Debian Linux llive saját kezüleg

Fórumok

Vettem egy külső winyót. Szeretnék az elejére egy igazi Debian Linux Liveot tenni, ami úgy működne, mintha CD-ről futna. Tudom, van a neten annyiféle live, de néztem párat, egyik sem jött be tetszési index értelemben... Éppen ezért szeretnék sajátot, ami Debian alapú, azt rakok bele, amit akarok, fájlméret korlát mondhatni nincs: 30GB-os a kicsike.

Találtam ezt a leírást. De ez kicsit outdate, olyan kapcsolókat ír az lb confighoz, amik már nincsenek is benne; mondjuk eleve úgy indít, hogy git clone...

Szóval ti, hogy kezdenétek neki egy ilyennek?

Hozzászólások

Miért akarsz live-ot? Én feltennék rá egy normál Debian-t és annyi. Ubuntu-t sokat használtam külső vinyóról. Szerintem a Debian-nak sem okoz gondot. :)

Én így csináltam nem rég, dob közben egy interaktív shell-t, így testre szabható. :)

lb config -a i386 --interactive "shell" --distribution "squeeze" --packages-list "xfce" --mirror-binary "http://ftp.debian.org/debian/" --archive-areas "main contrib non-free" --mirror-binary-security "http://security.debian.org/" --debian-installer "true" --packages "csomag1 csomag2" --iso-publisher "Live!"
lb build

www.sleepy.hu

lb config -a i386 --interactive "shell" --distribution "squeeze" --linux-packages "xfce" --mirror-binary "http://ftp.debian.org/debian/" --archive-areas "main contrib non-free" --mirror-binary-security "http://security.debian.org/" --debian-installer "true" --iso-publisher "Live!"
lb build

--packages-re hibát dob, hogy nem létező kapcsoló.

Amúgy most csinálja, kíváncsi leszek, mit rak össze.

Update: Semmit. Hiába írtam be, hogy --linux-packages "kde", le se töltötte, meg semmi... iso fájlról már ne is beszéljünk. Mit hagytam ki?

--
-- GKPortál Blog
Tégy Jót!
Legyen neked is Dropbox tárhelyed! :)

Megpróbáltam, ez se nyert...

P: Configuring file /etc/kernel-img.conf
P: Begin executing preseed...
P: Begin executing local preseeds...
P: Begin installing tasks...
P: Begin queueing installation of packages lists...
P: Begin queueing installation of local packages lists...
P: Begin queueing installation of packages...
P: Begin queueing installation of local packages...
P: Begin installing packages...
Reading package lists... Done
Building dependency tree       
Reading state information... Done
E: Unable to locate package auto
P: Begin unmounting filesystems...

A parancssor: lb config -a i686 --interactive "shell" --distribution "wheezy" --packages-list "standard-x11" --mirror-binary "http://ftp.debian.org/debian/" --archive-areas "main contrib non-free" --mirror-binary-security "http://security.debian.org/" --debian-installer "true" --packages "kde-desktop libreoffice" --iso-publisher "Live"

--
-- GKPortál Blog
Tégy Jót!
Legyen neked is Dropbox tárhelyed! :)

off, de nekem is van ilyen. még anno a asus eeepc 701sd-hez adták :D
--
Én TUDOM, hogy igazam van. És ha nincs is, akkor is NEKEM van igazam, mert én vagyok az Admin. Ennyi!

Én ezzel a scripttel csináltam magamnak egy boot-os pendriveot egy notihoz, amiben kidöglött a merevlemez-vezérlő. Pár hónapig pendrive-ról használtam :)

http://pastebin.com/d0BEzC2U

Én az alapján a leírás alapján, amit közölsz nagyon jó kis livecd-ket készítettem. Teljesen testreszabható, third party repokat is beállíthatsz, stb.

----
"Mert nincs különbség: mindenki vétkezett, és híjával van az Isten dicsőségének. Ezért Isten ingyen igazítja meg őket kegyelméből, miután megváltotta őket a Krisztus Jézus által." (Róma 3.22-24)

Amit linkeltél az egy kitűnő leírás.