Site builder

Minimál prezentációs weboldal, magándolgok reklámja érdekében helpme

Fórumok

Kedves szakik, családon belül rengeteg dolgunk van, olcsóért eladólag! Zsolnay porcelán, régi könyv, ritka bakelit, eredeti laptop tápegységek, stb :)))

Weben szeretném ezeket reklámozni,de egy galériánál több, egy webshopnál viszont kevesebb tudású csoda kellene nekem. Nem akarok ágyúval verébre lőni, és lusta is vagyok, csak létezik valami php+mysql dolog, ami tudja körülbelül ezeket:

- kategóriák, alkategóriák létrehozása

- pár fotó feltöltése a termékhez

- pár soros komment lehetőség, 

- valami "érdeklődés" button jó lenne, ahol az user bepötyöghetné az email címét, telószámát...

- primitív admin felület is jó lenne

- esetleges excel import/export meg maga lenne az álom, mondjuk ez megoldom sql-ből, ha nagyon kell

A legkényelmesebb egy wordpress plugin lenne nekem, de bármilyen más cms-t is felhúzok ha kell, a lényeg, hogy véletlenül se nézzenek webáruháznak, még véletlenül se lehessen regisztrálni :) Szóval egy minimál webáruház kell, magáncélra!

Designert keresek

Fórumok

Sziasztok.

Remélem nem probléma, hogy nyitottam egy új topicot, ha mégis akkor töröljétek.

Adott egy vállalkozás, amin arculatot (webet) és nevet cserélünk szeptembertől, profilváltás miatt.

Keresek valaki olyan hozzáértőt aki megtudná valósítani egy új web látványtervét, illetve a vállalkozásban lévő autókon a matrica logókat, feliratokat is szeretnénk lecserélni. Minden autó egyforma, odáig kellene eljutni csak, hogy a matricákat letudjam gyártatni. Ott ahol gyártatnám nem érnek rá erre...

Van egy kisebb elképzelésünk, de a dolog lényegi része az oda van bízva, web téren főleg. Minden megoldás és ötlet érdekel. Weboldallal kapcsolatban is csak egy psd fájlra van szükségünk, a dolog többi részét van aki megoldja. Semmi extrém túlbonyolításról nincs szó, semmi bonyolult dolgot nem szeretnénk; tiszta, átlátható, letisztlt, egyszerűen kezelhető, lényegre törő webet szeretnénk. Nem vetem meg egy ügyesebb diák munkáját sem. Számlára nincs szükség. Ha valakit érdekel ez a kisebb jellegű feladat, jelezzen privátban. Viberen folytathatjuk a részletek megbeszélését.

Köszönöm ha maradhat, és megoldásra jutunk.

Kérdőív - kvíz - videóra adott gyors válaszok

Fórumok

Kedves HUP lakók!

 

Egy kérdőívhez keresnék olyan online felületet, ami megfelel az alábbi kitételeknek:

Gyűjti az adatokat táblázatos formába

Standard, google formsban megszokott feature-k elérhetőek: (egyszerű szöveges válasz, feleletválasztós 1/több megoldással, stb.)

Tudok videóanyagot integrálni, aminek a lejátszásához kötve 7-7 másodpercenként azonos helyen a videó mellett újabb válaszmezők bukkannak fel úgy, hogy a kurzor automatikusan oda kerül, és gyorsan lehet írni a válaszokat.

A válaszadás időhöz kötött és nem lehet benne megismételni. (Tehát nem lehet megállítani, illetve többször lejátszani a videót.)

 

Köszönöm előre is a válaszokat!

Tom

Drupal 8 nézetek

Fórumok

Sziasztok, Drupal 8 alatt szeretnék csinálni egy nézetet, amely az összes könyv típusú tartalmat kilistázza, hierarchikusan.
pl.
Könyv1
- fejezet1
- fejezet2
- alfejezet1

Könyv2
- fejezet1
- fejezet2
- alfejezet1

Szerintetek ez az alap nézetekkel megvalósítható, vagy saját modult kell hozzá írni?

üdv. balmag

joomla sablon segitseg keres

Fórumok

Sziasztok!
Joomla free sablonok testreszabásához keresek hozzáértőt, némi kp-ért cserébe.
Amire szükségem lenne:
-free sablon slide, beállítások
-modul poziciók (slideoknál)
-3.5.x frissítés elestén formailag szétesik a honlapom (a főmenü).
A részleteket konkrétan később.
Köszönöm!
bg

Drupal felhasználó léptetés

Fórumok

Sziasztok!

Adott egy összetett feladat amivel kissé megragadtam, vagy beragadtam a saját elképzelésembe, így tőletek mint külső, jártas szemlélőktől kérek segítséget.

Létrehoztam 3 különböző user role-t: - mindhárom szinten más-más jogosultságokkal rendelkezik az oda tartozó user.
- kezdő
- haladó
- szakértő

(administrator + admin)
(Ill. ezen felül van még a regisztrált szint)

A feladat, hogy a felhasználókat egy bizonyos tevékenység (havi vásárlások) számához viszonyítva léptessük be/ki a szintekből. Ha kiesik egy szintből, legyen újra "regisztrált" felhasználó.

A kritériumok:
a.1:- 5 vásárlás esetén kezdő szintre léptetés --> 1 hónapos időtartamra.
a.2:- 10 vásárlás esetén haladó szintre léptetés --> 1 hónapos időtartamra.
a.3:- 15 vásárlás esetén szakértő szintre léptetés --> 1 hónapos időtartamra.

b.1: - Ezen dinamikus szint léptetések mellett a felhasználónak lehetősége legyen "SZINT" (kezdő|haladó|szakértő) vásárlásra is, ami szintén egy hónapra szól.

Az A+B lehetőségek működjenek párhuzamosan egymás mellett.

Ill. figyelnem kell azt is, hogy amennyiben az a lehetőségek valamelyikében elérte az adott szintet, a szint elérése óta mennyit vásárolt a szint lejárásának végéig, és ha ugyanannyit, mint az adott szint megkövetel, akkor megtartani azon a szinten, ha többet akkor magasabb szinte léptetni.
Illetve ha az 1 hónap alatt többet vásárolt szintén léptesse egy szinttel feljebb és a lejáratát ettől a szint lépéstől figyelje.

Attól tartok logikai ellentmondások is lehetnek a feladatban... Hiszen ha "szintet" vásárolt, nem kell a vásárlások száma szerint léptetni (De figyelni kell a számát 1 hónapig, hiszen ha lejár a "szint" valahova be kell sorolni (regisztrál|kezdő|haladó|szakértő).

Segítsetek kérlek tisztábban látni.

Üdv.:
V007

Megacp.hu vélemények?

Fórumok

Sziasztok!

Mi a franc történt a megacp.com -al?
Annak idején, amikor őket választottam domain regisztrációknál (2008 magasságában), akkor éjjel nappal, szinte perceken belül, ha más nem, de órákon belül volt Support.
Most egy nagy kalap szar. Nem hogy support, semmi, egy trágya, ha válaszol is, lekezelő. Napok óta képtelenek válaszolni egy emailre.
Más különben, a szolgáltatás a supportot leszámítva tökéletes.

Szerk.: Mi a vélemény és tapasztalat a céggel kapcsolatban?

Bevétel egy weboldalból?!

Fórumok

Sziasztok!

Kizárólag elméleti síkon érdekel, illetve mások gyakorlati tapasztalata.

Tegyük fel, adott egy weboldaloldal, amit sokan megtekintenek, tehát tegyük fel sikeres. Az oldal alatt ott egy erőforrás. A domain, a reklám, stb. Ezek mind pénzbe kerülnek.

Hogy termelheti ki a weboldal legalább a saját fenntartási költségét? Milyen módok vannak erre MAGÁNSZEMÉLYKÉNT? Igaz, magánszemély-vállalkozó kérdéssel igazából könyvelőhöz kéne fordulni. Még is a saját tapasztalatotokra vagyok kíváncsi.

Emelt díjas SMS szolgáltatók

Fórumok

Sziasztok!

Érdeklődök emelt díjas SMS szolgáltatókkal kapcsolatban.

Létezik-e olyan cég, ahol magánszemélyként lehetek az ügyfelük? Lenne egy szolgáltatásom amit eladnék, ha egyáltalán van rá lehetőségem, értelemszerűen vállalkozói nélkül. Leginkább az EDSMS formát tartom egyszerűnek, nagyszerűnek, ezzel a formával tudom eladni a szolgáltatásom véleményem szerint a legjobban, leggyorsabban. Nagyon gyorsan tudnak fizetni, és azonnal meg is kapják a szolgáltatást.

Nekem megfelelne az is, hogy egy virtuális számlát töltök fel és azt később az adott cég szolgáltatásaival levásárolnám. Mondjuk VPS érdekelne azonnal, és szerver hosting néhány hét-hónap múlva, de normális árakkal és nem 20k+áfa egy (feltételezem a véleményekből) lom 100Mbitért. Ha egyáltalán ez a forma legális, illetve megoldás lehet. Ja, igen, csak legális dolog érdekel.

Bár úgy érzem, hogy ahol elhangzik az EDSMS, ott az emberek azonnal az illegalitásra gondolnak, de jelen esetben természetesen nincs erről szó.

Keresem a legális megoldást. Bármilyen ésszerű dolog érdekelhet. Privát is jöhet.

FFMPEG erőforrásigénye

Fórumok

Sziasztok!

Egy webes projekten dolgozok, amiben videó feltöltést, illetve lejátszást kell lehetővé tenni egy ún. "Videó" menüben. Még a konvertálás témába csak most kezdtem belemerülni. Videó feltöltést kiviteleztem, tehát elérkeztem oda, hogy fenn van a szerveren a(z olykor elég nagy méretű) videó fájl. Át kéne konvertálni.

Átkonvertálásról, ffmpeg -ről jó cikkek, leírások vannak magyarul is, de a legjobbak úgy érzem angolul vannak. Mindenhol kiemelik a nagy erőforrás igényt. Igazság szerint egyenlőre nem vagyok biztos abban, hogy hogyan kellene kivitelezni a konvertálást. Persze van elképzelés:

- Egyik elképzelés, hogy ugyan azon a szerveren menne végbe a konvertálás amiről a webszerver fut. Ez viszont egy mondhatni komolyabb szervert kíván maga alá, és ott is valamilyen korlátozásokat kellene az FFMpeg -nek csinálni RAM tekintetében, hogy ne zabálja fel az összes erőforrást, ne legyen lassulás a webszerveren. Videó konvertálás ha nem a lehető leggyorsabb az még kevésbé gond, mint az oldal letöltések lassúsága.

- Másik elképzelés, ha két szerverről beszélünk. Egyikről megy a webszerver, a másikról pedig külön megy az FFMpeg, elkonvertálgat és teljes erőforrást felhasználhatja, ez talán nem olyan költséghatékony. Bár a szerverhostingnak nem néztem utána jobban, hogy net nélkül milyen árak vannak (sejtem, hogy a különbség nem sok).

Mit gondoltok? Ti hogy oldanátok meg? Esetleg harmadik opció is szóba jöhet.
Köszönöm válaszaitokat!