Érdekes, hogy a 13"-os Pro-n meghagyták a Touch Bart...

... én azt hittem, hogy az Intellel, meg butterfly keyboarddal együtt ment a levesbe...

https://www.apple.com/uk/shop/buy-mac/macbook-pro/13-inch

Hozzászólások

Szerkesztve: 2023. 06. 22., cs – 07:26

Te hol eltel mostanaban? :D

Igen, azt a szeriat a regi hazba raktak,a 'belseje' uj csak. Gondolom maradt raktaron egy csomo, vagynemtom :D

Annyibol nem rossz, hogy ha valakinek kell a TouchBar, es Apple Siliconra valtana, akkor van ra lehetosege.

nekem van egy 2016-os touchbar modell, annyira rosszul kézreálló valami, hogy az hihetetlen... :(

Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

Pedig mekkora vitákat folytattunk annak idején erről a "csuda előremutató izéről". Akkor is elmondtam, hogy hamarosan megy a kukába. Így is lett. :D

trey @ gépház

Ki? Embert nem láttam sírni utána ... :D

Majdnem úgy volt beállítva, hogy mindenki hülye, aki nem látja, hogy a Touch Bar a jövő. Meg, hogy minden gyártó hónapokon belül másolni fogja! 🙄

Persze. Ebből is látszik, hogy nem minden arany, ami fénylik :D

trey @ gépház

Nekem szemelyes ismerosom is van aki pont emiatt vette ezt a modellt, mert o szereti, meg azert neten is talalni tobb forumon kesergest utana. En szemely szerint erdekes, de felesleges gimmicknek tartom, de siman el tudom kepzelni hogy van olyan use case ahol nagyon hasznos lehet (talan videoszerkesztes meg hasonlovak, nemtom :D)

Pedig mekkora vitákat folytattunk annak idején

Ezekrol a vitakrol mindig az jut eszembe, amikor megmutattak az embereknek a Windows Vistat, majd megmutattak nekik csutkara ugyanazt a buildet masik hatterkeppel meg minimal kozmatikai valtoztatasokkal, hogy ez lesz a Vista+1, es hat a fokuszcsoport megallapitotta, hogy ez az uj release aztan igazan tuti, stabil, felhasznalobarat, nem ugy, mint a Vista. :)

Kapcsolódva a többiek véleményéhez: volt szerencsém birtokolni egy 2. generációs X1 Carbont. Bár nem emiatt vettem a gépet (inkább ennek ellenében), azon egy ilyen csoda "Adaptive Keyboard" nevű csík volt felül. Hát...az ötlet tetszetős, de napi érdemi használatra kb. alkalmatlan: desktopon iszonyat kényelmetlen, hogy nincs fizikai megjelenése a gombok egy olyan halmazának, amit azért viszonylag gyakran használok. Folyamatosan oda kellett néznem, amikor bármelyik F-gombot akartam megnyomni. Fejlesztőként napi szinten folyamatosan billentyűkombinációzgatva ez eléggé lassú, úgyhogy gyakran próbáltam inkább alternatívákat keresni (helló MC Esc-Nulla és társai), csak ne kelljen F-gombokat nyomogatnom. :)

Úgy látom, az Apple is az F-sor helyére rakta ezt anno. Ha ezen felül lett volna kiegészítés, talán nem utálták volna sokan (nyilván az már úgy túl sok helyet foglal, szóval az is gázos). Így ez maximum fancy, másra nem igazán jó. (Már az is használhatóbb ötlet lett volna, ha a trackpad két oldalára rakosgattak volna ilyesmit.)

ha a nagy mérete miatt nem is, emiatt nem ezzel újítottam volna. végül a kisebb méret mellett döntöttem

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

Nem lett volna ezzel semmi baj, ha be lehetett volna úgy állítani, hogy az összes funkcióbillentyű kiférjen, scrollozást pedig le lehessen tiltani.