Apple: 2 millió eladott iPad kevesebb mint 60 nap alatt

Címkék

Az Apple ma bejelentette, hogy az iPad névre hallgató tablet-jének eladási mutatója a bejelentés óta eltelt kevesebb mint 60 nap alatt elérte a 2 milliós határt. A múlt hétvégén a vállalat megkezdte az iPad árusítását Ausztráliában, Kanadában, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Japánban, Spanyolországban, Svájcban és az Egyesült Királyságban. Júliusban újabb kilenc országban vásárolhatják meg a készüléket az érdeklődők, az év későbbi szakaszában pedig további országokban vezeti be sikertermékét az Apple. A részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Már látom is magam előtt a többi cég bejelentését. Jön a sok iPad killer Windows 7-es, meg Androidos készülék, ami majd "jól lenyomja". :)

Nagy az Isten állatkertje és sok benne az ingyenélő parazita is. Ezek az "elemzők" kereshetnének valami rendes munkát is maguknak. :)

Az Android egy remek platform. Be fog indulni, de egyelőre smartphone és tablet vonalon az Apple a befutó. Amint változik a helyzet - és ez a Market eladási adataiban is látszik -, akkor az elsők közt leszünk, akik teljes erőbedobással támogatják majd. De egyelőre az iPhone és az iPad az elsődleges célközönség...

Ez a 2 millió az, amit az Apple elad a viszonteladóknak, akik majd továbbértékesítik, vagy az, amit a végfelhasználó megvesz?
--
ahan nem

Valoban nem ertem, magyarazd el kerlek, mert tenyleg regota gondolkodom rajta ha esetleg talanek egyet az utcan vajon az eladason kivul mire tudnam hasznalni. De ezek szerint te tenyleg elhiszed hogy az a 2 millio ember mindegyike tudja mire valo, es igazabol azert fogyott el ilyen gyorsan el ennyi belole, mert az Apple hatalmas piaci rest toltott ki vele. Eddig annyira hianyzott ez a termek, es akkora szukseg volt ra.
Az ara meg annyira nem erdekel hogy valami borzaszto. Mas gyartotol se vennek tabletet, mert egyszeruen haszontalannak tartom.

------------------
http://www.youtube.com/watch?v=Sf8cM7f6P2I

Jézusom! Ezt a számolást.
- Átlag amcsi proli 1200-1500$ keres.
- Nem mindegyik él párkapcsolatban.
- Kevesen laknak tehermentes ingatlanban.

Mennyi egy átlag kocsi fenntartása?
Mennyi egy átlag kecó fenntartása?

Mindegy. Hagyjuk. Vásárlói kosarat kellene nézni és aztán ráébredni, hogy kidobni ott sincs senkinek 500 dollárja. AZ meg egy másik dolog, hogy a marketinget beszopják a monikashow nézői.

Jézusom! Ezt a számolást.
- Átlag magyar proli $400-$450 keres.
- Nem mindegyik él párkapcsolatban.
- Kevesen laknak tehermentes ingatlanban.

Nehogy már levezesd itt nekem, hogy egy átlag amerikai kevésbé engedheti meg magának az ilyen ketyerék megvásárlását, mint az átlag magyar! :D

már látom a holnapi Blikket:
„Meg nem erősített értesülések szerint maga Győzike is nagy rajongója az ingyenes szoftvereket reklámozó HUP internetes oldalnak. Saját bevallása szerint nem is annyira a tartalom miatt megy oda, hanem hogy a nála jóval hülyébbeken röhögjön. Vajon Bea asszony hidegült el tőle, hogy ilyesmivel kell múlatna az idejét? Megtudhatja szabad szoftvereket népszerűsítő Győzike különszámunkból!”

Szerintem neked van egy szűrőd, ami automatikusan visszadob minden érvet mellette.

Én egy másik szűrőt installáltam. Ha valaki olyasmit ír, hogy "Tablet/iPad? De ott a laptop.", akkor máris tudom, hogy az illető nem vette a fáradtságot végiggondolni, mi is egy tablet lényege.

KisKresz

Tabletre en nem harapok, tablet mellett vannak ervek ha pl android/win fut rajt. Teljesen jol lehet rajt szorakazni. De iPhoneOS+boszme nagy kiadasu iPhone.. ebben nem latok ertelmet. Persze piac mindenhol van..foleg ahol sznobok/gazdagok a felhasznalok ott minden sz.rt el lehet adni ha jo a marketing (meg ha nem, akkor is). Mar csak azert megveszik hogy osszetorjek. Ez is vegulis egy felhasznalasi mod.

Azt nem értem, hogy ha az iPhoneOS alapú tabletben nem látsz fantáziát, akkor az Android alapúban hogyan láthatsz, hacsak nem vallási kérdésről van szó?! Az iPhoneOS és az Android alapú tabletek funkcionalitása gyakorlatilag megegyezik. Még ha a Android/iPhoneOS vs. Win lenne a téma...

Miert ugyanaz a funkcio? Azert "kicsivel" tobbet tud Android, milliofele piszkalhato, nincsen semmifele kotottseg se. iPhone azt tudja amire keszult. US 1x1 embereknek megnyitja a telefonykonyvet, megirja az sms-t, zenet hallgat, kesz. Kb mint a Nokia 3310 anno. A celnak tokeletesen megfelel es azt remekul teljesiti.

Jo kerdes. Telefonra nalam meg mindig Symbian volt a nyero (lehet kovezni). Nincs rajt csicsa jatek, van rajt gany megoldas. Nekem az appok miatt tetszett es a szabadsag miatt amit adott. Peldaul xplore, coreplayer/smartmovie, hasonlo nyalanksagok. Lehet csak a multba kapaszkodom es mar sosem lesz ilyen jo vilag, de meg remelni azert lehet hogy valaha valami hozni fogja a szintet.

Azt, hogy kamu. ;D
Én nem bántani akarlak, csak van Androidos telefonom is, meg iPhone is és nem látom azt a funkcionális különbséget, amit sugallni próbálsz, akár telefonon futnak, akár tableten. Ezzel szemben totálisan más megközelítés egy desktop OS ugyanezen ketyeréken. Erre próbáltam célozni...

Hmm oke de inkabb olyan gepet vennek mint az Amazon herkentyuje ami tenylegesen olvasasra valo peldaul. Legalabbis az tetszik pl. (Bar nem tudom mi lenne a legmegfelelobb a szemnek. Az igazat megvallva ido utan mar a konyveket farasztobb olvasni. Ha ideig nem olvas az ember, utana az LCD/TFT-t sokkalta jobban turi. Biztos van meg mit rajt fejleszteni es nem is tudom melyik a szemkimelobb.. (furcsa lenne ha az LCD(IPS)/OLED jonne ki gyoztesen, de nem vagyok szakerto, kivancsi lennek egy velemenyere.))

Egyrészt magam részéről nem tartozom egyik "fanbase-hez" sem. Napi szinten használok MacOSX-et és Linux-ot is. Ha szükség van rá, akkor Windows 7 is becsúszik. Egyiket sem utálom, vagy imádom.
Ugyanez igaz az Android, WebOS, iPhone/iPad dologra is. Ha valami jó és szükségem van rá, akkor használom és ne más akarja/nem más fogja nekem megmondani, hogy ez jó vagy rossz!
Csak azt nem értem, hogy azért mert ez a véleményem, miért kellene számodra nekem érveket felhozni?! Akarod használod, nem akarod nem használod. Semmi közöm hozzá, mint ahogyan fordítva neked sem.

"de erre a szalra is valaszoltal mint _minden_ szalra itt ami csak meg merte kerdojelezni a dolog letjogosultsagat."

Most majd külön engedélyt kell kérnem tőled, hogy kifejthessem a véleményem, ha valamihez hozzá szeretnék szólni, mert a témáról véleményem van?! :O
De ha jól emlékszem ebben a szálban én is részt vettem:
http://hup.hu/cikkek/20100601/apple_2_millio_eladott_ipad_kevesebb_mint…

"Miert faj ha valakinek nem tetszik?"

Ezt pont te kérded: "azt hittem anno ide inkabb az intelligensebb reteg jar." :D

Igy van, de azert oralis szolgaltatas erte meg nem kell. ( ":O" -ra. )

De amugy nem azert irtam , nyugodtan ki lehet fejteni logikus mod csak itt szinte barmi rossz szo elhangzott, egybol ugrottal hogy DE NEM! es megallitottad mielott esetleg mashova billenne a merce es azonnal vissza pancsikoltad a vizet az Apple malmara. Elhiszem jo a MAC-ed / akarmi de akkor is vannak vele gondok, iPad-hez meg sok koze nincs Macbook-nak/Mac pro-nak.

Attól is függ, mekkora a mobilod képernyője. 4" még belefér a zsebedbe és olvasni is jól lehet már rajta. A netbook belefér egy kicsi táskába, akárcsak az ipad. Netbook mellett nincs sok haszna az ipad-nek. Kiforgatható érintőképernyős netbook mellett már teljesen felesleges. Ha a meglevő netbookom nem ilyen, akkor is inkább azt cserélem le egy tabletnek mindenben megfelelő násik netbookra, minthogy vegyek mellé egy korlátozott képességű ipad-et. Ketten együtt már nem férnek el egy kis táskában, és az ipad magában kevés.
Az $500 valóban nem lenne sok, ha nem egy korlátozott képességű készülékről volna szó, de így irreális az ára. Egy konzol, amihez csak drágább árszinten lehet játékot vásárolni egy zárt rendszeren belül legalább olcsó. Kevesebbet fizetsz a vasért annak előállítási áránál, legalábbis megjelenése utáni pár évben. Cserébe drágább játékok vásárlásával csurgatod vissza pénzt részletekben a gyártónak. Itt egy magas árszintű gépről van szó, amihez csak zárt rendszeren keresztül ugyancsak drágábban vásárolhatsz tartalmat. Cserébe van rajta alma-logó. Paris Hiltonnak is ilyen van, siess vegyél egyet gyorsan!
:-)

Igazad van! Pontatlanul fogalmaztam, amikor azt mondtam, hogy van pár ember, aki nem érti, hogy mi az iPad lényege. A helyes megfogalmazás: van pár ember, aki nem érti, hogy mi a tablet lényege.
Én nem akarlak meggyőzni semmiről, csak arra kérlek, hogy ne nézd hülyének azokat, akik úgy gondolják, hogy este kényelmesebb az ágyban egy ilyen kütyünk kicsit olvasgatni, mint becibálni egy notebookot az ágyba, vagy a fürdőkádba!
Az iPad pedig egy piaci rést töltött be, mégpedig az elérhető árú tabletek piaci rését. Mutass nekem még egy tabletet aminek az ára $500 alatt volt az elmúlt időszakban. $1000 alatt is elvétve akadt.

Igen valoban iszonyat kenyelmesen hangzik az hogy az agyban egy 2 kilos cuccot szorongassak a kezemben hogy olvasgassak, ahelyett hogy mondjuk vennek egy ezerszer altalanosabban felhasznalhato laptopot amit odateszek az olembe, es lass csodat a kepernyo doles szoget is tudom rajta allitani (vudumedzsik).
Ha meg szo szerint konyv olvasasra gondolsz, na arra meg aztan plane nem tabletet hasznalnek, de nem is laptopot. Eink-et erre talaltak ki, az ilyen tipusu kialakitasnak maximum egy ebook readerben latom ertelmet.

Az meg hogy szerinted ekkora nagy piaci res az hogy az emberek eddig nem tudtak netezni az agyban csak laptoppal (ami mint mondottam volt meg kenyelmesebb is) hat grat.
Mindenkinek szive joga az hogy mire kolti a penzet, de ne probalja nekem senki bemagyarazni hogy erre ekkora otvar szuksege volt.

------------------
http://www.youtube.com/watch?v=Sf8cM7f6P2I

"iszonyat kenyelmesen hangzik az hogy az agyban egy 2 kilos cuccot szorongassak"

Imádom, amikor valaki fogalom nélkül osztja az észt. Az iPad súlya 0,68 kg. Csak úgy 1,5 kg-mal könnyebb, mint amiről te itt beszélsz. Egy Asus EeePC súlya ennek kb. a kétszerese.

De még egyszer mondom: nem te vagy a célközönség. Ennyi. Szorongasd csak az öledben a notebookod és csökkentsd a spermáid számát! ;D

"Az meg hogy szerinted ekkora nagy piaci res az hogy az emberek eddig nem tudtak netezni az agyban csak laptoppal (ami mint mondottam volt meg kenyelmesebb is) hat grat."

Akkor segítek neked egy kicsit szöveget értelmezni, mert látom, egyedül nem megy. Nem attól tölt be piaci rést az iPad, mert eddig nem volt tablet, amivel az emberek az ágyban netezhettek volna, hanem azért, mert minimum kétszer ennyibe kerültek. A tablet, mint hardver már létezik, úgy 5-10 éve, de nem volt megfizethető. Az iPad-del ennek vége, vagyis betömött egy piaci rést. Így már vágod?!

"Mindenkinek szive joga az hogy mire kolti a penzet, de ne probalja nekem senki bemagyarazni hogy erre ekkora otvar szuksege volt."

Azt majd hadd döntse már el mindenki saját maga, hogy egy tabletre neki szüksége van, vagy sem! Nem hiszem, hogy neked vagy nekem bármi jogom lenne e miatt bárkit hülyének nézni. Ennyi erővel mondhatnám azt - desktop gépt használva -, hogy nehogy már bemagyarázd nekem, hogy akkora szükséged volt notebookra, hogy hajlandó voltál majdnem kétszer annyit fizetni érte, mint egy hasonló tudású asztali gépért. Minden csak nézőpont kérdése...

Fingom nincs mennyibe kerultek regen a taplet pc-k, mert mar akkor halott otletnek tartottam az egeszet, de szerinted most tenyleg csak az aron mulott? Egyszoval azt allitod ha nem az apple ad ki egy olyan teblet pc-t ami ilyen aron van (es akar meg jobb is), ugyanennyi elfogyott volna? Aha hiheto.
Persze mint irtam is, nem erdekel ki mire kolti el a penzet, de attol meg jogom van epenis novelesnek, vagy hogy meginkabb az en szokincsemhez igazodjak faszveresnek az egeszet.

Semmi tobb mint egy ujabb mesterien felepitett Apple marketing hype az egesz.
Gyakorlatilag barmit kiadhat mostmar az Apple, megfelelo reklammal(persze lassan mar az sem kell neki), barmilyen szart megvesznek az apple funok.

-----------------
http://www.youtube.com/watch?v=Sf8cM7f6P2I

"Fingom nincs mennyibe kerultek regen a taplet pc-k,"

Azt látom. :)

"de szerinted most tenyleg csak az aron mulott?"

Az áron, az iPhoneOS kényelmes és egyszerű kezelhetőségén, meg a központosított, "minden egy helyen" AppStore-on. Ugyanazért, amiért az iPhone is igazán sikeres lett. Az első volt egy adott szolgáltatási színvonalon belül, amit a többiek még ma is alulról karcolnak. Most a tablet piacon történik ugyanez. Nem mondom, hogy a hype-nak nincsen szerepe, de ha csak ennyin múlna, akkor már a Google és a többi gyártó is régen meglépte volna. de valamiért mégsem sikerül nekik. Egyszerűen nem hozzák azt a színvonalat, ha a terméket és a mögé rakott szolgáltatások összességét nézed. Szerintem ez az Apple elsődleges titka. Az "összhatás". Ebben pedig nagyon kicsit számít a hype.

"barmilyen szart megvesznek az apple funok."

Szerintem nagyon el vagy tévedve. Szerintem nincs a világon 80 millió ember, aki csak a megrágott almát (e-penis) látja ezekben a termékekben. Nekem is iPhone-om, meg Macbookom van, mégis simán megválnék tőlük, ha egy gyártó jobbat rakna le az asztalra (hardver, szoftver és szolgáltatás oldalon is jobbat). Lásd feljebb! Ez eddig nem történt meg, de nagyon várom, mert ez az én érdekem is, mint felhasználó!

Azért valljuk meg, az iPad egy eléggé funkciószegény tablet. Viszont arra, amire kitalálták (napi netezgetés, skype, email, zenelejátszás, video nézegetés KÉNYELMESEN), szerintem tökéletes. Mondjuk ezeket egy iPod Touch is tudja, igaz, kis méretben (ami előny és hátrány is egyben).

Én uti nem veszek. Ettöl többet tudó tablet-ek vannak sokkal olcsóbban. Az osx-ért pedig nem éri meg.

------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

igazad van, mind az iPad-re, mind pedig a linuxos tabletekre desktop operációs rendszerek kerülnek. Kivéve a linuxos tableteket, amelyek busybox shellbe bootolnak, és a PS/2 portjukon rájuk lehet dugni egy billentyűzetet. That's the way it works, deal with it…
értsd: tabletnél szvsz mindegy, hogy milyen kernel fut alatta, úgyis valószínűleg valami tabletre szabott felülete lesz.

—-—-—
int getRandomNumber() {
	return 4;//szabályos kockadobással választva.
}		//garantáltan véletlenszerű. xkcd

Más kérdés, hogy az embernek a munkájához szükséges, és már tegnapra -- a szokásos definíció Deadline Alliance-tól. Ha valakinek nem ég annyira az a pár százezer forint a zsebében, akkor erre írtam, hogy érdemes várni, mert az ipad platform tudásban elmarad, árazásban meg messze túlmutat a formálódó konkurencián.
Amúgy van más vas, pár héttel előbb jött ki mint az ipad, de a média természetesen elmosta azt is, mivel a média apple fan :)

Szerintem meg komolytalanok vagytok. A jóember egyből zsebből hirtelen venni akar valamit, mire megjegyzem, hogy egy kicsit megfontoltabb dolog lenne, ha vár. Mire megjegyzi h neki munka miatt sürgős, aztán már magánemberként is nagyon költene, és hogy még csak hasonló sincsen ilyen. Amikor meg mondom h van, akkor meg kiderül hogy "nincsen rajta sapka".

Te mi a fenéről beszélsz? :) Az igaz, hogy nekem az iPad munkára kell, de magánemberként nem vennék. Ez még nem azt jelenti, hogy más nem venne, mint ahogyan 2 millióan már megtették.
A JooJoo meg egyszerűen nincs versenyben az iPad-del, mert itt a súly és az üzemidő, ami számít. Egyik amerikai ismerősöm, aki USA és Magyarorzság közt ingázik, gyorsan vett is egyet, mert a 10 órás unalmas repülőúton le tudja kötni magát és hetek óta nem az 5 óra üzemidejű notebookját húzgálja magával. Vajon miért?

Én meg magánemberként vennék, de sztem inkább érdemes várni akár egy félévet is. Kicsit túlzás az, hogy nincsen versenyben, mert többet tud, bár rövidebb ideig, ami egy teljesen átlagos embert lehet h kiborítana egy 10 órás atlanti repülőúton :) De viccet félretéve itt kezdődik a szubjektív megítélés, és kissé kamu az h jelenleg ne lehetne választani. A computex meg ma kezdődött, sokan várják pl. a tegra2-es androidos kütyüket, amik nem hogy killer-ek, hanem esetleg jobban megfelelnek a fanclub-on kívül rekedteknek. Én éppen ezt a választhatóságot/választékot várom.

Hát de azért miért az apple a szemét szar cég, amiért más nem votl képes ezidáig kihozni egy jó tabletet?

"A computex meg ma kezdődött, sokan várják pl. a tegra2-es androidos kütyüket, amik nem hogy killer-ek, hanem esetleg jobban megfelelnek a fanclub-on kívül rekedteknek. Én éppen ezt a választhatóságot/választékot várom."

Most erről az apple tehet? Mocskos szemét banda, hogy merték elsőnek kihozni a stuffot. Még ilyet.

nem fikazodas, csak amit igy hirtelen ossze tudtam hasonlitani


359eur			499eur		- JooJoo
1.1kg			0.68kg		- iPad
12.1"			8.7"		- JooJoo
1366x768		1024x768	- JooJoo
4GB			16GB		- iPad
5hr WIFI		10hr WIFI	- iPad

Igazabol amirol hirtelen nem sok mindent talaltam, az az hogy mi fut a JooJoon. Azt irjak browser based OS, Java es Flash van. iPadrol tudjuk hogy nativ appok keszulnek ra, es futtatja azt a rengeteg softwaret, amit az iPhone/iPod Touch is. Az iPad specifikaciojaban szerepel a VGA kimeneti lehetoseg. Mindenkinek szive joga eldonteni, melyik kepesseg mennyit er.

---
Apple iMac 20"
áéíóöőúüű

Ne beszélj mellé, légy szíves! Nem mondta senki, hogy itthon akarom beszerezni. Szándékosan leírtam, hogy a világ bármely pontján hajlandó vagyok megvenni az "iPad killer" tabletet.

Az általad emlegetett JooJoo súlya kétszer akkora, mint az iPad-é (1,1kg) és fele annyi ideig bírja (5h) egy feltöltéssel. Vicc! :)

Egyelőre te beszélsz mellé, mert rohadtul nem "ipad killer" alapon hoztam fel, hanem mint választási lehetőség, mivel arra hivatkoztál, hogy húdenagyon nincsen mást mit venni, mert most te nagyon veszel valamit (ámerikából rendelve) -- színtiszta consumer-idiotizmus ez az egész ipad-mizéria. Nem mondom h nem reális, de nem is normális

"ámerikából rendelve"

Csak felhívnám a figyelmed, hogy jelenleg mindkettő külföldről rendelhető, bár felárért már itthon is kapsz raktárról iPad-et - szürke importból.

"színtiszta consumer-idiotizmus ez az egész ipad-mizéria"
El kellene már végre fogadni, hogy a fogyasztói társadalomnak ez a lényege és a te igényeid nem mindig egyeznek meg mások igényeivel. Ennyi erővel te is valami számítógépről írsz, aminek a birtoklása a konzum-idiotizmusod bizonyítéka. :)

Lásd a példát itt, hogy van, amikor tényleges igényről lehet szó...
http://hup.hu/cikkek/20100601/apple_2_millio_eladott_ipad_kevesebb_mint…

Nyilván ha Pista kocka alakút kakkantott volna, akkor arra is lett volna 2 milliónyi jelentkező. Sőt azt is elhiszem, hogy van olyan use case, ahol valós igény lehet rá. Én is el tudom képzelni a netezgetést ágyban párnák közt, meg miegymás :) -- mondjuk nem ilyen ár/érték aránnyal -- de abból indult ki ez az újabb parttalan vita, hogy kissé hűbelebalázs dolog egyből így nekiesni, miközben formálódik a piac, és nem utolsósorban óccsósodik

"Nyilván ha Pista kocka alakút kakkantott volna, akkor arra is lett volna 2 milliónyi jelentkező."

Ebben az esetben Pistánk valamit nagyon jól csinál 1997 óta. :)

"Én is el tudom képzelni a netezgetést ágyban párnák közt"

Na ugye! :)

"mondjuk nem ilyen ár/érték aránnyal"

Anno én ennyiért vettem 7"-os netbookot ilyen célra. Remek volt vele ágyban netezni. Ma már biztosan nm vennék. Ettől olcsóbban nem fogsz találni erre ketyerét, imho.

"nem utolsósorban óccsósodik"

Nem tudom, hogy megfigyelted-e, hogy a piac soha nem "óccsósodik", csak többet kapsz egységnyi pénznél. Ha "óccsósodna", akkor ma már régen megvehetnéd az alsó kategóriás vadonatúj, fóliázott netbook-odat $99-ért. De nem tudod...

iPhone ára kontra valamelyik hasonló, androidos telefon ára. iPhone készenléti ideje, alkalmazásai és az androidos cuccok. Lesz olcsóbb, és jobb is.

Istyu marketinges vénáját sosem vitattam. Mint említettem a kocka alakú szart is el tudná adni, mert "innovatív"

Középtávon meg fog történni egy-két dolog, mert a samsung házatáján gyártástechnológiában pár dolog ugrásszerűen fejlődött/fejlődik. Arra tippelnék, hogy ők is beneveznek a tablet gyártásba, és akkor mindenki szarban lesz, mert kijelzőtől az utolsó csavarig minden megvan házon belül. Amellett meg az XO3-nak is lesz value-hatása.

"Istyu marketinges vénáját sosem vitattam. Mint említettem a kocka alakú szart is el tudná adni, mert "innovatív""

Csak az a helyzet, hogy nem kocka alakú tál szart ad, hanem _tényleg_ JÓ termékeket.

(
"a samsung házatáján"
Erre kiváncsi leszek.
JElenleg azt mondom, hogy csamcsung terméket soha, se tv-t,
se hűtőt, se porszívót, se telefont, se merevlemezt, se semmit.
)

Nem veszem meg, nem zavar, ennyire nehéz felfogni...? Eddig itt sokakat az zavart, hogy azt mertem mondani h megéri várni egy kicsit.

Az A4-et a samu gyártja, samu ramokat raktak bele, samu kijelzőt használnak. Amúgy a fergeteges samu-ellenesség kontra epül-ellenesség/fanság téma kicsit vicces

"Sőt azt is elhiszem, hogy van olyan use case, ahol valós igény lehet rá. Én is el tudom képzelni a netezgetést ágyban párnák közt, meg miegymás :)
Ha valaki úgy dönt, hogy 500 dodót kiad arra, hogy kényelmesen ágyban párnák közt netezgethessen, meg még ki tudja, hogy mi mindent csináljon ipad-en, akkor az neked miért baj? Nem a te pénztárcádból veszi senki az az 500 dodót.

"formálódik a piac, és nem utolsósorban óccsósodik"
Igen.
Régen a videókártyákkal voltam így, hogy mindig csak vártam és vártam, mert pár havonta jött ki egy újabb, az előző csúcsmodell meg olcsóbb lett.
Az volt az eredménye, hogy már nem tudtam játsszani semmivel, mert csak vártam és vártam.
Azóta tudom, hogy ha van valami, ami tetszik/kell, azt meg kell venni. Várok és várok, az igaz, hogy olcsóbb lesz, de közben elavultabb is, mert itt a még újabb modell. Akkor várjunk inkább arra, aztán mire az is olcsóbb lesz, az is elavult lesz, mer' itt a még újabb modell.

Nem sajnálom más pénzét :)

Nekem az otthoni gépem egy 3 éves core2-es 7600gt-vel. Még most is tudok vele játszani, sőt 10 éves ps2-vel is tudok játszani. De hol jön itt a képbe az ipad teljesítménye? 2-3 év múlva az internet, ebook, fotók, videók csak brutálisabb hardverrel jönnek elő?
Jelenleg nem tudsz igazán választani, mert nincs igazi választék. Egy fél év múlva az ipad lesz elavult, és a tegra2-esek meg a csúcs, hacsak ki nem jön az új atommal valami; kicsit sántít a párhuzam.

Továbra is azt mondom, hogy NE vegyél akkor.
Hanem várj.

Majd kijön a tegra2 is, aztán akkor is várj, míg lemegy az ára. Közben kijön majd az ipad2, ami jobb lesz a tegra2-nél, és te majd akkor még vársz a tegra 3-ra.
Kijön a tegra3, várj, míg lemegy az ára. Közben kijön az ipad3 meg az atom2, amik jobbak az áhított tegra3-nál, így vársz, hogy lemenjen az atom2 ára, vagy kijöjjön a tegra4.
Kijön a tegra4, de drága, visoznt lemegy az ipad3 ára meg az atom2 ára. Gondolkozóba esel, hog ipad3 vagy atom2, vagy vársz, hogy lemenjen a tegra4 ára, mert azért mégiscsak jobb, mint ez a kettő.
Mivel te olyan vagy, ezért vársz. Kijön az ipad4 meg az atom3, lemegy a tegra4 ára. Viszont az ipad4 meg az atom3 sokkal jobb, mint az áhított tegra4, ezért vársz, hogy lemenjen az ipad4 és az atom3 ára...
....
....
Nyugdíjba vonulásod alkalmából végül a kollgáid meglepnek az ipad12-vel, ami épp akkor jött ki.
Te pedig beleülsz vele a hintaszékedbe, és kéthavonta egy töltéssel boldogan elnetezgetsz vele, és sűrűn látogatod a hfp.hu-t. (Hungarian Flame Portal) :)
Közben azon gondolkozol, hogy miért nem vettél egyet hamarabb. :D

Te viselkedsz antiepülként, ami engem nem érdekel igazán, csak értsd meg, nem az apple tehet arról, hogy a többi termék csupán computex hírek formájában létezik. :D

"hogy egy antiepül mozgalmár vagyok"
Nem. Rosszul értelmezted. Azt próbáltam ironizálni, hogy vársz a computexes stuffokra, amik ki tudja, hogy mikor lesznek megvásárolhatók, közben kijönnek majd pl. engadgetes hírek is még újabb termékekről, akkor inkább várjuk meg azokat, mert mégiscsak újabbak, meg jobbak, stb.stb.stb.stb.

Azt is te hajtogatod, hogy mekkora hülye, aki 500 dodót ad egy ilyenért. Közbe' meg mindenki arra költi a pénzét, amire akarja.

" Te magad vagy a troll akkor..."
Ja, jó, na lapozzunk tényleg. (már így is szűkül a hasáb.)
(Érdemes megfigylened ezt a szálat az elejétől, te vagy az, aki nem válaszol értelmeseket, és ilyeneket ír, hogy "csak tolod a hülyeséget", de azt már nem mutatod, hogy hol is tolom a hülyeséget.)

Mutasd már meg b+ azt a sort, ahol az epült okoltam bármiért. Vagy valamivel indokold már azt meg, hogy miért ironizálsz, h személy szerint tovább várnék minden egyes hónapban. Vagy h hol hajtogatom h hülye aki megveszi. Eddig azt mondtam, hogy _nekem_ nem éri meg, _szerintem_ lesz jobb ár/érték arányban, meg _szerintem_ bőven vannak emberek, akik bármire ugranának. Te vetítesz bele mindent, amit mondtál, ha megfigyeled a szálat az elejétől...

Azért sikeres, mert van rá pr0n ;)

Önmagában szép ez a darabszám, meg nyilván sok pénzt hoz, de a kétmillió a fanboyok egy részét jelenti csak, a nagy reform, meg a nagyi kanapéból netezik még odébb van.