Előző okostelefonom ...

túlélte a garanciaidejét, de kicsivel azután tönkrement.
7% (25 szavazat)
túlélte a garanciaidejét, de lecseréltem, mert újat akartam.
44% (151 szavazat)
túlélte a garanciaidejét és még mindig használom.
35% (121 szavazat)
Egyéb (leírom).
14% (48 szavazat)
Összes szavazat: 345

Hozzászólások

(x) túlélte a garanciaidejét és még mindig használom.*

(* még mindig használja valaki a családban.)

--
trey @ gépház

Túlélte a garanciaidejét. Összesen vagy 6 évig használtam, akkorra az akkumulátora lett nagyon gyenge és egy eredeti aksi kétszer annyiba került volna mint amennyiért a telefont vettem (5000 Ft volt előfizetéses hűség hosszabbítással).

--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Nalam a telefonok altalaban addig vannak hasznalatban, amig tonkre nem mennek vmi oknal fogva, ha masra nem, korhazba bevinni tokeletes. Mostanaban kezdek lejonni a custom ROM-ozasrol, a Sony ROM-jaival egeszen meg vagyok elegedve, leginkabb csak rootolom a keszulekeimet.
--
Ki oda vágyik, hol száll a galamb, elszalasztja a kincset itt alant:


()=() 
('Y') Blog | @hron84
C . C Üzemeltető macik
()_()

Túlélte a garanciaidejét, majd később másfél emeletnyi betonra zuhanás után viszont túlságosan átalakult.

--
The Net is indeed vast and infinite...
http://gablog.eu

Egyéb: mivel nem volt sosem okostelefonom, ezért az "előző okostelefonom" üres halmaz, aminek elemeire minden állítás igaz. Tehát bármit jelölhettem volna.... :-)

(Amúgy: a Nokia 3310-esem kb 8 éves és jól üzemel....)

Túlélte a garanciaidejét és jóval utána ment tönkre.

22 hónaposan sokadik hiba miatt garanciális csere ugyanazon gyártó más termékére.
- - - - - - - - - - - -
Magyar égre, magyar ufót.
300hsz feletti topicot nem olvasok.

Az előző telefonom egy LG Optimus One ( http://www.gsmarena.com/lg_optimus_one_p500-3516.php ) volt, ami a korához képest egész jól összerakott készülék volt (fém ház, 512MB ram, ezek akkoriban még nemigen mentek ebben a kategóriában).
Kb. 3 nap szenvedés után száműztem a gyári szoftvert (lassú volt), így garivesztés terhe mellett áttértem CM -re és utána évekig jól megvoltam vele, majd édesanyámnak adtam később pedig amikor neki is lett új, eladtam, szerintem most is elzörög valahol.

--
arch,centos,debian,openelec,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C

Anyám használ céges telefonként p500-ast Android 2.3.3-mal, de csak a nyűg van vele, a G-s cuccok a kevés tárhely miatt nem igazán frissülnek, pedig nincs rajta sok letöltött alkalmazás.
CM-et nem nagyon akarok rátenni, inkább korszerűbb készüléket kellene nézni.

---
| Dropbox | Copy | Yandex |

Ha úgyis újat veszel, akkor nyugodtan tegyél rá CM-et. Ha bejön a CM, akkor ráérsz később venni új készüléket. Ha nem tetszik a CM, akkor kb. vesztettél 15 percet a telepítéssel és a beállítással, hiszen ebben az esetben újat fogod használni.

-----

(&%;_98\<|{3W10Tut,P0/on&Jkj"Fg}|B/!~}|{z(8qv55sr1C/n--k**;gfe$$5a!BB]\.-

Mivel céges a készülék, egyrészt nem hinném, hogy nyugodt szívvel odaadná a "ciánosítás" erejéig, másrészt ilyet még sosem csináltam, és nem akarnám elkapkodni, harmadrészt elég ritkán látjuk egymást.

Egyelőre csak terv az újabb készülék.

---
| Dropbox | Copy | Yandex |

Ismerősi körben van/volt pár P500, én azt vettem észre hogy az eredeti szoftver amivel kigurították (Froyo) ezerszer jobban muzsikál mint a Gingerbread. Ha van egy szabad órád valamikor, akkor szerintem erőszakold fel rá a Froyo -t (itt asszem figyelni kell a baseband verzióra is) vagy tegyél fel CM-et.
Gondolom nincsenek olyan atom nagy igények, amik vannak, azoknak a Froyo is bőven meg fog felelni.

--
arch,centos,debian,openelec,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C

Anno azért frissítettem a készülékét Froyo-ról, mert sokat panaszkodott rá. Frissítés után a Gingerbread egy darabig még szépen muzsikált, de azóta az is belassult.
Ha mégis próbát tennék valamikor a CM-mel, melyik verzió lenne rá a legjobb?
Anno letöltöttem a 7.2.0-ás verziót, de találtam CM11-et is rá (v12).

---
| Dropbox | Copy | Yandex |

A CM fejlesztés a P500-ra kicsit érdekes volt, volt egy nagy felfutás (egy halom nightly után kijött a stable 7.2.0), de én tapasztaltam bugokat a stable 7.2.0-val, olyanokat amiket előtte és utána levő nightlykkal nem. Viszont lutri, hogy most akkor melyik build is a jó. Ráadásul már leálltak vele.
Ha 2.3 kell akkor én erre lőnék: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1759908
Miután sok tucat mindenféle ROM-ot próbálgattam, ez vált be. Gyors és stabil is. A home appot szerintem hamar cseréld ki valami másra, de amúgy jó.

--
arch,centos,debian,openelec,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C

Kicsit túl sok a tűzijáték meg a marketing körülötte, viszont ezt a ROM-ot tényleg extra erőbefektetéssel próbálták úgy összerakni hogy az elérhető legjobbat kihozza a telefonból :)
Ha még megfogadsz egy tanácsot, semmiféle Gingerbread -nél frisebb ROM-ot nem teszel fel, mert abból is láttam mindent, amit csak a piac kitermelt, de egyik sem futott megfelelő sebességgel.

--
arch,centos,debian,openelec,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C

Túlélte a garanciaidejét, még mindig megvan, habár már csak cserekészülék egy fiókban!

* Nem élte túl a garanciaidejét, s mivel korábban baszogattam, nem is tudtam garanciáztatni.

Az azelőtti bőven túlélte, de már azóta „meghalt”.

--
blogom

Sokszorosan túlélte a garancia idejét, aztán egyik falhoz vágást nem élte túl ...

Egyéb: Garanciaidőn túl tönkrement,
de kaptam hozzá donort, így tervben van a feltámasztása.
(Nokia C6-00, a billentyűzet miatt nagyon szerettem.)

egyéb: garanciaidőn belül lecserélés
xperia p - gagyi illesztések, gyenge, elengedő ragasztás, alumínium ház miatt használhatatlan gps. ha ez mind nem lett volna elég; a sony még rátett egy lapáttal a software frissítésekkel :D
egyébként szép, stílusos, kézreálló telefon volt. néha sajnálom.

http://nagyfoku.wordpress.com/

Nem volt a mostani elott okostelefonom, de mind a sajat mind a csaladtagok telefonjai tuleletek a garancialis idoszakot, mind Android, lett cserelgetve rajtuk a ROM, kb. 3-4 evesek, mind hasznalatban van, egyedul az akkumulatorok nem birtak az ido vasfoganak ellenallni, igy mostmar naponta tobbszor is kell oket tolteni.

/sza2

(x) (Még) nem élte túl a garanciaidejét, mivel még mindig garanciás (na jó, az lesz, ha mindenből visszateszem rá az eredetit). Fejlesztésre teljesen jó lesz a jelenlegi mellé.

Beledugtam egy kichi kínai microusb csatlakozót, ami valami rövidre zárt, és szétégett benne az akkutöltő és a tápáramkör. Külső akku töltővel, meg akkuról még működik, csak minek.

Az előző már rég nem volt garanciás amikor vettem (N900) úgyhogy kvázi túlélte.
A jelenlegi még régebb óta nem garanciás, de ugyanaz a típus és most is használom.
☼☆♫♪♫♪☆☼
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Lassan 5 éves lesz az első okosnak mondható telefonom.
- Huawei U8120 (Joda 8xx számon futkározott), mai napig megvan működik, akku 1 hétig most is bírja. 70 HUF volt.
- Aztán a 8KHUF-os ZTE Blade (1. percben ROM csere, és azóta már 4.3-as droiddal, 4.4-essel már nagyon lassúcska). Még ez is megvan. Működik, de az aksija már eléggé döglött.
- Utána LG Optimus 4X HD.... él, megy, de egy szerencsétlen esést követően (egy a sok leejtésből), a bekapcsológombot tette eléggé érzéketlenné, de azért nem teljesen KO a gomb, megy amúgy, semmi baj nincs vele, tartalék akkuval, mindennel. Ha lesz időm, majd megreparálom a bekapcsológombját is. Ez mondjuk függetlenül lett meg, nyolcvanpárezerért.
- A mostani egy 2 SIM-es Prestigio MultiPhone 5453 Duo, ócsó, gyors, szuper is lenne, ha az akkuja nem 1700 mAh-s lenne, de így is lenyom kb másfél napot, csak ha nem kikapcsolva töltöm, akkor gőze sincs, hogy mennyi kraft van az akkuban (kikapcsolásig 99-97% között ugrál). Remélem lesz rá javítás. Aki tudja, hogy milyen nagyobb akku megy bele, amivel megy is rendesen, az ne tartsa magában :D
(Mint látható, a nagy brandek nem hatnak nagyon meg...) Ez 40KHUF alatt volt.

Nem volt „előző” okostelefonom. A jelenlegivel meg vagyok elégedve, bár jócskán túl van a garanciaidején. Egyetlen dolgot találok idegesítőnek: a Google* háttérbeli frissítései elviszik a memória nagyját. Ebből ugye az is következik, hogy gyári rommal, rootolás nélkül használom még mindig – ti. használni akarom, nem hackelni.

az elso okostelefonomat fogyasztom, harom honapos, ezert gondolom még belul van a garanciaidoben, terjunk vissza a kerdesre egy ev mulva.

Az elozo okostelefonomat eleve hasznaltan vettem a garanciaido lejarta utan. Mozgo alkatresz nelkuli muszaki cuccoknal nekem nem er meg annyit a garancia, amennyivel ugy tobbert jutok a keszulekhez, legalabbis eddig meg nem faztam ra :). Samsung Galaxy Nexus, mar elmult harom eves, hibatlan, most fogja valaki a csaladbol megkapni karacsonyra, en meg veszek egy Nexus 5-ot (ugyanugy, jo allapotut, hasznaltan).

Elozo telefonom nem elte tul a gari-idejet (HTC Desire), lecsereltek, az mar tulelte, de aztan ujat akartam, a mostani is tulelte (SGS2).

Az előző és a jelenlegi is túlélte a garanciaidejét, és működőképes. 3 éven túl van.
------------------------

"túlélte a garanciaidejét és még mindig használom."

Mármint a mostani élte túl és még mindig használom. (Fél éven belül tervezem lecserélni, de nem sürgős.)

Olyan hogy nem élte túl miért nincs?
Én 4 havonta cseréltetem gariban a telefont már harmadik éve...

Tulajdonképpen túlélte, de elindult rajta egy "rejtett alkalmazás" ami rávezetett arra, hogy vegyek egy újat (lemerül, kikapcsol, belassul, ...).
A lányom használja, mert az általa legyilkolt telefonokhoz képest ez még viszonylag használható.

en a mar nehany eves es 1 display cseret + uj akkut es sok foldreejtest megelt HTC Legend-emet szeretnem vegre lecserelni, valami dual SIM-es Android-ra, ugy, hogy a Legend-en tarolt es elegge fontos kontaktjaimat 1:1-ben at tudjam vinni az uj keszulekre... eddig ahany keszuleket es ahany how-to-t neztem, egyszer sem volt, semmilyen fajdalommentes megoldas... (pl. a Legend contact exportja utan, barmelyik keszulek levagja es/vagy atkodolja valami !UTF8 kodolasra az ekezetes neveket, mezoket cserel fel es torol..., persze nem mondom, hogy ez nem a forras eszkoz hibaja...)

--
A gyors gondolat többet ér, mint a gyors mozdulat.

iphone 4s, hasznalom pedig mar 3+ eves.
az elozok is mukodnek a mai napig, azokat anno a csaladtagok orokoltek, de elavultsag miatt mar le lettek cserelve.