VirtualBox 4.2.8

Fórumok

VirtualBox 4.2.8

[Changelog]: This is a maintenance release.

Hozzászólások

Ha VB 4.2-ben létrehoztam egy fix méretű 4GB-os file-t egy XP-s virtuális gépnek, meg lehet valahogy növelni a tároló méretét? A vboxmanage modifyhd vhd_file_helye --resize parancs azt a hibát dobja vissza, hogy function not implemented

Pl. Clonezilla. Persze azt nem tudom, hogy ha a dinamikus diszkhez később hozzápattintasz mondjuk +10G-t, akkor azt fogja-e tudni követni az XP. Az XP is tud valami dinamikus kötetet, de azzal kapcsolatban meg az rémlik, hogy arról meg nem tud bootolni - de lehet hogy tévedek.

Az XP-nél ha jól rémlik, kell némi dll-hákolás a normális kötetkezeléshez, aminek az eredménye az is, hogy lesz sw-raidje is :-P

Másik mellékhatás, hogy a Google Chrome nem tud semmi add-ont telepíteni, ha dinamikus köteten van a profilod. Workaround: a telepítés idejére átmásolni egy nem dinamikus köteten lévő könyvtárba, rávenni a krómot, hogy azt használja (parancssorban meg lehet adni), felrakni a szükséges kiegészítőket, aztán visszamásolni, és öröm meg bódottá.

Kicsit elkeveredtetek. A virtualbox-ban a virtuális diszk lehet fix vagy dinamikus méretű. A fix az előre lefoglalja létrehozáskor a meghatározott méretű virtuális diszket, a dinamikus meg az adatmennyiségtől függően változik. Itt most az van, hogy létrehozott egy fix 4 Gb-os nagyságú diszket, de ezt nem lehet méretezni, ezért át kell alakítani dinamikussá, majd azt lehet már méretezni.