A péntek ...

Címkék

ugyanolyan munkanap mint a többi
48% (178 szavazat)
elvileg ugyanolyan munkanap mint a többi, de azért kicsit lazábban veszem / vesszük.
30% (111 szavazat)
nálunk hivatalosan is rövidebb / lazább nap.
16% (58 szavazat)
egyéb / nem dolgozom (teljes állásban) / csak az eredmény érdekel
7% (26 szavazat)
Összes szavazat: 373

Hozzászólások

2-ig (vagy addig se)

--
trey @ gépház

Én minden napot lazábban veszek, mintha péntek lenne.

Ugyanolyan munkanap mint a többi-t jelöltem, de azért nem egészen. Minden nap 6-16 óráig dolgozom, kivétel péntek, mert valakire biztos, hogy rájön valami és akkor maradhatok még +1-2 órát. Igazából rosszabb mint a többi nap.

Nekem sokszor nehezebb a péntek, mert végiggondolom, hogy a héten miket kellett volna befejezni, és akkor jövök rá, hogy sok minden nem jött össze... :)

Elv. Ugyanolyan, gyakorlatilag azert lazabb sokkal. A vezer mar nincs penteken, ez ranyomja a belyeget a munkamoralra :D

Van nálunk egy mondás:
- Milyen nap van?
- Szerda.
- Akkor ezen a héten már nem érdemes nekiállni :)

Magam részéről egyébként épp olyan mint a többi, de persze törzsidő végén leggyakrabban lelépek. A hét többi napján ledolgozom (bőven).

Nem értem hogy a napi 8-4ből miért nem jön ki a 40. Az ebédszünet meg cég/egyénfüggő, olyat is ismertem aki egyáltalán nem evett napközben, csak bőséges reggeli, meg vacsora (hogy most ez jó-e, az más téma). Olyat is ismertem aki hozza magával és 10 perc alatt betolja. Nem mindenki lóg el 1-1,5 órákra délben. Másrészt meg sok helyen eltekintenek tőle hogy szarakodjanak az elszámolással. Nem szalámit szeletelünk általában, ezért bizonyos határok között nem érdemes a perceket számolgatni.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

hiányzik a "péntek délután lapátolom el a 7 szemetét, miután mindenki végre hazakotródott" opció ...
nálam már csak az emlékei élnek, de gondolom vannak még itt többen, akik még nem szöktek+ a kösssszférából ... :):):)
_____________________
www.pingvinpasztor.hu

Hali!

Nincs kimondottan fix munkaidőm /sajnos/, van amelyik napra 7 óra jut a másikra 11... amennyiben péntekre sikerül beszopni a 11 órást akkor van az "így járás" esete...

Üdv:
Feri

Penteken jellemzoen befogadom az igenyeket, de legkorabban hetfon foglalkozom vele. :)

Pénteken eleve se kell kiöltözni és amúgy is csak 5:30ig van az utolsó ember. A hét többi napján 7ig vagyunk vagy amíg vége nincs a plenáris ülésnek. Általában lazább de ilyenkor van idő projekteket csinálni.

Én is voltam fél évet egy ügyfélnél "fix" onsite-on, ing-öltöny-hosszúnadrág a 40 fokban is, rühelltem mint az állat. Ez egy global cég SSC-je volt, és "a devops team" -et heti rendszerességgel mutogatták külföldről jött belsős-külsős vendégeknek. Utáltam is, nem csak emiatt :)

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Nekem pl. nincsen öltönyöm, meg különösen elegánsabb ruhám. Nem hogy felmondási indok, de már interjún szűrő, hogy ne legyen dresscode. Egyszerűen nem érzem jól magam másban a póló+farmer-en kívül.

(mindemellett furcsa módon amúgy tetszik az elegáns stílus - nem a modern, hivatali, inkább a múltbéli - de nem magamon)

----------------------------------^v--------------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

Kényelmetlen és nem praktikus, röviden. A casual kényelmesebb és nem érzed a nyomást az öltözködés miatt. Öltözzön snájdigba az aki reggeltől estig emberekkel beszélget. Aki a számítógéppel, az minek? :)

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

jó volna, ha ugyanolyan munkanap lenne mint a többi... nálunk kitalálta valami ökör, hogy H-CS fél órával korábban bemenni dolgozni, P-en meg 2 órával hamarább hazamehetünk.
Péntekre így már olyan vagyok, mint egy zombi, a hétvégét meg végigalszom... :(

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

Egyéb: sokkal nehezebb, mint a többi nap, a szombat totálszívás, vasárnap pedig imádkozom, hogy ne csörögjön a telefonom.

Nálunk nincs jómagyarszokásos munkaidő összevissza elkenegetés, minden napra a megbeszélt deadline 9.30 érkezésre (korábban is lehet jönni vagy otthon kezdeni, sőt, az ügyfél ázsiai így örülnek is neki, de nem kötelező), 8 óra elteltével haza. Ebédszünet hossza és "pótlása" lelkiismereti alapú, nincs pontosan mérve hogy mikor ki jön-megy, aki nagyon kummant, úgyis látja a többi. A péntek pontosan ugyanolyan mint a többi munkanap, de mivel a banda nagyrésze már f.szkivan hangulatban van, így több lazaságot engedünk meg magunknak, de dolgozunk azért rendesen 8 órát.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Ugyanolyan munkanap, de sokan kihasználva azt, hogy a törzsidőnek hamarabb vége, megpattannak, így hamarabb lesz egyre csendesebb a ház. A főnököm marad végig, így aztán még fél óra lehetőség sincs a péntekben. De nem zavar, ilyenkor annak örülök, hogy másnap nem ébresztőre kelek.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Minden masodik penteken otthonrol melozom igy annyival lazabb ,hogy csak skype-on zaklatnak meg kaveszunet alatt mondjuk berakom a mosast vagy fuvet nyirok :D

A péntek nálam már a hétvége része egy ideje.

Nálunk elvileg ugyanolyan nap mint a többi, de van egy íratlan szabály péntek ebéd utánra: ha működik, ne javítsd meg!
Mert ha elk*ródik, a készenlétes hétvégéjét barmolod szét, a ~110.000 előfizető netjéről, és TV-jéről nem is beszélve. :)

---
"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

"Mert ha elk*ródik, a készenlétes hétvégéjét barmolod szét, a ~110.000 előfizető netjéről, és TV-jéről nem is beszélve. :)"

Biztosan nem a Telekomnál (vagy mi a faszom a neve a T-Online-nak) dolgozol, mert vasárnap délután arra ébredtem, hogy baszik menni a net. Bejelentettem a robotkurvánál, az elismerte "vonalvizsgálat" után, hogy tényleg szar, majd azt hazudta, hogy sietnek javítani, de azért odaszúrta, hogy 72 óra. Azt is mondta, hogy majd hívnak...

Azóta várom, hogy hívjanak.

--
trey @ gépház

"Biztosan nem a Telekomnál (vagy mi a faszom a neve a T-Online-nak) dolgozol, mert vasárnap délután arra ébredtem, hogy baszik menni a net"

Mert nalatok csak akkor baszodhat el valami ha eppen butykolitek vagy valaki nyit ra ticketet figyeljetek mert most hibat generalunk eppen?

A 72 ora az csak az az idotartam ameddig nincs jovairas a szamladbol de nem jelenti azt ,hogy annyi ido alatt ki is javitjak.
Valamint elofordulhat ,hogy ettol fuggetlenul jonak talalta az automata es lezarta a hibajegyedet automatikusan. Szoval ha meg mindig nem jo akkor en nem varnek a helyedben hanem ismet jeleznem es nem csak varnam a messiast...

E hozzászólásban mindössze annyi keltette fel a figyelmem, hogy megfigyeltem, egyesek a vesszőt notóriusan rossz helyre teszik és te is közéjük tartozol. Meg tudnád mondani, hogy a vesszőt miért a szóköz után teszed és nem a szó mögé közvetlenül? Thx!

--
trey @ gépház

Mondhattam volna azt is, hogy keresd meg a "szarkazmus" szót a szótárban, nem kell mindent mellre szívni, a faszom sem gondolta, hogy komolyan veszed annyira a robotkurvás kalandot, hogy Captain Obvoius módjára nekiállsz magyarázni, hogy hogyan működik egy otthoni, nem bérelt vonalas szerződés hibaelhárítási protokollja, amikor napi szinten foglalkozok ilyenekkel 20 éve munkámból kifolyólag, ezért inkább elengedtem és rátértem egy számomra - gyengén OCD-s számára - sokkal fontosabbnak látszó problémára (itt jelzem: remélem, hogy valami jogféltő szervezet nem fog rám támadni azért, mert magamat OCD-snek hívtam és írtam egy engem zavaró problémáról).

--
trey @ gépház

A sztori informatikai szempontból érdekes folytatása:

Felhívtak, hogy nem látják az eszközt a hálózaton. Mondom, szerintem azért, mert az ADSL modem boot loopba került, szemmel láthatóan periodikusan felvillan rajta az összes LED, majd csak a LAN és utána szünet, majd kezdi elölről.

De, mondom, ki fogom próbálni, mert a munkahelyemen van használaton kívüli ADSL modem, kicserélem este és kiderül.

"Jajaja, ha ezt csinálja, akkor tuti a modem rossz!"

Olyan könnyen rávágta a mesterséges intelligenciájú Vanda is, meg a szaki is, hogy náluk van a hiba, az utóbbi meg az is, hogy modem, hogy elkezdett motoszkálni bennem, hogy nem-e az történt, hogy vasárnap unalmukban kiküldtek egy mass firmware frissítést, ami rosszul sült el és ezért tudják biztosan, hogy a modem rossz :/

--
trey @ gépház

Hat vagy a hibajegyes kollega csak zarogatja a hibajegyeket es javitja a statisztikat a "HIKER"-ben :D

Isten nem mondja meg igy, hogy ez modem hiba e. Tippelni lehet de hat lottoval is sokan jatszanak ugye.

Az utolso az unlikely. Sok hulyeseget lattam amig ott meloztam de ez nem volt koztuk. Minden ilyesmirol HD-s egyeztetes kell a Call Centerrel meg a hibakezelessel. Plusz hullamokban csinaljak nem vagjak haza a fel orszagot egyszerre.

Nem tudom milyen hibajegyet vizionálsz lezárni, a hibajegy nyitva van, szerdán jönnek cserélni a modemet. Egyébként valószínűleg teljesen feleslegesen, a modemet ma délután egy időre kikapcsoltam, majd vissza, jelenleg működik.

Valamiféle kommunikációs problémát vélek felfedezni ott a cégen belül. A robotkurva, a szerelőbrigád és a hálózati emberek Bermuda-háromszögben úgy tűnik, elveszik az infó.

Szerk: 10 perc után megint T-Offline lett.

--
trey @ gépház

A T-nél velünk egyszer csinált ilyet, hogy lezárták a hibajegyet egy órával a 72 óra lejárta előtt, természetesen a hiba továbbra is fennállt. Ezután felhívtuk őket és megemlítettük, hogy felnyomjuk őket a hírközlési hatóságnál (a hibajegy állapotáról küldenek sms-t...). 2 óra múlva vasárnap délután jött a szerelő, sima lakossági előfizetés. Kiderült, hogy szarul volt bekötve a koax az oszlopon és kevés volt a jel.

A 72 órás határidő állítólag elég szigorú, főleg ha nem egy végpontnál van probléma.

Mire gondolsz, hogy szigoru? Fentebb mar kifejtettem mire vonatkozik. Sokszor nem 100% -ig egyertelmu, hogy megjavult-e a kapcsolat es attol, hogy online vagy es meg forgalmazol is lehetnek olyan packetlossaid, hogy nem tudod semmire sem hasznalni ergo nem mukodik a net. Ettol fuggetlenul az automata lezarja a jegyet a picsaba...

Hat nezd ugy eleg nehez beleferni a statisztikaba, hogy minden egyes embert visszahivsz es mikor jozsibacsi ramondja az ament lezarod a hibajegyet. Ez mukodhet egy kis cegnel vagy belsos ugyfelekkel de tobmillio elofizetovel nehezen tudom elkepzelni, hogy ez rentabilis legyen. A legtobb efit nem erdekli tobbet a helpdesk ha mar elharult a problema (fasznak hivogatnak maaaan mar megjavult nem latjak?)

Szoval megsugom ezt minden szolgaltato tobbe kevesbe igy csinalja (kinel mennyire van ugye automatizalva)

"Lehet, hogy szolgáltatót váltok."

Nagyon bölcs gondolat. Velem háromszor játszotta el a Magyar telekom, hogy három napig nem volt se TV, se internet, se telefon. Kétszer karácsony előtt pár nappal egyszer meg nyáron egy nagy vihar után. Nagyon fasza volt egy istenhátamögötti tanyán net nélkül. Mindegy vezetékes ivóvíz legalább van, meg kút is, szóval kibírtam, aztán a hűségidő lejárta után szolgáltatót váltattam.
Nem bántam meg, mert a T nem hajlandó rendszerfejlesztésbe fektetni egy párszáz fős településen, és csak 20/2-es netet tud adni, most meg fele pénzért 240/12, HBO és filmbox kivételével fullos tv választék, még grátisz négy pornó csatorna is van a zenetv csomagja mellé, ami 0-24-ben megy. Igaz rohadtul gusztustalan, nézhetetlen adás van rajta, de arra jó, ha vendégek vannak és megmutatom nézzétek mim van. Hatalmas a siker, persze csak az én szemszögemből. 3D-ben vagyok igazán troll.

Mellesleg rugalmas a szolgáltató, mondtam nekik basszák meg a trágya modemrouterüket, mondtam nekik raknék fel saját eszközt, azt mondták csak úgy nem lehet bármit feldugni, mondtam as jelenlegit feldughatják de a seggükbe. Felajánlották h ráfizetéssel adna sima cisco modemet.

Amikor bejelentettem, hogy szervert is üzemeltetnék, semmi kifogásuk nem volt, csak ha levelező szervert akarok, akkor nyilatkoznom kell. Na ezt kb egy Magyar Telekom meg az UPC nem engedte volna.

Mielőtt valaki kérdezni melyik ez a mesés szolgáltató a válasz: Pr Telecom

Megoldódott? Biztos vagyok siettek, mert gondolom 72 óra után van kötbér. Ez mindig így van, igyekeznek, meg „törekednek”, csak addig várj fél lábon, míg hívnak. Mondjuk az ilyeneknek azért megmondanám, hogy merrefele „törekedjenek” elfelé.

“I didn’t start using Linux so I could have friends.” (Luke Smith, 2019) 🐧

Ja, meg. Hozott az emberük egy eszközt. De ha rajta múlt volna, még mindig ott állnánk és várnánk, hogy legyen net. A szekrény tetején kicserélte a router előtt levő modemet (ez az ő eszközük), de a router-ből jövő patchkábelt elfelejtette bedugni. 15 percig tartó pingvinezését afelett, hogy fogalma sem volt WTF, megunva felmentem a szekrény tetejére, megnéztem mit csinált, összedugtam amit kellett, egyből lett net. Azt mondja:

- "Ja, ha be van dugva, mindjárt megy!"

Szóval happy end.

--
trey @ gépház

Hmm uj kollega lehetett. Loteri kutyat nem erdekli mi van bedugva a modembe a mero eszkozon kivul (ezt szoktak rakotni a modemre es megnezik felcsatlakozott e). Rutinosabbak egybol megnezik LDAP-ban vagy a test@-al bar ez lehet mar nem divat...

A kezikonyvek mint tudjuk a hulyeknek vannak a "Profik" nem olvassak el pedig ha a letesito/hibaelharito egyszer atfutna hasznos dolgokat talalhatna benne :D

Mindenki ugy neheziti az eletet ahogy jonak latja de sajnos ezek a hianyossagok legtobbszor az ugyfelen csapodnak le.
Respect, hogy nem zavartad el es ez igy nem generalt megtobb melot.

Péntek? Ja, hogy az ötödik hétfő?