Apache projektekhez csatlakozik az SAP

Címkék

Az október 27-29 közt Bécsben tartott SAP TechEd 2009 rendezvény ideje alatt az SAP bejelentette, hogy megerősítendő növekvő elkötelezettségét a bevált és széles körben alkalmazott nyílt forrású technológiák iránt, csatlakozik számos, az Apache Software Foundation ernyője alatt működő projekthez.

A vállalat azt tervezi, hogy együttműködve az Apache fejlesztők és felhasználók közösségével, tovább támogatja majd a nyílt megoldások fejlesztését és használja is majd azokat. Az SAP hozzá kíván járulni számos projekthez - beleértve a Maven, a VXQuery, a Tomcat, az OpenEJB és ActiveMQ projekteket -, hogy fejlessze ezeket a technológiákat annak érdekében, hogy később felhasználhassa őket a SAP NetWeaver ® Application Server termékének összetevőiként. A bejelentés elolvasható itt.

Hozzászólások

Üzleti érdeke, hogy ne kelljen drága szerver alkalmazásokat vásároltatnia a vevőivel.

- Nem a szoftverert fizetsz hanem a supportert es distrubucioert, ha teljesen nyilt
- Java vilagban csaknem minden kereskedelmi szoftver tartalmaz nyilt forrsu kodot is, a marketing anyagot nem igy kezdik persze, gyakran kilora a nyilt resz a tobb.
- Open Source application serverek 1k-7k$-ig mennek /server/ev (Jboss,Geronimo(pl. IBM), Glassfish), es ez nagyon olcsonak szamit.

Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.