Érkezik Európába az Android-os T-Mobile Pulse Mini

Címkék

A Pulse egy ideje már kapható itthon. Most úgy fest, hogy a T-Mobile előáll az olcsó Android-os telefon kisebb változatával, a Pulse Mini-vel. Költségérzékeny vásárlóknak opció lehet. Paraméterek: 2,8 inches QVGA kijelző, stylus a rezisztív kijelzőhöz, 3,2 megapixeles kamera, WiFi, HSDPA. Németországban várhatóan áprilistól kapható. Részletek itt.

Hozzászólások

30-35 ezret talán ez is megér, de nekem nem kéne egy lebutított mini Pulse, a normális se olyan óriási...
Viszont nagyon remélem, hogy ennek hatására a normális Pulse-ra is megkapjuk a 2.1-es Androidot.
Megnéztem a videót is róla... atom bugos! Nosztalgia fogott el :D de majd erre is lesz jófajta főzött ROM biztos :)

Az Androidnál hogyan megy az update? Mert hogy ha kijön egy iPhone OS frissítés, akkor rögtön megkapja minden iphone tulaj. Nade akkor egy új Android verziónál az egyes telefongyártókra van bízva, hogy törődnek-e a felhasználókkal vagy sem? Elképzelhető, hogy veszek egy telefont, és soha nem kapok rá hivatalos updatet?

Nagyjából úgy van ahogy írod, annyi különbséggel, hogy itt a felhasználók is készíthetnek frissebb/jobb szoftvert, én is egy modaco.com-osok által módosított ROM-ot használok a telefonomon, ami képességekben fényévekre van a gyáritól (pl. már csak az apps2sd funkció miatt).

Hát az nem jó. Igazán kialakíthatott volna a Google egy olyan rendszert, ahol az oprendszer frissítései központilag mindenkihez eljussanak, nem jó a magyar telefonszolgáltató vagy a telefon gyártójának jóindalatára hagyatkozni. Az almás termékekben pont azért bízhatok meg, mert tudom, hogy a vásárlás után egy-két évvel is jár a támogatás (kivéve persze a Snow leopard és a PPC esetét...)

Kb ez olyan hiba, mint amit a MS követett el, amikor a Windows XP-t mindenféle gagyi notebookgyártó (esetemben Clevo) gagyi ősrégi verziójú video meg audio driverekkel telepítette föl, frissítés, bugfix soha, aztán persze az egyszerű felhasználó az MS-t szídja a minőségért. A pro felhasználónak meg napjai mennek el arra, hogy újratelepítse az egészet nulláról.

vedd azt figyelembe hogy itt keves gyarto adja ki ugy a telefont androiddal ahogy azt a googletol le tudod tolteni. HTC Senese, Sony ericsson sajat felulet, motorola sajat felulet, tovabba driverek, optimalizacio a kodhoz. Ez ugyanolyan mint az ubuntuban sem frissul a kernel mert Linus kiadott egy ujabb verziot.

Iphone-t csak egy cég gyárt, androidos telefont meg jó pár cég kínál, különböző hardware-specifikációval. Optimalizálták a telefonjukat egy adott verzióra, lehet a következő már nem futna túl jól minden készüléken. Csak hogy a témánál maradjunk; a Pulse-nak elég kevés a memóriája/lassú a processzora más androidos telókhoz képest, ezért elképzelhető, hogy a 2.0 már nem is futna túl jól rajt (nem próbáltam, ez csak feltételezés).

Persze ez nem mentség a bugfixek hiányára.

Értem én ezt. De fogadjuk el a tényt, hogy előbb-utóbb lesz android 3.0 is mondjuk, a meglévő Pulse meg már nem fog fejlődni.

Az alap felvetés az volt, hogy az Androidos telók miért nem frissülnek automatice. Ez szerintem részben a tarka hw viszonyok miatt van így*, míg eközben az almás telók közt nincs ekkora eltérés, illetve ott egy résztvevő tartja kézben a hw-sw együttest.

*Ilyen téren inkább a Windows Mobile-hoz tudnám hasonlítani, ahol szinte biztos hogy nem megy fel egy adott ROM egy másik típusra.

((Amúgy nekem szimpatikus a Pulse, szemeztem vele egy ideig, a tudás/ár hányadosa igen jó.))

"egyes telefongyártókra van bízva, hogy törődnek-e a felhasználókkal vagy sem"
Ha belegondolsz az iPhone-nál is ez van. :)

Androidnál elvileg nem csak a gyártó, hanem a szolgáltató felelőssége is, az update-eket is a mobilhálózaton keresztül küldik (Over the air update), már persze jobb helyeken... :)

A HTC telefonok elég jól el vannak látva custom ROM-okkal, más készülékeknél nem tudom ez hogy van...

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

Én nem mondtam, hogy nincs igaza, csak azt, hogy a szarér-hugyér' árult telefontól ne várjon olyan teljesítményt, mint a 10x annyiba kerülőtől. Gyerekek, a jót, olcsón, gyorsat sose működött. A háromból kettőt lehet választani. Továbbá azt, hogy a nyomóképernyőt (resistive) ne keverjük az érintőképernyővel (capacitive), mert almát a körtével.

--
trey @ gépház

Nem is várok. De ha egy cég kiad egy használhatatlan (vagy legalábbis nagyon nagyon bosszantó) terméket, akkor nem fogom megvenni, akármilyen olcsó is és az a minimum, hogy hülyének nézem a céget. Akkor adja ki inkább később, kicsit drágábban, de már olyan állapotban, ami a felhasználókat nem küldi idegszanatóriumba. Kíváncsi lennék, hogyan írnak ezzel sms-t, ha már az sms-író részig 10 próbálkozással lehet csak eljutni.

SKL - leírásgyűjtemény és informatikai portál

Nekem még az első szállítmányból van a Pulse-om, és az elején tragikusan szar volt a szoftver, el kellett telnie 2 hónapnak, mire azt mondtam, hogy ez így már korrekt. De most se gyári ROM van rajta, hanem custom.
Szóval akinek tetszene a Pulse Mini, az várjon vele 2-3 hónapot és utána nézzen meg pár videót, vagy kiállított példányt. Ezen a videón gyalázatos, amit művel.

Jöhetne végre egy komolyabb Android is az EU-ba, nem csak a lebutított, bugos HTC-k.

Most komolyan, az EU-nak a legnagyobb összGDPje, 500+ millióan vagyunk, miért érkeznek a fejlett világban ide utoljára a telefonok?

--
The Net is indeed vast and infinite...
http://gablog.eu

Mert például Kínában előfizetésből van 500 millió+ nem pedig lakóságentitásból. Aztán még ott van Távol-Kelet a még ugyanennyi lakossal és előfizetővel, majd a világ ura, az USA. (Velük illik jóban lenni) Aztán a kínaiak kinéznek a Nagy Fal mögül és konstatálják, hogy ott nyugat felé lézeng pár ember aki a hamisított wasiszdasz trikó mellé mobiltelefont is akar venni, nos akkor eladnak nekünk párat a rajtuk ragadt készletből.