WWDC 2010: iPhone 4 bejelentés, iOS4 stb.

Címkék

Steve Jobs helyi idő szerint 19 órakor lépett a színpadra. Arról beszélt, hogy milyen sikeres a konferencia. 5 200 résztvevő, 57 országból. A helyek 8 nap alatt elfogytak. Elnézést kért azoktól, akik nem lehetnek ott.

Terméket említve elsőkét arról beszélt, hogy milyen sikeres az iPad. Minden 3. másodpercben eladnak egyet. Az emberek megőrülnek érte. Jelenleg 10 országban kapható, júliusra 19-ben. 8 500 natív iPad alkalmazás van az App Store-ban. Ezeket 35 millió alkalommal töltötték le. Ez nagyon nagy szám.

Jól pörög az App Store. 225 000+ alkalmazással a legvibrálóbb alkalmazás(fejlesztői) közösség a planétán. 15 ezer elfogadási kérelem hetente, amelyek akár 30 különböző nyelven ékeznek. A beküldött alkalmazások 95%-a 7 napon belül elfogadásra kerül. Ha nem fogadnak el valamit, annak három oka van: 1) nem azt csinálja az alkalmazás, amit a fejlesztője mondott, 2) privát API-kat használ, amelyek ha változnak, az alkalmazás meghibásodik 3) a harmadik ok: alkalmazás összeomlás.

<közben demó, a színpadon Reed Hastings a Netflix-től>

<előadás az Activision-től>

Jobs vissztért a színpadra. Néhány adat az iPhone amerikai piaci részesedéséről. Majd amire sokan vártak: bemutatkozik az iPhone 4.

Több mint 100 új szolgáltatás. Teljesen új dizájn. Igazán vékony. 24%-kal vékonyabb, mint az iPhone 3GS. Ez a legvékonyabb smartphone a világon. 9,3 mm vékony. Mérnöki remekmű. A belső pántot az antennarendszere részeként használja. Rozsdamentes acél. Üveg elöl, hátul. Rendkívüli összeépítési minőség.

Újabb újdonság a Retina Display. Mi is ez? Az Apple drámaian megnövelte a pixelsűrűséget. A négyszeresére. Ezáltal a betűk sokkal precízebbek, élesebbek. Inchenként 326 pixel. 960x640-as felbontású kijelző. 800:1 kontrasztarány. Sokkal szebb képek, jobban kinéző meglevő alkalmazások. 4-szer jobb az iPhone 3GS-nél. Ez a Retina Display.

Az iPhone 4-ben az A4 processzor ketyeg. Az Apple saját csapata tervezte. A készülékben micro SIM. Kell a hely. A telefon legnagyobb összetevője az akkumulátor.

Mivel az akku nagyobb és az A4 jobb, ez azt jelenti, hogy nagyobb a készülék akkuideje. Ez 7 órányi 3G beszélgetést, vagy 6 órányi 3G böngészért, vagy 10 órányi WiFi böngészést, vagy 10 óra videónézést, vagy 40 óra zenehallgatást jelent. Illetve 300 órás stand-by idővel lehet számolni.

Néhány jellemző:

  • Quad band HSDPA, 7.2Mbps
  • Dual mics
  • 802.11n WiFi
  • GPS
  • compass
  • accelerometer

Bemutatkozik egy 3 tengelyű giroszkóp. Az Apple összekötötte a giroszkópot, a gyorsulásmérőt, az iránytűt. Tökéletes a játékhoz.

Emellett bemutatkozik a teljesen új kamerarendszer. 5 megapixeles kamera, 5x digitális zoom, LED vaku. HD videó rögzítésére képes. 720p @ 30fps. Beépített videószerkesztés, "tap to focus", egy klikkes megosztás.

<"iMovie for iPhone". Bemutatja Randy Ubillos.>

Jobs visszatért a színpadra. Jobs elmondja, hogy azért nem sikerült elsőre az általa néhány perccel ezelőtt a színpadon bemutatott iPhone 4 demó, mert valaki kikapcsolta a WiFi-t. Mindenki kapcsoljon ki minden hálózati eszközt, a notebookokat tegyék a földre.

Itt az iPhone OS 4. A világ legfejlettebb mobile operációs rendszere. Új nevet kellett, hogy adjanak neki. iOS 4! Főbb újdonsága a multitasking. Folders. Korábban volt már róluk szó. Jobs multitasking-ot demóz. Fejlettebb lett a mailbox kezelés. Nagyobb mértékű enterprise támogatás. Jobb adatvédelem. Exchange 2010 támogatás. SSL VPN támogatás. Több Exchange account támogatás.

A keresők közt megjelent a Bing. A fejlesztők számára mától elérhető az iOS 4 "gold master" jelöltje.

iBooks. Megjelennek iPhone-on az iPhone 4-gyel. Természetesen az iBookstore-ral együtt.

További részletek, képek itt.

Hozzászólások

iOS. A Cisco örülni fog.

--
trey @ gépház

lényegében elértek-e ezzel az egésszel valamit
a röhögést bárkire értettem, akit "felkerestek" legyen az a célpont embere, vagy valami hivatalos ember, aki felléphet az ügyben... nme szavadalmi hivatal, mert ez gondolom nem az, hanem a logos megfelelője
--
nyereményjáték: http://www.usanotebook.hu/index.php?tpl=contest3&iby=27540 :)
Dropbox tárhely igénylés: https://www.dropbox.com/referrals/NTMwMDYwODE5

Oooo... sracok, nem lehetne ezt egy masik topicban folytatni, peldaul Flame cimke alatt? Mintha ez mar egyre kevesbe lenne szorosan a cikk temajahoz kotodo beszelgetes... De lehet, hogy rosszul latom.
--


()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

Napi szinten bújva a smartphone-okat eddig az volt a benyomásom, hogy a többi gyártó és platform kezdi utolérni az iPhone-t és az iPhoneOS-t, de most megint úgy érzem, hogy jócskán mögöttük kullognak a többiek.
Még mielőtt Apple fanboy jelzővel illetne bárki, felhívnám a figyelmét, hogy bármikor hajlandó vagyok a fenti véleményemen változtatni, amint az egyik gyártó leteszi végre az asztalra azt a készüléket, ami padlóra küldi az iPhone hardver és az iOS szoftver együttesét! Jelenleg megint nem látszik az alagút vége.
Nem provokálni akartam a tisztelt egybegyűlteket, csak kikívánkozott a véleményem. Ettől még vígan használom az iPhone 3G-t és a HTC Desire-t is teljes megelégedéssel és mindenféle vallási fanatizmus nélkül. Kérném a hozzászólásaitokat a fentiek fényében megtenni. Csak érdemi eszmecsere érdekel, flame nem! ;)

An Android 2.1 egy szoftverplatform. A Sense ugyanugy. Kerdes: melyik hardvert erzed annak, amelyik ugyanazt tudja az Android 2.1+Sense parossal, mint az iPhone 4? Videotelefonalas, 720p videorogzites, 326 ppi-s kijelzo (3.5 collon 960x640, ez tueles kepet fog adni). Ezt melyik hardver tudja ami piacon lesz junius 24-en?

videotelefon: volt egy nokia n70 készülékem évekkel ezelőtt, 1x kipróbáltam és annyi, persze van akinek jól jöhet, ez tény (de szerintem többen hiányolják a flasht)
720p rögzítés megvalósítható, szoftveres limit. ez sokaknak hiányzik, tény.
kijelző gyönyörű lehet, de szerintem nem halnál bele, ha egy szaros evo, desire vagy galaxy s képernyőjét kéne bámulnod.
vagy azon a képernyőn már jobb nézni a http://zoomy.net/img/iphone%20missing%20plugin%20icon.jpg képet? :)
sokáig egy kivénhedt communicatort használtam, fekete-fehér volt a kijelző, de mégis azt tudtam leginkább _munkára_ használni.

Augusztusra lesz. Vagy októberre. Elől mennek, de nem fényévekre. És még az is lehet, hogy fél-egy év múlva más dob nagyot ezen a piacon. És ez nekünk jó! De végigolvasva a hszeket ez nem nagyon esett le senkinek.
Az egyetlen dolog, amit nemnagyon látok a konkurrenciánál, az a tökéletes megmunkálásra, kidolgozottságra való törekvés, gondolok itt a felhaszált anyagok, az illesztések, stb. megoldásaira. Na ez lehetne standard.

azért az a betegséggel történő viccelés szerencsére nem viccelés volt, félreértés. betegséggel viccelni nem vicces, legyen a szenvedő alany bárki. azt meg kár tagadni, hogy jobs ne lenne profi abban, amit csinál(t).

off, ha már android: az azért mókás, hogy 2.2 verziónál adódott meg az a lehetőség (out of the box, mindenféle garivesztés nélkül), hogy sd kártyára telepítsünk szoftvert. picit wtf kategória, ettől függetlenül nekem az android vált be leginkább.

ezért (is) szép a magyar nyelv :) nem baj, a terelést és a szarkazmust szereted. utóbbit én is, de a terelést gerinctelennek tartom :)
annyira azért műveltnek tartalak, hogy ezt megérted és nem kell külön magyarázkodnom és a jól körbejárt tereléseidre válaszolgatni :)

Nem hiszem hogy érdemes illetve lehetséges e témában további eszmecserét folytatni azokkal, akik bevallottan viccen kívül gúnyolódnak egy olyan ember betegségén, aki így is többet dolgozik a szakmában mint ők valaha fognak

Személyeskedéseid meg nyugodtan tartsd meg magadnak

[ #FreedomFlotilla ]

érdekes, hogy te említed a gúnyolódást, soha nem olvastam tőled normál hangvételű postot, csak a gúnyolódás, trollkodás volt az alapja.
ilyenkor szokás szerint jön a kihátrálásod (terelés kíséretében) és a személyeskedéssel történő vagdalózás (az is fura, hogy ezt pont te kéred ki magadnak :))
de szerintem is hagyjuk, többet nem is érdemel. kb abba az irányba ment a beszélgetésünk, ahogy azt az elején sejtettem (nagyon kiszámítható vagy, akár az egyik régi jó cimborád :))

> érdekes, hogy te említed a gúnyolódást, soha nem olvastam tőled normál hangvételű postot, csak a gúnyolódás, trollkodás volt az alapja.

A tagmondatok összerendelésére még menjél rá picit, utána majd vesszük azt a részt is ahol megnézzük miért nem olvasod el soha a normális hangvételű postjaim.

[ #FreedomFlotilla ]

hallgassátok már agyon ezt a nímandot. Ha Cannibal az, akinek mondjátok, akkor úgyis mindegy, nem fogod meggyőzni, mert ő okosabb, szebb és sokkal jobb fej, mint te együttvéve. legalábbis a megnyilatkozásaiból ez jön le. Nem kell válaszolni neki. nem lehetne ez a policy? Ha lemész a szintjére ott legyőz a rutinjával.

off, ha már android: az azért mókás, hogy 2.2 verziónál adódott meg az a lehetőség (out of the box, mindenféle garivesztés nélkül), hogy sd kártyára telepítsünk szoftvert. picit wtf kategória, ettől függetlenül nekem az android vált be leginkább.

BTW szifonban van microSD slot?

http://gpsforum.hu - Navigációról szájkosár nélkül

pedig muszáj volt, korán kezdődik a nap:)

btw, még mindig nem tudom, hogy miért kell hasra esni az új iPhone-tól... az ok, hogy van pár olyan tulajdonsága, amiben többet nyújt (például: nagyobb felbontás), mint a többi telefon, de ennyi hallgatás után, illik is. Továbbá dicséretes, hogy végre sikerült leküzdeniük a gyerekbetegségeket:) (például: multitask)

jó telefon, de tömeghisztériára nincs ok:)

Persze, hogy jó vas, ehhez nem fér kétség. Nekem leginkább a beharangozott készenléti ideje tetszik. A többi "új" fícsör valahogy nem érintett mélyen. Egyrészt minikamerám van, annyival bőven jobb, hogy inkább azt használjam, de még nem akkora, hogy külön bőrönd kelljen. A többivel kapcsolatban meg úgy vagyok, hogy van olcsóbban idehaza olyan teló, ami részben hozza a tudást, így már csak a rák marad meg a hype (nomeg cannibal és w4rp anyja közti kapcsolat)

Igenigen jonci, ez evidens. A nagyobb kijelző nem fontos, a 720p HD felvétel, vágás, videochat nem érdemel odafigyelést, az energiatakarékos multitasking kifejlesztése csak egy gyermekbetegség bugfixe, olvasni tudni nem követelmény, a lényeg, hogy a hátécé desire jobb. Mert. Csak. Nyugodj meg, tiszteletben tartjuk zavaros, ám nemes érzelmeid.

[ #FreedomFlotilla ]

akkor csak az utokor kedveeert konkretizaljuk
a vicc az, hogy ismertem is regen egy ugyanilyen pofazmanyu f@szomj0zsit, aki a hendikeppjet szajkarate
tudasaval probalta kompenzalni, hasonloan vicces eredmennyel. vele mi lett azota, nemtom.
teged elnezve valoszinuleg csak hasonloan yottanyi komm.kulturaval se rendelkezok maradtak meg a kornyezetedben mig vegul mar tenyleg jofejnem hiszed magad. persze nem akarom minositeni ezzel a tarsasagodat, hogy idezzelek: mindenkinek mas az igeny(telensegi) szintje. en meg hozzatennem: mindenki a maga szintjen nyomorog

az, hogy egy - tetszik vagy sem - 90%-ban linuxal foglalkozo (mert errol jonnek hirek) portalra
jar linuxhatert jatszani valaki, meg default szanalmas. kthxbye

Gondolom az is a kulturált szakmai csevej része, amikor azt fejtegeted, hogy szívesen hálnál az anyjával. Az egészben az a szép, hogy a saját mércédet sem ütöd meg, amikor ilyennel jössz azok után, hogy egy nyögvenyelősen bemagyarázott rákkal poénkodást elítéltél.

Arra gondolsz, hogy minden egyes szálban más elvek mentén osztod az erkölcsi mondanivalót, és a nagy szakmai tanulságokat. Ezt ettől egy kicsit általánosabb dolognak gondoltam, de nyilvánvalóan ez csak gerincesekre vonatkozik, ne vedd magadra.

Ráadásul egy másik szálban osztod az "attention whore" érdemrendet, aztán megnézheted, hogy mivel és hányszor járultál hozzá jelen nemes témához

Az a baj, hogy bár a stílusa bicskanyitogató, de amit leírt abban igaza van. Ha ezeket a feature-öket egy másik gyártó, másik készülékében láttuk volna viszont, akkor mindenki azt harsogná (én is), hogy lenyomták az iPhone-t és igazuk is lenne. Viszont most megint az Apple rakta ezt össze.
Kérdezte itt valaki, hogy ezek a dolgok menyiben többek, mint más platform telefonjain?! Annyiban, hogy az összes többi platformon a kimagasló dolgokból egy-egy van csak meg a különböző készülékekben, míg az iPhone-ban egyben minden. Konzisztensen, átgondoltan. A vas és a szoftver egysége pedig továbbra is nagyot dob a végeredményen... De ez csak az én egyéni véleményem.

nem minden arany ami fénylik, az iPhone 3Gre is mondták, hogy milyen fantasztikus a fém ház, nagyon ott van, űbertuti. Aztán elkezdték használni az emberek és csak kiderül, hogy ki tud csúszni az ember kezéből, könnyen karcolódik stb. Sza nyugtával dicsérd a nap.
A Desire-ben is csak 1-2 hónap használat után jött ki két bug. Arról nem is beszélve, hogy a "English (Hungary)" nyelvvel futtatva a My Calendar helyett Můj kalendář látható :)

Pedig igaza van. A fentebb felsorolt zsenialis featureok egyszeruen emlitesre se meltoak, gondolom mindenkinek ezek hianyoztak nagyon de nagyon az eletebol. A multitaskrol meg annyit, hogy amig nem volt addig minden almakedvelo mondta hogy de nekem nem is kell multitask, most meg a vilag legjobb dolga lett? Jaj ne mar...

-------------------------------
"A gorog katolikus noknek 8 dioptria alatt nem kotelezo a bajusz!" avagy "Nozni csak muholddal lehet..." | http://lazly.hu

> egyszeruen emlitesre se meltoak

Ez olyan dolog, hogy majd ha lesz egy ilyen kelet-kazahsztáni zugportálod, akkor ott majd számítani fog hogy messze földön híres meglátásaid szerint mely szilikonvölgyi cégekről kéne említést tenni, és melyekről nem

[ #FreedomFlotilla ]

Elhiszem hogy eddig a hd ready videofelvetel hianyzott nagyon de nagyon (en is nehezebben alszom emiatt az utobbi idoben), es ne menjunk vegig a tobbin. De miert nem reagaltal a multitaskos reszre? (jo, tudom miert, amolyan kolti kerdes volt)

-------------------------------
"A gorog katolikus noknek 8 dioptria alatt nem kotelezo a bajusz!" avagy "Nozni csak muholddal lehet..." | http://lazly.hu

A képernyő tényleg baba, hw soha nem volt rossz (nem mintha a felsőkategóriás droidoknak lenne szégyellnivalójuk), de nem mondanám egetverőnek.
720p? Nagyjából felesleges, nem hinném, hogy mindenki kidobálná a hd cameket ezután, persze biztosan sokan örülnek, bár ha nagyon kell, droidon is megy (csak úgy kapkodnak utána az emberek :))
Személy szerint 10 év okostelefon használat után jó ha összesen 10 percnyi felvételt csináltam, azt is leginkább "csak úgy".
multitask? Végre, de egyébként ez nem full droid like? Nem mintha nagyon érdekelne, csak a spanyolviasz faktor miatt.
a flash support még mindig jóval nagyobb erény a szememben, elég sokat is használom. De tudom, iphone körökben soha nem hiányzott (max nekem és még pár millió embernek :))

+1

Emelett, ha pl. linuxos "szerverre" akar az ember backupolni, fel kell dobni a netatalkot, és a netatalk share -nak meg kell adni a "tm" opciót az AppleVolumes.defult konfigurációs fileban, s voilá, máris a time machine time machine lemezként fogja látni az afp megosztást mindenféle hekk nélkül. (min. 2.1-es netatalk kell hozzá.)
(Sambás ügyeskedéseket hanyagolni kell, mert a samba nem képes sehogy letárolni a HFS+ metaadatokat, a netatalk ellenben igen.)

Tehát netatalkkal 1 darab opciót kell megadni a kívánt share-nak, és máris time machine lemez lesz belőle.

Mindezek ellenére én is inkább time capsule-t használok, s javaslom ezt mindenkinek, 100%-os garantált kompatibilitás, s zéró konfigurációs igény.

Srácok, sparsebundle óta semmiféle metaadat kérdés nincs a dologban, akár FAT16-ra is mehet a backup, a HFS+ a sparsebundle-n belül lesz. És ez a default a hálózati mentésnél, csak mountolni kell a meghajtót, és már lehet is rá backupni.

Szokás szerint a linuxos HUPmegmondástól eltérően.

[ #FreedomFlotilla ]

Ja, de a sparsebundle-val bűvészkedni kell, és ha elkezd betelni, kaki lesz.
A sparsebundle-s megoldás személy szerint nekem nagoyn nem tetszik.
Ellenben feldobod a friss netatalkot, és mindneféle hekk nélkül megy.
(Ha azt nem vesszük hekk-nek, hogy egy opciót meg kell adni a konfigurációs fájlban, illetve egy spec. fájlt el kell helyezni a megosztáson)

(Amúgy time capsule -t használok, avval a legegyszerűbb. :) )

Az úgy OK, mert a TC kompatibilis afp protokollon keresztül kommunikál a maceddel, viszont ha samba -n hozol létre/másolsz oda sparsebundle -t, akkor ilyesmi hibákról írnak egyesek:
(Arról nem is beszélve, hogy a TM nem tudja létrehozni samba vagy tm-unsupported share-n a sparsebundle-t, hanem neked kell egyet létrehozni, odamásolni, és "megmutatni" a TM-nek)

http://www.kremalicious.com/2008/06/ubuntu-as-mac-file-server-and-time-…
(7. pontot, és az alatt a "Problems with creating the backup disk image" alatt-tól olvassátok nézzétek a többi infó !!!ELAVULT!!!!)

""Connection Failed - There was an error connection to the server. Check the server name or IP address and try again""

"Some people have problems when connecting to an AFP share and get a -5014 error. As J5 pointed out in the comments you have to delete the hidden .AppleDB folders on your Ubuntu box and restart netatalk afterwards:"

"In case of a full system restore you would have to boot your Mac from the Mac OS X installation DVD (the one delivered with your Mac) by pressing the c key during boot.
..
..
..
There you’ll find “Restore from a Time Machine Backup” but it won’t find your network share with your Time Machine backup.
..
..
..
mounting your Time Machine network share with the Terminal
"

És ez:

"As Seron pointed out in the comments, there is some discussion on the net regarding problems with Netatalk and TimeMachine when the backup disk reaches maximum capacity. This is due to missing support for the AFP commands FPSyncDir aka commands 78 and 78 in Netatalk.
..
..
“As soon as your backup volume will reach max capacity, it will self destruct because of it.”
"

Szóval lehet csomó gond.
Megoldás: Time Capsule használata, VAGY 2.1.0 netatalk használata, a time machine megosztásra a "tm" opció megadása, s a time machine megosztáson elhelyezni egy .com.apple.timemachine.supported '1' tartalommal (idézőjelek nélkül).
Ekkor natívan tudja használni , és látni a time machine a netatalk megosztást, minden probléma nélkül.

http://netatalk.sourceforge.net/2.0/htmldocs/configuration.html

"Mac OS X 10.5 (Leopard) added support for Time Machine backups over AFP. Two new functions ensure that backups are written to spinning disk, not just in the server's cache. Different host operating systems honour this cache flushing differently. To make a volume a Time Machine target use the AppleVolumes.default(5) volume option tm."

A netatalk-ot normálisal feltelepíted, az AppleVolumes.default -ban a megosztáshoz hozzáadod ezt az opciót.
Tehát pl.:
/storage/time_machine "time-machine" options:usedots,upriv,tm

Ezután a /storage/time_machine könyvtárban elhelyezel egy ilyen file -t:
.com.apple.timemachine.supported ennek a tertalma legyen 1.

Arra figyelj, hogy a megosztott mappa írható legyen!

Ja, és az összes howtot felejtsd el, amit a neten találsz, mind arról szól, hogy a mac-et parancssorból hekkeld meg, és akkor majd lát mindenféle lemezeket - ezek mind ELAVULTAK!

Ez a feature a 2.0.5-ös netatalkban jelent meg elöször, de nem frossítették azokat a howtokat, amik a google-ban a "netatalk + time machine" kulcsszóra jönnek elő!

nem kell semmit fordítgatni a netatalkon.
official sparsebundle megoldáson mit értesz?
hogy létrehozol kézzel egy sparsebundle-t, megmutatod a time machinenak, terminálbol .com.apple.TMShowUnsupported rendszerváltozót beállítod, majd a sparsebundle-t átmásolod a samba/nfs/afp share-ra?

Érted, OSX a szerver, nem binugz, akkor gyakorlatilag ugyan az van, mint egy Time Capsule esetén. :)
Kompatibilis afp implementációt használsz, nincs semmi gond.
Fent nem erről beszélgettünk, hanem arról, hogy binux/bsd gépeket hogy lehet rávenni, hogy az általuk kiajánlott megosztásra dolgozzon a time machine.

Akkor ez lehetett a 10.6 nagy "ujdonsaga". En most husvetig 10.5-os Miniket managgeltem, azoknak hiaba csatoltam akarmit, ha nem googleztam ki a parancssort, semmilyen megosztaara nem tudtak menteni - erre gondoltam, amikor azt mondtam, hakkolni kell hozza.
Mivel a 10.6 doglassu volt a gepeken (valoszinu a rammeret okan), tul sem jutott a tesztelesi fazison.
--


()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

ez egy jo osszefoglalo a temaban (cim ellenere nem ubuntu specifikus).
es a mac klienseken elvileg mar a 'defaults write com.apple.systempreferences TMShowUnsupportedNetworkVolumes 1' hack se kell, ha jol olvastam netatalk levlistan.
elvileg minden gephez mac cim alapjan rendel hozza sparsebundle diszket a megosztason, amit aztan tm magatol mountol. (gondolom) helyi backup lemezre nem csinal, halozaton meg az egyetlen supportalt mod a tc, ami meg (szinten gondolom) megoldja helyben, tehat ott se tm vacakol vele (vagy ha megis, de valami miatt meg se tudja) cserebe neked kezzel kell.
de ha mar hackintossal szorakoztal, ez nehogy ne ferjen mar bele :)

write-only??

Amit linkelsz, az _ELAVULT_!!!!
Ne használja senki!
Itt írtam róla: http://hup.hu/cikkek/20100607/wwdc_2010_iphone_4_bejelentes_ios4_stb#co…

Ehelyett itt a megoldás, ezt használjátok, a friss netatalk mindenféle sparsebundle hekk nélkül támogatja a time machine volume-kat:
http://hup.hu/cikkek/20100607/wwdc_2010_iphone_4_bejelentes_ios4_stb#co…

pockold ki a felkialtojelet a billeden, ugylatszik beragadt ,)
te vagy write-only
az adott howto-ban is irjak, hogy egy resze mar elavult, lasd lentebb.
az uj netatalkrol is irtam, es csak azt teszi lehetove, hogy tm megtalalja
alapbol, ne kelljen 'hackelni' (beirni egy sort omg) mondjuk ennyi erovel egy uj fajl letrehozasa is nagy 'hekk'
es a sparsebundlenel se ertem milyen hekkrol beszelsz, tm alapbol letrehozza tc-n maganak (es minden mac a halozaton a sajat sparsebundle imagebe ment)
a howtoba alapbol bele se volt irva, csak annyi, hogy ha valamiert hibat jelezne tm, meg tudod csinalni kezzel is :)
halozaton nem fogja automatikusan megtalalni meg ettol, aki eloszor all neki, annak a howto jol johet (avahi setup resze foleg)

"az adott howto-ban is irjak, hogy egy resze mar elavult, lasd lentebb."

Ez nem elég, az egész howto-t ki kellene dobni. Eleve úgy indul, hogy töltsd le a netatalkot, és patcheld agyon. :)

"az uj netatalkrol is irtam, es csak azt teszi lehetove, hogy tm megtalalja"
Neeem, komplett time machine supportot tartalmaz, nem kell sparsebundlekkal sem bohóckodni.

"halozaton nem fogja automatikusan megtalalni meg ettol, aki eloszor all neki, annak a howto jol johet (avahi setup resze foleg)"
Dehogynem.
Beállítasz mindent úgy, ahogy fenntebb írtam (netatalk share -ra "tm" opció, .com.apple.timemachine.supported file 1 tartalommal a share könyvtárba).
Avahi setup nálam így néz ki: http://hup.pastebin.com/Xjz6tHdj

Annyit valóban kell tenni, hogy a Finderben rátallózol a tm-supported share-ra, és egyszer emgnyitod. Innentől a time machine gond nélkül látja, és használja.
A továbbiakban nem kell neked megnyitni/mountolni, a time machine úgy tudja használni, mintha egy time capsule vagy egy xserve lenne.

>Ez nem elég, az egész howto-t ki kellene dobni. Eleve úgy indul, hogy töltsd le a netatalkot, és patcheld agyon. :)
es ezzel parhuzamosan nem tud valaki utananezni az aktualis netatalknak, foleg ha forrasbol forditgatas van, majd applikalni a regebbi how-ton?
akinek ez magas, az nyilvan bele se kezdjen homebrew tm target epitesbe.
>Neeem, komplett time machine supportot tartalmaz, nem kell sparsebundlekkal sem bohóckodni.
megint suket vagy, sparsebundlekkal eddig se volt muszaj bohockodni, ha tm csatlakozott a network share-re, az azt jelentette, hogy meg tudta csinalni rajta
a sparsebundle imaget, es mukodik. uj netatalk tm supportja sem azt jelenti, hogy megcsinalja a sparseb.et, mert az meg mindig a tm dolga.
>Dehogynem. .. Avahi setup nálam így néz ki: http://hup.pastebin.com/Xjz6tHdj
itt magadnak mondtal ellent :) szoval megisde
>A továbbiakban nem kell neked megnyitni/mountolni, a time machine úgy tudja használni, mintha egy time capsule vagy egy xserve lenne.
ez eddig is igy mukodott fyi

szerk.: de a lenyeg, hogy mukodik
viszont hrgy84-nek a szal elejen igaza van, hogy alapbol nem ment *barmilyen* halozati
megosztasra tm hackeles nelkul. bar apple modon nem bug ez, hanem feature, azzal, hogy csak a sajat
protokolljuk sajat implementaciojaval mukodik ootb, kizarjak a hibalehetosegek nagy reszet
ezaltal erositik az apple uberalles feelinget. na most, erre a gplhuszarozo gabufele f@szkalapok
azt ugatjak, hogy de ez a minoseg!! mindenmasgondolat szar!!1!, a tenyleg gplhuszar freedomfighterek
meg habzoszajjal blogolnak h ezdeszar apple suxs nem lehet hekkelni.
az igazsag megint valahol kozeputon van :)

Ha megfeszülök se látom és értem, hogy egy banned user hogyan tudna ebbe a topicba olyat írni, hogy "de ez a minoseg!! mindenmasgondolat szar!!1!", mindazonáltal az általad ideinnovált "faszkalap" jelző nyomán az egyensúly jegyében akkor te vagy mostantól mondjuk a "geciputtony".

"megint suket vagy, sparsebundlekkal eddig se volt muszaj bohockodni, ha tm csatlakozott a network share-re, az azt jelentette, hogy meg tudta csinalni rajta
a sparsebundle imaget, es mukodik."
Te még nem is láttál eddig ilyet közelről, ugye?
Segítek: _nem_ tudta megcsinálni, a folyamat a végén hibával elhasalt.
Még az általad linkelt, elavult howtoban is írnak erről, a "Problems with creating the backup image" résznél.

"uj netatalk tm supportja sem azt jelenti, hogy megcsinalja a sparseb.et, mert az meg mindig a tm dolga."
Új netatalk tm supportja annyit tesz, hogy támogatja azokat az AFP commandokat, amiket az OSX használ, ezáltal a time machine immár natívan, mindenféle hekk nélkül tudja használni a netatalk time machine volumejait, akár egy time capsulet.
De ezt most mondomm el 1000. alkalommal, ember, te komolyan egy értetlen nem is tudom, micsoda vagy.

"itt magadnak mondtal ellent :) szoval megisde"
hol mondtam ellent magamnak?
mi a picsa van?

">A továbbiakban nem kell neked megnyitni/mountolni, a time machine úgy tudja használni, mintha egy time capsule vagy egy xserve lenne.
ez eddig is igy mukodott fyi"
Dehogy is. Te még fényképen sem láttál ilyet, ez biztos.

"viszont hrgy84-nek a szal elejen igaza van, hogy alapbol nem ment *barmilyen* halozati
megosztasra tm hackeles nelkul. bar apple modon nem bug ez, hanem feature, azzal, hogy csak a sajat
protokolljuk sajat implementaciojaval mukodik ootb, kizarjak a hibalehetosegek nagy reszet
ezaltal erositik az apple uberalles feelinget. na most, erre a gplhuszarozo gabufele f@szkalapok
azt ugatjak, hogy de ez a minoseg!! mindenmasgondolat szar!!1!, a tenyleg gplhuszar freedomfighterek
meg habzoszajjal blogolnak h ezdeszar apple suxs nem lehet hekkelni.
az igazsag megint valahol kozeputon van :)"
Tényleg mi a fasz van veled?
Mindenki annak tudatában vásárolt time machine képes, OSX 10.5 Leopard operációs rendszert, hogy az csak apple time capsule-ra képes menteni.
Pff.

igazad van, biztos nem lattam meg ilyet, azert mukodik otthon a minin a tm backup->linux nas afp-vel minden gond nelkul :(
>Segítek: _nem_ tudta megcsinálni, a folyamat a végén hibával elhasalt.
ebben 'lehet' hogy igazad van, mert nekem sem sikerult, csak sparsebundle-vel. (es meg a regi netatalkot hasznalom
de tervezem frissitest ha lesz idom, lehet megirom a tapasztalatokat)
abbol indultam ki, hogy ha a tutorial iroja eloszor anelkul hasznalta, akkor nala gondolom mukodott. mea culpa

a netatalk tm supportal kapcsolatban no comment, mert ezt irtam, te ertetlenkedsz
>hol mondtam ellent magamnak?
ott, hogy eloszor azt mondod, nem kell avahi (mert azt irtam, hogy ha masban nem is, abban segit az a howto)
erre linkeled az avahi configod ,)
>mi a picsa van?
ezt mar csak tudod
>Dehogy is. Te még fényképen sem láttál ilyet, ez biztos.
leccine
>Mindenki annak tudatában vásárolt time machine képes, OSX 10.5 Leopard operációs rendszert, hogy az csak apple time capsule-ra képes menteni.
es ez hol mond ellent hrgy84 azon allitasanak, hogy nem tud hekkeles nelkul halozati meghajtora menteni? es a tovabbiakban ki is fejtettem
hogy ez nem feltetlen baj, mert igy jo a QA, es csak bedugog a tc-t, ket kattintassal belovod tm-et es megy. ez igy jo.
az mar kevesbe, hogy ha valaki dragalja a tc-t, esetleg mar van wifi routere, vagy csak siman nem elegedett a sebessegevel/minimum raid1-en akarja
tartani a backupot, annak nem biztositanak legalabb kozel ilyen felhasznalobarat megoldast. de nyilvan ebbol van penzuk, szoval meg ez is ertheto.
ha az elhangzottak sertik egyesek lelkivilagat, sajnalom.

">hol mondtam ellent magamnak?
ott, hogy eloszor azt mondod, nem kell avahi (mert azt irtam, hogy ha masban nem is, abban segit az a howto)
erre linkeled az avahi configod ,)"
röhögni fogsz: avahi nélkül is megy, a netatalk tartalmaz egy alap mdsnrespondert. :)
én avahi-t másra is használok, azért van fennt konkrétan, s ha már rékérdeztél, bemásoltam az avahi konfigomat.
ne eröltesd ezt szerintem.

">Dehogy is. Te még fényképen sem láttál ilyet, ez biztos.
leccine"
pedig nagyon úgy tűnik.

">Mindenki annak tudatában vásárolt time machine képes, OSX 10.5 Leopard operációs rendszert, hogy az csak apple time capsule-ra képes menteni.
es ez hol mond ellent hrgy84 azon allitasanak, hogy nem tud hekkeles nelkul halozati meghajtora menteni? es a tovabbiakban ki is fejtettem
hogy ez nem feltetlen baj, mert igy jo a QA, es csak bedugog a tc-t, ket kattintassal belovod tm-et es megy. ez igy jo.
az mar kevesbe, hogy ha valaki dragalja a tc-t, esetleg mar van wifi routere, vagy csak siman nem elegedett a sebessegevel/minimum raid1-en akarja
tartani a backupot, annak nem biztositanak legalabb kozel ilyen felhasznalobarat megoldast. de nyilvan ebbol van penzuk, szoval meg ez is ertheto.
ha az elhangzottak sertik egyesek lelkivilagat, sajnalom."
Mégegyszer mondom, mindenki annak tudatában vásárolta meg, hogy ez így van.
Lapozzunk.

>röhögni fogsz: avahi nélkül is megy, a netatalk tartalmaz egy alap mdsnrespondert. :)
ha a jelenlegi mar tenyleg, akkor megkovetlek ,)
a nassal erkezo netatalk megosztasa nem tunt fol a finderben, avahi telepites utan igen, ebbol indultam ki.
>Mégegyszer mondom, mindenki annak tudatában vásárolta meg, hogy ez így van.
ezt magasrol leszarom, valaki allitott valamit -> tagadtatok -> megcafoltuk.
abban igazad van, hogy hulyeseg emiatt problemazni, de a hangnemebol itelve o se tette, csak egy tenyt kozolt.
>Lapozzunk.
Oke

"Mindenki annak tudatában vásárolt time machine képes, OSX 10.5 Leopard operációs rendszert, hogy az csak apple time capsule-ra képes menteni."
Marmint akik atestek az Apple agymosasan, es nem olvasnak internetet, azok igen.
--


()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

teljesen jól látod, imho egyáltalán nem fontos egy telefonra a 720p HD felvétel, te se mondanád, ha nem rakta volna bele az Apple, csak hát valamivel el kell adni a telefont :) A videófelvétel szerkesztése pedig nem alap funkció (a cikkel ellentétben), az App Store-ból szerezhető be az iMovie 4.99 dollárért.

Látom, a mellébeszélés már nagyon megy, annyira, hogy az olvasásról is eltereli a figyelmed ;)
írom: "...van pár olyan tulajdonsága, amiben többet nyújt, mint a többi telefon...", hiába töprengek, de sehol nem találom benne, hogy a HTC Desire jobb lenne. Elég lenne csak üres commenteket írnom, úgy is azt látod bele, amit szeretnél ;)

Remélem, most én is megkapom a linux funnyboy jelzőt, mert nem élvezek minden reggel az Apple termékeire ;) \o/

Gratulalok az Applenek, hogy 1.5 ev alatt sikerult lekoppintani a Samsung I8910-et. Bar igazabol az Apple mernokei nem terveztek semmit, nem kototte ossze a giroszkopot semmivel, hanem bement a boltba megvette egy SoC-ban az egeszet es raszorta egy nyakra.
Az A4 is egy sima OMAP klon volt egeszen addig mig meg nem vettek oket, hogy ne fuggjenek a TI-tol.

--
http://bsdbased.com

Viszont jó marketinggel bármit el tudnak adni a divatkövetőknek. Eddig pl. azért volt jó az iPhone, mert nem volt benne felesleges multitasking, most meg azért jó, mert van benne. Flash dettó: ha az Apple azt mondja a divatozóknak, hogy nekik az nem kell, akkor elhiszik neki.

Fene tudja, a flash-t még Mac OS alatt is szűröm, zavar. Amíg aktívan linuxoztam, nem volt hozzá flash, oszt valahogy jól megvoltunk nélküle. Jelenleg a WM61-es "okos" telefonomon sincs flash, hogy van ez? Ha megunom és nekilátok windows alá flash szűrőt keríteni, akkor a céges gépen se lesz flash.
Miért olyan fontos ez a szemcukorka manapság mindenkinek?

Ave, Saabi.

azért a flash bőven jól jöhet, speciel nekem egy a munkám során használt oldalhoz is kell (rühellem), ill nem egy alkalommal jól jött, hogy a telefonom böngészője alapszinten támogatja a flasht (csak egy egyszerű hülye menü miatt, nélküle nem értem volna el az adott tartalmat). az az alapszinten támogatja készülék egyébként szintén winmo61, arra bőven jó, hogy a flash menük menjenek, egy yt videó viszont okádék. bár már lecseréltem ezt a készüléket, asszony megkapta, neki az egyik hülye játéka flash-es, bőven viszi a készülék.

Amikor elkezdtek sírni a népek, hogy az iPhone/iPod Touch páros nem tud flasht, akkor emlékeim szerint semmilyen más telefon sem tudott. Az okostelefonok jelentős részén - a Windows Mobile alapúakan - sincs flash, ez mégsem fáj senkinek.

Hopp! De van, mégis! Felinstallálom és a világ kitárul!

Ave, Saabi.

az adobe oldala valamiért érdekesebb szitu (vagy cikibb?). egy gépet installtam (win). valami via csipszel megszórt "érdekességet". amikor a flasht feltettem, akkor akadt, szakadt, stb. variáltam a video driverekkel, állítgattam ezt azt, semmi. aztán valamiért, lövésem sincs miért, vagy addig miért nem, elmentem egy másik plash oldalra. és jött a meglepi. röcc nélkül, pörgősen futott a gépen. egy hibás, dög flash volt. az adobe flash testere, meg a nyitó oldalukon levő "animációs csoda" :) szóval a cég valamit még mindig nem tud jól ;)

--
xterm

lolkabolka, azért aközött van egy kis difi, hogy bejön egy flash-es menü és a mögötte lévő tartalom, vagy sem. erről van szó, semmi többről. flash lite a 9-es verzióig erre egészen jó, többet nem is várok tőle.
sebesség winmo-n nagyon gáz, de nem is az érdekel, hogy a menüelem hogyan animált, hanem a tartalom. a kis kék legóskocka nem tartalom.

akkor ott baj van, xperia x1-en winmo6.1-en is megy az adobe.com flash hülyesége, csak ótvar lassú.

http://www.youtube.com/watch?v=jCV2Rdkt-k8

androidon viszont a sebességgel sincs baj
akksis szöveget ne nyomjátok, aktívan netezek mobilon (wifi/3g), este 8 körül még ~10-13 óra akksi időt jósol a készülék, 2 munkanapot lazán elvagyok vele, aktív gps és net használattal, ezek nélkül jóval tovább bírja.

Ezt mondd akkor, amikor utkozben epp vmi akkor szamodra fontos informaciot probalnal elerni, de nem megy, mert kis kek legokockat latsz. Ja es nincs nalad szamitogep. Ritka, de eleg idegesito tud lenni :)
(Nem, nem erdekel kulonosebben a flash mobilon, csak azzal kapcsolatban reagaltam, amit irtal).

Van nálam telefon, tehát, ha lenne ilyen - bár amúgy undorodva hagyom ott a flashes oldalakat -, akkor egyszerűen felhívnék valakit az infóért.

Amúgy még nem volt ilyen. Engem már hívtak fel hasonló ügyben (nem flash, csak akkoriban még nem volt annyira elterjedt a mobilnet).

KisKresz

Nana, az axióma azért erős túlzás erre nézve, viszont ha tételként fogjuk fel(ami leginkább illik rá), akkor kell a bizonyítás is. Az viszont ott megbukik, hogy a kollégának a menetrendhez szüksége volt rá.

---
BME-VIK '09
Compaq Mini 311 - N270 @ 2323 MHz - 3GB DDR3 @ 1240 MHz - ION

A samsungnak overall annyit jelent az okostelefon piac, hogy miutan kiszenvedtek a fenti telefont symbiannal igy fogtak es dobtak az egesz symbiant a kukaba es nekialltak a bada-nak latvan az android sikereit. Gondolom hatalmas veszteseget jelenthetett szamukra. Ha ugyanezt az Applenek kellett volna megtennie akkor mar reg darabokra cincaltak volna oket. (Feleslegesen nagy elvarasok)
Apple attol meg hogy az amerikaiak es melegek kedvenc cege nem lesz ettol nr1.
--
http://bsdbased.com

Megkérdezhetem (őszinte válasz várok és nem valami kamu dumát), hogy hány hónapnyi saját iPhone (ide írhatnék Androidot vagy Symbiant is, ha éppen az lenne a téma) birtoklása után jutottál erre a messze menő következtetésre?! Csak azért kérdezem, mert van itt pár ember, aki úgy mondja meg a tutit mindenről, hogy közben életében tíz percnél többet nem volt az adott handset a kezében, nemhogy hónapokig napi szinten használta volna...

En ezzel igy nem ertek egyet. Nem kell a nap 24 orajaban szart ennem 2 honapig, hogy tudjam, hogy rossz az ize.

Tematol fuggetlenul. Egyebkent nekem nem tetszik az iphone, es nem nem hasznaltam egyhuzamban meg 24 orat sem.

Bar az en indokom eleg egyszeru, ami programot irtam (magamnak) az nem fut rajta. (ez most egy ujabb program;-). Ugy nez ki, hogy N900-ra minden tovabbi nelkul felmegy, es eleg komolyan (ertsd napi szinten) hasznalnam.
Tehat fejlesztoi szemszogbol a megkotesek nalam dealbreakernek szamitanak.

Egyebkent idegbajt lehet kapni, hogy a billentyuzete egy tippet ad, es azt a space-re el is fogadja. Ez onmagaban duhito, es a legjobban az, hogy ezen nem tudsz valtoztatni.

Persze ha valakinek minden pont ugy all kezre, ahogy adjak, es soha semmi pluszra nem hasznalna a telefonjat (ertsd nem fut bele egyik idegesito bugjaba) az ez lehet az almai telefonja, es oromest kifizet havi 20eFt-ot a mobilszamlajaert.

De nem mindenki ilyen. Es tudom hogy en csak az 1%ba tartozok, de kifejezetten idegesit, hogy a tobbi balfek szabja meg a telefonvalasztekot, amibol szemezgethetek.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Mondjuk nem is neked szólt a kérdés, de akkor nézzük! :)

"Nem kell a nap 24 orajaban szart ennem 2 honapig, hogy tudjam, hogy rossz az ize."

"Egyebkent idegbajt lehet kapni, hogy a billentyuzete egy tippet ad, es azt a space-re el is fogadja. Ez onmagaban duhito, es a legjobban az, hogy ezen nem tudsz valtoztatni."

Akkor rágcsáld azt a sz.rt még pár napig! :)
Ha a prediktív szövegbevitelt jelenti nálad amit körülírtál, akkor erre próbáltam utalni, amikor azt mondtam, hogy emberek fogalmatlanul mondanak ítéletet a készülékekről. Lgeyen az Android vagy éppen iPhone. Miért ne lehetne kikapcsolni?! Egy bekezdéssel lejebb cáfolod meg a saját gondolatmenetedet. Szép... :)))

"Egyebkent idegbajt lehet kapni, hogy a billentyuzete egy tippet ad, es azt a space-re el is fogadja. Ez onmagaban duhito, es a legjobban az, hogy ezen nem tudsz valtoztatni."

Természetesen ez a feature most is kikapcsolható. De ebből a szempontból is jó lesz a 4-es, mert fog tudni magyarul, tehát hasznosak lesznek a beviteli javaslatai, nem idegesítőek, mint most.

--
Gábriel Ákos

> Miért ne lehetne kikapcsolni?!

Itt nem ezen kellene fennakadni. Hanem azon hogy *egyetlen* talalatod ad, es azt a space-re el is fogadja. Ez igy ket sulyos hiba.

Azt senki se vitatta, hogy ki lehet-e kapcsolni. Persze a telefont is ki lehet kapcsolni, akkor se fog ez az egesz zavarni.

Es igen, letezik jobb (sokkal jobb) megoldas...

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Tevedsz. En konkret peldat mondtam, nem a levegobe beszeltem.

De en lezartnak tekintem innentol, erdemi beszelgetes nem lett belole, az ilyen lenezesbol nem kerek.

Egyebkent ahova ez a "cannibal" nicknev hozzaszol onnantol kezdve flame-en, szemelyeskedesen kivul mas hozzaszolas nem erkezik.

Mash, beloled tobbet neztem ki.

(ezt a szalat en nem fogom olvasni, privatot lehet kuldeni, ha nagyon muszaj. De minek...)

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

"az ilyen lenezesbol nem kerek."

Azt hiszem félreértettél. Én nem néztelek le! Egyszerűen hangoztattam itt is azt a véleményemet - amit magamra nézve is vallok -, hogy egy eszközt, szoftvert, bármit csak akkor lehet érdemben véleményezni, ha az ember azt huzamosabb ideig használta. Nem hiszem, hogy ebben bármi lenéző lenne.

"ahova ez a "cannibal" nicknev hozzaszol"

Ha zavar, akkor egyszerűen ignorálnod kellene a hozzászólásait, vagy használni a szűrőt, imho.

"Mash, beloled tobbet neztem ki."

Komolyan nem értem, hogy miért érzed személyeskedésnek, amit írtam. Szerintem nem az, de te tudod. Sajnálom...

Bár meglepő lehet, de akkor neked is szól az, hogy nem ez az egy, de nem is csak 3 telefonjuk van. Az android mellett használnak win-t, és fognak is használni, amellett meg már jóideje fejlesztik a badát, ami fejlesztők állítása szerint is optimálisabb lehet a jelenleg futó platformoknál. Nem mellesleg ők gondolnak arra is, hogy az ember nem akar egy valag pénzt telefonra költeni, így adnak egy kicsit a smartphone-ból a pórnépnek is, pl az érkező androidos corby, míg a táposoknak meg ott a galaxy s.

Kicsit necces lenne az általad leírtakkal elintézni őket...

A Bada valóban nagyon ígéretes és a Samsung Androidos dolgai is kellemesek. Szóval tipikusan az a gyártó, akire érdemes figyelni. Mondjuk ha valaki manapság Android telefonon töri a fejét, akkor inkább HTC, imho.

Tényleg! Volt valaki a Bada fejlesztői konferencián? Végül nem tudtam elmenni. Milyen volt?!

Te jó ég, most emiatt nem is fogok i4-et meg iPad-et venni, mert az A4 egy licencelt technológia! Látom nem sikerült megértened, hogy nem azért tartom jónak az i4-et, mert ilyet más nem tudna csinálni, hanem azért mert nem csinált. Mindenki belerakja a saját ketyeréibe ezeket a feature-öket, de együtt csak az iPhone-ban találtam meg konzisztensen, ésszerűen összeintegrálva. Gondolok itt a vas és a szoftver egységére. Ez van. Nem kell, hogy oszd a véleményem...

Ohh megint magadra vettél valamit, pedig ha sikerül visszaolvasnod, egy helyen sem mondtam hogy bármi szar lenne. Egyedül annyi a véleményem, hogy a technológia nem egyedülállóan toppos, és ár/érték arányban nem ésszerű.

Illetve a samu-s szálhoz kapcsolódva annyi (inkább másoknak címezve), hogy nem kell őket annyira lesajnálni.

De látom, hogy a tudatos iUser érintettsége/sértettsége beszél belőled :) ez viszont eléggé hidegen hagy

"Ohh megint magadra vettél valamit,"

Hát, ha nekem válaszolsz, akkor nemes egyszerűséggel azt feltételezem, hogy nekem szól. :)

"De látom, hogy a tudatos iUser érintettsége/sértettsége beszél belőled :) ez viszont eléggé hidegen hagy"

Valóban iUser vagyok és aUser is, mivel napi szinten egy iPhone 3G-t és egy HTC Desire-t nyúzok. Úgyhogy elég nehéz iKórral vádolnod. :)
Az egy más kérdés, hogy igyekszem úgy nézni minden készüléket, hogy ne a rajta szereplő logó döntse el, hogy tetszik vagy sem. Az meg, hogy most az iPhone 4 tetszik, hááát... Csináljon végre valaki jobbat és akkor majd az fog tetszeni!

Neked is, de nem a többi szálhoz hasonló oda-vissza fika alapon, pusztán érdekesnek találtam, mire egyből offenzívába fordultál, mintha porszívóügynökként a wave-et akarom rád sózni, és dobd el a zifont.

Nekem spec a részükről az a szimpatikus, hogy nem kíséri olyan hisztérikus gerillamarketing az egyes termékeiket (lehet h hiba), és ár/érték tekintetében több szinten terveznek. De ettől még senkinek nem kell eldobnia semmit. Tetszeni nekem is tetszik ez az ifon, de már csak a designt tekintve is egyből ez jutott az eszembe, hogy vajon ripityára törne-e akár a hátlapja is, ha kicsúszik a kezemből, és egy térkövön landolna.

Attol fugg, milyen szamok. Az Android nepszerusege annak ellenere no, hogy nincs igazan agyonhirdetve (az iTermekekhez kepest). Nyilvan nem fogja lenyomni az Apple termekeit, mert az nem fogja engedni, de en nem gondolom azt, hogy ez kell feltetlen legyen a kozvetlen cel. Persze torekedni lehet ra.... :-)
--


()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

"Az eroszakossag nem mindig a legjobb marketing"
"Nyilvan nem fogja lenyomni az Apple termekeit,"

Tehát a számok nem téged igazolnak. :)
De, hogy ne trollkodásnak tűnjön: szerintem az iPhone is csak egy termék a sok közül és az Android is. Mindkettőnek megvan az a vásárlóköre, aki csak a név miatt veszi mindkettőt, de manapság ez a teljes vásárló bázis kisebbik része. A többi vevőt viszont meg kell győzni. Ez meg elég nehéz jó marketing nélkül...

"Az Android nepszerusege annak ellenere no, hogy nincs igazan agyonhirdetve"

A mondat első részével 100%-ban egyetértek. A második felével már nem annyira. Kétségtelen, hogy az Android népszerűsége eszméletlen mértékben nő, azonban én több Android készüléket láttam itthon a tv-ben, mint iPhone reklámot. Nem tudom, hogy ez más országokban hogyan alakul.

"de en nem gondolom azt, hogy ez kell feltetlen legyen a kozvetlen cel."

Ha HTC, vagy Google részvényeid lennének, akkor te sem mondanál ilyeneket. :)

"igazabol az Apple mernokei nem terveztek semmit, nem kototte ossze a giroszkopot semmivel, hanem bement a boltba megvette egy SoC-ban az egeszet es raszorta egy nyakra."

Aha. Jó. Nem terveztek semmit. Rendben.

Azt tudod-e, hogy manapság az autókat is úgy tervezik, hogy bemennek a Bosch -hoz, a Delphi-hez vagy a MagnetiMarelli-hez, esetleg a NipponDenso-hoz, és bevásárolnak fedélzeti elektronikából, motorvezérlésből, abs-ből, futóművezérlésből, sőt komplett futóműrendszerekből, komplett autóelektronikai rendszerekből, megveszik a night vision rendszert, tempomatot, radaros távolságtartó rendszereket, világítást, stb., tehát mindent, majd mindezt ráhegesztik egy "alvázra"?
Ettől függetlenül erős lenne azt mondani, hogy a mercedes vagy a bmw vagy a honda mérnökeit ki kellene rúgni, mert semmit sem csinálnak. :)

folders, hogy erre miért kellett eddig várni. anno agyhugykövet kaptam a lapozgatástól. lassan tényleg meglesznek az alapfunkciók, amik más rendszer esetén adottak. ettől függetlenül impozáns pl a display, de az eddigiek nem csábítanak vissza szifonra, annál jobban bejött az android és az ott tapasztalt szabadság.

hwsw:
Ez a FaceTime névre hallgató videochat-alkalmazáshoz szükséges, amely csak Wi-Fi hálózaton keresztül működik és csak iPhone 4-tulajdonosok tudnak beszélgetni rajta keresztül, legalábbis egyelőre

de miért? már eddig is lehetett videochatelni 3G-n, még ha a kutya nem is használja, nem visszalépés ez?

--
nyereményjáték: http://www.usanotebook.hu/index.php?tpl=contest3&iby=27540 :)
Dropbox tárhely igénylés: https://www.dropbox.com/referrals/NTMwMDYwODE5

Barmilyen hihetetlen, itthon merfoldekkel fejlettebb a mobilnet halozat mint Amerikaban. Gyanus, hogy nem csak financialis hanem technologiai oka is van annak, hogy csak WiFi-n mukodik a cucc. Lasd pl. azt az esetet, hogy az eddig eladott telefonok felhasznalasi szokasai szo szerint ledosoltak az AT&T halozatat.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Az atlagbevetel az USA-ban brutto 523E ft havonta, 220 Ft-os $/Ft arfolyammal szamolva (2005-os adat, ez azota a valsag miatt csokkent.). Magyarorszagon a brutto atlagkereset havonta 206900 Ft. Azaz kb. ket es felszeres a kulonbseg, mig a gigabyteonkenti netezes koltsege ketszeres kulonbsegben van. Ez lenne a merfoldekkel dragabb mobilnet nalunk?

Huh, ez a számolás több sebből vérzik.

Egyrészről nem tudom melyik államban 523E Ft bruttónak megfelelő a havi átlagbér, de ez inkább 670E Ft körül van (nagyban függ, hogy melyik államban, de nagyjából ez az átlag. New York-ban pl. 820E). A nagy különbség viszont ott van, hogy a 670E bruttó az kb. 560E nettó náluk, míg nálunk az 110E nettó... Ami egyből nem kétszeres különbség, hanem ötszörös.

Ez egy erdekes kerdes, mert mig pl. nalunk a nettoban benne van az is, hogy levonasra kerult az egeszsegugyi hozzajarulas, addig az USA-ban ez teljesen maskent megy, osszehasonlithatatlan. Max olyat tudsz osszehasonlitani, hogy fogsz ket embert, aki ugyanazokat a szolgaltatasokat veszi igenybe itt es az USA-ban, ugyanaz az allasa, es megnezed, melyik mire mennyit kolt.

A verizonnal is harom fele van osztva az internetezes,mint pannon/telenornal?

1. Internetfelhasznalas (weboldal megtekintese, email kuldese/fogadasa)
2. Multimedia megtekintese
3. Torrent, internet telefonalas

A 3. tiltott, a masodik 2 napon belul nem haladhatja meg az 1GB adatforgalmat, mert akkor kenyszervaganyra tesznek.

Magyaran netezesre alkalmatlan.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Számomra a WWDC egyik legfényesebb pillanata volt, ahogy a gizmodo-n sárga Chen barátunk be-bekommentelt a saját coverage-jébe, nagyjából azon a vonalon, hogy a szemét apple miért nem említi már őket (nyilván a kiszivárgott iPhone4 kapcsán). Megmosolyogtató az ilyen apple anti-fanok elferdült világnézete (és egyben átkapcsoltam inkább a live.gdgt.com-ra).

[ #FreedomFlotilla ]

baromi jokat rohogtem, ahogy mindenki fikazta a kiszivargott design-t, meg h pfuuj az apple ugy se dob
piacra ilyen igenytelen iphone-t, tuti fake. meg ha megis ilyen, majd belerakja valami tokba, hogy eltakarja a csunyasagot. aztan megis az lett. jee? eljenzes, es ovacio, mindenkinek kell :)
azert mindenkepp respect, hog ekkora hipnozis-gepezetet sikerult osszehozniuk :)

Nem tudni mely' hívőkről beszélsz, mert a szövegedet alátámasztó linkek és érvrendszerek természetesen elmaradtak, de ez valóban végre a 2G után megint egy jó design, a 3G-s konzumszappantartót végre betehetjük az linuxjavás ronda iPhone klónok után a süllyesztőbe

[ #FreedomFlotilla ]

>Nem tudni mely' hívőkről beszélsz, mert a szövegedet alátámasztó linkek és érvrendszerek természetesen elmaradtak
nem mindenki kepes meglatni egy linket, erre szuletni kell,sry ez van :(
>de ez valóban végre a 2G után megint egy jó design, a 3G-s konzumszappantartót végre betehetjük az linuxjavás ronda iPhone klónok után a süllyesztőbe
a szappantarto design terjedeset en se ertettem. oke, hogy a hypefonet kell majmolni, de akkor is ha szar?
osszes tobbi gyarto ennyire fantaziatlan? vicc az egesz

Nem mindenki képes egy handrást azonosítani az Apple felhasználókkal, ilyeneket csak a hup-féle mélykonzolportálokon olvasni :)

> oke, hogy a hypefonet kell majmolni, de akkor is ha szar?

Lehet egy konspiráció része volt, hogy a gyönyörű 2G után a klóngyártók ne arra, hanem a fosra állítsák be a gyártósort, Apple meg kihozza a tutit megint ;)) Mindenesetre bejött!

[ #FreedomFlotilla ]

>Nem mindenki képes egy handrást azonosítani az Apple felhasználókkal, ilyeneket csak a hup-féle mélykonzolportálokon olvasni :)
hadd ne permalinkeljek minden egyes blogrinyalast, forumhozzaszolast a neten, ahol a design-t fikaztak :)
nem vagy te olyan buta gyerek. kicsit szuklatokoru, de legalabb szorakoztato.

a konspiraciot meg akar el is tudom kepzelni :)
az en elmeletem:
globalisan kiveszett a stiluserzek. biztosan
mashol is vannak jo designerek, de az apple hype
miatt akkora a nyomas a tobbi gyarton, hogy kapkodva
probalnak egymasra licitalni + kulcsinben, meg
funkciokban, es a jo-egyedi otletek is iphone
klonkent vegzik, mire jovahagyjak oket.

mindenki fikazta a kiszivargott design-t, meg h pfuuj az apple ugy se dob piacra ilyen igenytelen iphone-t, tuti fake. meg ha megis ilyen, majd belerakja valami tokba, hogy eltakarja a csunyasagot.

azt hiszem ez izlés dolga lehet... nem tudom kik írták, hogy igénytelen és csúnya (nem olvasok apple-fan blogokat :), de nekem konkrétan ez az első iphone ami tetszik. végre nem szappantartó forma az alja és olyan vékony, amit elvárok egy telefontól.

Majd kesobb a du. folyaman bejelentettek a Safari 5-t es az Xcode 4-et is.

Honnan lehet letölteni a hupos trollszűrő firefox addont?

1. jóreggelt, továbbra sem mondta senki, hogy a desire jobb (olvastasd fel az iPhone-oddal a commenteket, hátha úgy feltűnik), inkább csak nem esünk hasra az új iPhone-tól elsőre

2. elolvastam a linkkelt cikket...
a videochat szolgáltatástól engem a hideg is kiráz, épp ezért nem is használom, az viszont tényleg nagyon jó, hogy be lehet kapcsolni a hátsó kamerát és úgymond közvetíteni lehet vele, ez tetszik. Akár video howto-t lehet vele nyomni a beszélgető partnernek. :)

nekem nem recseg a desire hátlapja, igaz, nem is ugrálok rajta :)

> jóreggelt, továbbra sem mondta senki, hogy a desire jobb (olvastasd fel az iPhone-oddal a commenteket, hátha úgy feltűnik)

"Nem kötekedésképp', biztos az én figyelmemet kerülte el, de miben tud többet ez az új iPhone, ami miatt kullogna utána például egy HTC Desire?" Valami jonci írta, esetleg rokonod?

[ #FreedomFlotilla ]

jah, jó gyerek, sokan szeretik, legalábbis a normálisabb fajtából, viszont, úgy néz ki, hogy elkerülte a figyelmed a kérdőjel a mondat végén, vagy csak bugos a felolvasód ;)

Általában az ilyen bejelentős, figyelemfelkeltős cikkek nem tartalmazzák az összes új dolgot, ezért gondoltam megkérdem, mik a vonzó újdonságok, de ahelyett, hogy értékelhető szakmai kommentet írtál volna, elindult a szokásos "mindenki szar aki nem imádja és borul le az apple termékeket előtt" agyrém... nonszensz :)

Btw, az általam leírt mondat:
"miben tud többet ez az új iPhone, ami miatt kullogna utána például egy HTC Desire"

Ebből az _általad kiolvasott_ mondat:
"HTC Desire jobb, mint az iPhone"

He? Kérlek, elemezd a két mondatot, majd találd meg és értelmezd is a különbséget ;)

"Mindenki kapcsoljon ki minden hálózati eszközt, a notebookokat tegyék a földre."

Ahahaha, MUUUKODJ!

--------------------------
The OOM killer is like a surgeon that amputates the limb of a man to save his life: losing a limb is not a nice thing, but sometimes there is nothing better to do.

"Understanding the Linux Kernel" on page frame reclaiming

Es az volt a 4g skinjebe huzott 3gs, mivel szeretik atoltoztetni a telefont (mielott elhagyjak :D)

--------------------------
The OOM killer is like a surgeon that amputates the limb of a man to save his life: losing a limb is not a nice thing, but sometimes there is nothing better to do.

"Understanding the Linux Kernel" on page frame reclaiming

"csoda antenna";-)

Amikor miniaturizalunk, akkor teljesen oda nem valo dolgokat kell hulyesegekre hasznalni.

Elkepzelni is nehez hany munkaora (illetve szopas) ment el arra, hogy a belso pant legyen az antennaja.

Az RF igy is elegge feketemagia, hat meg ilyen megeroszakolasokkal...

Szoval ez nem csodaantenna, hanem kenyszermegoldas. Es a kenyszeren van a hangsuly.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Nekem teccik, a design, a featurek is.

Viszont a microsim nem. nagyon nem. meg ha lehetis majd cserelni microsimre a magyar szolgaltatoknal, akkor is gaz, mert ha valamiert at kell rakni a sim-et maisk telefonba, vagy noti 3g modemjebe akkor szopacs.
Iszonyu nagy faszsag volt ezt a microsimet eroltetni :(

Amugy meg ugyse veszek, nincs 1 eves a 3GS-em.

A'rpi

Miert lenne szopacs? Exportalsz mindent a MobileMe-re, es a telo magara tudja huzni (asszem a iPhone-ban van default kliens, ha nem, Macrol siman visszamasz minden).
Egyebkent meg en mindenkepp kulon kartyan tartanam a netet, azt csak akkor kell tolteni, ha netelni akarok.
--


()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

Én meg kihagytam a 3GS-t, mert egy vicc volt a "nagy előrelépése" a 3G-hez képest, így inkább ha veszek, akkor ezt veszek. Úgy látszik az lesz a nyerő, hogy minden másodikat kell megvenni. A microsim sem érdekel. A 3G internetem külön szolgáltató, külön SIM.

--
trey @ gépház

Igazabol en mindig azt a kerdest teszem fel magamnak, hogy azokat a funkciokat, melyekben az adott telefon tobbet tud a mostani telefonomnal, hanyszor hasznalnam, mondjuk egy honapban. Ha otnel kisebb szam jon ki, akkor erosen meggondolando, ha haromnal, akkor szinte biztos, hogy nem kell.

Ez alol kivetelt kepez az az eset, amikor kidol alolam a regi telefon, es mindenkepp kell valamit venni.
--


()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

ez egy egész jó előszelekciós eljárás. a mértékszámokat meg mindenki magának úgy is állítja. egy olyan funkció, ami 5-10 percig "hűűűű, ez kell" érzést ad, nem biztos, hogy 1 hónap múlva egyáltalán be van kapcsolva :) de a gyártók eme kontroll funkció hiányára építenek. tehát fogy :)

--
xterm

Mindjárt elérjük a mágikus trey-limitet: 300 komment.