Hányszor mondtál fel életed során próbaidő alatt?

Címkék

1
21% (103 szavazat)
2
3% (17 szavazat)
több mint 2
2% (10 szavazat)
Egyszer sem.
73% (357 szavazat)
Összes szavazat: 487

Hozzászólások

az elkepzelhetetlen, hogy valaki nem mond fel a probaido alatt? :-)

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

Egyszer... :-)

A kiírásban webes fejlesztőt kerestek. Aztán a harmadik napon már webes grafikákkal kellett bohóckodni (mert a többi grafikus ahhoz nem értett), az ötödik napon pedig már rendszergazda is voltam, mert a fizetett rendszergazdájuk (külsős, heti 1 nap) nem értett ahhoz, hogy hogyan kell a Mac-es beépített levelezőben az SMTP szerver címét módosítani. Mindezt olyan irodában, ahol a munkaidő kezdete reggel 8 volt, délután 5-kor meg csak papíron ért véget...

Tapasztalatnak persze jó volt.

Ilyen kevesen vagyunk a "tobb mint 2" halmazban? Hozzateszem, engem sosem rugtak ki sehonnan, de nem egy helyen toltottem 1-4 heteket.

A legleso munkahelyem amugy kemenyebb hangvetelu volt, mint amiken gyorsan felmondtam, megis maradtam ott tobb mint egy evet. Kemeny fonoktol lehet a legjobban tanulni. Amikor felmondtam gyorsan, nagyon laza turlemes fonok akart atverni.

vagy csak nem a megfelelő helyekre ment dolgozni. lehet olyan hely, ahová elmész dolgozni, aztán menet közben derül ki, hogy ez nem az, nem olyan, mint amire gondoltál/számítottál. Erre van a próbaidő, a munkavállalónak és a munkáltatónak is. Szerintem nincs abban semmi kivetni való, ha valaki él ezzel a lehetőségével.
Mondjuk tény, hogy 1 hét-1 hónap kevés megítélni egy helyet.
A próbaidő "végét" én eddig mindig kivártam, 1-2 héttel a végdátum előtt igyekezetem megbeszélni, hogy hogy látnak "ők" engem, és én "őket".
Aztán többnyire sikerült közös nevezőre jutni, eddig egy kivétellel.

Még mindig jobb egy olyan főnök, aki szétosztja a feladatokat, elszámol velük, betartatja a határidőket, mint egy olyan aki a többiekre hagy mindent, s aminek az lesz a vége, hogy vagy semmi nem készül el, vagy te csinálsz meg mindent, míg a többiek a töküket vakargatják.

Eddig sikerült elkerülni a becsapós helyeket, mindig pontosan tudtam hogy mire számíthatok, mert megfelelően interjúztattam a céget a felvétel során.

--
arch,debian,openelec,android

Csak egyszer. Pont szétvált a cég, s a másik cégbe távozó emberek helyére mentem volna. Az új céget alapító ember megkeresett, s jobb kondíciókat ajánlott, meg érdekesebb feladatot (azzal, hogy a jelenlegi feladatok is mindjárt a mienk lesznek). Igaza volt. :D

Hát... félszer...

Szóval igazából felvettek egy helyre, hétfőn kezdtem volna, de kaptam pénteken egy jobb ajánlatot, így hétfőn szóltam, hogy nem megyek be, ne várjanak.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Get dropbox account now!

1,5x

1x azért mert nem abban a munkakörben próbáltak meg dolgoztatni, amit megbeszéltünk, és amire felvettek.
A 0,5x meg azért mert problémák vannak a fizetésemmel (pont próbaidőn vagyok), össze-vissza csinálják a bérszámfejtést, szórakoznak a fizetésemmel. Ha ezt a végéig sikerül helyre tenni, akkor maradok. Ha nem , akkor megköszönöm a lehetőséget és távozok.

Munkavállalóként soha, annyira nem szoktam felrenyulni, hogy a problémák már a próbaidő alatt eljöjjenek. Jellemzően ezek félév után szoktak realizálódni.

A másik oldalon egyszer történt ilyen, igaz a kollégát nem én választottam ki.
Próbáltam kiharcolni, hogy további egy hónapig tartsuk állományban.
Azt gondolom, hogy nagyon extrém esetektől eltekintve, ez vállalható lehetne a munkáltatok részéről.

Hallottam egyszer egy olyan sztorit, hogy egy céget bebuktattak és jogutód nélkül megszüntették, a dolgozóknak felmondtak, majd a dolgozók orra alá tolták az új szerződést, ami teljesen sztenderd szerződés volt, próbaidő kikötéssel. Egyik srácnak ez nem tetszett, meg is kérdezte, hogy ez komoly, hogy most próba időn vannak? Mondták, igen. Jó, akkor viszlát. Vette a kabátját és kisétált.

Nem tudom mennyire igaz, de ha igen, akkor tökös gyerek lehetett.

Hála az égnek átbaszós helyzet még nem volt. Olyan viszont igen, hogy próbaidő alatt egy másik cég sokkal jobb ajánlatot tett.

Egyszer volt egy cég, akiknél 4 hónapot töltöttem. Elvileg 3 hónap volt a próbaidő, de töketlenkedés volt, időhúzás, stb. Gyakorlatilag intézményesült korrupcióhoz kellett volna tartani a gyertyát (2007). Ahogy rájöttem mi az, magamtól léptem.

Illetve egyszer fizetéssel qrtak át. Ígértek X összeget, felvettek contractornak, kaptam is a megbeszélt X-et. Próbaidő vége előtt pár nappal közölték, hogy tök jó, beváltam, megtartanának, de a pozimat nem töltheti be contractor. Legyek alkalmazott, X-30% fizuért, mert ennyi a keret. Nem zavarta őket a tény, hogy nem ebben egyeztünk meg. Másfél óra fillérbaszás után sem közeledtek az álláspontok. Taktikai elfogadás után kerestem másik helyet.

--
Where do you want to go today?
[nobody@salcay:~]$_

3 napig bírtam Siemens mobil fejlesztői állást, aztán mentem egy érdekesebb munkát nyújtó magyar céghez.

Ez idő alatt még semmilyen papírt nem írtam alá, úgyhogy a főnöknél leadtam a kártyámat és kiléptem az ajtón.