Tudod mi az az OOXML?

Címkék

OpenOffice XML nevű fájlformátum
24% (61 szavazat)
Egy fajta XML kód
2% (4 szavazat)
A Microsoft Office XML formátuma
41% (101 szavazat)
A LibreOffice XML formátuma
3% (7 szavazat)
Fogalmam sincs
22% (54 szavazat)
Nem akarok szavazni, az eredmény érdekel, stb.
9% (22 szavazat)
Összes szavazat: 249

Hozzászólások

Azt hittem, hogy a lehetséges válaszok: Igen, Nem (plusz esetleg a szokásos HUP-specifikus kiegészítések).

Gondolom arra kíváncsi valójában a kérdező, hogy mennyire keverjük a Microsoft Office Open XML-t és az Open Document XML-t (amit sokszor hívnak OpenOffice.org XML-nek is). Főleg azért vicces, mert az OOXML és az ODF is (tudtommal) ISO szabvány. (Mondjuk azt már nem tudom, hogy az OpenOffice.org XML tartalmaz-e kiegészítéseket az ISO szabványhoz képest és esetleg e miatt lett ez a név, hogy megkülönböztessék. Vagy szimplán ugyan az a kettő, csupán a marketingje jó volt az ooo-nak és "beragadt" a neve.)

Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn.

Valóban erre gondolhatott a költő, mert én is rosszul tudtam, úgy emlékeztem, hogy az OpenOffice.org XML formátuma az OOXML, közben meg utánanézva a Microsoft Office XML formátumát hívják így.

„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek stb…” Aron1988@Proharder Fórum

Igen, arra vagyok kíváncsi, ki mennyire tudja mi az OOXML.
A LibreOffice marketing anyagában mindenhol csak OOXML-ként emlegetik a Microsoft Office új formátumait (docx, stb), miközben szerintem a többség nem tudja mi az. Mivel fájlformátum specifikus szövegkörnyezetben van szó róla, következtetni tud a válaszokra, ezért nem igen/nem a válaszlehetőség (a kérdést jobban is megfogalmazhattam volna).
Csak az OOXML Strict ISO szabvány, a sima OOXML nem az.
Az OpenOffice.org XML a válaszlehetőség íráskor csak rémlett, hogy létezett, inkább csak úgy odaírtam, mivel régen nekem is az esett le először az OOXML kapcsán. Utánanézve az OpenOffice.org XML volt az OpenOffice.org 1.0 alapformátuma és szerintem az ODT formátum alapja.

Én használtam már fejlesztésben Office (kompatibilis) fájlok előállítására. (word,excel)