Wordpress PHP upgrade után - néhány kép nem jelenik meg

Sziasztok,

 

megpróbálom itt is, hátha van valakinek ötlete.

Van egy kis civil közösség, akinek van egy blogja. A blog egy WP, az admin lelkesen karbantartja, frissíti.

A tárhelyet a Hosztingernél vesszük, de szerintem ez most mindegy.

Az adminnak jelzett a WP, hogy illene PHP-t frissíteni. Átraktam a cPanel-en 5.6-ról 7.3-ra, és bizonyos cikkeknél néhány kép nem jelenik meg. Nincs semmi szabályszerüség (én nem találtam semmit), pl fájlok nevei, képek mérete, formátuma... tulajdonképp ugyanazzal a telefonnal készült mindegyik egy-egy cikk alatt.

A pontos jelenség az egyébként, hogy az img tag src attrubútumában a teljes elérési új helyet csak a kép könyvtára jelenik meg. Rákattintva a kép "helyére" bejön a kép....

Ha visszaállítom 5.6-ra, akkor minden jól működik.

 

Bármilyen ötletet szívesen veszek.

 

Köszi,

a.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 04. 08., sze – 10:53

Tippek (a 4-est találom a legvalószínűbbnek):

1: a frissítés után más php poolba került az oldal, ezzel változott annak usere és groupja, így adott könyvtárakra az uploads mappán belül már nincs olvasási joga.

2: a képek a cikkekben csak sima módszerrel be vannak húzva, vagy esetleg többféle módszerrel illesztik oda be? utóbbi lehet pl. valami galériából stb., amik adott esetben nem megfelelően hivatkozzák meg a képeket, míg a default WP-vel beillesztettek meg "lejönnek rendben".

3: nincs egyéb cache réteg az oldal előtt ami ezt okozhatja? Cloudflare, Varnish stb.?

4: a thumbnailek le vannak rendesen generálva? az egy dolog, hogy az eredeti kép bejön a linkre kattinva, de a miniatűrjei is ott vannak a mappákban, és a pontos fájlneveiket behivatkozva azok is betöltődnek? netán valami kiegészítő pluginnal jönnek ezek létre és az lenne bugos? van egy ilyen plugin, ez segíthet: https://wordpress.org/plugins/regenerate-thumbnails/

5: esetleg valamilyen "szekuriti" vagy seo plugin is okozhatja ezt, láttam már olyat anno, hogy bizonyos méretű képfájlt "letiltott", mondván nagyon lassítja az oldal betöltését, és ez seo szempontból gázos (az már nem zavarta, hogy szarul néz ki az oldal :D ).

Hello,

köszi a választ,

1: lehet, hogy más pool-ba kerül, de nem hiszem, hogy az előző poolban az egyes képek más-más könyvtárba/más joggal jöttek létre, ezt elvetném

2: nem tudom pontosan, szerintem csak simán be vannak húzva. Nem hiszem, hogy az admin nagyon túlbonyolította volna

3: nincs semmi

4: ezt nem tudom - hogy lehet ellenőrízni?

5: ezt sem tudom, rákérdezek

 

Köszi.

talan meg kellene nezni a logokat, es akkor nem talalgatnank.

Nem tudom, melyik micsoda (elég hülye vagyok a WP-hez, és szeretnék ezen a szinten megmaradni :)), ez valami plugin:

PHP Warning:  getimagesize(): Filename cannot be empty in /path/to/wp-content/plugins/tiled-gallery-carousel-without-jetpack/tiled-gallery.php on line 214

Nem néztem meg még a kódot (lehet, hogy nem is kell, egyelőre írtam a portál adminnak), de ez mindenképp fura: a képek ott vannak a könyvtárban...

Más ezen kívül nem volt, és ez is "csak" annyiszor, ahány kép nem jelent meg. Van olyan cikk, ahol minden kép megjelenik, van, ahol csak a fele. És ahogy írtam, 5.6-tal mindegyik.

 

Köszi :).

Hasonló esetekben ki kell cserélni a relatív linkeket az adatbázisban - persze a mindenféle meta mezőkben található php serialized értékekben is.

 

wp-cli search-replace

vagy

better search-replace plugin

Köszi a tippet,

nem hiszem, hogy ez a gond. Azt amúgy nem tudom, hogy lehet relatív URL-eket betenni a WP adatbázisba - nem úgy van, hogy mindent abszolút URL van?

De ahogy írtam is, nem az a gond, hogy relatív útvonal van, hanem hogy a fájl neve nincs ott az src attr. értékében, csak a könyvtár.

Ill. közben sikerült valami hibajelzést is kicsikarni a WP-ből.

 

Köszi mégegyszer.