Strela requiem

Kb 2 éve kezdődött. Valamilyen indítatásból rámjött, hogy előszedem nagyapám régi chronoját ami a pincében hányódott egy dobozban. Kibányász, rákeres, kiderült, hogy egy Poljot 3017 es, aka Strela. Mondom megcsináltatom hátha összejön. Nagy lett volna, tisztán emlékszem, hogy kb 6 évesen játszottam vele (41 vagyok, már akkor sem működött) és most látni ketyegni...
Röviden, nem sikerült.
Hosszan, először Debrecenben kerestem egy órást aki szét barmolta, utána Kovi ajánlott egy másik srácot (ismét köszönöm) aki nagy szaki ugyan de pár napja lemondott róla úgy másfél év után. Csere alkatrészt szerezni lehetetlen, csinálni meg időigényes + most eszterga hiányban szenved. Legalább letisztította és helyrerakta amit az előző elb@szott.
Utána egy pesti órásnál próbálkoztam, először bíztatott, de a második levelemre már nem válaszol. Plusz elvinni is sok energia lenne.
Összegezve, megy a vitrinbe ebben az állapotában. Siet mint az állat és a stopper percgyűjtője nem működik.
Kár érte.

u.i. esetleg ha valaki tud ajánlani Pesten egy megbízható szakit, akkor még hátha...

Hozzászólások

Terveim szerint, a közeljövőben látogatást teszek ennél az úrnál. Egy régi zsebóra javítása ürügyén. Mivel ritkán járok arra, így kb. 1 hónap múlva tudok konkrétumot írni.

amikor bevitted, másfél hónap múlva beszéltem vele, hogy mi a pálya. ami gányolásokat mondott az nem volt gyenge, a korábbi "szakember" beavatkozása még egy laikusnak is hajmeresztő lett volna, számlapra ragasztott mutatóról akkor hallottam először :(

egyébként valamikor lesz eszterga, reményeim szerint én leszek a tettestárs a beszerzésében, cserébe néhány exkluzív beépítésért.

btw le van adva egy IWC-m full karbantartásra. jövő héten megyek majd emiatt arrafelé és megkérdezem mi a pálya a cuccoddal - mert a sietés azért általában nem jelent halált + ha alkatrész kell az én kezem sok helyre elér. az esztergás körrel együtt talán jelenthet valami előrelépést. szóval egy hónap múlva küldj egy privátot nekem kérlek ezügyben, a remény hal meg utoljára.

egyébként valami telepátia biztosan működik, mert vagy 2 hete gondoltam rád, hogy mi lehet a cuccoddal.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Szevasz!

Pár hete elhoztam, beszéltem vele azokról amit elmondtál. Abban maradtunk, hogy majd levélben érdeklődjek. Annyit sikerült elérnie, hogy kifordította a billegő rugót és ez nagyobb utat engedett a mozgásnak. 4 perc késésbe ment át ami eredményt tekintve több mint a semmi. Viszont pár napja ismét siet. Szerinte, Poljotté a billegő de nem bele való. A többit majd privátban.

Szia!

Nekem egy Poljot Shturmanskie Navigator 3133 órám van. Szintén a nagypapámtól örököltem meg, ő már nem él. Én is a fejembe vettem, hogy megjavíttatom az enyémet. Megérte. Egész pontos óra ahhoz képest, hogy mechanikus és milyen régi.
Nem kell tőle kvarc pontosságot várni,ez azt jelenti, hogy egy-két hetente kell rajta állítani pár percet. Minden esetre amennyire én tudom az enyém ritkaság és ráadásul limitált kiadás volt, szóval valszeg értékes. Bár az is igaz, hogy nem adnám el, mivel hagyaték és emlék egyszerre.
Pont ilyen, csak fekete szíjat vettem hozzá: http://assets1.lionseek.com/item/watches/medium_845991-fs-poljot-sturma…

Itt javíttattam meg:
Next-Time Kft. Szerviz
1089 Budapest, Gaál Mózes u. 5-7
III. emelet 304.

what the 7uck

egy átlagos occsókvarc nem jobb pontosságú, mint amit a leszervizelt 3133-on állítanak napi használatot figyelembe véve. majdnem kronocert-re lehet hozni, ha nem balfék csinálja. az átlagos elemes óráknál laborkörülmények között ma is jobb egy hajdani mechanikus krono, leszámítva a hangvillás vagy komolyabb billegőmotoros vagy értékesebb Omega stb ellenfeleket (szóval az 1%-ot, aminek a fele már nem is gyártott vintage).

-btw limitált kiadás = zakkant dolog belelátni bármi mást egy egyedi számlapnál + más sorszámozásnál.
-btw2 bőrszíj esetére tudok adni tippeket büdösbaktériumok kitolásához 1++ évre, házi praktikákkal. ha egynél több embert érdekel leírom :)

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

megveszed a szíjat, és megbizonyosodsz róla, hogy valóban bőr. ha igen, akkor a kellékek

-gyógyszertári parafinnolaj, párszáz Ft
-piacról valódi méhviasz (pl egy egyszerű méhviasz gyertya), pár Ft.

az olajba kell keverni a viaszt. én ráérősen csináltam:

fogsz egy edényt, vizet teszel bele és fellököd a gáztűzhelyre melegedni. egy kicsi befőttesüvegbe beletöltöd a parafinnolajat, majd a nyitott üveget beleállítod a melegedő vízbe. nyilván nem úgy, hogy 200mm magas vízoszlopba teszel egy üveget lebegni :) szóval arra gondolok, ahogy egy csecsemőnek melegítik a tejet.

amikor a víz forrás közelében van, letekered a lángot pihire. ha már átmelegedett az olaj, beletördeled a méhviaszt és szépen megvárod, hogy elolvadjon benne, majd elkavarod egy sima teáskanállal. az arányokat ki kell tapasztalni, de kihűlt állapotban a kapott krém zsír keménységű és szürke. óvatosan kell adagolni, 1.5dl olajba nekem 2-3 diónyi viasz kellett.

ezzel a már teljesen kihűlt krémmel bekened a szíjat vastagon kívül-belül, és éjszakára békén hagyod, hadd szívja fel amit tud. reggel áttörölgeted szépen, majd ismét bekened ezzel a trutyival, de ezzel ekkor már vékonyan és belemasszírozod rendesen, főleg a varrások és élek mentén. pár perc múlva ismét áttörölgeted jó alaposan és voálá, ~egy óra múlva hordható. nem fog összekenni semmit és tapasztalatom szerint a festett bőrszíjat sem bántja. az átlagszíj sötétebb tónusú lesz, de egy kis utólagos ügyeskedéssel még antikolt hatást is ki lehet hozni belőle.

ha nagyon megizzadtál a szíj alatt, simán lemoshatod langyos vízzel és mehetsz tovább, majdnem vízhatlan. a krémes kezelés 2-3 havonta megismételhető büntetlenül. nekem krokodil-; kígyó-; marhabőr is közel szagtalan két éve, pedig kaptak rendesen.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Bevallom ennyire nem értek a témához, csak annyit figyeltem meg, hogy itt kell utána állítani 1-2 hetente, régen gyerekkoromban a kvarc órán meg nem nagyon kellett. Bár lehet akkor nem is néztem annyira.. Persze azok alapján amit írtál elképzelhető, hogy jobb pontosságot is ki lehetne hozni, de nekem jó így.

Limitált kiadás:
Ez igaz.

Bőrszíj:
Engem is érdekel. :)

küldtem üzenetet

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS