Firefox 18

Címkék

A Mozilla elérhetővé tette népszerű böngészője, a Firefox 18-as verzióját. A változásokról részletesen a kiadási megjegyzések weboldal számol be. A kiadásban javított bugok teljes listája itt. Elérhető Windows, Linux és OS X platformokra számtalan nyelven, köztük természetesen magyarul is. Érdekessége az új IonMonkey JavaScript compiler, amellyel a webes alkalmazások és játékok akár 25%-kal is gyorsulhatnak.

Hozzászólások

Win7 alatt a flashplugin nem települ automatikusan, kézi telepítés után kapásból lefagy a böngésző.
Úgy tűnik, mintha nem lenne szinkronban a kettő egymással.

--
robyboy

"Gondolkozni nehéz, ezért legtöbben ítélnek." - Márai Sándor

Nagyon jó lett. Az utóbbi verziók méltók a Firefox hírnevéhez, az abszolút legstabilabb, leggyorsabb böngészőt látom benne.

A 4-es verzió környékén volt egy kis megingás, amikor még nem tanultak bele az új kiadási ütemezésbe és maradt pár hiba a főverzió kiadásakor, de valóban, 8 éve a legstabilabb böngésző a kis fürge róka :)

Ez az új JavaScript motor meg valami űberkafa, a saját bőrömön tapasztaltam az imént. Van egy weboldal, amit rendszeresen látogatok, van benne egy (több) JavaScriptes modul és nem gondoltam volna, de rendesen érződik a + teljesítmény a 17-es verzióhoz képest :)

Egy kérdés: linuxon ugye nincs már több frissítés az adobe féle flash-hez, ráadásul ott van a hírhedt hupikék-törpikék bug meg a nem valódi fullscreen nvidia driverekkel. Ja nem, ez eddig egy kijelentő mondat volt. Na, most jön a kérdés:
A chrome-nak viszont saját pluginja van, és láttam már rá howto-t, hogy egy egyszerű symlinkkel menni fog a chrome-os google flash plugin firefox alatt is. Node, mennyire helyes ez így? Ki csinált már ilyet, milyenek a tapasztatok? Sajnos akárhogy próbálom, egyszerűen nem bírom megszokni a chrome-ot :(

----------------------------------------------------------
"One should strive to achieve; not sit in bitter regret."
www.xonotic.org

Operához évekig symlinkeltem ezt a plugint, gondolom nem lesz ezzel firefoxszal sem gond. Itt most nekem (PcLinuxOs) ezt a rendszer auto megcsinálja.

De van egy kérdésem:
Ha már webgames. Mostani 17.x alatt linuxszal nem megy a QuakeLive, vajon ezzel már menni fog?
--
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Kár,kár, de azért minimális intelligencia és angolnyelv-tudás elegendő ahhoz, hogy megfejtsük a titkot: a "time" feliratú grafikonnál a kissebb a jobb, a "score" feliratnál pedig a nagyobb (tehát fordított tengelynél a "lejjebb" rajzolt.) Azt elismerem, hogy nem a legfelhasználóbarátabb, de az oldal nem is r=1-eknek készült.

(Ezt értem, képzeld, tudok angolul, ki hitte volna. Egyébként a személyeskedésből a továbbiakban köszönöm, nem kérnék :-). )

Arra próbáltam felhívni a figyelmet, hogy nagyon ügyesen vannak ábrázolva a grafikonok, ha csak ránézel és nem töltesz el egy percnél többet az olvasásával (hogy ráklikkelsz a félig-meddig elrejtett apró linkre, ahol elolvasod az apró betűs magyarázatot), könnyen azt szűröd le, hogy a FF a legjobb, leggyorsabb, whatever. Miközben meg nem.

Értsd: adjuk el a sikertelenséget úgy, hogy első ránézésre sikernek tűnjön.

Lehet, hogy nem r=1 usereknek készült, de amit netes fórumokban ilyen lazán linkelnek, azt simán r=1 user fogják olvasni. Amivel persze téves következtetésekre juthatnak.

Nálam nem jönnek be a https címek proxy-n keresztül a 18-as verzióval:

A Firefox proxykiszolgáló használatára lett beállítva, ám az visszautasítja a kapcsolatot.

A 17-essel még jó volt.

Volt egy ilyen, lehet ez okozza (vagy egy így bekerülő hiba)? https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=769764

Ha csinálsz egy profilmentést, esetleg kipróbálhatnád a Firefox Beta-val (19).

Ezeket találtam (főleg a második):
https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=828236
https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=828202

KAMI | 神
--
Támogatás | OxygenOffice | Fordításaim és SeaMonkey

downgradelnem kellett, mert belassult a 18as, ette a procit is folyamatosan. egyelore marad a 17esr vonal.