A banánról ...

Hozzászólások

Ahelyett, hogy megadtad volna a helyes címadatokat, és arra is nagyon figyeltél volna, hogy Chrome-ot használj, Firefox vagy Midori semmiképp sem való neked. :DD

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ja, megnéztem, kenyai szám, akkor ezért írtad a banánt. :D

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Mostanában többször is kaptam emailt a gcash.com felől mint bank transfer, successfully transferred, feladó a maya philippines. DKIM-en a jelek szerint el kéne esnie, a gmail mégse teszi a spamfilterbe. Ami furcsa, hogy semmi olyan link nincs benne, ami elvinne valami scammer oldalra. Persze gcash alkalmazásom nincs, ráadásul ahogy elnézem, a gcash csak mobilos alkalmazással működik, weben nem is lehet bejelentkezni. A sender IP cím alapján valami alibaba cloud tartományba esik. Mi ebben az átverési lehetőség? Nincs is mire kattintani, a levél forrását megnézve semmi gyanús linket nem találok. Nyilván a gcash-ra van benne link (.png), hogy az arculat hihető legyen, ezen kívül fontra mutat link, és ennyi.

Mi itt a csali? Arra akar rávenni, hogy telepítsem a gcash-t, és magában az alkalmazásban van valami malware?

Befizettem helyetted. 

 

Szivesen! 

Szerkesztve: 2024. 05. 12., v – 15:52

Pont ma kaptam egy ilyet, de mivel nem használok Chrome-ot, nem tudtam megnyitni.

RCS. Androidosok problémája, nem érint :)

Éber!

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."