PirateBrowsers for linux

Tiltottá minőstett tartalmak --- távolkeleti módszer idehaza...

http://piratebrowser.com/

Kinek mi a véleménye erről?
Betilthatják az én honlapomat is, a tiedet is ha mondjuk valaki feltöri és elrejt benne észrevétlenül egy stringsorozatot? Vagy odakommentel valahogy a nevemben valamit?
Mi alapján tiltanak be egy oldalt?
Miféle jogon?
Ha post keletkezik egy indexes fórumon, ilyen alapon bezárandó az egész index.hu?
Mi a mérték egy tiltáskor?
Ha EZ a post is bántja valakinek a szemét, betiltják a HUP-ot, vagy kikényszertik a fenntartókat, hogy engem zárjanak ki a Holdra és töröljék még a hozzászólásaimat is?

Érdekes kérdések év végére...

Végül egy szebb kérdés: unixokon hogyan lehet ezt kikerülni?

Hozzászólások

Egyszerre mind.
Főleg az, hogy ITT ki mire hogyan reagál. Alant már olvastam olyat, hogy valaki elutasít minden cenzúrát. Ez pl. remek.

A postot kissé ingerülten nyitottam, az talán látszik is.
nem módosítom...

Szóval ha pl. szidom a kínai vallást mint a bokrot, azzal eretnekséget követek el 2014-től a weboldalamon, letiltják a domain elérését.
Remek.
Ezek után ha én borzasztó káromkodásokkal szidom a jelenlegi magyarországi hajózási szabályzatot (miközben persze legális úton a magam módján küzdök is valamivel hogy megjavuljon valami), elérkezhetek oda, hogy még az én weblapom is betiltható?

---
--- A gond akkor van, ha látszólag minden működik. ---
---

Azért én marha kíváncsi lennék a magyaroszágon tiltott oldalakra. Mármint nem azokra amiket a hatályos törvények szerint tilos látogatni, hanem arra amit aktívan szűrnek.

Először is, "szűrnek". Kik?

Ha törvényt, jogszabályt sértesz akkor naná hogy joga van bárkinek letiltani az oldaladat. Pláne ha pl. ahogy írtad, a tudtod nélkül akár kártékony tartalmat helyezett el rajta valaki. Más kérdés hogy ez a tiltás az otthoni gépére vagy a fél világra érvényes-e.

A cenzúra elutasítása remek... ezért ez is egy veszélyes terep, mert szerintem hamar találnék olyan pl. orvosi fotókat ami semmi törvényt nem sértenek ám ha ide a blogba tenném az hamar kiverné a biztosítékot, pedig nekem szólássszabacságom van! És kikérem is magamnak. Is!

Na itt a baj. Kár lenne úgy tenni, úgy beállítani a dolgokat mintha a forgalom- és tartalomszűrés csak üldözendő, gonosz dolog lenne.

V.ö.: gyermekek vs. felnőtt tartalom.

Ha a szigorúan vett cenzúrát keressük, akkor az manapság - lehet hogy van, de - lehetetlen. Kezdve attól, hogy amit az egyik színű médiacsoport elhallgat, azt a másik színű tuti szétkürtöli egész odáig hogy amit szűrőt feltesznek, azt ki is lehet kerülni.

Aztán viccesebb lesz a helyzet ha az egyik színű hírforrás szerint a csirke a bal, a másik szerint meg a jobb oldalra ment át az úton. Magam is fotóztam nem egy olyan eseményen, amiről hazaérve megnéztem a tudósításokat és amit a tévében láttam az mikronokra volt az ordas hazugságtól. Az igazság visszatartása? Cenzúra? És melyik téved?

http://cdn.twentytwowords.com/wp-content/uploads/Media-and-Reality.jpg

Ez az újfajta cenzúra, csak azt és úgy mondjuk el, ahogy az nekünk jó.

Illetve van egy még újabb fajta, ami abból áll, hogy addig öntjük - az amúgy sekély - agyakba az "elgázolta", "felgyújtotta", "kirabolta", "elgázolta majd felgyújtotta és aztán kirabolta" típusú híreket, hogy az embereknek nincs igényük többre, elég ingert kaptak, a francot se érdekli tovább a híradó vagy hogy mi történik az országban (kit érdekel hogy valami mukit kihallgattak amikor valahol megy egy csecsemőt rabolt el a vérfarkassá vált szomszéd macskának a régi gazdájának a lova), kezdődik a film. A mecss. Vagy az ami.

Politikust, közszereplőt bárki szidhat nyiilvánosan is, hiszen már eleve pellengéren van többnyire. Akkor van gond, ha nem közszereplőt szidsz, és kirakod pellengérre, berakva a személyiségét a médiába a hozzá varrt jelzős szerkezetekkel.

---
--- A gond akkor van, ha látszólag minden működik. ---
---

Na, csak nem vírust akarsz szabadon terjeszteni? Botnetet akarsz magadnak?

"Kinek mi a véleménye erről?"
Miről?

Én természetesen elutasítok mindenfajta cenzűrát.
Már csak azért is, mert úgy is lesz kiskapu.
Nem?
~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~
Zenwalk - Full featured GNU Linux Operating System

Gyakorlatilag a liberalizmusért, valamint a vérbeli kommunizmusért harcolók ez alapján egy kalap alatt vannak. Azonos cenzúrát vallanak, azaz egyvalamitől félnek: hogy a plebs megtudja az éppen történő események hátterét.

Orwell él!

---
--- A gond akkor van, ha látszólag minden működik. ---
---

Tévedés. A "nyugati" országokban egészen mást szűrnek, mint a kommunista országokban, legalábbis egyelőre. Nyugaton "csak" a pornó, erőszak, stb van szűrve, a politika és a véleménnyilvánítás nincs (legalábbis UK-ban). Amíg nem vagy obszcén, addig kinyilváníthatod a véleményed nyugodtan.
Ennek ellenére úgy vélem, hogy a "nyugati" országok is tartanak szépen a totalitárius rendszerek felé, legalábbis a következő forradalomig/háborúig.

Szabad országban szabad ember azt csinál, ami szabad!

A szigorúan magánbejáratú véleményem az, hogy semmi rendkívüli nem történik, csak az inga visszalendül egyéb társadalmi dimenziókban is, ahogyan gazdaságiban visszalendült 2008-ban.

Gazdaságilag bizonyítást nyert, hogy sem a pénzügyi közvetítő szervezetek, sem az egyének nem érettek arra, hogy belássák a saját tetteik következményeit, és hagyják, hogy a belátott következmények negatívan csatolódjanak vissza azokra a tettekre.

Ugyanez igaz a mindenkit vagy adott csoportot felelőtlenül ekéző, kihasználó, megkárosító csoportokra és személyekre a virtuális térben.
A következmények nem maradnak el.

Természetes, hogy az inga oda és visszalendülését is a belgák szívják meg, a forgács örök alkotórészei, és az is természetes, hogy az profitál, aki a névsort olvassa (elnézést a totális képzavarért).

Nem biztos, hogy minden nap minden pillanatában pontosan ezt szűrném le, de nagy vonalakban holnap is vállalom.

Nagyjából.

Mivel a szélsőbal és a szélsőjobb összeér (a különbség annyi, hogy előbbi imperialistázik, a másik zsidóbankározik), nagy az átjárás valószínűsége. Egy modern középkonzervatív-keresztény-demokrata erő számára az zsenánt volna, hogy eltapossa a szélsőjobbot, mire az opcióként megmaradó (amúgy csak nyomokban létező) szélsőbal helyett véletlenül a középbalra voksol az, akinek amúgy mindegy, csak adjanak, meg csökkentsék a rezsit, meg ide ne gyűrűzzön be a válság - ezért inkább egy békemenetben bankározik a szélsőjobbal, és úgy tesz, mintha nem is hallaná, hogy a mellette óbégató nem is a bankárt, hanem a zsidót hangsúlyozza.

Állítólag tervben van (talán 2014 év elején már hatályos lesz), hogy az internet szolgáltatók lesznek kötelesek tiltani bizonyos államilag meghatározott internetes tartalmakat. Könnyen lehet, hogy a kuruc.info is felkerül erre a listára sok más tartalommal együtt...

--
maszili

Tegnap este olvastam a bejegyzésed, mely inkább blog, mint fórumtémának illik be igazán. A kérdéskör felvetése is oximoron.
Mi egy demokratikus berendezkedésű liberális társadalomban élünk. ERGO: A liberalizmus magában hordozza az alapvető társadalmi szabadságjogokat, mint a szólás és véleménynyilvánítás szabadsága, vagy a vallásszabadság. Mivel a demokráciában néphatalom van, a nép saját magától nem mond le ezekről a szabadságjogokról. Így a cenzúra egyrészt fölösleges, másrészt teljesen elképzelhetetlen.

A vélemény szabályozása olyan értelmetlen lenne, mintha a Szeretett Vezetőnk törvénybe iktatná, hogy a felnőtt filmek női szereplőinek orgazmusát tilos megkérdőjelezni. Aki ezt mégis megteszi, azt három év börtönnel is sújthatnák a törvény erejével, illetve kötelező pornófilm forgatáson kellene részt vennie. Ezáltal saját maga győződhetne meg az orgazmus valódiságáról.
Mindezt összegezve, te is láthatod, hogy ilyen törvényeket Szeretett Vezetőnk nem támogat, kár erről beszélni. Inkább dolgozzunk többet, jobban és keményebben, hogy ezáltal a jövőnket építsük.

OK, hogy tiltanak oldalakat, meg cenzúráznak, de ehhez mi köze a piratbrowser-nak. Ha valamit tiltanak, szűrnek a szolgáltatók, akkor az egy ilyen böngészővel vagy egy anonim proxival sem tudod megtekinteni, mert ezek anonimitásra valók nem védelmek, szűrések kikerülésére. Tehát mi a kérdés? Mi a véleményünk a cenzúráról, vagy az anonim proxiról vagy a tor-ról vagy mi?