5" telefont hogyan hordjak

Fórumok

Sziasztok!
Vettem egy noname, MTK chip-el szerelt 5"-os telefont. Ki mit használ, hogy ilyet magával vigyen? Jó, hogy hordja az ember kézben, meg vágja ki az asztalra, hogy lássák mekkora, de nem igazán erre vágynék. Zsebben hordom, de van olyan nadrágom, amiben kényelmetlenül fér el, kilóg. Meg van olyan, hogy már zsebből kivételnél lerakom a telefont (véletlen). Nadrágszíjra-nadrág szélére applikálható valami lenne jó, most voltam egy mobilos szervizben, azt mondta az alkalmazott, hogy felejtsem el.
Autós kistáska-öv nálam szintén felejtős.
Ötlet? Link?

Hozzászólások

Én ezért szerettem mindig is a mély zsebű nadrágokat (kinyújtott kézfejjel csuklóig mélység). Ott nincs ilyen gond. Amelyiknek meg kicsi, azt nem szoktam hordani, illetve majd konzultálok egy varrónővel, hogy lehet-e mélyíteni utólagosan a zsebet (miért ne lehetne?).

Táska. vagy elkezdesz öltözködni az 5" telóhoz. :D

Veszel neki kiskocsit, és húzod magad után.

Köszi a hozzászólásokat. Ezek szerint csak a nagy zseb a megoldás?

Hasi tasi - és nem kér kódot sem!

Hello! Kérdezd meg őket: http://www.bagaboo.hu/
Én az övékét használom egy Alcatel OT Idol-al nagyon jó. S3-hoz van (4,8") is ilyen széria darabjuk de nagyon rugalmasak. Szerintem kérdezd meg.

Nekem pont ezért van telefon méretű telefonom, és nem phablet, ami egyikre sem jó... Én simán zsebben, bringánál meg felszoktam rakni a kormányra kábelkötegelővel. (még nem találtam biztonságos tartót)

--
Fontos! Ha berágok, nem feltétlen személyed ellen szól...
openSUSE 13.1 x86_64

+1

Én is szerencsére fordítva cselekedtem. Először tájékozódtam, utána vásároltam.
A barátom 5"-osát a zsebembe tettem, így még vásárlás előtt rájöttem, hogy nem lesz számomra kényelmes. Így lett nekem is a csábító 5" helyett 4,3".
Kompromisszumokból áll az élet. Ami nagyobb, az elvileg jobb, ám nehezebben cipelhető. Valamit valamiért.

Én a defy+ -hoz vettem egyenesen kínábó egy merev kagylótokot, arra melegragasztóval hdd fejmágneseket (4 db) ragacsoltam, és így kiválóan jó motor benzintankján is, és kerékpárkormányon is.
42 km távolságú munkahelyemre o-v elég sok útviszontagság található, mégsem adódott olyan, hogy fognom/féltenem kellene leeséssel szemben... :)

Nem logikus, de számomra is olyan benyomás alakult ki, hogy verőfény esetén nehezebben lel a telefonom GPS-re, mint nem verőfény esetén. Nap mint nap ugyanazon az útvonalon használom, tehát volt mintavétel bőven.
Ellenben az is lehet, hogy csak verőfényben figyelek fel rá jobban, hogy "most meg miért nem talál hamar jelet?"... És közben random ugyanolyan eséllyel hamar/sokára találja meg.

Bringahoz vettem egy ilyet:
http://www.ebay.com/itm/141014044251
Ket baja van, az egyik, hogy az utlevelem nem fer bele kenyelmesen (szemelyim lejart, es meg nem csinaltattam ujat, addig ezt hasznalom). A masik, hogy a csengom (ami felesleges suly kb. sosem hasznalom) csak a kormany fuggoleges reszere megy fel kenyelmesen, es egy kicsit zavarja a taska egyik felfuggeszteset. Stabilan all, de bizonyos helyzetekben slamposan, nem lehet rendesen meghuzni.

Egyebkent meg belefer a nadragzsebembe. Meg persze az ovtaskamba is.

--
Why did the chicken cross the road?
It was trying to get a signal on its iPhone 4.

Én a 7"-os tabomat is a zsebemben hordom!

5"-os Overmax Vertis 01. Az ing szivarzsebében tartom, ha kimegyek az irodából! Amúgy meg magam mellett az asztalon. Otthon is az asztalon. Útközben meg mikor milyen alkalmas zsebem van. Nadrágban sohasem, mert ott ütődik, feszül. A nadrágzsebben kemény tárgyak is vannak, mint pl. kulcs.
Újabban két zsebes ingeket veszek, hogy a biztonsági öv miatt arra az oldalra tudjam tenni ahol nem fekszik rajta az öv. :-)
És egy ilyen 5"-os tokot vettem hozzá 800 ft-ért.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Nekem egy 5.5"-os Redmi Note van, épp beszerzés alatt van a tok és a tartó hozzá.

A tok valami hasonló:

http://imgs.inkfrog.com/pix/xzdigit/XY10405_(17).JPG

A tartó pedig egy Nokia Lumia 1320-hoz való, mert az méretben nagyobb (remélhetőleg a tokkal együtt is belefér majd):

valami ilyesmi:

http://i.ebayimg.com/00/s/ODAwWDgwMA==/z/PZkAAOxy3cJTh3zq/$_57.JPG

Ha nem válik be akkor valami kis táska kell nekem is :)

Vegyen a fene akkora telefont, hogy aztán táskát is hordjak magammal a sarki kisboltba.

Egy ismerősöm ezért szerzett be tartalékba még két iphone 4s-t, mert ios 6.1.3-mal még egy darabig kiszolgálják.
Lassan az okos telókkal is eljutunk addig, hogy már vadászni kell a használhatót. (Lásd pl. több topic, ahol régi nokiák után vadásznak)
Én pont ennyit kínlódtam tavaly, amikor normális házzal rendelkező okos telót kerestem. (fém ház és gorilla glass) és egyedül egy HTC volt akkor elérhető ezekkel a paraméterekkel (azt hiszem a HTC one volt), de valami brutál nagy volt nekem. Mondtam, hogy ehhez már két kéz kell a kezeléséhez, így lett belőle iphone, pedig a droidot jobban szerettem és máig nyűg sokminden az iphone-nal. Lassan már nyugodtan vihetem a 7" tab-ot vagy egy ipad minit, azok is kezelik a sim-et :)
üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

Vegyel egy ilyet, es tedd fel barmelyik MOLLE rogzitesi pontra. :)

Nekem az 5" minden zsebemben elfér rendesen. Da ha épp nem zseb, akkor hátitáska. :)

A lemez leárnyékolja, ezért a telefon növeli az adóteljesítményt, ezért a lemez (mert íves) fókuszálva veri vissza a rádiósugarakat a combcsontra, amitől csontvelő rákot kap a tarsolyos ember! :D
Szerintem hamarosan olvasható lesz majd a tanulmány is, hogy angol tudósok az Angliában élő magyar munkavállalók körében mindezt kimutatták. :-)
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Kulonvalasztod a telefont (< 2") es a laptopot (15"), az elso kenyelmesen elfer zsebben, a masodikat meg csak akkor viszed magaddal, ha tenyleg szukseg van ra.

Raadasul igy kompromisszumot se kell kotni, a telefonodnak is ket het lesz az uzemideje, es laptopon is latod majd az apro betuket ;-)

"hasitasi, nem kér kódot".. :D

--
A gyors gondolat többet ér, mint a gyors mozdulat.

Összehajtva. Az évtized innovációja lenne, ha végre megcsinálná valaki.

Az USA-ból 1 hete rendelt mágneses hordtáska meg is érkezett, ahogy számoltam a Nokia Lumia 1320 jóval méretesebb, mint a Xiaomi Redmi Note ezért az ahhoz kapott gyári (meggypiros, rózsaszín) flip tokkal együtt könnyedén belefért.

Néhány kép:

1
2
3
4
5

Érdemes egy méretesebb készülék hordtáskáiból válogatni, ha tokkal együtt akarjuk használni.