Navon Predator 3G akku probléma

Sziasztok!
Van egy Navon Predator 3G tabletem, aminek - természetesen a gar idő lejárta után - meghalt az akkuja.
Megpróbáltam utánanézni, de sehol sem találom, milyen akku való bele. Találtam egy céget, aki hajlandó ilyen eszközben is akkut cserélni, de a tablet árának a felét rákölthetem, ami számomra annyira nem éri meg.
Viszont így töltővel sem tudom használni, mert hiába van bedugva a töltő, szinte bekapcsolni sem tudom, mert mire feláll a rendszer, le is kapcsol. Valószínűnek tartom, hogy cellazárlatos, így a töltést is viszi a levesbe.
Szerintetek meg lehet azt csinálni, hogy kiszedem (kiforrasztom) az akkut és attól kezdve fixen madzagos töltővel használom? Működni fog a tablet akku nélkül?
(Amíg nem tudok biztosat, nem biztos, hogy neki állnék egy ilyen műveletnek).
Gábor

Hozzászólások

Heyho

Nekem van egy kijelző döglött navon raptor, ha lefényképezed az akkut, és stimmel akkor egy párszázas ajánlatért elboltolhatjuk.

üdv

Balooo

------------------------

Nincs a világon se jó, se rossz. A gondolkodás teszi azzá... (W. Shakespeare)

Kicsit off, de az egyik regi androidos telefonom (Nexus 4) nem kapcsolt be akku nelkul toltore dugva. Szoval van ra esely, hogy okosabb ennel, es nem hajlando menni.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Szia!
Ez szerintem ne Android függő. Az eszköz indításakor az még nem is fut.
Valószínűleg azért nem indul akksi nélkül, mert a Nexus mindig az akkut használná, a töltőtől függetlenül, a töltő pedig csak az akksi töltésére való.
Ezt sokféleképpen meg lehet oldani.
Gábor

Pont ugyanilyen tablet került a kezeim közé. Hasonló tünetekkel. Bekapcsolás után egyből kikapcsolt, mivel nem volt időm sokat törődni vele - lefényképeztem a tablet belsejét,- majd félreraktam egy polcra. Kb 1-2 hét után az akksi felpúposodott, úgyhogy az újbóli szédszedést is megspróroltam vele :/
Elcsippentettem a drótokat és a puffadt akksit elhelyeztem egy robbanásbiztos virágcserépbe.

Annyit csináltam, hogy rendeltem kínából egy lipo akksit, ezt: https://www.ebay.com/itm/3-7V-2800-mAh-Polymer-Li-Battery-Li-po-For-GPS…

Eredetileg is egy 2800 Mah-ás lipo van benne

Ha megérkezik, majd beépítem és beszámolok a tapasztalataimról

No, megjött az akksi. Méretileg kb egy centivel szélesebb és ugyanennyivel rövidebb, mint az eredeti akksi, de a hátlap szépen rápattan. Éppen, de befér. Beforrasztás után kétoldalú ragasztószalaggal fogattam a kijelző hátlapjához. Megszűnt az összes blogposztodban említett hibajelenség. 50%-os töltöttséggel jött az akku, szépen vette is a töltést. Jelenleg több, mint egy hete a polcon van készenléti állapotban a tablet. Ezalatt 100%-ról 90%-ra esett az akksi töltöttsége.

Sub, hátha szükség lesz rá.