A Bloomberg értesülései szerint a várakozások alatt fogy a Surface tablet

A Bloomberg értesülései szerint a Microsoft Surface tabletjei a várakozások alatt fogynak. A források szerint a redmondi vállalat Surface RT tabletjéből kicsivel több mint 1 millió darab kelt el, a Surface Pro gépekből a februári debütálás óta 400 ezer darab körül vásároltak.

Hogy mi lehet az oka annak, hogy a Surface nem talált eddig utat magának a fogyasztókhoz? A Bloomberg által idézett elemzők egyike szerint a Windows 8 ügyetlen, esetlen és a felhasználók nem fizetnek extra pénzt, ha az igényeiket kielégíti egy olcsóbb, ingyenes szoftvert futtató készülék is. A cikkben szerepel az is, hogy a Surface gépekhez jóval kevesebb alkalmazás érhető el, mint mondjuk a iPad-ekhez.

A kilátások sem fényesek. A Pacific Crest Securities elemzője 600 000 darab Surface tablet eladást jelez előre erre a negyedévre. Korábban ugyanerre az időszakra még 1,4 milliót vetített előre.

Részletek itt olvashatók.

Hozzászólások

Arra gondolok, hogy az Apple valószínűleg jól beleplántálta az új generáció egy részébe, hogy a Microsoft nem szexi. Emlékszünk még az Apple "Hi, I'm a Mac, and I'm a PC" reklámkampányára? Ahol a Microsoft egy ügyetlen, esetlen, kopottas, rigolyás, ódivatú fazon volt, a Mac meg egy fiatalos, ügyes, a vén szivarra csak legyintő srácként volt beállítva?

Szerintem a fiatalok nem akarnak azonosulni a vén fószerrel. Nem akarják, hogy a haveri társaságban elővillanó Apple cuccok mellett Microsoft dolgot kelljen előhúzniuk, mert az nem szexi és nem fiatalos.

Otthon nem érdekes, mert nem látja senki. Publicban más a helyzet. Lehet, hogy nem akarnak égni. A tablet meg elsősorban a fiatalos generáció terméke. Ők lennének azok, akik ezt húznák.

--
trey @ gépház

Ez mindig is megvolt.
A 90-es evek elejen is az apple volt a menok gepe, de pc-t hasznalt a tomeg.

Itt inkabb arrol van szo, hogy a M$ nem ert sem a tablagepekhez, sem a telefonokhoz, es olyat gyart, ami a kutyanak sem kell.
csak meg kell nezni, milyen fostalicskakat arult az M$ tabla pc neven az ipad elott.
http://hup.hu/node/106078

--
Live free, or I f'ing kill you.

Vicces ábra. Klassz "rugged" tabletek vannak rajta kiválogatva - ezeket direkt sanyarú körülmények közti működésre tervezték. Ráadásul a felső középső egy korszerű Panasonic ToughBooknak néz ki. Persze a válogatás egy koncepciót hivatott alátámasztani, azonban a világ ettől bonyolutabb. Itt egy Windows-os hibrid tablet, ie. 6-ból (iPad előtt): http://www.tabletpc2.com/Review-HPTC1100.htm
Egyébként sem ezt, sem a vicces ábrán szereplőket nem a Microsoft árulta, hanem hardvergyártó partnerei.

Üdv,
Marci

A Surface Pro-kal kapcsolatban merült fel olyan kritika több review-ban is, hogy nehezek. Ez probléma. Már csak azért is, mert én pl. személy szerint a nagyobb iPad-eket pont a tömegük miatt tartom alkalmatlannak huzamosabb kézben tartásra.

Ha jól emlékszem, akkor az iPad 3 670 gramm körül, a Surface Pro meg 900 gramm körül van. Az RT az kb. annyi mint az iPad, de azzal meg más problémái vannak a Windows felhasználóknak.

--
trey @ gépház

Nekem is van tablet pc-m (HP 2730p). 2 dolog miatt alkalmatlan tabletes használatra (illetve erősen korlátos):
- Súly. 1,6kg (amit linkeltél az 1,8kg) túl nehéz. Még az ipad súlya is sok pedig az ennek az 1/3-a.
- Aktív hűtés. Nem foghatod akárhogy, mert vagy eltömíted, vagy leégeti a szőrt a kezedről. Ha leteszed pörög tovább. Gyerek rádobja a plüss mackót, és megsül.
+1: Ha nem ssd van benne akkor a hdd-re külön vigyázni kell mint egy hímes tojásra.

Az ipad is kicsit nehéz, de amióta van otthon, azóta nem vettem elő a tablet pc-t (munkára van munkagépem cégtől).

Ennek az is oka lehet, hogy még az USA-ban is alig lehet kapni Surface Pro-t.