CM12 és OxygenOS OTA hírek

Címkék

A OnePlus One telefonhoz két hivatalosan támogatott operációs rendszer érhető el. Az egyik a gyárilag szállított, a Cyanogen Inc. által fejlesztett és karbantartott CM11, illetve CM12, valamint a OnePlus Inc. által házon belül összeállított OxygenOS. Mindkettő Lollipop alapú.

A Cyanogen Inc. részéről Helen tegnap infókat közölt a CM12 és az OxygenOS várható frissítéseivel kapcsolatban.

A legtöbbeket érintő hír, hogy az Android 5.1-re épülő CM12.1 már úton van. Elkészült egy előzetes (preview) build, ami jelenleg gyári tesztelés és Google tanúsítás alatt van. Ez hamarosan megérkezik a OnePlus One tulajokhoz.

A másik hír az OxygenOS-szel kapcsolatos. A házon belüli csapat azon dolgozik, hogy hozzáreszelje az OxygenOS-t a kiadás előtt álló OnePlus 2-höz. Mivel a csapat emiatt elfoglalt, ez azt jelenti, hogy nem fog hivatalos OTA frissítés érkezni az OxygenOS-hez a OnePlus 2 kiadásáig.

A fórumbejegyzésből az is kiderül, hogy a OnePlus Inc. tervei szerint a OnePlus 2 hivatalos operációs rendszere az OxygenOS lesz.

Részletek itt.

Hozzászólások

Épp nemrégiben mondtam, hogy nagy a csend OnePlus-éknál. Kicsit mintha megtorpant volna a lendület, de ezek szerint azért dolgoznak a színfalak mögött.