( hrgy84 | 2016. 10. 04., k – 10:10 )

"De tényleg, ha neked már látatlanul nem tetszik a Windows 10, akkor szerintem ne használd."

Ezt ugy mondod, mintha _egyebkent_ lenne az embernek valasztasa. Mindketten tudjuk, hogy a Windows meg mindig az a platform, amire a legtobb alkalmazas kijon, a Mac/Linux fasorban nincs ehhez.

Amugy szamomra kifejezetten vicces amikor egy kritikara az a valasz, hogy "ha nem tetszik, ne hasznald". Nem old meg semmit, de legalabb jol meg lett mondva a franko.

"meglepődnék, ha a macOS személyében találnál olyan OS-t, ami nem gondolkodik helyetted."

Nem a helyettem gondolkodassal van bajom, hanem a testreszabhatosaggal. En el tudom kepzelni, hogy valaki ezt varja el az operacios rendszertol, hogy ennyire kinyalja a segget, de en speciel nem ilyen alkat vagyok. Szamomra eddig a Windows (a 8-asig bezarolag) azert volt szimpatikus, mert bar volt egy csomo okos funkcioja, de amire epp nem volt szuksegem, azt siman kikapcsolhattam, hogy kosz, de a fat megis inkabb kezzel vagom, mert en ezt elvezem. Ez a lehetoseg most egyre inkabb elveszni latszik. Nem az okossaggal van a bajom, hanem az eroszakossaggal, amivel a Microsoft le akarja nyomni a torkomon ezeket. Ez frusztral.

Hasznaltam huzamosabb ideig Apple gepet, es azt kell mondjam, mindazok ellenere, hogy neha ott is vannak furcsa, megmagyarazhatatlan dontesek, sokkal kevesbe eroszakosak ezen dontesek ervenyesiteseben. Nem beszelve arrol, hogy bar folyamatosan valtoztatjak a dizajnt, azert akkora valtast nem mertek eszkozolni egy jo ideje, mint amibe a Microsoft a Metro felulettel belevagott. A dolgok meg mindig ugyanott vannak, mint 6-7 verzioval ezelott, ami a Windowsrol nemigen mondhato el.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik