( gentoojedi | 2019. 07. 12., p – 09:39 )

"Az Arch nem száműzte a 32 bites architektúrát. 32 bites multilib még van mindig. Illetve akinek 32 bites rendszer kell, tud telepíteni Arch32-őt."

:)

"A systemd-t viszont ki lehet herélni belőle."

Ez legtöbb disztróra igaz, csak komoly kompromisszumok árán lehet systemd mentesen használni a rendszert. Debiannál pl. elég könnyen ki lehet váltani, aztán hol ez nem működik, hol az.

"De én is tervezem Gentoora átállni. Egyrészt ott a systemd nem kötelező, másrészt az Arch sem mindig olyan friss, mint lehetne, ha én fordítom a csomagokat, akkor minden kellően friss lesz. Viszont az a munka kicsit elriaszt, ami vele jár."

Lebeszéllek gentooról. Ha el tudnád engedni ezt a locsemege által istenített mániát, hogy mindig minden a lehető legfrissebb legyen, akkor ajánlanám. Gentoonál megtévesztő a rolling. Attól még lehetnek benne régiek a cuccok. Én debianról álltam át és ahhoz szoktam hozzá, hogy atom stabil legyen a rendszer, ennek meg ugye az az ára, hogy régi benne minden. Így hogy szerveren hardened selinux profilt, laptopon meg stable gnome profilt, az asztalin meg stable desktop profilt használok egyáltalán nem melós, de ha Te azt szeretnéd, hogy minden a lehető legfrissebb legyen, akkor rá kell eresztened mindenre a ~AMD64-et. És akkor majd minden napod azzal telik, hogy reszelni kell valamit. Ha valami lefordul problémamentesen, még mindig ot vannak a függőségei, amik szintén elakadhatnak és haz azok is lefordulnak, akkor sem fog (megfelelően) működni.

Így tényleg nincs értelme átállnod.

powered by ©gentoo