Az Egyesült Királyságba is megérkezett az iPad

Címkék

Több órás sort kellett kivárnia annak, aki az elsők közt akart hozzájutni az Egyesült Királyságban az Apple tablet gépéhez. Már az első nap előtti délutánon megkezdték a sorbaállást a rajongók a Regent Street-en. Az Egyesült Államokban akkora volt az igény a készülékekre, hogy az iPad angliai bemutatójára az korábban tervezettekhez képest később került sor. A vásárlóknak a legegyszerűbb iPad-ért £429-et ( ~ 139 000 HUF), a WiFi+3G típusért pedig £699-et ( ~ 226 000 HUF) kell kicsengetniük. A részletek itt.

Hozzászólások

1 fullos asztali gép árát azért a sz@rért? Tényleg alacsony a kerítés...

> BERUS
Motor: Scientific Linux 5.5

Nálam egy telefon előbbre van a használati skálán a telefonálásra alkalmatlan tablet-nél. Asztali PC, notebook, netbook és iPhone egyidejű tulajdonosaként nem látom azt a felhasználási területet, ahol mondjuk egy csak WiFi-t tudó tablet megérne nekem 100+ ezer forintot.

--
trey @ gépház

Őőő, fullos asztali géppel szoktál távolsági buszon, vonaton ebookot olvasni? filmet nézni? netezni? játszani?

Egyszer szállítottam LAN-partyra Volánon asztali gépet, nemhogy hálózati áram nem volt, de még hely se, hogy összerakjuk a gépet arra a fél órára. Mondjuk az is igaz, hogy az érdi busz nem az a hely, ahol nyugodt szívvel olvasgatnék egy iPadon.

Netán arra célzol, hogy a hazai diákság lenne a célcsoportja? Nemábazz, mert én szégyellem magam...
Amúgy nem csupán hazai specialitás, hogy félni kell attól, hogy egy szélestenyerű fejenagy kikapja a kezedből a stuffot, aztán még örülhetsz h nem felejtette benned a szamurájkardját

Gondolom nem csak a diákság használ vonatot, nyugatabbra talán üzletemberek is. Esetleg repülő, hajó, taxi stb., lényeg a hosszú utazási idő és hogy a felhasználó csak utas.

Vagy a kávéházak. Régebben inkább napilapot olvastak az emberek ilyen helyeken. Most a hotspotok elterjedésével a netről is beszerezhető az információ egy csésze kávé mellett. Akár csak híreket olvasni ül be valaki egy kávéra, akár vár egy találkozóra, egy tablet sokkal kényelmesebben használható ilyen esetben, mint egy laptop.

Nem is beszélve az üzemidőről, ami mondjuk egy ideális országban (ahol nem kell félned, hogy leütnek a kütyüért) áll mondjuk a reggeli vonatútból munkába (fél óra), kávéházból (1 óra), visszaútból (fél óra) és még csak ~80%-on áll az akksi. Meg se merem említeni, hogy ezt suspendben produkálja, tehát az üzemkész állapotba hozás 2 mp (képernyő unlockkal együtt).

Szóval nem, ez nem az az eszköz, amit leginkább otthon használ az ember. Persze lehet ott is; gyorsan, reggeli mellett híreket beszerezni, este, lefekvés előtt még egy kicsit olvasgatni tökéletes, de leginkább a hordozhatósága az előnye.

Nem tudom, engem annyira nem zavar. Ilyen gépet csak max akkor tudnék elképzelni magamnak, ha egy mobile workstation kategóriájú laptopom lenne, ami nem sokáig bírja akksiról. De pl egy MacBook Pro vagy egy ThinkPad T/X mellé nem látom, hogy miért érne meg 200k-t (jó, mondjuk nem is utazok sokat).

En sokat utazok. Van egy netbookom, es tokeletessen elegedett vagyok vele. 10 orat nem tud uzemidoben, de ha most vennem annyiert, mint masfel eve vettem akkor tudna. Ja, es baratok kozt is feleannyi volt mint egy ipad...

-------------------------------
"A gorog katolikus noknek 8 dioptria alatt nem kotelezo a bajusz!" avagy "Nozni csak muholddal lehet..." | http://lazly.hu

Ezek az emberek betegek? De tényleg...

Nekem is van laptop, PDA ( Mio + win + net ), fullos mobil. A lehetőségek felét sem használom ki ezek tudásából. Egy ilyen vacakkal mit lehet kezdeni? Főleg, hogy minden használható dolgot arany áron adnak hozzá.

Nah költsék csak a pénzüket és örüljenek, hogy vettek egy alma logót vele meg egy rakat filléres kacatot.

-kiegészítés

A laptopot fogom kisebbre, valószínűlegg 13" körülire cserélni mert egyre kevesebbet használom, jórészt csak ha valami gond van és utálom cipelni a mostanit. Itton is meg melóhelyen is inkább az asztali gépet használom.

ettől sokkal egyszerűbb:

sosem volt olyan érzésed hogy nem használod ki azt a szép, nagy, fehér A4-es lapot amit eléd adnak dolgozatíráskor? lehetne rá valami nobel-díjas izét is írni vagy csak megtölteni az egész oldalt halandzsával, de te nem használod te ki minden lehetőségét.. :D