Mobilnet roaming 'pop-up'

Fórumok

Sziasztok,

Kulfoldon (EU-n belul) hasznalok mobilnetet, mukodik is, csak van egy zavaro problema. Minden alkalommal amikor mobilnetre valt a telefon (pl. Wi-Fi-rol, de akar akkor is ha atmenetileg nincs mobilnet elerhetoseg aztan ujra van), elobukkan egy kepernyo ezzel a tartalommal: https://ibb.co/mGZAaT
Itt 'cancel'-t nyomok, amire elojon a kovetkezo kepernyo: https://ibb.co/h7odvT
Ha itt azt valasztom, hogy 'Use this network as is', akkor van net, mukodik rendesen.

Az egyik problema, hogy zavaro ezt mindig eljatszani, de a rosszabb, hogy ha epp nem hasznalom a telefont, a kapcsolat akkor is megszakad, es csak akkor lesz ujra, ha feloldom a kepernyozarat es megcsinalom a fenti processzt - tehat kozben nem jonnek az uzenetek, e-mailek, stb. Ez napjaban sokszor elofordul (pl. akarhanyszor, ha kimegyek az epuletbol es a Wi-Fi nem elerheto).

A kerdes az, hogy hogyan lehetne ennek elejet venni? Azt sem tudom, hogy ez szolgaltato, halozat, Android (verzio?) vagy esetleg telefon firmware fuggo.

A telefon egyebkent egy ASUS Zenfone 2, 6-os (gyari) Androiddal.

Van otletetek, hogyan lehetne ezt megoldani?

Koszi,

/sza2

Hozzászólások

Az elkepzelheto, hogy ez ennyire telefon specifikus (gondolom eleg sokan hasznalnak hazai telekomos kartyat kulfoldon, jelenleg talan meg van eleg sok Android 6-os telefon is haszanalatban - gondolom masnak is elojott volna ha szolgaltato vagy az Android 6 lenne az oka)

(nem) rejtett subscribe - mivel egyetlen okossag sem erkezett.

/sza2

Nekem ma többször random előjött. Se Asusom, se 6-os android, se wifi, csak telekomom és igényem a folyamatos mobilnetre. (Nekem így nem is szabadna tudnom csomagot választani.) Mivel egy egyszerű reload is meggyógyította, elkönyveltem magamban, hogy majd az önvezető autók után talán lesz rendes mobilnet is.
Talán a helyi mobilnet előfizetés megoldhatja, feltéve ha nem T.