Mit néztem most - 3-test-probléma

Az első évad ígéretes, nagyon szépen fényképezett munka. Érdeklődve várom a folytatást 🍿

Link: https://en.wikipedia.org/wiki/Three-body_problem (fizika)

Hozzászólások

A 15 éves regény linkje többet mond a sorozatról...

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

az ugye megvan, hogy ez egy konyv trilogia, netflixhez kepest igen jol koveti azt es meglepoen minimalis a buzipropaganda benne ami lassuk be netflixnel egy kiemelt sajatossag az elmult idoben.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Ja, nem kéne eröltetni annyira a földön kívüliek keresését! Addig öröljünk, amíg nem találnak ránk! Elég valószínűtlen, h jót akrnának nekünk! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Hát igen, lehet, hogy igazad van! Ki tudja, talán a földönkívüliek is ugyanígy gondolkodnak rólunk. Lehet, hogy ők is azt mondják: Ne erőltessük annyira az emberek keresését. Addig örüljünk, amíg nem találnak ránk. Elég valószínűtlen, hogy jót akarnának nekünk!

Ha feltételezzük, hogy az élet más bolygókon ugyanolyan gyakran jön létre, mint a Földön, akkor a valószínűsége annak, hogy már létezik élet a világegyetemben, nagyon magas. De ha beleszámítjuk, hogy mennyi időbe telik egy civilizációnak a fejlődése, és hogy mennyi időbe telik a kommunikáció a csillagok között, akkor a valószínűsége annak, hogy találkozunk egy földönkívüli civilizációval, sokkal alacsonyabb.

Vagy talán félsz hogy fincsi kaja vagy? :-)

  • Földönkívüli 1: Nézd, végre rátaláltunk egy bolygóra, ahol van élet!
  • Földönkívüli 2: Remek, de én már nagyon éhes vagyok. Mit eszünk?
  • Földönkívüli 1: Hát, az emberek elég finomnak tűnnek. Sok fehérjét tartalmaznak.
  • Földönkívüli 2: Igaz, de nem szeretném, ha az étel visszabeszélne. Talán inkább maradok a zöld kis lényeknél.

Szóval, ha a földönkívüliek tényleg éhesek lennének, akkor talán jobban járnánk, ha gyorsan elrejtőznénk!

Mi a valószínűségszámítás alapja amit emlegetsz? Megosztanád? 

Hát elolvastam. Szuper és köszi. Igen. De nem hagyatkozhatunk kizárólag fikciókra. Ha csak a sci-fiből merítenénk, és nem lenne önálló gondolatunk, akkor nagy baj lenne. Én nem hiszem, hogy egy civilizáció aki az univerzum(ok)ban utazik, és galaxisokat szel át, annak az éhezés lenne a gondja. Vagy bármi gondja is lenne. Az ember az, aki ellenséges, még.

Mi van ha ez a civilizàció egy hanyatlò vagy utódcivilizàció? Van nekik csillió szuperintelligens űrhajójuk, leszállóegység, lézerpuska, stb., de lövésük sincs a működésükről, csak használni tudják, mert annyira okos az eszköz, hogy kimondott kérést azonnal teljesíti, ha meg elcseszik akkor eldobják. Adj hozzá ehhez egy túlnépesedett, legyakott bolygót és máris kész az intergalaktikus nagybevásárlás, ahol az uncsi emberburgert a hétvégéken gorillasteakkel lehet feldobni.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Mi miért? Ez a topic témája. És a beszélgetésben, amiben egy csillagász is részt vesz szó van arról is, h már Hawking is felvetette, h nem kéne annyira kutakodni földönkívüliek után, mert nem valószínű, h jót akarnának nekünk, ha ránk találnak.  
Egyébként meg nem tudom milyen számítást követelsz rajtam és mit akarsz a saját gondolataimmal? Nincsenek ezzel kapcsaolatban saját gondolataim, de erősen hajlok arra amit, felvetnek, nem kellenek ide földönkívüliek. Az idegenek mindig változást, gyakran új betegségeket jelentenek, ha éppen nem egyenesen ki akarják írtani bennszülötteket. 
 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Te csak ne higgyél semmit! A könyvben szó ven erről, a Sötéterdő azt jelenti, h vadászok figyelnek, mindenki lapul csendben a sötétben, és ahol valami neszelés van, azzal elárulják magukat a zajkelttők és a vadászok lecsapnak rájuk. Addig jó, amig kussban vagyunk és nem figylenek fel ránk! Nem kell h saját gondolatom legyen, én legalább meghallgattam nagyrészt a linkelt a beszélgetést és tudom h szó van benne erről. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Jó olvasgatást :) https://arxiv.org/abs/1105.0910

 

A szerző szerint:

And it is very important to understand: both NEO Radar Research and Messaging to ETI are using the same powerful instruments: Arecibo Radar Telescope (ART), Goldstone Solar System Radar (GSSR), and Evpatoria Planetary Radar (EPR). Also, it is very important to understand: “addressless” RADAR transmissions and targeted METI are absolutely equivalent, because monster super-aggressive and super-powerful ETIs may live anywhere.

Therefore, all the talk about alien invasion and the danger of METI I regard as idle and pseudoscientific. These numerous debates carry out, mainly by those who are far from astronomy and do not realize the size of the Universe. The following is a justification of METI, this new type of human activity, which aims at transforming our civilization into an object of possible detection by extraterrestrial civilizations.

Lehet választani melyik a bizotnságosabb: nem keresünk, nem pulzálunk vs. úgy keresünk és pulzálunk, h a görbe hátú a tudósok szerint mi magunk rejtve maradunk. 

Most tegye fel a kezét, aki a görbehátú tudósokra szavaz! :) 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

A kínai adaptáció elvileg sokkal könyvhűbb, a Netflix épp csak a lényegét hagyta ki a történetnek, és kidobta az összes kínai karaktert.

Érdekes, hogy hogy ugrasz ezekre a megjegyzésekre ... Mi az oka? Ott keleten nagyon erős a vágy a nyugathoz tartozásra? :D Az "egy hete" kicsit erős három napos nyitóposttal nem? Homoklubban mennyire aggasztó, hogy én erről írok?

trey @ gépház

engem nem aggaszt az hogy léteznek meleg férfiak. egy percig sem. téged aggaszt valamiért, de vajon miért?

engem inkabb az aggaszt, hogy a magyar kormány miért ad kegyelmet olyan embereknek akik pedofiloknak falaznak. olyan pedofiloknak akik után öngyilkosnak lesznek a gyerekek. 

szerintem ez aggasztó, az hogy léteznek meleg férfiak az nem igazán aggasztó. 

Engem a propagandacélú történethamisítás aggaszt. Azt sem tetszene, ha Bruce Lee-t fehérnek ábrázolnák. Itt a hírek szerint a eredeti sztoriban NEM LÉTEZŐ buzi karaktert tettek, kínait meg átszíneztek másra. Erre nincs más magyarázat, mint a Netflix kvótabuzi előírása (lásd: új Oscar-jelölés követelmények), vagy a buzilobbi befizetései.

Ez az aggasztó. Meg az, ahogy ész nélkül nyelsz minden propagandát.

trey @ gépház

érdekes hogy az adódból készült Most vagy című alkotásnál nem zavart hogy megmásítottak dolgokat és azt mondták hogy “akár így is lehetett volna”. raadasul masszívan pénzügyi bukta az egész. 🤷‍♂️🤡

én nem vagyok netflix előfizető már, és nem azért mert zavart az hogy mindenhova becsempészik hogy vannak meleg férfiak. inkább azért mert gyártson soron jönnek le a szalagrol a szarabbnál szarabb filmek és sorozatok. 0 eredetiség. 

Nem veszek jegyet magyar filmekre, ingyen se biztos, hogy megnézem őket. Csak, hogy a témánál maradjunk, egy néger Petőfi azért kurván zavarna ... :D A Netflixért fizetek. Utóbbi valóban az _én_ pénzemből gyárt tartalmat.

és nem azért mert zavart az hogy mindenhova becsempészik hogy vannak meleg férfiak

Nagyon 21. századi vagy! Kapod is a lájkokat majd, "fidesz propaganda rossz, buzipropaganda jó evone"!

trey @ gépház

tehát az neked tapsikolas hogy le se szarom? miközben te twitteren is hupon is 2 sor miatt bőgsz emiatt mint egy hisztis óvodás? :D 

én eleve nem is nézem a netflix igénytelen kínálatát. te fogyasztod ezt a szart. egészségedre! 🤣🤡

Nem, az a tapsikolás, hogy erre témára 100-ból 100-szor jössz, mint légy a szarra. Felettébb érdekel :D

Az meg kifejezetten hízelgő, hogy még a Twitteren is követed! :D

Nem bőgök, de amikor látom, hogy a hozzád hasonlóakat ez így megmozgatja, már a következőn gondolkodom ;)

Ha le se szarnád, nem ugatnál folyamat a témában. Én nem szarom le ... ezért is írok róla ... :D

trey @ gépház

Kezd megjönni a kedvem ... te hogy fogtál neki? Howto-t tudsz adni? 😆

10 éve ajánlgatod nekem burkoltan a buzulást, de nem igazán ér célba a kampányod. Valamit csavarj rajta, mert mire tényleg rászánnám magam,  elpatkolok ...

trey @ gépház

Az első pár rész alapján pont, hogy egy jó adaptáció a Netflixes. A könyvben a szerző a nagyívű gondolatokban, motívumokban nagyon jó (az első kötet elejétől a harmadik legvégéig ívelő motívumok vannak), de az emberábrázolás, hihető párbeszédek, körbejárható karakterek nem az erősségei. Legkevésbé a nőalakok, a Kultúrális forradalomban edzett Ye Wenjie kivételével kb annyira realisztikusak, mint egy kínai kamaszgyerek waifu párnája. Mérnökember volt, vagy mi, érthető. Plusz ez egy amerikai-EU sorozat, raktak bele egész sok ázsiai színészt, de azért irreális elvárás lenne csak ázsiaiakkal, csak Kínai kultúrális háttérrel leforgatni.

A Netflixben így aztán átvariálják a karaktereket, szerintem jól tömöríłtenek, amikor beraknak valamit , abból látszik, hogy olvasták és értették a regényt és a következő évadra is figyelnek. Pl: karakter háttértörténet, asszem mintha pl Raj, Jin vőlegénye lenne majd a könyvbéli Zhang Beihai megalapozása, és a háttértörténete a kínaihoz képest teljesen új, tehát amikor az indiából bevándorló kitüntetett katonatiszt apja, aki most Curry éttermet működtet,  elmeséli, hogy hogy tetették magukat halottnak az Indiai-Pakisztáni háborúban, az gyönyörűen elővetíti a Sötét Erdő hasonlatát.

A tömörítés előnye még, hogy van arra esély, hogy a maradék két könyv (évad) elkészül. Amikor egy trilógia első kötetének a harmadáig jut az első évad, akkor erre reálisan semmi esély. Ja, és még egy érv: a Tencent sorozat, ami szigorúan a könyv szerint megy, borzasztó hosszú, képtelenség, hogy végignézzem, tovább tart, mint a könyvet elolvasni!

Szóval nekem könyvolvasóként hasonló pozitív érzéseim vannak, mint annak idején az Expanse-zel, bár ott inkább kisebb változtatásokat tettek (a könyvek már eléggé filmesek voltak, de ott is a sorozatnak volt egy ilyen v2.0 javíłtott változat érzése a könyvhöz képest)

Szerkesztve: 2024. 04. 04., cs – 14:56

Spoileres kérdés.

Hátha valaki el tudja mondani nekem: ki gyártotta a fejre tehető játékokat? A sophonok csak pár hónapja érkeztek. Még távoli szóbeli/írott segítséggel is nehezen elképzelhető, hogy annyi idő alatt megépítik az emberek.

Amúgy nem értem, miért kell 400 évet várni, a sophonok olyan durvák, hogy pár hét alatt ki lehetne vele pusztítani az emberiséget.

A konyv es a kina sorozat szerint is egy jatekfejleszto ceg, a szerver pedig valami muholdon futott eredetileg. Nyomoztak is utanuk, valamennyire haladtak is, de el volt rejtve. A sophonok mar eleg regota ott voltak. Nehany ember beleorult, de kb. ennyi amit tudtak kozvetlenul tenni. Foleg kommunikaciora es hirszerzesre hasznaltak oket. 

A fanatikusokból nem nézem ki, hogy meg tudják építeni azt a VR szemüveget, amivel még ízeket is lehet érezni, mert egyszerűen olyan technológia nincs a földön. Te meg tudnál építeni a semmiből pl. egy CPU-t, ha elmondom neked, hogyan kell?

A sophonok tudnak fizikailag is beavatkozni, ld. részecskegyorsítók, illetve egy elég nagy izévé is ki tudja hajtogatni magát.

Tudom én, mi az a suspension of disbelief, de erre már nálam nem futja, szerintem ez plot hole.

Nekem az idei sorozatok top-listája:

1. 3 Body Problem

2. Gentlemen

3. Shogun

4. Constellation

Nem rossz ez sem meg a Shogun is tetszik, de aminek nagyon várom a folytatását az ez: Clarkson's Farm

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

Szerkesztve: 2024. 04. 05., p – 12:14

Lehet hogy spoiler, bár a cím is az.

Szerintetek nem lehetne megoldás a káosz-kontroll? Tehát a 3 kaotikusan mozgó testet elvileg kis energiabefektetéssel lehet irányítani. (Még nem néztem végig, nem olvastam a könyvet, akár lehet hogy később erről is van szó a történetben.)

a netflixen nem ilyen buzis woke szarok mennek csak ? szerencsre a most vagy sohát se adják nekik oda. 🤣🤣

Végignéztem. ( A könyvet nem olvastam még. Netflixest sem láttam. ) Bizonyos értelemben tetszett, így a sztori, az etikai és morális kérdések, a történet nagyívűsége, a sorozat kivitelezése. Érdemes megnézni mindenképp! De azért maga a gondolatiság amit sugall az a tudomány apoteózisa. Ez teljesen távol áll tőlem. Persze sci-fi -  így másra, komolyabb filozófiára nem is nagyon lehetett számítani. De szórakoztató volt. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Könyvet ajánlom, anno is olvastam, most is átolvastam. Átlag jóskapista kb semmit nem fog érteni az egészből sztem.