[keresek] webes számlázó program

Fórumok

Hostolt, webes számlázó programot keresek, ami támogatja a következő funkciókat:
- több eladó használata egy felhasználóval,
- reszponzív dizájn,
- a számlát képes legyen az alkalmazás kiállítás után emailben elküldeni az eladónak,
- vevő és terméktörzs,
- több felhasználó támogatása,
- alap kimutatások készítése.

Hozzászólások

Mit értesz a "- több eladó használata egy felhasználóval," kitétel alatt?

--
http://eVIR.hu
Elektronikus Vállalatirányítási Információs Rendszer

Nálunk egy feltelepített rendszer egy céget szolgál ki, viszont olyan ügyfeleinknél, ahol igény mutatkozik a cégcsoporton belüli rendszerek közötti átjárhatóságra egy kattintással át lehet menni a másik cég rendszerébe külön bejelentkezés nélkül. De attól még mindegyik rendszer teljesen önállóan és a másiktól függetlenül működik, önálló készletkezeléssel, önálló pénzüggyel, stb.
Ha ez így vállalható kompromisszum, akkor a többi feltételt szerintem tudjuk teljesíteni. :)

--
http://eVIR.hu
Elektronikus Vállalatirányítási Információs Rendszer

Sokan vannak vele úgy, hogy nem szeretik a bizalmas adataikat harmadik félre bízni, de az is lehet, hogy technikai oka van: olyan mennyiségű műveletet végeznek, amihez már kevés lehet a sávszélességük a szolgáltató felé, vagy valamilyen adatgyűjtés/vezérlés kapcsolódik a rendszerhez (pl. mérleg, világítás, stb.)

Kevés adat / kis forgalom esetén szoktuk javasolni valamelyik saját szerverünkről való szolgáltatást, mert akkor nincs gondja az ügyfélnek a mentésre, szerver üzemeltetésre, stb. Nagyobb forgalmú helyeken (napi párszáz bizonylat), vagy sok nagyméretű adat (pl. dokumentumkezelő modul) esetén az ügyfél saját szerverére való telepítést javasoljuk, de vannak olyan ügyfeleink is, ahol az ügyfél fizikai szerverén levő virtuális gépbe került. Pont ezért olyan a kialakítás, hogy sem a telepítéshez, sem a használathoz nem kell root jog (persze ha a root létrehozta már a virtualhostot és a postgresql adatbázist és megadta a paramétereket).

--
http://eVIR.hu
Elektronikus Vállalatirányítási Információs Rendszer

Alapvetően minden jóra nyitottak vagyunk. :)

Általában a kis céget nem érdekli, hogy mitől működik csak működjön, a nagy céget meg az nem érdekli, hogy mi mit szeretnénk, mert megmondják, hogy mihez kell igazodnunk és kész :)

--
http://eVIR.hu. :)
Elektronikus Vállalatirányítási Információs Rendszer

Perl-ben készült, Postgresql az adatbázis. CGI az engine, Linuxon fut. Csak olyan dolgokat használunk benne, amelyek elérhetőek mindegyik Linux disztribúcióban, vagy saját magunk írtuk. Elméletileg a komponensek elérhetőek más platformon is. Debiant szoktuk használni, ha ránk van bízva :)

A "miért nem PHP"-re sok válasz van, de történelmi okai is vannak: a fejlesztés még az előző évezredben kezdődött, amikor a Perl-nek már volt vagy 10 éves múltja, az akkori Debian Hamm-nak is szerves része volt, sokan ismerték és használták, kihasználtuk a lehetőségeit, nagyon jó választásnak tűnt. Most sincs vele baj, a tizenévvel ezelőtt megírt kódok, saját libek a mai napig stabilan működnek változtatás nélkül. Ami azért többszázezer sornyi saját kód esetén nem egy elhanyagolható dolog :)

--
http://eVIR.hu
Elektronikus Vállalatirányítási Információs Rendszer

Én a Frebi-t használom, bár nem küldi el mailban, PDF-be le lehet menteni és ingyenes.

"Értem én, hogy villanyos autó, de mi hajtja?"

demoban a nyomtatás direkt van letiltva? Kiváncsi lettem volna, milyen a pofázmánya a kész számlának, mert láttam már olyat, ami átláthatatlan és ügyfélnek olyat tuti nem küldenék ki.

szerk.: nm hiteles forrásból tölt be scriptet, ezért blokkolta a browser...

szerk2.: "Szerver leállás miatt 2014.06.02-én a FreBi-ben vissza kellett állítanunk a legutóbbi mentést. Ennek a mentésnek a dátuma 2014.05.29 00:35. Vagyis a 05.29-én (csütörtökön), és az ezt követően 06.02 hétfőig kiállított számlák nem kerültek mentésre."
Ergo nincs redundancia, ha kiállítok egy számlát és a bkp előtt elhasalnak, akkor nincsenek meg a számláim. Ez így ebben a formában nagyon felejtős.

És mivel felhős, nem tudsz Te külön mentést csinálni, mondjuk óránként, ha Neked ez fontos lenne.

Egyébként egy kérdés: minden cégnek külön adatbázisa van? Mennyire macera menteni 123 vagy 1234 adatbázist külön-külön, hogy azok visszaállíthatóak legyenek? Vagy "egybe rakva" őket a mentés könnyebb, gyorsabban fut (?) (nyitott fájlok száma), restore cégenként megoldható.

Igen, a papír alapú számlákat papír alapon kell megőrizni, függetlenül attól, hogy a továbbítás formája mi volt.
Tehát magadnál meg kell hogy legyen papíron, könyvelőnek akár egy csv-ben is átadhatod, amennyiben a szerződésetekben kijelented, hogy az átadott adatok megfelelnek a valóságnak.

Ez régebben tényleg így volt, de most már van lehetőség arra, hogy a másodpéldányokat csak elektronikusan tárold. A 23/2014. (VI. 30.) NGM rendelet szerint:

17. § (1) A számlázó programmal előállított és papírra nyomtatott számla, valamint a számítógéppel előállított és papírra nyomtatott nyugta kibocsátónál maradó példánya - papírra nyomtatás helyett - elektronikus adatállományként is megőrizhető, feltéve, hogy a megőrzés a digitális archiválás szabályairól szóló 114/2007. (XII. 29.) GKM rendelet rendelkezései szerint, annak 3. § a) vagy b) pontjában meghatározott mód valamelyikeként történik.

Azaz kis mennyiségnél továbbra is egyszerűbb és olcsóbb, ha kinyomtatva lefűzöd, de nagyobb mennyiségnél már jól jöhet, ha nem kell raklapnyi másolati példányt kerülgetni :)
--
http://eVIR.hu
Elektronikus Vállalatirányítási Információs Rendszer

Ha nem felel meg az e-számla követelményeknek, pontosabban ahhoz hasonlónak (mellé csatolt XML, időbélyeg, megőrzés hitelessége (saját HDD nem hiteles)), akkor nem kell papír alapon.

A gyakorlatban a papír a barátod. Egyébként pedig ráérnél NAV vizsgálatkor kinyomtatni, ha valamelyik számládat kérik. De ez ellen is "véd" a magyar gyakorlat: könyvelő a kontírozási adatokat és az aláírását _számlánként_ a leadott másodpéldányokra rakja/írja rá. Vicc....

Nekem a www.frebi.hu mind chromium mind firefox esetén csak annyit ír: Betöltés.... igaz alá is húzza

Nem is olyan rég olvastam itt a hup-on szamlazz.hu -ról hup tagoknak 15% kedvezmény jár.

http://szamlazz.hu szolgáltatást tudom bátran ajánlani - nagyon jó a felület, remek a support, szerintem árban is elfogadható, és nálam mindig villámgyors az elérése. 1-2 éve használom folyamatosan.

Én a MainBooksot haszmálom ilyen célra szerintem pont azt tudja amire neked kell: http://www.main-books.hu/
kipróbálható, előfizethető több variációban. magyar fejlesztés!
Alapvetően papír alapú számlázás (nem elektronikus)

igen a szamlazz.hu -ról én is csupa jót hallottam

szamlazz.hu, nekem bejött, évek óta használom.