( djsilas | 2014. 07. 22., k – 15:15 )

Ez talán egy érdekesebb megközelítés, de jogos! Bankszámlakivonataim nézegetése közben bennem is többször felmerült már a kérdés, hogy mi az az összeg, amit már/még megéri bankban tartani?

Ha lekötöm a pénzem, az szinte olyan, mintha nem is lenne. Hosszabb távon még csak-csak, 1-2 év múlva lehet el tudok menni belőle nyaralni. De ha ma elromlik az autómban a váltóm, és újat kell venni... vagy holnap meghal a macskám és egy rendes temetést kellene tartani neki!? A lekötött pénzt ezért nem feltétlen tartom "igazi", sürgősségi vésztartaléknak. Ha nem kötöm le, akkor a rá kapott kamat szánalmas. Én legalább is sose tudom eldönteni, hogy sírjak vagy nevessek azon az összegen, amit kamat jóváírásként látok. Beszélhetnek itt nekem deflációról. Ha emberek bemondásra képesek elhinni, hogy fizetésük 6054684%-ot emelkedett, holott a bérpapíron ennek semmi jele... akkor biztos van aki elhiszi azt is, hogy a múlt héten 10 Ft-al olcsóbb tej igazából drágább volt... na de én sajnos nem ilyen vagyok és szerintem értéktelenedik a pénzünk és a jóváírt kamat még lehet ezt se fedezi. És akkor a banki költségek!? Ha már csak arra gondolok, hogy használni akarom a bankkártyámat, már vonják le a sok pénzt! Mikor megjön a közüzemi eszámla a postafiókomba, már fizetem a jutalékokat! Ha befizetek a számlámra fizetnem kell. Ha kiveszem megint csak fizetnem kell. Stb, stb...

Komolyan gondolkodtam már rajta, hogy van az az összeg, amikor a párnaciha lehet nem is olyan rossz opció... :D De, hogy az 10e, 100e, vagy millió!? Na azt még sose számoltam ki.