SATA diszk kiadasa Windows 8 alatt futas kozben

Akinek sikerult ezzel 1 evet szopnia, mert tul lusta volt, hogy a dolog melyere asson a kovetkezo hibaval:

Windows can't stop your foobar device because a program is still using it. Close any programs that might be using the device and then try again later.

Annak a megoldas:

Problem Ejecting SATA drives on Windows 8

Igen, tekerek egyet a lama counter-en. Mert hat gondolhatnam, hogy a taskmgr-nek, egy beepitett Windows ficsornek nincs annyi esze, hogy leszalljon a diszkrol, ha az ki akar szallni.

Hozzászólások

Nem tudom mit vársz a Microsofttól, mikor az utóbbi időben még saját magával sem kompatibilis (Windows 8.1 vs. Wsus).

Patch-elt, 3.2-es WSUS-szal kapcsolatot teremt a 8.1, nagyjából fel is ismeri (vagy Win6.3, vagy 0.0, de lényegtelen), de mikor a frissítéseket ellenőrizné, a hibakód szerint hibás a kliens update tárolója. Próbáltam fixálni, de hatástalan. Nem belső szerverről frissítve jó.

Felhúztam tesztnek egy WS2012-t, 6.2-es WSUS, párosítanám hozzá 8.1-es klienseket, újra hibakód (valamit nem talál a szerveren). Eddig jutottam tegnap, ma majd nézek update logokat, de a hócipőm az..

Hiányzik a frásznak a 8.1 mondjuk, csak nem vette meg a fenntartó az antivirnyákot, az MSE viszont ingyen ott lapul Windows Defender néven.

http://www.neowin.net/news/microsoft-fixes-windows-81-update-wsus-bug-g…

Minket nem erintett, mert HTTP-n update-elunk. LAN-on nem lattam ertelmet a HTTPS-nek. Az utobbi hetek goto fail, verzo sziv hirei utan meg kevesbe latom :)

Jahogy neked mar a vanilla 8.1 sem megy. Erdekes, nekem poccre ment. A WSUS szerverunk 2012R2-n van egyebkent.

Némileg offtopic: a vista idejében volt nagyszámként reklámozva mindenhol, hogya leválasztáskor ha fogja valami a particiót, akkor ki tudta írni melyik program a bűnös. Ez valahogy időközben kipusztult win7 óta, lehet megint kibaszott segédprogramokkal baszkódni, ahelyett h. az OS a képembe tolná a megoldást.

Ugyanerre a taskra (is) unlockert használok. Annyi hátránya van, hogy a drive context menüjéből indul, ezért kell hozzá egy file manager.

Nálam egyébként maga az explorer.exe szokta megfogni a pendriveokat...

Az explorer mindig fut, ha futtatod a windows fajlkezelot, ha nem. Ablakkezelo, meg meg ki tudja mi nem. Szoval barmikor lefoghatja a pendrive-ot, amikor csak kedve tartja.
Masik kedvencem az svchost...
Miert kell microsofteknal ilyen oszver szarokat gyartani, amirol csak kulon segedprogrammal informalodhat az erdeklodo user?