[Videó] Testközelben a Tizen 2.0 (Samsung fejlesztői készüléken)

Címkék

Az Engadget-nek lehetősége nyílt kézbe venni egy, a Samsung által épített, Tizen 2.0-s fejlesztői referenciakészüléket. A Linux-alapú Tizen-re épülő készülékek várhatóan valamikor 2014-ben érkeznek (ha egyáltalán érkeznek). A részletek itt olvashatók.

Hozzászólások

Valahol szomorú, hogy ennyi idő alatt, messze nem 0-ról indulva csak itt tartanak...

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

hát ez egy nagyon kicsit se volt meggyőző

Én most inkább a Firefox OS-re vagyok kiváncsi, meg arra, hogyan fog alakítani az általuk kitalált üzleti modell a piacon. Lehet, hogy sehogy. Remélem hogy lesz egy-két új szereplő a mobil piacon, főleg egy szabadabban alakítható rendszer. Az Ubuntus számomra kevésbé izgalmas, de azt is kiváncsian várom.

Igen, a hozzá való hardverek még nagyon kezdetlegesek, mind a 3 amin most elérhető (vagy az lesz). Nekem inkább a koncepció izgalmas technikai szemszögből, hogy nincs natív app, hanem HTML API-k a telefon, és egyéb funkciókhoz. Azt nem tudom, hogy az mennyire gáz, hogy több alkalmazásbolt is lesz, ez lehet hátrány is, meg előny is.
Egy biztos, webfejlesztőknek nagyon egyszerű lesz rá fejleszteni, meg nem kell több kódbázist karbantartani. Persze kérdéses, hogy ez számít-e valamit az OS sikerességének szempontjából. :)