Tails 5.8

Kiadták a Tails 5.8-as verzióját. A Tails az utóbbi időben került reflektorfénybe azzal, hogy kiderült, Snowden és csapata, Bruce Schneier is felhasználója, valamint, hogy az NSA-nál könnyen megfigyelésre jelölt lehet az, aki utána érdeklődik.

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Ezt mintha mar olvastam volna valahol, valamikor... :)

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Snowden bla-bla, az NSA-nél megfigyelésre kerülsz miatta, csak akkor használd, ha rosszfiú vagy. Közben meg semmi extra, tök átlag live disztró, biztonsági paranoiás beállításokkal. Nagy baj nincs vele, de ha valakinek ez fontos, tegyen fel valami normális, nagy disztrót, használja azt fő rendszerként, és állítsa be rajta a dolgokat, titkosítás, jelszavazott belépés, megfelelő böngészőbeállítások, stb..

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Nem kell minden marketingszöveget komolyan venni. :)

Mi anno úgy árultuk a bulik előtt az egyetemen a cserediákoknak az alsópolcos pálinkát, hogy megmondtuk nekik, hogy ez itt illegális. Fél literért annyit adtak, mint amennyi a havi ösztöndíjam volt. Kellett hozzá a sarki éjjelnappaliból egy üveg pálinka, meg egy ásványvizes palack, hogy lehessen mibe áttölteni. Ez a Tails kontra NSA-megfigyelőosztag valami ilyesmi lehet.

Ideologiailag alulkepzett vagyok meg minden. De miert nem derul ki a fenti szovegbol, hogy mi ez?

Ja, es most mar megfigyelnek engem is, vagy az elso kerdes meg nem er?

Ez egy live-bootra optimalizált OS, amit be tudsz dugni egy képbe, elintézni róla pár dolgot, aztán kihúzni és úgy tenni mintha sosem történt volna meg. Például minden forgalmat átterel TOR-on, randomizálja a MAC címeket, normalizálja a képernyőméretet, user-agent stringet stb.