KDE4 használhatóság

Fórumok

Csak engem zavar, hogy az ablak tetején a minimalizáló, maximalizáló és bezáró gombok túl kicsik? Nem mondható túl konfortosnak, hogy mindig figyelni kell hogy becélozzam a kurzorral.
Továbbá idegesítő, hogy a bezáró gomb nincs teljesen a bal felső sarokban, ugyanis akkor csak balfel tolnám az egeret és katt, így meg ezt is célozni kell.
Továbbá az is zavar, hogy ha nem sikerül becéloznom a gombot, és a fejlécre kattintok, majd 1 pixelt arrébb húzom az egeret, akkor azonnal leugrik teljes méretről és arrébb megy az ablak. Nem lehet ezt a küszöbértéket fentebb venni mittomén 10 pixelre?

Hozzászólások

igyál célzó folyadékot, úgy biztos nem okoz gondot :)

Elkeserítelek, csak téged. De, hogy vigasztaljalak is, állítsad már be olyanra amilyen neked jó, tudsz nagyobb gombokat állítani mint az ablakkeret....
-------------------------------------------------------------------------------------------
Mit használok? Na, na, na? Hát blackPanther OS v11.1-et * www.blackpanther.hu

Nekem ez a probléma még nem merült fel, úgyhogy +1 más kérdés, hogy full screenen nem használok szinte semmit (ill. most perpill semmi nem jut eszembe amit igen, még virtuális gépet sem), lehet, hogy kicsi a monitorod. Esetleg az x dpijét állítsd kisebbre, vagy ilyesmi...

System Settings -> Workspace Apearance -> Window Decorations...

Aztán ott azon túl, hogy tudsz választani ajánlom a Configure Decoration és a Configure Buttons lehetőségeket is, esetleg ha még a beépített témák dekorációk egyike se tetszene, akkor a Get New Decorations is a barátod lehet.

De két kimenet van, de biztos hogy nem kezelni.
Nem átcsúszik a másikra, hanem ha egy teljes képernyős ablaknak a címsorára kattintok, és amíg a gomb lenyomva van megmozdul az egér, akkor visszaugrik nem teljes képernyősre és arrébb megy, mintha mozgatnám.
--
Discover It - Have a lot of fun!

Na az volt a másik nemrég ami miatt hetekig szidtam a k*rva anyját... Csak az a szép, hogy nem én állítottam, hanem valamelyik update-tel jött. Aztán IRC-en mondták hol kell kikapcsolni.
Márcsak azt az idegesítő bugot kéne kijavítaniuk, hogy 4x kattintok a panelen, és akkor a nyelvi gondokon kívül hirtelen nem tudnék idegesítő dolgot a kde-ben.
--
Discover It - Have a lot of fun!

Mert évek óta KDE-t használok, 4-est is legalább 2 éve, ezt szoktam meg, ezt laktam be. (Ennek ellenére a mai napig nem találok opciókat a Rendszerbeállításokban, lásd a témaindító hsz-t. Biztos csak szerintem logikátlan az elrendezés...)
Nem tudom mire írod, hogy nagy a pofám, szerintem elég normálisan írok. Jó, az indító lehet egy kicsit az volt, de csak mert most lettem tele és kifakadtam...
Ez a csinálj jobbat szebbet hozzáállás meg szerintem vicces. Ezzel az a probléma, hogy olyan bugok jönnek elő (szinte rendszeresen, nem csak KDE-ben), amik korábban működtek, jók voltak. Értem én, hogy néha ki kell takarítani a kódot, esetleg újraírni, de miért futnak bele mindig ugyanazokba a hibákba? Továbbá vannak olyan hibák is néha, amik annyira triviálisak, könnyen és mindig előidézhetőek, ráadásul az adott cucc valamilyen teljesen alap funkciójával, hogy nem is értem hogy nem jön elő az alfa béta rc stb korszakban... Kb. csak úgy, hogy nem tesztelik semennyire
--
Discover It - Have a lot of fun!

Erre meg annyit, hogy pár hete hasonlóan mikor tele lett a pohár, akkor bejelentettem vagy 6-7 bugot. Ebből 1-et azonnal invalidra tettek, merthogy nvidia bugot ne a novell bugzillaba reportoljak (az nvidianak ezt megelőzően kb. 1 hónapja jelentettem, semmi reakció, annyi se hogy bakfitty), egy másikra ajánlottak workaroundot hogy próbáljam meg (https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=701052#c1), ezt épp nem tudom megnézni, mert nincs itt a kamera, a többire az nvidiahoz hasonlóan semmit nem reagáltak. A korábbi bejelentett bugokkal is hasonló az arány. Opcionális ticket lezárás lehet még wontfix, notabug, user error work4me, cannot reproduce... Ezek után bugreportot se nagyon van kedve csinálni az embernek.
--
Discover It - Have a lot of fun!

Azt meg tudja mondani valaki, hová lett a CP852/IBM852 encoding? Korábban kdevelop/kate-ben simán be lehetett állítani, most meg max IBM850-et találok. Tudom, hogy iso-8859-2 meg utf-8, de van egy rakat 852-es forrás meg adat, amiket nem lehet átalakítani.