Site builder

Nem tudnak magyar Drupal oldalt létrehozni nekem, mert a listában nem jelenik meg a magyar nyelv

Fórumok

Sziasztok! Sajnos én sem, és az is elképzelhető, hogy az az önkéntes sem nagyon ért a Drupal-hoz, aki üzemelteti, ezért szeretnék tőletek ötleteket azzal kapcsolatban, hogy hogyan fordulhat elő, hogy egy 9.3.14-as Drupal oldal esetén nem lehet kiválasztani a magyar nyelvet, viszont egy csomó egyéb nyelvet igen. Mit lehetne csinálni, hogy megjelenjen a magyar is a nyelvek között, és én végre elkezdhessek dolgozni egy magyar nyelvű non-profit szájton? Köszi!

[MEGOLDVA] Wordpress – full size képek...

Fórumok

Van egy Wordpress oldalam, ahol a public_html/wp-content/uploads mappában a Filezillával nem látom bizonyos képek full size verzióját (sőt, egy rakás automatikusan méretezett verziót sem), míg a cPanel fájlkezelőjével látom az összeset.

Ez úgy derült ki, hogy egy web designerrel megegyeztünk, hogy ráncba szedi az oldalt, és ehhez lementette az egész Wordpress mappát a saját gépére, hogy localban dolgozhasson, de egy rakás képfájl nem került mentésre, csak azok, amelyek egyébként a Filezillában is látszanak.

Tudom, hogy – talán az 5.3-as kiadástól kezdve – a Wordpress már máshogy kezeli a feltöltött nagyméretű kép fájlokat, de akkor is furcsa. A képfájlok jogosultságai mind egyformák, nincs eltérés közöttük.

Tudja valaki véletlenül, hogy ez a helyzet miért állhat fenn, és hogy lehet-e ezen javítani?

MEGOLDÁS:

Normál FTP helyett sFTP-t kell használni.

Wordpress frissítés

Fórumok

Tiszteletem a kedves közösségnek! :)

Hozzámvágtak ismerősi körben két weboldalt, két wordpress alapút. Most nagyon szépen mennek, viszont kb. fél-egy éve, mióta elkészült semmilyen frissítés nem volt rajta. Van vagy 15 kiegészítő, plusz az alap, plusz a sablon, ami frissülni akar.

Gondolom lesz 1-2 kiegészítő, ami nem fog működni, hogy tudom azt megoldani, hogy vissza tudjam állítani az utolsó működő állapotot? Lehet ezt előre tudni, hogy melyik fog eltörni? Nincs egy frissítés-teszt?

Esetleg a teljes rendszert klónozzam egy másik tárhelyre, vagy almappába? Létezik valami full-site backup ami úgy-ahogy-van mindent visszaállít?

Ami backupot ismerek az külön backupol tárhelyet és adatbázist, még nem állítottam vissza vele oldalt.

Hobbista vagyok, nem szakmám, nem akarok főiskolát végezni belőle, szívességet teszek. Ha van használható ötletetek, vagy csak elmondanátok, hogy menjek fizetős wordpress fejlesztőhöz, esetleg pusztuljak el a kénköves esőben, alul tudtok kommentelni, várom!

Minimál prezentációs weboldal, magándolgok reklámja érdekében helpme

Fórumok

Kedves szakik, családon belül rengeteg dolgunk van, olcsóért eladólag! Zsolnay porcelán, régi könyv, ritka bakelit, eredeti laptop tápegységek, stb :)))

Weben szeretném ezeket reklámozni,de egy galériánál több, egy webshopnál viszont kevesebb tudású csoda kellene nekem. Nem akarok ágyúval verébre lőni, és lusta is vagyok, csak létezik valami php+mysql dolog, ami tudja körülbelül ezeket:

- kategóriák, alkategóriák létrehozása

- pár fotó feltöltése a termékhez

- pár soros komment lehetőség, 

- valami "érdeklődés" button jó lenne, ahol az user bepötyöghetné az email címét, telószámát...

- primitív admin felület is jó lenne

- esetleges excel import/export meg maga lenne az álom, mondjuk ez megoldom sql-ből, ha nagyon kell

A legkényelmesebb egy wordpress plugin lenne nekem, de bármilyen más cms-t is felhúzok ha kell, a lényeg, hogy véletlenül se nézzenek webáruháznak, még véletlenül se lehessen regisztrálni :) Szóval egy minimál webáruház kell, magáncélra!

Designert keresek

Fórumok

Sziasztok.

Remélem nem probléma, hogy nyitottam egy új topicot, ha mégis akkor töröljétek.

Adott egy vállalkozás, amin arculatot (webet) és nevet cserélünk szeptembertől, profilváltás miatt.

Keresek valaki olyan hozzáértőt aki megtudná valósítani egy új web látványtervét, illetve a vállalkozásban lévő autókon a matrica logókat, feliratokat is szeretnénk lecserélni. Minden autó egyforma, odáig kellene eljutni csak, hogy a matricákat letudjam gyártatni. Ott ahol gyártatnám nem érnek rá erre...

Van egy kisebb elképzelésünk, de a dolog lényegi része az oda van bízva, web téren főleg. Minden megoldás és ötlet érdekel. Weboldallal kapcsolatban is csak egy psd fájlra van szükségünk, a dolog többi részét van aki megoldja. Semmi extrém túlbonyolításról nincs szó, semmi bonyolult dolgot nem szeretnénk; tiszta, átlátható, letisztlt, egyszerűen kezelhető, lényegre törő webet szeretnénk. Nem vetem meg egy ügyesebb diák munkáját sem. Számlára nincs szükség. Ha valakit érdekel ez a kisebb jellegű feladat, jelezzen privátban. Viberen folytathatjuk a részletek megbeszélését.

Köszönöm ha maradhat, és megoldásra jutunk.

Kérdőív - kvíz - videóra adott gyors válaszok

Fórumok

Kedves HUP lakók!

 

Egy kérdőívhez keresnék olyan online felületet, ami megfelel az alábbi kitételeknek:

Gyűjti az adatokat táblázatos formába

Standard, google formsban megszokott feature-k elérhetőek: (egyszerű szöveges válasz, feleletválasztós 1/több megoldással, stb.)

Tudok videóanyagot integrálni, aminek a lejátszásához kötve 7-7 másodpercenként azonos helyen a videó mellett újabb válaszmezők bukkannak fel úgy, hogy a kurzor automatikusan oda kerül, és gyorsan lehet írni a válaszokat.

A válaszadás időhöz kötött és nem lehet benne megismételni. (Tehát nem lehet megállítani, illetve többször lejátszani a videót.)

 

Köszönöm előre is a válaszokat!

Tom

Drupal 8 nézetek

Fórumok

Sziasztok, Drupal 8 alatt szeretnék csinálni egy nézetet, amely az összes könyv típusú tartalmat kilistázza, hierarchikusan.
pl.
Könyv1
- fejezet1
- fejezet2
- alfejezet1

Könyv2
- fejezet1
- fejezet2
- alfejezet1

Szerintetek ez az alap nézetekkel megvalósítható, vagy saját modult kell hozzá írni?

üdv. balmag

joomla sablon segitseg keres

Fórumok

Sziasztok!
Joomla free sablonok testreszabásához keresek hozzáértőt, némi kp-ért cserébe.
Amire szükségem lenne:
-free sablon slide, beállítások
-modul poziciók (slideoknál)
-3.5.x frissítés elestén formailag szétesik a honlapom (a főmenü).
A részleteket konkrétan később.
Köszönöm!
bg

Drupal felhasználó léptetés

Fórumok

Sziasztok!

Adott egy összetett feladat amivel kissé megragadtam, vagy beragadtam a saját elképzelésembe, így tőletek mint külső, jártas szemlélőktől kérek segítséget.

Létrehoztam 3 különböző user role-t: - mindhárom szinten más-más jogosultságokkal rendelkezik az oda tartozó user.
- kezdő
- haladó
- szakértő

(administrator + admin)
(Ill. ezen felül van még a regisztrált szint)

A feladat, hogy a felhasználókat egy bizonyos tevékenység (havi vásárlások) számához viszonyítva léptessük be/ki a szintekből. Ha kiesik egy szintből, legyen újra "regisztrált" felhasználó.

A kritériumok:
a.1:- 5 vásárlás esetén kezdő szintre léptetés --> 1 hónapos időtartamra.
a.2:- 10 vásárlás esetén haladó szintre léptetés --> 1 hónapos időtartamra.
a.3:- 15 vásárlás esetén szakértő szintre léptetés --> 1 hónapos időtartamra.

b.1: - Ezen dinamikus szint léptetések mellett a felhasználónak lehetősége legyen "SZINT" (kezdő|haladó|szakértő) vásárlásra is, ami szintén egy hónapra szól.

Az A+B lehetőségek működjenek párhuzamosan egymás mellett.

Ill. figyelnem kell azt is, hogy amennyiben az a lehetőségek valamelyikében elérte az adott szintet, a szint elérése óta mennyit vásárolt a szint lejárásának végéig, és ha ugyanannyit, mint az adott szint megkövetel, akkor megtartani azon a szinten, ha többet akkor magasabb szinte léptetni.
Illetve ha az 1 hónap alatt többet vásárolt szintén léptesse egy szinttel feljebb és a lejáratát ettől a szint lépéstől figyelje.

Attól tartok logikai ellentmondások is lehetnek a feladatban... Hiszen ha "szintet" vásárolt, nem kell a vásárlások száma szerint léptetni (De figyelni kell a számát 1 hónapig, hiszen ha lejár a "szint" valahova be kell sorolni (regisztrál|kezdő|haladó|szakértő).

Segítsetek kérlek tisztábban látni.

Üdv.:
V007

Megacp.hu vélemények?

Fórumok

Sziasztok!

Mi a franc történt a megacp.com -al?
Annak idején, amikor őket választottam domain regisztrációknál (2008 magasságában), akkor éjjel nappal, szinte perceken belül, ha más nem, de órákon belül volt Support.
Most egy nagy kalap szar. Nem hogy support, semmi, egy trágya, ha válaszol is, lekezelő. Napok óta képtelenek válaszolni egy emailre.
Más különben, a szolgáltatás a supportot leszámítva tökéletes.

Szerk.: Mi a vélemény és tapasztalat a céggel kapcsolatban?