Start-up téma ötletelgetés

Sziasztok.

Ha valakinek van valami jó ötlete startupra - és szeretné azt az ötletet továbbgondoltatni - nem félve hogy azt a HUP társak akár el is lophatják, akkor ide vele:)

Hozzászólások

Szia!

Ezen már én is gondolkodtam, de a start-up kifejezetten olyan vállalkozás amit pár ember el tud indítani akár pénz nélkül is, és amikor le van tesztelve működik-e csak akkor kell hozzá külső segítség. Szerintem ehhez nem a legideálisabb egy fórum.
Amin viszont lehetne ötletelgetni a fórumon, egy szervezetet/kamarát/fórumot létrehozni ami segíti a start-up/informatikai vállalkozásokat. Egy start-upnak ugyanolyan szüksége van egy menedzserre mint egy zsenire, de nem mindig tudják, hogyan tovább az ötlet megvalósítása után(terjeszkedés más országokba, mennyi adót kell fizetni, üzleti tervet készíteni, stb).

Nemrég olvastam egy osztrák kamaránál ügyfél tárgyalót biztosítanak pár órára a teljes infrastruktúrával együtt. Ez egy egyéni vállalkozónál/start-upnál a kávéházakban történik a megbeszélés. Bár egy dokumentumfilmben láttam egy amerikai start-up befektetőnél az is számított, hogy a megbeszélés végén ki fizeti a kávét. Lehet, itthon a befektetőkhöz kell menni, nem tudom miként van.

Én szívesen tanulnék létező start-up tapasztalatokból. Tudom vannak konferenciák, de azokat nem szeretem.
Edison mondta, az ötlet csak 1% a maradék 99% munka, ezt figyelembe véve lehet én tévedek és elárasztanak ötletekkel.

greyow

ugy erted, hogy te akarod ellopni az itt felmerulo otleteket? Btw. csinald azt, hogy azt mondod, van 200 millio penzed befektetni, aztan csak gyozzed meghallgatni a penzert kuncsizo startupok otleteit. Btw. tudhatnad, hogy egy puszta otlettel kb. semmire nem megy (bar az is igaz, hogy minden a "vision"-nel kezdodik), hanem a megvalositas (MVP) a kiraly.

--
"Pontosan ez a ti bajotok. Ez a kurva nagy csőlátás. [...]" (bviktor)

Nekem van jo otletem.

Vki talalja mar ki az, h csinal egy olyan telefont, ami nem a facebookhuszaroknak szol, hanem az uzletembereknek es egyeb olyan alavalo "fergeknek", akik a melohoz akarjak hasznalni a keszuleket.

Kerjen erte egy zsak penzt, en lesz az elso vevo.

Tessek, szabadon ellophato.

tompos

Úgy tudom, hogy kezdetben jók voltak és sokkal többre is vihették volna. Azonban a dolgokat jól elszúrták. A fejlődésben megrekedtek, az eszközeik elavulttá váltak, a későbbi termékek gyenge, rosszul sikerült próbálkozások voltak.
Legalábbis így tudom. Aztán lehet, hogy kezdetben sem sikerült jól megoldaniuk a dolgokat. Az ötlet ennek ellenére kiváló volt, amit nagyon rosszul oldottak meg.

Kezdetben is szar volt (nekem). Kizarolag az alapotlet volt jo.
Ki volt pl. az a kekfaszu majom, aki a qwerty bill.-ek koraban kitalalta azt, mit odaszartak ra?

Azt nyilvan nem irtam oda, de termeszetesen egy olyan termekre lenne szukseg, ami hasznalhato is.
A kutyat nem zavarna egyebkent, ha lehetne g+-ozni is, ha akar vki, de ne azt nyomja a pofajaba az embernek ha kell, ha nem.

BTW, az uj BB-ket meg nem neztem, de lehet az lesz. Kar, h mar keso...

tompos

Van pár alapvetés, egy részük magyar, egy részük teljes bolygóra érvényes: "minden ki van már találva", "ellopják az ötleted", "pénzt szerezni egyszerű", "termelékenység nem számít", "az üzleti terv ráér", na most ezekről érdemesebb beszélgetni.

Én magam vállalkozó vagyok, emiatt konkrétan nehezemre esik végignézni azt, hogy a legtöbben egy startup-nál hajlamosak évekig tökéből élni, az ügyfelekkel szinte semmi kapcsolatban lenni, vagy elkövetik azt a hibát, hogy az ügyfelek számát előrébbvalónak tekintik a fizetőképességüknél, fizetési hajlandóságuknál. A facebook és a twitter nem a legjobb követendő példa, ha mellérakjuk azt a hatszáz hasonlót, ami elbukott, majdnem ugyan ezzel a tervvel.

Akinek már kipattant sz ötlete, az nem fog fórumon elmélkedni róla, hanem szervez köré csapatot. Aki meg az ötlet után is csak elmélkedik, annak nem való a vállalkozósdi. Vagy csinálod, vagy nem.

Ezt nem értem: hol volt itt szó "vállalkozósdi"-ról?
A nyitó csak annyit írt, hogy ha valakinek van startup ötlete, akkor mesélje el.
Egyébként szerintem attól, hogy valakinek jó ötlete van, még nem lesz feltétlenül alkalmas vállalkozónak is az illető.

Javaslom mindegyikre külön témát létrehozni. Átláthatóbb is, mindenki azt követi, ami érdekli.

A KorpoVIT keksz 20% -os árnövekedés mellett új csomagolást kapott.
Az eddigi 200g töktősúly helyett 174g -ra csökkent a keksztartalom,
de megjelent a csomagban egy extra műanyag tálca, ami növeli a környezetszennyező hulladék mennyiségét is.

Jó lenne egy természetes anyagokból készült keksz, aminek a tasakja is a környezettudatos gondolkodás jegyében készül.

Szerintem az élelmiszeripar az, ahova nagyon kevés a betörési lehetőség, az, hogy környezettudatos a csomagolás kevés, a zöld-érzékenyek x %-a lesz csak hosszútávú vevő, akárhogy szélesedik ez a réteg, mindig réteg marad, ami az élelmiszeriparban fájdalmas halált jelent.

Amúgy ha mégse, és viszik mint a cukrot, akkor egy meglévő, stabil márka is átrakja a csomagolását zöldre, és máris kutya nem próbálgatja az "új, bizonytalan" márkát.

Látom senki nem akarja itt elsütni világraszóló ötletét.
Feltételezem, hogy most sok éhező középszerű rendszergazda szeretné összehaknizni a 20% -al csökkentett rezsire valóját. A profik már elhelyezkedtek az E - útdíj, vagy az Online pénztárgép rendszerek kialakításánál kínálkozó lehetőségekben.

Azért egy ötletem mégiscsak van:
Csinálj olyan céget, ami Ától Cettig lebonyolít egy választási kampányt...és persze számláz.
A választás után biztos megveszi a céget Kaya Ibrahim

Márkás napszemüvegek dioptriás változatának azonnali, raktárról történő forgalmazása
CNC, konkáv pozitív ősmintára lamináló automata
Karbon vagy üvegszál alapanyaggal dolgozó 3D nyomtató fejlesztése és gyártása
Rankine ciklusú napkollektor rendszer fejlesztése és gyártása
Ultakönnyű, motorosvitorlázó repülőgép fejlesztése és gyártása
Olcsó, 200km hatótávolságú, zárt, plug-in elektromos, ingázó robogó gyártása
Olcsó, magas hatásfokú grow-light panelek fejlesztése és gyártása
300 és 20kW közötti alacsony delta T-jű Stirling-motorok tervezése és gyártása
3-4 órás üzemidővel rendelkező, 2kg hasznos terhet emelni képes quadkopter fejlesztése
RaspberryPI árazású, wi-fi képes, adatgyűjtő és vezérlő gyártása
3D nyomtató szalon, online self-printing interfésszel.
Self-printing könyvesbolt
Mobilos pánikgomb app és szolgáltatás
Start-up tervező weboldal, fizetős coaching szolgáltatással

Az ötletek ingyen vannak, megfelelő összegért bármelyikből generálok üzleti/megvalósulási tervet, adok kontaktot fejlesztőkhöz.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

olyan audio lego-elemek létrehozása, amikből létre lehet hozni egy hangrendszert, elemei újrahasznosíthatóak, cserélhetőek.

építőelemek:
- A / D , D / A konverterek [AD] [DA]
- kábelek, digital, analóg, [KD] [KA]
- erősítők [E]
- adatforrás kezelők [AK] vagy mi (háttértár, CD, SD kártya olvasó)
- központi egységek [KE] (melyik adatjel merre menjen, mit játsszunk le, EQ, stb..)

tehát azt mondom pl akarok egy viszonylag jó magnót, akkor
kell
1 x [KE]
1 x [AK]
2 x [DA]
2 x [E]
2 x [KA]

azt akarom, hogy távol rakhassam a hangszórókat veszek 2 x [KD]-t mert digitálisan szeretném elvinni a jelet a hangfalakig (hangfalakba kerülne a DA és az E)

jobb minőséget akarok, veszek drágább [DA] - kat

lesz egy gagyi zenekarom veszek 5 [AD]-t meg egy komolyabb [KE]-t, máris tudunk próbálni, felvételeket készíteni, de ha teszem azt már mindenkinek van egy komolyabb [AD] egysége, akkor csak összedobjuk, az már nem is kell.

koncertre el akarunk menni, akkor csak erősítők kellenek pluszba, meg hangfalak.

elkezdek a hangosítással foglalkozni, tudok 16 csatornával babrálni szépen, ha 32-t akarok kezelni értelmesen, nem kell 32-es keverőt vennem, elég plusz 16-ot.

lennének szép dobozkák, fasza csatlakozók és úgy menne, mint a legozás. kicsit olyan mint ami az asztali számítógépek területén van, csak audio-ra kihegyezve.

ha már hangosítás, akkor miért nincs digitális stage kábel? azaz egyáltalán miért van stage kábel, miért nincs a keverő a színpad mellett és van csak egy kommunikációs csatorna amin a "tekergetések" jelei utaznak a színpadon lévő keverő és a hangmérnök között?