Kodi radio plugin stream más eszközre

Fórumok

Van egy kis home szerverem, amin fut egy Kodi is. Telepítettem rá a  radio plugint. Ám szeretném mondjuk telefonról is ezen keresztül hallgatni az adásokat. Az androidos Yatse illetve Kodi Remote appok nem tudják lejátszani. Hibakód: Ezt a médiát nem tudja lejátszani a távoli renderelő.

Milyen technikai követelményei vannak, hogy ez sikerüljön? Van egy Jellyfin is telepítve. Esetleg ott van hasonló plugin/megoldás, hogy rádiót streamelni sikerüljön? Gondolom valami UPnp megoldás hiányzik neki, de sajnos nem értek hozzá.

Hozzászólások

Miért Kodin keresztül akarod hallgatni? Kismillió webrádiós app van Android-ra, opensource is. Felesleges a Kodit közbeiktatni, streamelj közvetlenül.

A Kodi mobilon zenelejátszásra azért sem optimális, mert kikapcsolt képernyővel leáll. Illetve a zenelátjátszásban sosem volt igazán jó a Kodi. Nagy tévére a legjobb videólejátszó, sok zenéből videót csináltam mert úgy jobb Kodival hallgatni de csak TV-n. 

A mobil Kodi kezelőfelülete sem túl barátságos. Volt egy SPMC nevű androidra optimalizált Kodi fork. Sajnos 16.7.4-nél leállt a fejlesztése. 

Megfontolásra ajánlom a böngészőből történő lejátszást. Brave tud háttérben is médiát lejátszani, zenénél ez kimondottan előnyös. Ha ez valami hivatalos netrádió szinte biztosan van webes lejátszó felülete.