Androidos telefonon FM rádiót bluetoothos fejhallgatóval....

Fórumok

Van rá lehetőség, hogy FM rádiót tudjak az androidos telefonomon úgy hallgatni, hogy a csatlakoztatott bluetoothos fejhallgatómon hallható?
Természetesen a telefon tudja az FM rádiót fogni.

Hozzászólások

Kiprobaltam, lehet. De ettol meg - antennanak - kelleni fog egy darab drot a vegen jack csatival. Vagy egy masik fulhallgato persze.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Nemtom hogy megy, de mukodott, tenyleg kiprobaltam.
Ulefone Power 2-es a kutyu, a fulhallgato meg JBL E55BT. A fuleshez adtak egy kabelt is (van rajta valami mini jack-szeruseg), gombokkal. Ezt hasznaltam antennakent.
A radio appnal ki lehet valasztani, hogy a hangszorora vagy fulesre menjen-e, bedugtam a kabelt (addig semmit nem mutat), a kihangositast valasztottam. Aztan bekapcsoltam a fulest, osszeparositottam, es atallitottam az appot a fulesre, erre az szolt.
Korabban sose hasznaltam ilyen konfiguracioban, erdekelt, hogy mukodik-e, es nekem - ezzel a felallassal - mukodott.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

" a gyártók maguk heggesztik. "

Úgy tűnik nekem is, hogy a gyártóknak a rádiós appja fut a telefonokon és ez dönti el, hogy van-e bluetoothos támogatás, vagy nincsen. :-( A Play áruházban nem találtam eddig, csak olyan appokat, amik kizárólag online kapcsolaton stream-eket játszanak, FM tuner nuku.

"Mert értek a kutyákhoz."

Szerintem készüléke válogatja. Többségükben csak a hangolás szoftveres, a rádió hangja max egy analóg erősítőfokozaton megy át.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

Ilyet azert fogsz nehezen talalni, mert az Android rendszerben nincs ilyen API, tehat a feljeszto csak es kizarolag adott vendor/device parosokra tudja ezt a feladatot megcsinalni. Az is elofordulhat, hogy olyan helyen akar matatni, amihez legalabb SYSTEM jogosultsag (tehat ROM-ba telepitettseg) szukseges. Radiohoz hasznald a gyari alkalmazast.

---
Apple iMac 27"
áéíóöőúüű

Kipróbáltam két készüléken is, sem LG G6 sem Xiaomi Poco F1 nem volt hajlandó BT fülesre kiadni az FM rádiót.

Esetleg próbáld meg a jack-be dugott bluetooth transmitterrel, ha nem zavar, hogy van még egy cucc, amit időnként tölteni kell. :)

--
http://eVIR.hu
Elektronikus Vállalatirányítási Információs Rendszer

Most direkt megnéztem: Motorola G2, LineageOS 7.1.2.
Jack bedug.
BT fejhallgató bekapcsol
BT pározódás beállít
FM-rádió app elindul
rádió szól a BT-fülesben.

Pedig azért a LaOS-ban nem annyira van gyártói FM-rádió alkalmazás. (Természetesen itt is az van, hogy amíg nincs bedugva a jack, addig az FM-rádió alkalmazás nem hajlandó elindulni.)

Érdekességképpen megnéztem egy SGS2-t is a legutolsó - szintén 7.1.2-es Laos-szal. Nos mindenféle HW-spec szerint van benne FM-rádió, de azon nincs a telepített készletben FM-rádió app.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

miért hallgatnak az emberek 2019-ben fm rádiót?

mobilneten is lehet rádiót hallgatni sokkal jobb minőségben.

Ezt kifejtenéd bővebben? Hogy kell "jól" csinálni, hogy ingyen legyen a mobilnet? Mármint ha nem céges telefonról van szó.
A rádió nekem legalábbis az "odatekerem és szól" kényelmét adja. Mobilon ehhez legalább három további művelet, képernyősimigatás kell, interferál (közös képernyőt használ) a navigációval, üzenetekkel, telefonálással, szóval számomra másodlagos. Amúgy én is amióta nincs rá időm otthon, inkább az autórádiót hallgatom. Autóban vezetés közben a telefont izélgetni, az tudjuk milyen. Ha nem autó, akkor PC előtt ülök, ott meg tényleg jön a stream...

Látod, milyen jól teszed, az informatikában túl sok nagyarcú dolgozik. Így max csak itt botlasz beléjük :D

Zenehallgatáshoz kell is a nagy adatmennyiség, de pl hírműsoroknál beszélgetős adóknál elegendő havi 1-2GByte mondjuk 32 kbps mellett. Én régebben gyakran így hallgattam, már ha vagy kiválasztható a weboldalukon, vagy pl a TuneIn-ben belőhető az alacsony bitrátájú stream.
Csak zenéhez lehet jobban jár az ember, ha offline hallgatja. A magyar adók úgy is azt a pár számot ismétlik a hányingeren túl is, és a külföldiek többsége is csak jó hosszú playlist végtelenítve.

nem késik, nem akad, meg nem dobál reklámokat mint a netrádiós alkalmazás. Megvan a létjogosultsága az FM rádiónak is, mondjuk én inkább zsebrádiót használnék teló helyett.

Amúgy az még AM rádiónak is megvan az előnye, pl. ha az 540 kHz-es Kossuth-ot hallgatom autórádióban, akkor az Miskolctól Balatonakármiig szól, akadás nélkül, meg anélkül hogy vezetés közben piszkálni kéne a rádióhoz.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

nem tudom milyen telefont használsz, nekem nem akad, meg nem dobál reklámokat semmi. az fm rádióval az a bajom magyarországon, hogy feleslegesen pofáznak dolgokról amik a kutyát nem érdeklik. vagyis engem nem érdekel majka és curtis drogos sztorija, meg egyik hülye celeb magánélete sem. csak a zene érdekel amit én hallgatni akarok. akinek az előbbire van igénye, azzal nem tudom mivan.

Huawei P8, egy darabig szól a rádió, aztán mikor egy jó nagy animált reklámot tölt, akkor megakad. ... vagy jön egy hangos reklám, mikor épp híreket hallgatok.
Androidra nincs parancsoros médialejátszó, ami netes streamot lejátszana.
Huawei P8-ra meg nem lehet semmilyen Linuxot tenni.
Igen, 2019-ben ott tartunk, hogy még nincs normális mobileszköz netes rádió hallgatására... Pedig én csak beszélős műsorokat akarok hallgatni. (a zene úgy is szar mindegyiken)
Nameg a mobilnet csillagászati ára, és ráadásul a Kossuth-ot is stereoban, 320kbit-tel nyomják, hadd szedje le a korlátot mihamarább. ... jó, odahaza van wifi, de van rendes gép is, meg rendes rádió is.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

Termuxot felteszed - lehetoleg f-droidrol, az ugyanis tobbet tud. Utana apt install mpv (mplayer klon), es ott a parancssoros, netes radiod. Bar nem teszteltem, de sztem tudja. Esetleg tmuxot is telepitesz, meg ssh servert, es geprol belepve beallithatod mi menjen.
Amugy en geprol toltom at, amit hallgatni akarok, sd kartyan/belso flash-en van hely, wifin nem gond, es torlom, amit meghallgattam.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin