A Microsoft egyre erőszakosabb

Hozzászólások

Vagy fizetett reklám volt... :)

--
trey @ gépház

GWX Control Panel és az érintett Windowsok azt sem fogják tudni, hogy létezik W10. teljes blokkolás, a frissítések közt sem jelenik meg többé semmilyen turpisság - miközben két kattintással visszakérhető az eredeti állapot is.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Nem tapasztalható a W10-ben "előre programozott" lassulás, hiba egy idő után, ha nem kapja meg a teljes WU az MS által, optimálisnak tartott "kínálatát"? - Esetleg "blue screen" rejtett fagyások, stb? (Önmagában félelmetes, a "hosts"-fájl szinten kiszűrt MS domain-"rengeteg", miközben tudjuk, hogy az MS telemetria működik ezen kívül is.)

én öt gépre löktem eddig, ebből egy az enyém, egy az asszonyé, három pedig ügyfél gépe. eddig nem tapasztaltunk semmi rendkívülit, bár az egyik idegen gépet újra kellett aktiválni a tool telepítése után, a reggeli indítást követően [szerintem nem véletlenül: ez a W8 gép MS toolkittel vagy valami hasonló szarsággal volt megmókázva, szóval még rossz példának sem kellett volna felhoznom].

ha a tapasztalatok egy-két hét múlva is ilyen kedvezőek lesznek, akkor elkezdem komolyabban használni annál, aki igényli.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Én engedtem a nyomásnak, feltoltam a win10-et még ősszel.
A héten visszacseréltem win8-ra.

Az az érzésem, mint a skype-nál. Bug bug hátán, de toljuk csak kifelé azokat a fícsöröket.
Nálam speciel az jelentkezett, hogy a windows update suttyomban mindig egy olyan vga drivert telepít fel, amitől a start menü és az ablakkezelő meghal.
Próbálkoztam egy csomó mindennel, letöröltem az összes drivert, felraktam a dell oldalán lévőt, de ráfrissített.
Aztán kipróbáltam a legújabb ubuntut, de bármennyire is szeretném nálam a linux nem pálya, mert biza ott vannak steam-en a megvett játékok, csak szeretnék velük néha szöszmötölni - ami persze linux alatt lehetetlen.
Szóval downgrade to win8, rettegek és küzdök, hogy fel ne frissüljön véletlenül a gépem 10-re hirtelen felindulásból, hogy újra használhatatlan legyen...

---------------------------------------
Devmeme - fejlesztői pillanatok

hogyan cserélted vissza ennyi idő múlva, aktivációs backuppal?

tényleg megértem a fájdalmadat, de amikor ez egy Unix/Linux fórumon böffen fel, akkor nem szabad megfeledkezni e tárgybéli problémákról és kérdésekről, melyek által az elmúlt tíz évben tízezres nagyságrendben születtek topikok. ehhez mérve a fent vázolt -tényleg rém kellemetlen- probléma is p1csafüst. most riogatni foglak: a VGA driverrel kapcsolatos szívást mi éppen W8 környezetben tapasztaltuk az elmúlt néhány hétben. természetesen nem ott, ahol nagyvállalati környezetnek megfelelő policy mellett mennek ki WSUS-ból a csomagok, hanem "a gép kilát netre oszt kész". a processzorlapra integrált Intel videovezérlős gépek több helyen szép nagy feketeséget mutattak, vagy boot után romba dőltek. még orvosi rendelőből is hívtak ilyen hibára futva.

szóval ez a ránézésre is beteg Windows Update valami univerzális reformért kiált, a mechanizmus több lépcsőfokán is hibákat látni. Őszöd jelleggel írom le, hogy engem is érint, engem is idegesít ez az egész - de a magam részét némi károgás mellett megoldom [Linux alatt sajnos hozzá tudtam szokni], az ügyfelek technikai apparátusán pedig munkát generál. ez utóbbi elég szemét gondolat, tudom - és nem is örömmel írom, hanem tényként. ezen a ponton általában a Microsoft a hunyó.

a Windows Update reformjának esetére egyébként nekem volna több ötletem is.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Van Win8 Pro-m. Felfrissült a gép annó W10-re. Majd most újra kiraktam a telepítőt pendrive-ra, telepítettem, a serialt beírtam, forgott egy ideig, majd kiírta, hogy a Windows aktiválva. Nem variált nálam semmit sem.

---------------------------------------
Devmeme - fejlesztői pillanatok

Hogyhogy 30 nap után az új rendszerhez kötődik a kulcs? Én direktben próbáltam is nemrég, hogy direktben windows 10-et töltöttem le (msdn-ről származott) és telepítés után nem fogadta el a telepítő kulcsot.
Pedig Win8 Pro-m van, így Win10 Pro-val próbálkoztam.

Teljesen mindegy - a céges laptopon Win7-ről megváltás volt 10-re frissíteni, de a 8 lényegében egy stabil 10, így már nem érdekel a váltás.

---------------------------------------
Devmeme - fejlesztői pillanatok