jogosultsagok mozgatasa

Fórumok

Sziasztok!

A cegnel dolgozok work mappajat kellett ma koltoztetnem , ahol egyéni jogosultsagok vannak beallitva minden konyvtarra / file-ra.

Sajnos mozgatas utan a masolt work mappan belul minden a roor tulajdona lett , es igy megszuntek a jogosultsagi szintek.

Az lenne a kerdesem , hogy van arra valami mód , hogy a jogokat is átmozgassam valahogy utólag , vagy esetleg az eredeti scp parancsot kiegészíteni azzal , hogy a jogokkal együtt masolja a konyvtarakat.

Elore is koszonom a segitseget!

Hello!

Hozzászólások

-p Preserves modification times, access times, and modes from the
original file.
scp es cp-nek is van ilyen kapcsoloja ha jol tudom.

Legközelebb próbálkozhatsz azzal is, hogy a forráshelyen kinyomod egy szkriptbe a chown/chmod sorokat, és azt átmásolva a célhelyre lefuttatod.
Valószínűleg gyorsabb, mint a rekopi, főleg akkor, ha sok fájlról van szó.
Gondolatébresztőnek:


find $mysrcdir -printf "chown %u.%g \"%p\"\n" -printf "chmod %m \"%p\"\n"  > chscript.sh

Hello!

Mivel a -p kapcsolóval sem huzta magaval a konyvtar a jogokat , így kipróbáltam ezt a scriptelős megoldást , amit írtál , le is húzza a jogokat egy .sh file-ba , a file merete 67mb lett , aztán mikor futtatni akarom a masik gepen a scriptet akkor le is fut rendesen , de ekezetes fileokat nem tud kezelni , viszont a tobbi allomanyt rendesen kezeli.

Esetleg arra nem tudsz valami megoldast , hogy az ekezetes fileneveket atalakitsa , vagy kezelni tudja?

Előre is köszönöm a segítséget!

Mondám cpio vagy tar ssh-n keresztül, avagy rsync. Ezért a scriptelős baromságért életfogytig tartó billentyűzetmegvonás lenne a minimális büntetés :-P
Nem mondom, hogy nem működhet, de ékezetes fájlnév, szóköz, vagy egyéb okosság a fájlnevekben meg tudja keseríteni az életét annak, aki nem tud vagy nem akar felkészülni erre.

A szóközökkel és kapcsolatban felhívnám a figyelmedet az idézőjelek elrendezésére.
Az ékezetes fájlnevek... no igen, aki olyanokat, használ, és nem tudja, hogy miért, hogyan, az másoljon duplán akárhonnan akárhová.

Aki pedig a shell által idézőjelek között feloldott karakterekre is ragadtatja magát, annak nem ez a chmod-chown fogja a legnagyobb meglepetést okozni.

Felhívnám a figyelmedet a keletkezett "script" méretére: 67MB. Ez 50 karakteres sorokkal számolva is nagyjából 1400000 sor, azaz nagyjából 700000 fájl. Ugyanennyi fork a chown-ra, meg ugyanennyi a chmod-ra... Erről anno a rekurziót tanulva kiadott feladat jut az eszembe: labirintust kellett rajzolni (terület kettéosztani egy helyen megszakított vonallal, a két félre ugyanez addig, amíg a kapott két fél már nem osztható tovább). Kollegina megoldotta: kockás papíron rajzolt egy labirintust, az adatokat berakta egy statikus tömbbe, és kirajzolta.

Fájlszerver, (gondolom samba) úgyhogy a felhasználó azért használ ékezetes neveket, mert abban a rendszerben, amit ő használ, ott ez nem probléma. a kollégánál meg igen.

Például: find ... | cpio ... | ssh ... ( cd ... ; cpio ...) ha másik gépre megy, ha meg csak hoston belül, akkor find ... | cpio ... vagy simán rsync.

Ötletként (mivel nem tudom, hogy honnét hova mozgatva jelentkezik a probléma):
.tar.gz -be becsomagolva, átmozgatva, majd kitömörítve megmarad minden chown, chmod jog. Mondjuk attól is függ, hogy mennyi fileról van szó, érdemes-e/van-e idő tömörítgetni.

a forrás gépen megosztod nfs-el amit át akarsz vinni, a cél gépen felmountolod, aztán rsync -av /mnt/forrás /könyvtár/cél átviszed.

a cp -rfp /forras/mappa /cel -nek müködnie kell!
Ha nálad mégsem, akkor lehet ott más gond is lesz.

De próbáld akkor így:

rsync -avz /forras/mappa /cel

vagy

tar czfp /tmp/work.tar.gz /forras/mappa
mkdir /cel
tar xzfp /tmpwork.tar.gz

Nem kell elbonyolítani amit nem muszáj. ;)