Melyik IT céget utálod a legjobban?

 ( jsaak | 2017. október 5., csütörtök - 14:10 )
Microsoft
21% (85 szavazat)
Apple
15% (58 szavazat)
Oracle
19% (76 szavazat)
Google
6% (22 szavazat)
Red Hat
1% (2 szavazat)
SAP
3% (13 szavazat)
Mindegyiket szeretem.
7% (26 szavazat)
Egyiket sem szeretem.
13% (52 szavazat)
Egyéb
16% (63 szavazat)
Összes szavazat: 397

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Mindegyiket szeretem, de nem egyformán! :D
Én majd a melyiket szereted a legjobban kérdésre tudok válaszolni! :)
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Olyan miért nincs, hogy mindegyiket legjobban utálom?

> Sol omnibus lucet.

Számomra nem teljesen világos, mi értelme érzelmileg viszonyulni egy IT céghez.

Közszolgáltatókkal kapcsolatban nekem is van "érzelmi töltettel is kiegészített" véleményem, de egy IT céggel szerintem sokkal kevesebben kerülnek annyira közvetlen kapcsolatba, hogy megalapozott érzelmeik keletkezhessenek.

Hiedelmeik ettől persze még lehetnek.
---
Science for fun...

Az érzelmileg viszonyulás pont ellentétes az értelemmel,így a "mi értelme érzelmileg viszonyulni" szerkezet szerintem éppen olyan oximoron mint a "hittan".
Vagy hiszünk (azt amit nem tudunk) vagy tudjuk, de akkor már nem hisszük, hiszen tudjuk.

De hogy off topic is legyek: Microsoftra szavaztam, mert csalódtam bennük.
Tök jó dolgokat tettek le az asztalra, Windows NT, 2000, XP, Win 7, mittudomén, AD, Excel.
Az oprendszereik az SP1 után rendre vállalhatók, hovatovább "jók" voltak, használni és adminisztrálni is jól lehetett mindet.

Oké, elqrták a telefonos bizniszt, az egy dolog, nem zavart, az ő pénzük, ezért fújojjanak rájuk akik nem vették figyelembe, hogy az új dolgok mindig rizikósak.

Nade, ez a Windows 10 ez mi ez, kérem alássan?
Ez a bénázás a desktop piacon, ami az övék volt, van, és ha amíg a telefonok ki nem váltják ezt a szegmenst addig lesz is, ez most mi?
Év végi bónuszként az egész vezetőség ingyenes lebenyműtétet kapott, vagy megártott az ajahuaszka, vagy mi? Elvégre az összes nem MS fizette szaksajtó kifejtette a véleményét, hogy hát ezt nem kéne, és talán figyelni kéne azok egyre erősödő sikoltozására akik a hasonlóan sikeres Win 8 miatt szerették volna felvágni az ereiket.

De még ezt is túléltem volna, hiszen ha nem tetszik ne használd ahogy az ősi kínai mondás tartja, nade ekkor itt a cégnél belerohantam a csalánosba, egy szál fecskében, gondolok erre a Windows Server 2012 jelenségre.
Ez most komoly? Tapicskolós felület a szerver vonalon? (hol a sírós zokogós smájli vazze)
Tényleg azt hitték, hogy ezt majd valaki otthon a nappaliból a tabletjén nyomogatja? Hogy nyomogatná beléjük az észt a sörgyári csődör, de amúgy hátulról, na hát ezért utálom őket.

Mert egy igen jó ökoszisztémát sikerült nem kis melóval a béka feneka alá küldeniük.
Mert én régen szerettem a Windowst, de most már nem szeretem.
Pedig szerettem szeretni.

No, hát én így viszonyulok érzelmileg azokhoz az üzleti döntésekhez, amelyeket értelemmel nem tudok kezelni.

:-)

"Az érzelmileg viszonyulás pont ellentétes az értelemmel" - Téged még biztos nem vertek át úgy igazán. :)

Nem egészen értem miért lenne oximoron a hittan, elvégre ott egy szabadon választott vallás HITelveit TANulmányozzák.
Vagyis maga a hittan kifejezés önmagában nem hordoz sem pozitív sem negatív értékítéletet az adott vallás elveiről, vagy akár a vallásról. Még csak azt sem mondja, hogy azok értelmesek vagy éppen "ellentétesek az értelemmel".

Persze lehet ott a baj, hogy fogalmad sincs a szó jelentéséről, csak akartál valami okosat mondani. Nem sikerült... :(

Vegyük ketté ezt a dolgot.
Egyrész hitéleti dolgokba szeretnék nem belemenni, mert a hite, vallása, mindenkinek a magánügye, amit tiszteletben tartok. Pont.

Másrész viszont, a hittan szó általában jó vitaindító, ami érdekes filozófiai vitákat tud generálni. A jó értelemben vett vitákra gondolok, amikor az ember tud tanulni mások véleményéből, meglátásaiból.

Én oximoronnak tartom. Lehet, hogy tévedek.
Én üdítőnek tartom, hogy a hit és a tudás már ebben a szóban milyen érdekesen ütközik.

Egy szóval sem állítottam, hogy a hittan kifejezés pozitív vagy negatív értékítéletet hordoz az adott vallás elveiről, vagy akár a vallásról.

Nem szeretném, ha a szavaimba bárki ellenségeskedést látna be a hívő illetve a vallásos emberekkel szemben. Szerintem a hit és a tudás önmagában, a szavak szintjén két végletet jelenít meg, azonban egy értelmes ember ezeket képes egyszerre megtestesíteni, például a technikai tudás, és a vallásos hit egyszerre van és volt meg sok emberben.
Mittudomén, Jedlik Ányos azért csak letette az asztalra az Ő delejes forgonyát, miközben Bencés rendi pap-tanár volt.

Így érthető, mire gondoltam?

(x) Egyéb: néhányat kedvelek, a többség hidegen hagy.

Viszont imho az egész szavazás hülyeség, sikerült kiemelni 6 db tech céget a több millióból, mindenféle szabályosság nélkül – a Red Hat pl. a Fortune 500-ba sem került be, de a Facebook, Amazon, IBM, Dell, Intel, Cisco, HP, stb. kimaradt.

Santa Cruz Office. Öri hari.

Nekem csak Santa Cruz Operationnel volt dolgom.

Két éve még csont nélkül rányomtam volna, hogy Microsoft, de az utóbbi időben azért az ő hozzáállásuk is változott.
Ettől függetlenül például a Win 10-el még mindig nem vagyok kibékülve, úgy érzem, minden frissítéssel rontanak rajta valamit a felhasználók rovására. De ettől még a céget nem utálom, csak a terméküket használom kevesebbet.
A google-t meg alapvetően szeretem, de ahogyan elkaszálnak projekteket, néha bosszant a hozzáállásuk. (pl mire elkezdtük használni egy kisebb társasággal a google spaces-t, egyszer csak bezárták, és ez csak 1 a százból, ahol így jártam)
Az Apple-el pedig nincs bajom, de iszonyatosan drágák, és engem az iMac totál kikészített, amikor azt kellet használnom. Az volt az érzésem, hogy azt direkt úgy tervezték, hogy ha valami balra szokott lenni, akkor az legyen jobbra, ha pedig fent szokott lenni, akkor lent. 2 év nem volt elég megszokni napi használat mellett sem.

Nagy Péter
www.ddo.hu

A hozzáállásuk mihez? Opensource & Linux?

--
Where do you want to go today?
[nobody@salcay:~]$_

< Yoda >
A harag és gyűlölet a Sötét Oldalhoz tartozik! Bölcs ember nem utálhat egy céget.
< /Yoda >

Yoda: "mi vezetjuk a tanacsot, te nem kapsz mester cimet, mi vagyunk a feled rendelt vezetok, es tartsd be a szabalyainkat"
Palpatine Yodanak: "Darth Vader erosebb lesz mindkettonknel"

Lehet, hogy Yoda nem érez ellenszenvet, ha egy cég ellehetetlenít másokat, politikai oldalakra áll és kampányol, visszaél az erőfölényével, kémkedik, visszaél személyes adatokkal, esetleg ciánnal árasztja el a környező folyókat, gátat elhanyagolva embereket öl, de azért az emberek többsége nem egy mesebeli zöld manó. :)

Ezt emberek csinálják, nem cégek. (v.ö.: nem a pisztoly a gyilkos, illetve a Brendan Eich sztori)

A cég nevében csinálják, nem teljesen egyedül. A bíróság eldönti jó esetben, hogy ki a felelős, de tudtommal a cégek is jogi személynek minősülnek. Ez persze megint nem azt jelenti, hogy valami minden alkalmazott felelőssége lenne.

Melyik a legkevesbe szimpatikus? Igy jobb a kerdes ?


Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

Teljesen kozombos vagyok mindegyik irant.

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám

Az IBM már ide sem fér be? :S

Bástya elvtársat már meg sem akarják gyilkolni???

++++++++
:D

--
Where do you want to go today?
[nobody@salcay:~]$_

Nálam másfél éve magasan vezet az IBM!

Ebben a sorrendben :)

egyik sem tett velem semmi rosszat, egyik cég termékét sem kötelező használni sem megvenni, akkor mégis miért kellene utálnom? :S

A Microsoft es a Google termekeit "picit" tobbszor kell hasznalnom, mint szeretnem.

A Google olyan kedves amikor iPhone-on valo Youtube-ozasrol van szo pl. ( https://jonasgessner.com/protube2-statement.html https://discussions.apple.com/thread/7734093?start=75&tstart=0 )

Google-re szavaztam, pont azert, amiert 3-4-5 eve egyertelmuen Microsoftra ment a szavazatom ilyen esetben. Akkoriban a Microsoft termekeinel ereztem azt, hogy nehany use case eseten "kotelezo hasznalni".

+1

+1
"utálom" vs. "inkább nem szívatom magam a cuccaikkal"

Például azokat a jófiúkat említeném, akik a gcc/clang-ba olyan featúrákat fejlesztenek, amik 'UB-optimalizáció' jelszóval szándékosan rossz kódot generálnak.

Vagy az Intel AMT/ME csodatermékét.

Aztán itt van az a jóember, aki szép fokozatosan szereli ki a Linuxból a Unix-ot, és alakítja a saját képére és hasonlatosságára.

De a Revolv/Nest ügyet sem említeném a szeretetreméltóság mintapéldájaként.

Ja és a PHP-ban a mysql/mysqli átállásról sem sikerült még megértenem, hogy az önzetlen gonoszságon kívül még mi volt az oka...

+1: Na meg akik azt hiszik, hogy a C++ működik egzotikus platformokon is, na azokat kötelezném arra, hogy ők maguk próbálják a terméküket AIX-on.

iOS 11 miatt ment a voks az Apple-re :D Ha mar nem sok ertelme van a szavazasnak, akkor menjen pillanatnyi erzelmi alapokon. Mint valami garazsceg, kiadtak valami fost tele buggal. Szerintem a QA reszleget tuti lapatra tettek vagy nem tudom. Ha nem ceges lenne, most valtanek Androidra.

De most komolyan: miert az Oracle vezet? Nekik aztan tenyleg semmilyen termekuket nem kotelezo hasznalni.

Miert? A tobbiet igen?

Akkor most probald teljesen kikerulni a Google-t. Jo, nem hasznalsz, Gmailt, nem hasznalod a keresojuket, nem hasznalsz Google Mapst, Androidot, stb. Eddig egyszeru. Letiltod az Analyticsot, a reklamaikat, stb a bongeszodben. Es akkor jonnek azok a weboldalak, amik mindenfele javascripteket huznak be Google domainekrol, enelkul nem mukodnek. Ha meg ezt is kikerulod valahogy, akkor meg majd szembe jon egy ReCaptcha. Vagy levelet kell kuldened egy olyannak, aki Gmailt hasznal. Nem tilthatod meg, hogy indexeljek amit irsz. De persze nem kotelezo a szolgaltatasaikat hasznalni, de attol, hogy te nem hasznalod szinte lehetetlen elkerulni az adatporszivojukat.

--
http://blog.htmm.hu/

+1

Gondolom vannak itt Java fejlesztők is..

Nem x-eltem be senkit de elég sok oracle cuccot használok: java, weblogic, sqldeveloper

Redhat nem sok dolgom volt, engem pl az érdekelne, hogy rájuk pont miért pikkel valaki.

SAP .. pff

"Redhat nem sok dolgom volt, engem pl az érdekelne, hogy rájuk pont miért pikkel valaki."

Gondolom a systemd miatt.
--
♙♘♗♖♕♔

Egy SAP rendszámos autó majdnem nekem jött egyszer. Egymás mellett voltunk, és egyszerűen rámhúzta a kormányt. Ha nem fékezek egy kurva nagyot, akkor balról nekem jön és belenyom a parkoló autókba.

A másik kettőét sem kell "kötelezőbben".
Amúgy meg fej-fej mellett haladnak ők hárman, és nem véletlenül.

A piacgazdaság lényege a tisztességes verseny. Na ez a három cég, aki vezeti most a listát, látványosan nem óhajt versenyezni, nem óhajtja az ügyfeleit kiszolgálni, hanem inkább úgy gondolkodik, hogy majd ők megmondják, hogy mit akarsz te venni, aztán eszed, nem eszed, nem kapsz mást.

- Uram, óhajt ebédelni?
- Miből lehet választani?
- Igen vagy nem...

Ez azért idővel le szokott esni a túloldalon is, hogy tulajdonképpen itt a hülyének nézés és a lehúzni vágyás kombinációját lehet látni, aztán így nem kell meglepődni azon, hogy mennyire "népszerűek" ezek a cégek.

+1

A Google-re ez szerintem jobban igaz, mint az Apple-re.

Nem az Apple hibaja hogy a MacBook a legkevesbe szar a sok szar laptop kozul a piacon, nem kotelezo mindenki masnak szarabbat gyartani. Es ettol meg Macbookot se kotelezo venni (oke, kivetel ha iOS appot akarsz App Store-hoz alairni, vagy Safarin nem megy valami, es webdev vagy)

iPhone szinten: nem az Apple hibaja, hogy az Androidos telefonok nagy resze ennyire megbizhatatlan.

Arrol viszont mar a Google tehet, hogy nem tudok hatterben hagyni egy Youtube videot iOS-en. Vagy https://hup.hu/szavazasok/20171005/melyik_it_ceget_utalod_a_legjobban#comment-2147574

Ahogy arrol is a Microsoft tehetett anno, hogy volt jopar IE only cucc a piacon. Meg jo par cucc, amihez kotelezo volt Windows-t hasznalni. Silverlight volt tan az utolso ilyen nagyon binding technologia, azota azert javulnak ok is.

> kivetel ha iOS appot akarsz App Store-hoz alairni

Még ahhoz sem kell megvenni egy egész Macbookot, ott a cloud. :)

+1

Nem kell semmijüket használni...

Csak a fél világ tele van sz@rv@ java appokkal. Persze a kompatibilitásra nagy ívben tesznek, így legyen mindenkinek a böngészőjében 1.5-ös java, mert X céges alkalmazás nem megy az újabbal, meg kellene 1.6.23-as is, mert Y alkalmazás csak ezzel az egyetlen egy verzióval működik, stb. Te meg oldd meg, hogy ezektől az őslényektől egy mai modern böngésző ne kapjon agyf@szt, és persze ne ezen a lyukas szeméten át nyomják fel a desktop gépeket.
Hagy utáljam már az Oracle-t!

Aztán ott van a remekül kiképzett fejlesztők hada, akiknek bemesélték, hogy ha adatbázis, akkor Oracle, és ezek után olyan projectekhez is lehet Oracle DB-t üzemeltetni, amire egy sqlite is overhead. (1 tábla, 100 sor: csv-ben se lenne lassú) Konkrétan több olyan rendszert is kell életben tartanom, ahol valami ősi java-ban gányolt kód van, tomcat4, meg oracle express, pedig esküszöm nem kellene egy sinatra-nál bonyolultabb keretrendszer, kb. 200 sor kóddal, és maximum egy sqlite.
Hagy utáljam már az Oracle-t!

És akkor arról, hogy egy mekkora temető az egész (lásd pl. Solaris), még nem is beszéltünk.
Hagy utáljam már az Oracle-t!

Igy ertem, a szavazatok mennyiseget nem ertettem.

+1

> Y alkalmazás kompatibilitási gondjai
> ostoba fejlesztők
> ősi kód
> gányolt kód

De amúgy az biztos, hogy ezekről csak az Orcale tehet? Bármilyen ökoszisztémában lehet szemetet gyártani. :)

Nálunk a céges szabadság-kezelő alkalmazás csak IE-ben fut, ráadásul admin jog kell hozzá. Ennek az az oka, hogy a kiírt szabadságokat API-n keresztül varrja be az Outlook naptáradba. Mondhatnám, hogy szar az IE, de valójában az nem böngésző/activex/outlook/microsoft probléma, hanem PEBKAC, mert a fejlesztőknek nem volt annyi sütnivalója, hogy ne bruteforce kerüljön be a blokker a naptárba, hanem küldjön emailben egy .ics fájlt – az eredmény ugyanaz lenne. Ha viszont valamiért megborul az alkalmazás, akkor megindul a köcsög IE, köcsög Microsoft, köcsög ActiveX, köcsög akármi parasztlázadás, ahelyett, hogy valaki mondjuk rászánna másfél órát arra, hogy a SharePointon összekattintgassa ugyanezt a rendszert, csak kevésbé hulladék módon.

+1

Nyilván bőven benne van a fejlesztők keze is a dologban (törném is el, ha tudnám kit keressek), de azért szerintem minimum szánalmas, hogy egyáltalán lehet olyan Java alkalmazást írni, ami a 1.6.22-vel még nem megy az 1.6.24-gyel meg már nem megy. Ez pedig már az Oracle sara.

> de azért szerintem minimum szánalmas, hogy egyáltalán lehet olyan Java alkalmazást írni, ami a 1.6.22-vel még nem megy az 1.6.24-gyel meg már nem megy.
ilyet mindenben lehet, ha dokumentálatlan, unsupported dolgokra dependálsz.

az Oracle meg épp mostanság töri le az unsupported dolgok használóit, mert mostmár compile time elzárja ezeket a fejlesztőktől.
--
blogom

Nem mondod hogy nem SharePointon fut. Nalunk ezt en csinaltam meg jovahagyassal meg status report-al egybegyurva osztalyonkent sajat jovahagyoval carry over-t overtime-ot anyamkinjat is kezel.

Javat nehezen kerulom ki. Jo, mysql helyett ott a mariadb vagy a percona, de a javaval nem tudok mit cisnalni.
Es ahogy mostanaban egyre elbaszottabb biztonsagi rendszebalyokat vezetnek be, az nagyon duhit. config fileok turasaval
kell megadnom, hogy "igen, tudjak csatlakozni bizonyos ip bizonyos portjara"....ami jo egy eve gond nelkul mukodott.
ControlPanelben nem tudok megadni tartomanyokat, csak ip cimeket, igy az egesz 192.168.120.0/24 tartomanyt egyesevel vehetem fel....ami regebben szinten nem volt.

--
http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

Melohelyemen az Oracle Db az adott szoval nem mondhatom ,hogy nem kotelezo hasznalni az ahhoz kapcsolodo fantasztikus enterprise performance management system workplace-t by Oracle. Blogot tudnek irni a sok bugrol es a support hozzaallasarol (Did you try to restart it? try to disable the search service (ami amugy kell a mindennapi mukodesehez ,hogy megtalaljal valamit a par tizezer report kozott most ez pl le van tiltva aztan irtam inkabb egy query-t ami ugyanezt csinalja es csak on demand mukodik) ahogyan kezelik a partnereiket. Az mar csak hab a tortan ,hogy mindez meregdraga (mondjuk ez a resze nem erdekel a cegnek van penze de szeret is erte ellenerteket kapni) amivel addig nincs is baj amig mukodik is.

Érdekes, nekem Oracle supporttal nagyon kellemes tapasztalataim voltak.

Mondjuk kb. 12 éve nem beszéltem velük, azóta lehet, hogy elkurvultak.

Mi odaig jutottunk ,hogy a sajat uzemelteto csapatunk tobbet tud a termekrol mint a hivatalos support sot olyan is fordult mar elo ,hogy a kollegamat kerdeztek a sajat node setupjuk beallitasairol ,hogy szerinte mit hogyan kene. Illetve olyan tanacsokat adnak mint egy atlagos IT ceg level 1 helpdesken. Inditsd ujra ilyesmik. Kosz B+ ebbol mar kinottunk es inkabb arra kene koncentralni ,hogy ilyen ne legyen.

Pl performancia problemak olyan vasakon amik papiron rohogve elbirnak a jelenlegi terheles 10X -et is aztan megis restartolasok vannak mert beragadnak service-ek amiket nem lehet legyilkolni mert ujraindulasig ugyanugy nem reagal semmire vagy latszolag tokeletesen futo processek nem dolgoznak hanem logatjak a bitjeiket es memoriat zabalnak kozben etc etc.

De amugy ez valoszinuleg termekfuggo. Pl anno ezt a cuccot mas gyarto forgalmazta aztan az Oracle felvasarolta oket es elkezdett belole epitkezni.

A java install (update) mellé csomagolt bloatwarejeik sok vidám percet okoztak anno, amikor takarítani kellett utána :-)

Meglepő, hogy a T-Systems nincs a listában... ;)

Azért mert a kormany.hu mindig bejön Telekomos hálózatról. :P

+1 :-) Btw. a t-systems a felsoroltakhoz kepest egy marginalis porbafingo banda.

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

Ha az egész DT-t beleszámolod, bőven elférne. :)
(Hetvenakárhányadik vs 920-ik hely a Fortune szerint)

na de a magyar t-systems-nek (szerintem erre gondolt a felvetoje) semmi koze a DT-hez, mert a magyar telekom (MT) lanya. Bar, ha az MT a DT lanya (fogjuk ra), akkor a t-systems a DT fattyu unokaja?

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

... nno, már azt kezdtem hinni, hogy a hazai szolgáltatókkal mindenki full elégedett ...
//vagy ide csak a szolgáltatók járnak posztolni ???//
//tøkøm van tele némelyikkel, mind1ikkel//
:):):)
_____________________
www.pingvinpasztor.hu

Így már jobban megérthető az átlag HUP-olvasó lelkivilága.

--
L

+1

-1

A gúgel egyre jobban megtesz mindent, hogy nálam az élre kerüljön.

+1

Adobe. A flash miatt.

Hol van meg flash 2017-ben? :O

Nem ez a helyes kérdés, hanem hogy hol van az Acrobat Reader Linuxon 2017-ben?!? :-/

Meg mindig jobb fejlesztoi platform, mint az egesz modern webes garda.

Kérlek engedj meg egy "Heeee?"-t.

Ha gáz utálni őket,akkor szeretni is.

+1

-

Amúgy az Apple-t utálom, mert elhiteti a tehetségtelenekkel és képzetlenekkel, hogy nem azok. Megmutatja, milyen egyszerű elvégezni egy feladatot, de azt nem említi meg, hogy azt a valamit bár végrehajtani könnyű, de érteni hozzá nem. Lásd bármely kreatív munka. Így az Apple által magabiztossá tett ostobákkal nagy szenvedés az élet.

Mindegyik cegnek vannak jo es rossz oldalai, nem hiszem, hogy lenne miert egyertelmuen utalni v. szeretni barmelyiket.

-----
"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Nem vagyok róla meggyőződve, hogy az Oracle-nek lenne jó oldala.

Van, de azt csak a reszvenyesek latjak.

... es persze jo termekei is.

én egyre inkább kezdem útálni mindegyiket. A szoftverek gagyisodnak, a hardverek meg egyre inkább megbízhatatlanabbak. Sajnos hígul az egész IT szektor.

A fent említett cégek még nem okoztak anyagi kárt, viszont a Toshiba már okozott. Vettem egy Toshiba laptopot, garancia lejárt, az alaplap elfüstölt, a hitelt meg még fizettem. Sajnos elmúlt az az időszak, hogy egy Toshiba laptop még 20 évesen is üzemképes.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.
/usr/lib/libasound.so --gágágágá --lilaliba

> A fent említett cégek még nem okoztak anyagi kárt, viszont a Toshiba már okozott. Vettem egy Toshiba laptopot, garancia lejárt, az alaplap elfüstölt, a hitelt meg még fizettem. Sajnos elmúlt az az időszak, hogy egy Toshiba laptop még 20 évesen is üzemképes.

Igen, az kellemetlen, ha a garanciaidő lejárta után elromlik valami, de ettől még a következtetéseid rosszak. Nem túl sok olyan cég lehet a világon, amelyiknek még semmilyen terméke nem romlott el a garanciaidő lejárta után. :) Arról nem a Toshiba tehet, hogy te hitelre vetted a terméket. Tkp. nem is a te notebookod romlott el, hanem a hitelezőé :)

A cégnél van egy Toshiba notebook, amit 1997. őszén vettünk. A mai napig működik :)

Teljesen mindegy kinek a mije romlott el... fizettem 150000 Ft-ot egy műanyagdobozért, mert valaki a Toshibánál elbaszott valamit.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.
/usr/lib/libasound.so --gágágágá --lilaliba

> Teljesen mindegy kinek a mije romlott el

Nem hinném. Ha pl. a szomszédé romlott volna el, nem izgatna a dolog.

> fizettem 150000 Ft-ot egy műanyagdobozért

Nem. Te egy notebookért fizettél annyit, olyanért, amit te választottál. Vehettél volna más gyártótól is, vehettél volna olcsóbbat is, de sokkal drágábbat is. Vehettél volna hozzá még x év garanciát is.

> valaki a Toshibánál elbaszott valamit

... vagy a beszállítóktól származó egyik alkatrész okozta a bajt, esetleg a felhasználó nem volt elég gondos.

A szavazás jelenlegi állása majdnem le is fedi a véleményem. Mindegyiket utálom, legkevésbé mégis a Google-t és a Red Hatet. Viszont nálam a SAP utálatcsíkja majdnem utolérné a Microsoft utálati faktorát. Mivel legjobban a MS-tot rühellem, ezért arra szavaztam.


„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek stb…” Aron1988@Proharder Fórum

Inkább melyiket nem utálom,kedvelem vagy a legkevésbé utálom. Fedorából kiindulva RedHat. Utálni MS,Apple ők nagyon élen haladnak nálam, a Google igaz lassan,de gyüjti a fekete pontokat.
--
Karesz
www.fotokaresz.hu

Kimaradt:
[X] Amelyiket kötelezően be kellett venni a projektbe alvállalkozóként, sógor-koma-unokaöccs alapon.

Microsoft-ot a Skype miatt.
Apple-t az iTunes miatt.

A többi rendben van!