megjegyezni, hogy Trump nevezte ki a bírókat, akik felmenthetik. Szóval gondolom te is egyetértesz, hogy politikai csata zajlik a bíróságon. Demokraták nevezték ki az összes coloradói bírót, akik ezt az ítéletet hozták.

Szóval Colorado-ban kizárták Trumpot. De se Coloradóban, se szövetségi szinten ezekért a tevékenységekért nem ítélték el.

Ráadásul, a bíróság se azt vizsgálta, hogy történt -e ilyen cselekmény, hanem tényként kezelte és ez alapján zárta ki. /HA komolyan veszi magát akkor először Colorado állami szinten kellett volna eljárást indítania Trump ellen, és ha az eljárás eredményeként elítéli, (amit nyilván meg lehetett volna fellebbezni) akkor jöhetett volna a kizárás. Ez így nagyon jogállamira sikerült. Nem véletlen, hogy azért gyorsan felfüggesztették ezt a kizárást a felettes szervek.

Szép.

Még szerencse, hogy USA-jogrendszerben nagyon képben vagyunk itt mindnyájan. A derék embernek volt fellebbezési lehetősége, ezzel élt is.

Kis szerencsével az általa kinevezett bírók szavazataival őt felmentik, míg azok a fékezett habzású agyvelők, akik a ténylegesen részt vettek a támadásban, békességben ülnek a börtönben. Pl.: https://en.wikipedia.org/wiki/Jacob_Chansley#Arrest_and_criminal_procee…

Tök aranyosak ezek a találgatások adat nélkül, holott csak el kellett volna olvasni amit lentebb linkeltem.

The majority found that Trump "did not merely incite the insurrection," but "continued to support it" by continuing to urge then-Vice President Mike Pence to unilaterally toss out state Electoral College votes.

"These actions constituted overt, voluntary, and direct participation in the insurrection," the majority wrote.

A megállapítás alapján alkalmazzák az alkotmány megfelelő részét:

No person shall be a Senator or Representative in Congress, or elector of President and Vice-President, or hold any office, civil or military, under the United States, or under any State, who, having previously taken an oath, as a member of Congress, or as an officer of the United States, or as a member of any State legislature, or as an executive or judicial officer of any State, to support the Constitution of the United States, shall have engaged in insurrection or rebellion against the same, or given aid or comfort to the enemies thereof. But Congress may by a vote of two-thirds of each House, remove such disability.

 

Ez a coloradói legfelsőbb bíróság döntésének alapja.  A döntés ellen történt felebezés (lent linkelve) nem is vonja ezt kétségbe, hogy Trump elkövette volna ezeket vagy sem, hanem arról értekezik, hogy a fenti törvény nem vonatkozott az elnöknek a hivatalánál fogva mikor ezt tette.  Valamint, hogy a szólásszabadság és a jelölt állítás szabadságát ami az alkotmány első módosításában van.

Addig fogják csavarni ezt a végén, hogy Trump megint kimenti magát a bűn alól amit elkövetett. Ismerni kell az amerikai kultúrát szinte 0 az esélye, hogy Trumpot elmarasztalják. Ez is része a kampánynak. 

Még egyszer: olyasmire hivatkozva hoztak egy döntést, ami nem áll meg mert, az erről szóló vizsgálatban felmentették az érintettet. /szövetségi szinten/. Az adott állam nem vizsgálta érdemben a kérdést.

Egy magát valamire tartó bíró, szerinted hoz ilyen döntést?

Jó, akkor nem volt bírósági felmentés, de akkor ítélet se volt. Tehát ítélet és érdemi vizsgálat nélkül (bemondásra, sugallatra, vagy mert szerinte bűnös), de arra hivatkozással hozott egy ítéletet, amiről előre látható volt, hogy fellebbeznek, s azt el is fogadják. A független bíró hozott egy ítéletet, ami jobb helyeken (lassan fogalmam sincs hol van ilyen) egyenértékű a szakmai öngyilkossággal.

Bocs, de nem értem ezt mire írod.

Lehet félrevezető volt, hogy kétszer írtam az ítéletet. Az első arra a perre vonatkozott, amiben Trumpot megvádolták  a Capitoliumi buli miatt. A második a kizárásról hozott ítélet.

Szerintem amíg az elsőben nincs ítélet, addig a másodikban ez alapján döntést hozni???

Nem tudom, milyen elsőre gondolsz (hol, milyen fórum folyik, ki a vádló, ki a védő stb), egyelőre annyit tudunk, hogy egy tagállam illetékes bírósága megállapította, hogy vonatkozik Trumpra a 14/3-as szabály, ő pedig fellebezett a szövetségi bírósághoz. Folytatása következik.

Nem, ez úgy megy, hogy ha nem vagy hajlandó értelmezni amit írok, nem nagyon tudok segíteni. De összefoglalom még egyszer:

Van a szövetségi igazságügyi minisztérium, élén a Biden által kinevezett főügyésszel. Ez alá tartozik több bűnüldöző szerv, például az FBI. Ezek megfogalmazhatnának Trump ellen szövetségi vádakat felkelés szítása, támogatása, államellenes konspiráció (...) okán, de valamiért nem teszik.

Most ez is megindult, február 8-én kezdenek foglalkozni vele, mi innen szájkaratéval már nemigen tudjuk sürgetni az ügyet.

The US Supreme Court said Friday it will review the Colorado Supreme Court’s unprecedented decision removing former President Donald Trump from that state’s ballot.

The court scheduled oral arguments for February 8.

Na akkor, hogy a kifliszáj helyett tartalom is legyen a állam közigazgatásának (demokrata) vezetője a coloradoi bíróság döntését elfogadva ugyan, jóváhagyta, hogy a listán Trump neve rajta legyen, mivel az állami bíróság döntése ellen egy *el nem bírált* fellebbezés van folyamatban, ennek folyományaként a nyomtatást megelőző napig (vagy a legfelsőbb bíróság döntéséig) a bíróság döntését *felfüggesztették*.
Válogasd meg a hír forrásodat.  

The Colorado Republican Party on Wednesday appealed that state's Supreme Court decision that found former President Donald Trump is ineligible for the presidency, the potential first step to a showdown at the nation's highest court over the meaning of a 155-year-old constitutional provision that bans from office those who "engaged in insurrection."

The first impact of the appeal is to extend the stay of the 4-3 ruling from Colorado's highest court, which put its decision on pause until Jan. 4, the day before the state's primary ballots are due at the printer, or until an appeal to the U.S. Supreme Court is finished. Trump himself has said he still plans to appeal the ruling to the nation's highest court as well.

Colorado's Secretary of State Jena Griswold said Thursday that, with the appeal filed, Trump will be included as a candidate on the state's primary ballot unless the U.S. Supreme Court declines to hear the case or upholds the state supreme court's ruling

Én örülök neki, hogy vannak helyek ahol betartják a törvényt és a szellemét is. Nem éjszaka hoznak egy rendeletet, hogy a narancssárga hajúak nem lehetnek rajta a listán :)

vannak helyek ahol betartják a törvényt és a szellemét is.

LOL. persze. Amikor az igazságszolgáltatást direktben a politikai ellenfeled lejáratására és diszkvalifikálására használod fel. Amikor az erőszakszervezet az "állam-párt" szolgálatában áll.. Hozzájuk képest még Putyin is mindig elbábozza, hogy szavazhatsz elméletileg más(ok)ra is :).

Úgy tűnik nem csak a fiatalok köreiben terjed arra a kommunizmus.

Amikor az igazságszolgáltatást direktben a politikai ellenfeled lejáratására és diszkvalifikálására használod fel

Nem, az igazságszolgáltatás az igazságszolgáltatás a törvény az meg törvény. Ez épp olyan törvény amit nem tegnap hoztak és facebookon hirdettek meg. Egy kicsivel szilárdabb gránit, mint amit Viktor összetákolt. Azaz Trump amikor tette amit tett _pontosan tudta_ mi várhat rá. Ha diszkvalifikálva lesz (nem lesz) akkor azt _kizárólag saját magának köszönheti_ azaz saját magát diszkvalifikálta, a kérdés, hogy a legfelsőbb bíróság hogyan értékeli a részvételét.

 

Úgy tűnik nem csak a fiatalok köreiben terjed arra a kommunizmus.

Meséld már el, mi a kommunizmus? Te biztos tudod, mert használod, felismered hogy terjed. Én megvalósítottan ilyet sehol nem láttam a legközelebb állók ehhez az eszméhez most a (Thürmert is megelőzve) Viktor és haverjai.  

Dean Simonton professzor a Davis-i  Kalifornia Egyetemről, nem tudott ellenállni a kíváncsiságnak. Vizsgálatot végzett az összes amerikai elnök IQ-értékének becslésére
 

  • Bill Clinton 149
  • John F. Kennedy 151
  • George W. Bush 125
  • Joe Biden 115
  • Barack Obama 155
  • Donald Trump 119

Még a 115 is magasabb az átlagnál, ami kereken 100!

Ja, akkor az más,  mert 

- te is natív angol vagy
- te is US-ben élsz
- jobban értesz ehhez a becsléshez mint Dean Simonton (legalább utána nézhettél volna ki ez a csóka)

De persze egyik sem lenne nagyon fontos, hogy lásd, Obama annak idején a Harvard Law Review-et is vezette és a Harvardon végzett. 

Na ennyit a véleményed erősségéről. Nem azért, mert nem tartom hókumnak a látleletként kimondott intelligencia szintet, de azért erre a hókumra még sikerült rátenni egy lapáttal.

Nem én spec nem néztem utána, de merem remélni, hogy munkásságának nem a csúcsa volt a fenti bulvár.

Mer ezt másként nem igazán lehet értékelni.

Vagy másképp fogalmazva: e kijelentés, nem izgatott fel annyira, hogy késztetést érezzek utánanézni.

Szerk:

Egy poénra így reagálni jan elsején, ne már.........

ha komolykodni akarunk: jogi tehetség és az IQ közötti korrelációról is szólhatnál. S ha már itt tartunk a Law Review vezetése és a jogi tehetség közöttiről is.

ha komolykodni akarunk: jogi tehetség és az IQ közötti korrelációról is szólhatnál. S ha már itt tartunk a Law Review vezetése és a jogi tehetség közöttiről is.

A Harvardon történő végzés eléggé determinálja a műveltségi szintet. A Law Review vezetése a kivételes teljesítmény eredménye. De nem hinném, hogy nekem kellene ezt neked elmondanom. 

Kíváncsi lennék ennek a "becslésnek" -mivel eleve becslés, ezért bizonyításról nem beszélhetünk- mondjuk úgy az bejövő paraméteriről, illetve a számításról.

Ez így elég bors bulvár szint.

De azt azért ne felejtsük el valahogy oda is kellett jutni, a megfelelő vagyont össze kellett gyűjteni, az azért 100 feletti IQ követel.

Január 1.-től Coloradó betiltja az otthon összeszerelt vagy sorozatszám nélkül 3D-ben kinyomtatott lőfegyvereket.

Továbbá Coloradóban a részben vagy egészben kormányzati szervek tulajdonában lévő új épületeknek minden emeleten, ahol nyilvános illemhelyiségek vannak, legalább egy olyan illemhelyet kell biztosítaniuk, amely nem határozza meg a használók nemét. Egy ismerősöm mondta, hogy a női WC-k sokkal undorítóbbak szoktak lenni mint a férfiakéi... Remélem mi nem vesszük át ezt az irányzatot :D

Szerkesztve: 2024. 01. 08., h – 18:26

Vicces videó: https://www.youtube.com/watch?v=gIvHf-GbpuQ ( WARNING: This video should scare the hell out of you! #TrumpsNewAmerica - Eleven Films 2:35)

Egy right wing kommentátor megjegyezte: "Vannak benne jó ötletek. Ez pro-Trump, vagy Trump ellenes videó?" :-)

Nikki Haley Washingtonban 60%-al legyőzte Trumpot.

Nézd, a Trump elég sötét, de amit játszik elnökként még sötétebb. Azonosul az átlaghülyével. Nálam az értelmes ember ott kezdődik, hogy megpróbálja megérteni, amit a másik mond. Nos ameddig gyíkemberek az ellenfél (igen, ezt maga Trump is mondta, nem csak jótékonyan bólogatott)  és ezt valaki elfogadja, Na akkor nem kérdés, hogy milyen a politikai meggyőződése. 
 

gyíkemberek az ellenfél (igen, ezt maga Trump is mondta, nem csak jótékonyan bólogatott)

Mikor ejtette ki a gyikember szot (angol megfelelojet) a szajan? Erre van forrasod?

Sorosozni lattam. Klimavaltozasra koltott dollarmilliardokat megkerdojelezni is lattam. De chemtrailt, gyikembert es laposfoldet sosem emlegetett a valosagban, csak a kepzeletetekben.

olvasta a dékás kiskátéban, most ezt kell szajkózni.

Inkább nyomassa ezt, mint a jelenleg soron következő EP és önkormányzati választással foglalkozzon.

 

Ezaz, terjeszt willy, úgy sincs befolyásunk az amerikai elnökválasztásra, fecséreljétek erre az erőtöket.

Trump a buta, Biden pedig nem feledékeny, ha véletlenül kapna nehéz kérdést, simán meg tudja válaszolni. Nem csak azt, hogy milyen ízű a fagyija.

úgy sincs befolyásunk az amerikai elnökválasztásra

De azért a magyar miniszterelnök felkeresi Trumpot a választás előtt, hogy támogatásáról biztosítsa..

Egy gondolatkísérlet erejéig kíváncsi lennék a magyar kormány reakciójára ha ugyanez megtörténne itthon.. (pl. ha a magyar választási kampány idején egy nagyon magas rangú amerikai diplomata ideutazna és támogatásáról biztosítaná pl. Gyurcsány Ferencet)

Orbán Viktor pressziót gyakorol az USA választására - ne viccelj már nem ézed, hogy erőltetett amit írtál ?

Egyébként Pressman ezt csinálja vagyis NEM kell gondolat kísérlet - ez a valóság és még fegyver is van kezében és PÉNZ - hány milliárdot kapott az ellenzék a választásra ?

For Whites Only meeting room!

"Egy gondolatkísérlet erejéig kíváncsi lennék a magyar kormány reakciójára ha ugyanez megtörténne itthon.. (pl. ha a magyar választási kampány idején egy nagyon magas rangú amerikai diplomata ideutazna és támogatásáról biztosítaná pl. Gyurcsány Ferencet)"

Nem kell gondolatkísérlet, mert megtörtént már hasonló:

"Karácsony Gergellyel találkozik hétfőn Emmanuel Macron. A francia államfő és a főpolgármester tárgyalásán részt Márki-Zay Péter és Dobrev Klára is, valamint a Momentum elnöke, Donáth Anna is – tudta meg a hvg.hu.
Karácsony Gergely főpolgármesterrel tárgyal hétfő délután a Budapesten tartózkodó Emmanuel Macron francia köztársasági elnök – értesült a hvg.hu, információnkat városházi forrásaink is megerősítették. A találkozót a Franciaország budapesti nagykövetének rezidencián tartják. Megtudtuk azt is: a francia államfő és Karácsony megbeszélésén részt vesz Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője, valamint a Momentum elnöke, Donáth Anna is.
"

vagy:

"Nem a Békemenetre, hanem az ellenzékhez érkezik lengyel támogató: Donald Tusk Márki-Zay mellett lép fel.
...

A Műegyetem rakparton kedden délután 3-kor kezdődő nagygyűlés címe „A hatalom a népé”, itt mutatják be az ellenzék „alternatív 12 pontját”.
Összesen 9 felszólalóval számolnak, Dobrev Klára (DK), Donáth Anna (Momentum), Jakab Péter (Jobbik), Karácsony Gergely (Párbeszéd), Schmuck Erzsébet (LMP) és Tóth Bertalan (MSZP) mellett a fő szónok Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt, valamint a kis híján államfőjelöltté avanzsált, majd adóhatósági vizsgálat alá került Iványi Gábor lelkész és az Európai Néppárt lengyel elnöke, Donald Tusk lesz.
"

Cimet javitsd pls:

diszkvalifikálta

Most kellene Trump ellátogasson a QAnon-sámánhoz meg a többi meg a többi bebörtönzött szabadságharcoshoz, és megvigasztalni őket, hogy "örüljetek, hasznos idióták: ti most ültök, de nekem nem lett semmi bajom!"

Megint egy kísérlet, hogy a nyilvánvalót utólag újraértelmezzünk? Mikor jön az, hogy nem kérte meg Pencet, hogy ne fogadja el a választások eredményét? Mikor jön az, hogy nem is  követelőzött azért bizonyos államokban, hogy ne érvényesítsék az akaratát. Értem, mos próbáljátok elkenni a kakát, de sajnos az csak hosszú idő alatt mosható le.

 

Megint egy kísérlet, hogy a nyilvánvalót utólag újraértelmezzünk?

Szó sincs róla. Ez egy rendőr volt; poltikai motiváció helyett az intézmény védelméért felelős szereplő.

Nem kell újra értlemezni, csak meghallgatni és felfogni amit elmond: és levonni a saját következtetéseket.

Értem

Nem érted.

Láthatóan meg sem hallgattad, így értelmetlen a hipotetikus foskavargatást folytanod.

próbáljátok

Jakuhoz hasonlóan Neked is nehézséget okoz azonosítani a beszélgető feleket: Én írtam egy hozzászólást illetve Te.

próbáljátok elkenni a kakát

Csak azért mert Te személy szerint öntöd a szart a ventillátorba és próbálsz vele mindent és mindenkit összekenni még nem mindenki operál hozzád hasonlóan.

Nem szükséges előre megrágott narratívákat gyártani, fogyasztani: persze lehet a DKplusz szektásai stílusában is működni ahol szó szerint leírják milyen kérdésre milyen választ kell adni.. Ilyen közegben szocializálódva érthető, ha mindenki másról is ezt feltételezed.

Clinton korábbi kampányfőnöke szerint a demokrácia veszélyben van ...a választásokkal

Nagyon vicces, de ha belegondolsz, hogy a választók között sokan funkcionális analfabéták, mások Qanon-hìvők, ismét másokra mindkettő igaz, akkor azért elgondolkozhatunk a dolgon.

Off: nálunk sikerült megtalálni a megoldást a globis elbutulás ellen: 16-évre csökkentettük a tankötelezettséget, kifizetőhellyé alakítottuk az egyetemeket, ellenségnek tekintjük az értelmiséget, a fejlődést pedig az összeszerelőipar letelepítésében látjuk.

Sőt, vannak akik szerint Trump orosz ügynök, elhitték a pisidossziét, vagy hogy Orbánt Grazban kezelik. Ilyenek mindig voltak. De ami a hatalomnak fáj, hogy elvesztették a monopóliumot a propagandára és dezinformációra. Jelen pillanatban a média hitelessége a közvélemény-kutatások szerint is a béka segge alatt. Pártszimpátiától függetlenül. Lehet hogy egy kis önreflexió kellene, a cenzúra követelése helyett?

Szerintem jelenleg egy átmeneti időszak van. A fősodratú média hitelessége elveszett, de valóban vannak olyanok, akik a MSM-nak nem hisznek, de mindenféle zuglapoknak meg szinte kritika nélkül. Ahová el kell jutni, hogy az emberek felfogják, hogy nincsenek hiteles források. Nem lehet megúszni, a saját fejeddel értelmezd és mérlegelt a bejövő híreket (propagandát). A deep fake terjedésével szerintem eljutunk ide, és akkor végül is a közösségi média hozzájárulása társadalomhoz nem lesz negatív.

Te is szeretnél olyat?  Jól menne valamelyik ruhádhoz ? Most irigykedsz ?

a.) Szerintem kínai utánzat volt - a kínai küldöttség hozott 50db-ot repi ajándéknak..

b.) A határon kobozták el - mint hamis címkével ellátott árut és OV. hatálmával visszaélve lefoglalt egy-egyet a gyerekeknek is..

c.) Ez egy Gucci kampány volt - termék elhelyezés. Gucci marketinges tudta, hogy lesz pár fotó és világon több millióan meg fogják nézni - köztük jakubovics elvtárs is és kedvet akartak neki csinálni, hogy mire költse a 

bér kommentelésből származó jövedelmét.

For Whites Only meeting room!

600k a taska, szoval ez az apjanak kb. 3 napi fizetese. Szerintem a legtobb hupper megengedhetne maganak, ha valamiert ilyet szeretne venni. Nem kizart, hogy az oldal latogatoinak a szamitogepe/telefonja tobb volt ennel.

Ha csak ennyit loptak volna, semmi baj nem lenne veluk. Lolo, Tiborcz meg a tobbiek mar nagyobb problema.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Egy ideje durvul a hangnem, ha nem vetted volna észre. Jakubovics, akár csak főnöke a Feri, egyre mocskosabb üzemmódra vált. Úgy gondolják van az a célcsoport, akire így lehet hatni. Valószínű ugyanezekhez szól a "gucci táska" is. Jakubovics azt nem vette észre, hogy míg a "zsírdisznóra" meg "harcsafejűre" van fogadóképes kereslet a HUPon, a "gucci táskára" meg kevésbé.(Talán nem kell magyarázni miért)

A kormány dolgaiba belekötni -értelmesen- ahhoz azért több energiára van szükség. Sajnos itthon mindkét tábor nagyon eltunyult (mind fizikailag, mind szellemileg). Habár szerintem, s ezt neked  jobban kell tudnod -főleg a sokadig nagyon jó konzervatív miniszterelnököt elnézve- ez a jelenség nem csak magyar specifikum.

De jőni fog, ha jőni kell egy III. , ami sok mindent fel fog forgatni.

d.)  Internetes vásárlás volt - 2 hét múlva visszaküldik - a telex és minden idióta tud egy olyan cikket írni, amiben a kisembert - akinek nincs pénze - próbálják hergelni. Komcsi tempó.

For Whites Only meeting room!

600ezer forinttal szerinted kit lehet ? félhavi fizu

a magyar medián kereset (ez az a szám amitől legalább a vizsgált keresetek 50%-a magasabb) még mindig ez alatt van bőven ~430eFt, a KSH átlagkereset is csak 612eFt  (bruttóban mindkettő). De ugye tudjuk, hogy nem a bruttó összeget kapod meg, nettóban ez még kiugróbb hisz az csak 410eFt átlag, és 300eFt körül van mediánban.  Szóval ha az ország fele 2 hónapig semmi másra nem költ akkor meg tudja fizetni.

De ez az egész demagógia, mert ugye ha meg valami olcsó sz*rt vitt volna akkor amiatt szólnának be.

Ettől a védekezésed (csak félhavi fizetés) is bicskanyitogató. Állj le a szerrel (NER)

> De ez az egész demagógia, mert ugye ha meg valami olcsó sz*rt vitt volna akkor amiatt szólnának be.

Ezt mondjuk én is valószínűsítem, hiszen vezető napilapok rendszeresen oldalakat szentelnek olyasmi témáknak, hogy 'ismét kopott mackóalsóban látták a kül- és ügyi minisztert'.

Hanem a privatizációnak nevezett, intézményesített lopással. Oh, wait!

Teljesen véletlenül egykori párfunkcionáriusok, párttitkárok, tanácselnökök, KISZ és egyéb posztkommunista szervetek jó káderei kerültek valamiért helyzetbe ezen az intézményesített lopássorozatban :D

trey @ gépház

Off: igen, meg a többi trógernek is, akiket kifelejtettél. Pl. a KISZ-es Gyurcsányt :D

KISZ, Demisz

1981-ben a Kommunista Ifjúsági Szövetség, a KISZ főiskolai bizottságának tagja lett. Elsősorban rendezvények, diákprogramok szervezésében vett részt. Később KISZ-titkárnak is megválasztották, ami a tudományegyetem és a tanárképző főiskola összevonása után jól fizető állást jelentett számára.

Beindult a karrier, mi? A kommunisták között :D

Egyébként a ti dumátok, hogy "apáink bűneiért", ami éppen csak akkor felejtődik el, amikor az új közt. elnököt kell szidni :D

trey @ gépház

Pont leszarom a kommunista történelem politikai oldalankénti alternatív értelmezését. Ha rosszul tudja, akkor sem felelős érte.

A morális dolgokkal, amin nagyon szerettek lovagolni (kivéve, ha titeket is érint) akkor fog érdekelni, ha hozol majd egy makulátlan embert példaként.

trey @ gépház

Azért a rendszerváltáskori, "furcsa" irattörlődések után, ezek a "mindig a megfelelő idő pontban" előhúzott bizonyítékok ....

Számomra elég kérdésesek. Lehet igaz, lehet nem.

Amúgy, ha a hisztit levesszük, tételesen fel tudod sorolni mik az eltérések, az akkor még alkotmány bíróság elnökének, apjáról való elbeszélése, és a Karsai féle "bizonyítékok"  között, mert az ilyen " nem is az ország másik felébe (más verziók szerint végébe), hanem csak Kiskún.., ami csak(légvonalban) 1xy km, stílusú okoskodások azért komolytalanok.

A témához egy személyes adalék:

Gyerekkoromban édesanyámtól nagymamámtól sok "mesét" hallottam nagyapámról. Aki a 900-as évek legelején kivándorolt Amerikába, majd a 30-as évek közepén visszajött, elvette nagyanyámat, majd 44 végén mint polgári áldozat halt meg.

Most, hogy édesanyám meghalt és sok-sok idő után eljutottam oda -a régi papírok átnézése vége felé- hogy nagyon nem úgy volt, ahogy hallottam. pl. Nagyapám nem lett amerikai állampolgár, pl. nem kifutó fiú volt egy magyar hentesnél, hanem övé volt a hentes bolt. stb.

Ha egy évvel ezelőtt kérdeznek nagyapámról, én is valótlanságot állítok.

Szerkesztve: 2024. 03. 25., h – 15:12

Trump egy valag pénzt kereshet a következő fél évben a Truth Social vállalati fúziójával. (Ennyi idő múlva csekkolhat ki.)

A választástól való eltiltás, anyagi ellehetetlenítés úgy tűnik kudarcot vall. Lassan nem marad más a demeknek, csak húzni egy JFK-t.

(Hogy mennyire egészséges a gazdasági struktúra, amely egy profitot soha nem termelő céget több milliárd dollárra értékel, vitatható. De nem egyedi eset.)

Úgy tűnik ez se jött be :D

Amúgy ez az a bullshit csalási ügy, ahol áldozat nincs – a bank visszakapta a pénzét – a szakmabeliek szerint pedig teljesen normális gyakorlatról van szó.

Az se semmi, hogy először fizetned kell, hogy fellebbezhess. Észak-Korea...