Designert keresek

Fórumok

Sziasztok.

Remélem nem probléma, hogy nyitottam egy új topicot, ha mégis akkor töröljétek.

Adott egy vállalkozás, amin arculatot (webet) és nevet cserélünk szeptembertől, profilváltás miatt.

Keresek valaki olyan hozzáértőt aki megtudná valósítani egy új web látványtervét, illetve a vállalkozásban lévő autókon a matrica logókat, feliratokat is szeretnénk lecserélni. Minden autó egyforma, odáig kellene eljutni csak, hogy a matricákat letudjam gyártatni. Ott ahol gyártatnám nem érnek rá erre...

Van egy kisebb elképzelésünk, de a dolog lényegi része az oda van bízva, web téren főleg. Minden megoldás és ötlet érdekel. Weboldallal kapcsolatban is csak egy psd fájlra van szükségünk, a dolog többi részét van aki megoldja. Semmi extrém túlbonyolításról nincs szó, semmi bonyolult dolgot nem szeretnénk; tiszta, átlátható, letisztlt, egyszerűen kezelhető, lényegre törő webet szeretnénk. Nem vetem meg egy ügyesebb diák munkáját sem. Számlára nincs szükség. Ha valakit érdekel ez a kisebb jellegű feladat, jelezzen privátban. Viberen folytathatjuk a részletek megbeszélését.

Köszönöm ha maradhat, és megoldásra jutunk.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 07. 19., v – 21:01

nem a feladatra jelentkezem (nem sok dolog all tavolabb tolem, mint a webdesign), csak meglepodtem a PSD-s igenyen. regen valoban divat volt, mert feldaraboltak kis kepekre es tablazatban elhelyezve ezeket abbol epult a site, de igy 2020-ban mar annyira a reszponziv design megy, nem tudok elkepzelni egy ilyet hogy lehet psd-ben osszerakni? manapsag nem kepekbol all egy oldal hanem css trukkozesekbol, svg-kbol stb.

hogy egy picit ontopic is legyen, talan a hup-nal jobb meritest talalsz a FB-s webdesign csopiban: https://www.facebook.com/groups/1593310270897000

Világos, de mi pont ezért gondoltunk mondjuk psd -re, hogy ne bonyolítsuk, mert azt gondolom felesleges az ügyfélkört tekintve. De mint írtam, minden megoldas érdekes lehet.

Köszönöm, hogy írtál! Megnézem a FB csoportot, hátha. :)

Richard

"mert feldaraboltak kis kepekre es tablazatban elhelyezve ezeket abbol epult a site"

Én sokat webeztem régebben, az oldalakat már ~15 éve nem táblázatokba darabolt képekből rakjuk össze, de ettől függetlenül sok grafikai elemet tartalmaznak, amiket elő kell készíteni. Meg ugye az egész oldal látványtervét meg kell csinálni. A reszponzív korszak ezen annyit bonyolított, hogy több nézetet is meg kell csinálni (hogy néz ki mobilon, hogy néz ki monitoron kisebb -nagyobb felbontásokon stb). Persze közben lettek már más toolok is a tervezésre (esetleg vektoros), de a ps szerintem még mindig használható erre. 
 

Mai napig .psd-ben dolgozik több designer is akivel dolgozok, csinál egy mobilos és desktop-os nézetet külön fájlban, én .psd-t meg se kapom, csak egy teljes méretű képet 1:1 pixel arányban, és az összes grafikai elemet ami exportálható, pl. ikonok, logok, ... Én azzal nem értek egyet, hogy mindenkinek css-html-js-svg mágusnak kell lennie aki designer, még én backend-esként is kevés vagyok az igazán profi frontend kódoláshoz, jobb a specializáció (tudom, fullstack, csak ez KKV szektorban az szokott lenni, hogy SQL-hez nem ért, php-ben gyorsan dolgozik, de ne nézd a php log-ját mert behánysz, html-css lassan töltődik meg 50+ komponens van berántva, a design viszont tényleg szép...akkor csinálja mindenki azt amiben minimum jó, nem tökéletes, csak jó).

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Az alapján amit láttam belőle, nem vagyok benne biztos, hogy ebben mindent meg lehet csinálni -a grafikai tervezés fázisban-, amit PS-ban. Viszont biztos tud más dolgokat -ami a grafikai tervezésen túlmutat-, amiket meg a PS nem tud. Szerintem másra való a kettő.  

Szerkesztve: 2020. 07. 19., v – 21:11

Van javaslatom, keress priviben. Egy komplett arculat designja viszont nem egy darab psd., és nem lesz olcsó (illetve ez relatív).

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

"Számlára nincs szükség."

Aki meg számlaképes, az dísznek van. Amit akarsz elég komplex tud lenni ha jól csinálják, erre bejön a diák, és a számla nem kell. Disszonáns rendesen, és vagány is így publikusan kikiabálni.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Nem különösebben érdekel, vannak ezek a törvény nevű dolgok, amiket nekem be kell tartanom, befizetem a havi 50e-t, ő meg mást felment ez alól. Nem fair. Tökre nem érdekel, hogy nem tudja elszámolni, ha egyszerűen nincs bent az adott munkavégző adója a kasszában, akkor részben én fizettem az ő költségeit is. Ha nem tetszik, tessék valami más adózási formát találni, vagy politizálni, nem fotelból szabadságharcolni, főleg más alkarját kardnak használva.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Aki a havi 50e-t nem tudja kifizetni (vagy főállás mellett 25e-t) az szerintem nem lenne megfelelő nektek vagy munkamorál miatt, vagy tapasztalatlanság miatt. KATA-t pont lehet szüneteltetni, ha nincs épp munka, vagy ha hosszabb munkákat készítesz elő és még csak egyeztetsz, nem nagyon látok olyan eshetőséget, ahol erre szükség lenne.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

ugye azt tudod hogy ha valaki nem ad számlát az nem biztos hogy nem fizet adót? Tőlem a boltban is meg szokták kérdezni hogy kérek-e számlát és erre én mindíg mondom hogy nem, köszi, nyugta elég. Ergó adott esetben ha egy vállalkozó nem ad számlát az elvégzett munkáról hanem pl. egy nyugtát az tökéletesen legális és ha az OP-nak sem kell számla akkor mindenki boldog!

Mindenki jobban jár, ha emberünk KATA-zik, ott az állam felé fizetendő sokkal kevesebb egy nem 5 perces munkánál, nem könyvelő vagyok, de ha jól sejtem ez addig éri meg, amíg az állam felé fizetendő kevesebb, mint 50e (vagy 25e, ha főállása már van).

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Ne haragudj, ez nem az a "segítség" amit kérsz, de engedd meg hogy megjegyezzem, pont azért tartotok itt, mert nincs arculati kézikönyv, vagy elfeledted ezt megemlíteni. Legyen, számlával kidolgozottan. (ahogy elhangzott ez nem lesz olcsó) cserében ha változtatni kell és nem hatalmas változás lesz rá esély.  

Ahol van pénz autót matricázni gondolom ott akad arra is hogy az egységes megjelenés dokumentált alapon történjen, hogy ne sokszor kidobott pénz legyen.

Ami neked kell kis/nagy arculat első körben.

Privit küldtem!

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Az egesz kiiras nem üti meg azt a szintet hogy itt foglalkozni kellene vele. Max hogy lassa a kerdezo hogy mit kell meg fejlodnie business temakorben. 

Ez igy olyan mint okosban munka utan a szerelo megcsinalja a kocsimat hozott alkatresszel. Vicc.

Meg senki nem nyomta fel a topicot az allashirdetes miatt?