Ahol te dolgozol, ott van neked előírva dresscode?

Címkék

Abszolút nincs, akár még rövidgatya is engedélyezett politikai tartalmú pólóval papucsban lyukas zoknival
36% (167 szavazat)
Elvileg nincs, de nagyon extrém esetekért szólnak (papucs lyukas zoknival, etc.)
18% (82 szavazat)
Elvileg van, de még nagyon extrém esetekben sem küldenek haza
4% (17 szavazat)
Van, de csak annyi, hogy pl. politikai tartalmú (Nagymagyarországos / Che Guevara-s / fűlegalizálós, etc.) nem lehet
2% (7 szavazat)
Van, de rövidnadrág és póló még oké
5% (22 szavazat)
Van, de hosszú farmer és póló még oké
10% (48 szavazat)
Van, ing még nem kell, de farmer már nem oké
0% (0 szavazat)
Van, ing kötelező, hosszúnadrág típusára nincs korlátozás
3% (12 szavazat)
Van, ing kötelező és csak hosszúujjú lehet, hosszúnadrág típusára nincs korlátozás
1% (3 szavazat)
Van, ing kötelező, hosszúnadrág típusára is van korlátozás
4% (17 szavazat)
Van, ing kötelező és csak hosszúujjú lehet, hosszúnadrág típusára is van korlátozás
2% (7 szavazat)
Van, öltöny kötelező
0% (1 szavazat)
Van, cég által adott ruházat kötelező (ami nem elegáns, pl. céges póló)
2% (8 szavazat)
Van, cég által adott ruházat kötelező (ami elegáns, pl. céges ing, egyenöltöny, etc.)
0% (1 szavazat)
Van, egyéb leírom hozzászólásban
2% (10 szavazat)
Nincs, mert otthon dolgozom
10% (45 szavazat)
Nincs munkahelyem
4% (18 szavazat)
Összes szavazat: 465

Hozzászólások

köcsög ruha volt előírva, ezért leléptem. no meg túl sok volt a zsizsik is ...

Nincs. A hosszabb rövidgatya, póló (akármilyen felirattal) simán. Lyukas zoknit nem hordunk, nem vagyunk igénytelenek.

Ha ügyfélhez megyek tárgyalni, akkor azért alap a hosszú nadrág, ing. Nem azért, mert kell, hanem azért, mert így tartom jónak.

--
trey @ gépház

Az attól függ. Első bejelentkezésre elmegyek ahogy illik. De ha két tárgyalásra a fogadó cég gazdasági igazgatója és a teljes informatikai gárda farmerban, rövid gatyában jelenik meg, akkor harmadszorra már nem biztos, hogy én akarok feszengeni élre vasalt nadrágban és ingben egyedül.

--
trey @ gépház

Ezt mindenki eldönti a saját értékrendje alapján.

Aki 40 fokban hosszúban van az agyhalott. Senki nem tud meggyőzni az ellenkezőjéről. Ugyanígy vélekedhet a fenti kolléga azokról akik nem tartják magukat az íratlan vegyük magunkat túl komolyan szabályhoz. Nem akarom meggyőzni az ellenkezőjéről, ha neki az a szimpi aki júliusban öltönyt hord, legyen.

Én most épp egy lenvászon, normális nadrág szabású valamiben ücsörgök itt. Ebben igazából odakint is vidáman ellennék, semmivel nem rosszabb, mint egy rövidnadrág. (aminek by the way szerintem nem sok keresnivalója van egy munkahelyen, még ha itt speciel el is nézik /bár elvileg van dress code, ami nem engedi meg/ )

Ezt nem ertem mondjuk. Itt ulok a nap 8 orajabol 6.5-et egy iroasztalnal, a hasamtol lejjebb semmi nem latszik ki belolem, pontosan kit es miert zavarna az, hogy en miben vagyok?

Tegyunk azert mar kulonbseget a kozott, hogy neked mi nem kenyelmes, meg a kozott, hogy mit lehet/nem lehet. Ha alapvetoen backend munkat vegzel, ugyfellel csak elvetve talalkozol, es akkor sem elso talalkozas, szerintem boven belefer a rovid nadrag. Elokeszito targyalasokra persze, oltony-nyakkendo-hosszunadrag, de ha mar pertuban vagyok vele, es levelben kolcsonosen tegezzuk egymast, akkor kicsit hulyen veszi ki magat az oltony-nyakkendo.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Mondjuk a maradék másfélben engem a szőrös lábad, amire alapvetően nem igazán vagyok kíváncsi :)

De egyébként nem mondtam azt, hogy nem lehet -- sőt, mondtam, hogy itt elnézik, annak ellenére, hogy elvileg van dress code, ezért nem is csesztetek vele senkit -- azt mondtam, hogy szerintem (hangsúlyozom szerintem) nem való irodai munkához. És egyszerűen azért, mert szerintem nem illik. Kollégákkal szemben sem, nem strandon vagyunk, hanem munkahelyen. Ügyféllel szemben akkor sem, ha egyébként pertuban vagytok, van még azért némi átmenet az a rövidgatya, meg az öltöny-nyakkendő között (amit meg egyébként nem értek, miért venné ki magát hülyén, nem csak temetésre meg esküvőre lehet öltönyben menni -- mondom ezt úgy, hogy én magamtól spec nem szoktam)

Igen, mi alakítjuk, és ebben az alakításban az én véleményem, hogy a rövidgatya munkahelyen illetlen.

Vagy akkor a másik oldalról az is rendben van, hogy valaki egy fehér pelus ágyékkötőben van, azt csoki? Neki úgy kényelmes, nem igazán értem miért lenne illetlen.

jo, hat hrgy84-et en se szivesen stirolnem, de ahogy lentebb is ramutattak, mindekinek van valami dolga, amire nem kivancsi a masik/tobbi. A kerdes az, hogy az adott nem szeretem dolog objektiv vagy szubjektiv?

En pl. az irritalo (es foleg az elnyujtott 'nyavogo') csengohangokat tiltanam be a munkahelyen, csak hat erre nincs dresscode, es ez ellen nem ved, ha nem nezel oda.

--
"what is mostly works", "mods that I describe is choosed" (hrgy84 "nem vagyok anyanyelvi angolos")

Az illem mindig szubjektív. És hiába próbálják itt feljebb valamiért belemagyarázni, hogy én be akarom tiltani, annál egyértelműbbé, hogy "hangsúlyozom szerintem" nehéz tenni azt, hogy ez szubjektív, és szerintem nem illik. Erre jönnek olyanok, hogy dehát nem szeméremsértő.

Én emlékszem olyanra, mikor jött valami ügyfél backoffice látogatásra, és kiment a mail, hogy mindenki stock csengőhangot állítson be. De van nálunk is, valami opera, de sajnos mind úgy értjük, hogy azt áriázza egy faszi, hogy "istván te kurrrrva". :)

off

Egyik nyáron elkapott egy felhőszakadás, miközben kerékpárral mentem be. Szerencsére volt bent céges pólóm, nagy volt rám, ami most jól jött. A rövidnadrágom, zoknim, pólóm, cipőm a légkondin száradt, magamon hagytam a vizes alsót, felvettem a száraz, combközépig érő pólót meg a papucsomat mezítláb. Azóta tartok munkahelyen egy váltás alsónadrágot is, mert nem jó egész nap vizesben ülni.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ez imho emergency, IJ, csúsztasd, dolgozz otthonról, akármi. Ha nem fér bele, hogy ilyenkor ne dolgozz, akkor nem kell elindulni úgy, hogy fossáázás esetén ne legyen egy komplett váltófelszerelésed. Vagy nem kell elindulni, ha esélyes a fossáázás, ezt azért reggel elég jó eséllyel meg lehet tudni, hogy van-e erre esély. Bejönni szerintem prezentálható ruhában kell, abba nem nagyon fér bele a váltópóló egy alsógatyával. Biztos van olyan, mikor nincs mese, abban tolja végig az ember, akármi is van, de azért ez elég ritkás imho (kb valami nagyonbeütemezett changewindow)
(Igen, mentem már haza pólótcserélni, mert ráömlött a kv)

Jó, ha te vagy az üzletkötő, akkor értelek, de én fejlesztőként remekül tudom tenni a dolgomat papucsban, hosszú pólóban. Na jó, a vizes alsó kellemetlen, de az az én problémám. Mint ahogy az is az lett volna, ha haza megyek. Nagyon még nem kávéztam le magam, de azt hiszem, ketchup már volt. Kimostam bent magamon azt a területet. Aztán megszáradt rajtam.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Azért, mert tapasztalatom szerint a magyar emberek többségének, ezen felül a jogalkotóknak semmi kifogásuk a rövidnadrág nyilvános helyen történő viselésével, ez nem ellenkezik hagyományainkkal, szokásainkkal, kultúránkkal. Feltéve, hogy a fenti állításom igaz, tekinthetjük ezentúl ezt normának, s a rövidnadrág viselését ennek következtében normális viselkedésnek.

A hosszú póló, vizes alsó kombináció egyszeri alkalom volt az esetemben is. Az a helyzet, kis pont vagyok én a világban, így aztán Isten nem igazán kérdez meg arról, legyen-e eső, s ha igen, mikor, hol. Tehát erre nem vagyok ráhatással.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

nem tudom, az én tapasztalatom az, hogy akik szerint ez nem alap, arra elég sokan furcsán néznek, és szokásaink meg kultúránk tartalmaz formalitásokat, szóval szerintem ne tegyük fel normának. Annak pedig kifejezetten örülök, hogy a jogalkotó nem akar belepofázni társadalmi normákba, mert ahol ilyet tesz, az szar hely (voltam ilyen helyen, meg elég elolvasni a történelem addigi részét, amíg az egyházat a franciák nem zavarták vissza a templomaik kapui mögé, hogy odáig terjed a törvényük, utána meg vélemény max. Pont mint az enyém, meg a tied, és a belepoff ott véget ér nekem, hogy elmondom, szerintem nem jó. (Illetve ha a munkáltatód vagyok, akkor elvárhatom, hogy milyen normák mentén öltözködj a munkahelyeden).

Az meg, hogy eleink milyen ruhába öltözködtek, az ne legyen már mérvadó. Ilyen alapon a ritkás fürdés, meg a bokánál kötős finggyűjtős gatya is rendben van.

De egyébként ugye akkor az sem zavar, ha egy kolléga bőrcsattokban, lila tollbokrétával egy szép színes csíkos zászlóba tekeredve dolgozik? Törvény nem tiltja neki, ő így érzi jól magát.
---
Arra nem vagy ráhatással, de arra, hogy utána mit csinálsz, arra igen.

Még ha nem írtam volna, hogy mentem én már haza kevesebbért is. ;)

De egyébként ilyesmim is volt, külföldön hazafele fossááztam a tajfun végében, a hotelben nem száradt meg a normális cipőm (meg a nadrágom se, de abból volt még), és csak egy futócipőm volt, amiben másnap bementem, és egész nap győzködtem magam, hogy ezzel nincs para, és zavart, ha nem lett volna bazi sűrű a nap, szerintem vettem volna másikat. Pedig egy teljesen normális futócipő volt, jó állapotban.

Elképzelhetetlennek tartom, hogy hacsak nincs valami rettenetes nagy emergency, akkor egy pólóban és egy vizes gatyában beüljek az irodába dolgozni, mintha mi se történt volna. Szerintem ez nem normális dolog, valahogy meg kell oldani.

Imho ha valaki eltér a bevett szociális normáktól, akkor számoljon nyugodtan azzal, hogy ezen el fog csúszni esetenként. Tipikusan ha van másik öt, aki megcsinálja kb ugyanazt kb ugyanúgy, akkor peched lesz az esetek jó részében. Amíg ez nem baj, mert fontosabb a neki megfelelő közérzet, mint az a biznic, amit így bukik, addig lelke rajta, csak érdemes tisztában lenni azzal, hogy azért alapvetően neked kell igazodni a kedves ügyfél igényeihez, ha nem egy a bolt.

Nem kell azért túlzásokba sem esni. Holnap két helyre megyek tárgyalni. Budapestre, ahol egy 160 milliós storage bővítésben vagyok mondjuk úgy projektmenedzser. Farmerben és rövid ujjú ingben megyek tárgyalni az ügyfél képviselőjével és a kivitelezővel.

Utána Győrbe egy nagyobb német céghez, hasonló nagyságrendű témában + outsourcing. Egyikhez sem öltözök majd puccparádéba.

Az első már megrendelve, a második meg majd meglátjuk, de egyik sem a göncön fog múlni. Sokkal inkább olyanokon, hogy "ebből még mennyit tudnátok engedni?".

Azt nézik, hogy milyen az ajánlat, mi a referencia és mi a benyomás. De az utóbbinál sem a divat, hanem a műszaki tartalom az, ami nyom a latban.

--
trey @ gépház

Nyilván, sehol nem mondtam, hogy kizárólag a puccparádé az elfogadható :) Meg azt sem, hogy a rövidgatya sehol nem vehető fel, vagy alapból mindenki diszkriminál Mindössze annyit akartam mondani, hogy aki rövidgatyában óhajt üzletelni, az ne hisztizzen, hogy ha valaki csak emiatt nem áll vele szóba, az mekkora köcsögség...

mert felnőtt nem hord rövidnadrágot max. szabadidős programhoz, kertben, etc. :)

tegnap vettem egy marks and spencer-ben egy nem hosszu nadragot, a mai dogmelegben abba mentem templomba. Vegul is az szabadidos program...

--
"what is mostly works", "mods that I describe is choosed" (hrgy84 "nem vagyok anyanyelvi angolos")

Fehér rövidujjú ing + farmer rövidnadrág (nem térdig, de azért nem is short) + mezítlábas szandál tegnap a templomban. Volt, aki húzta a száját; volt, aki szerint ezt az ő idejében nem lehetett volna megcsinálni; de olyan is volt, aki azt mondta: végre valaki, aki mer szakítani a konvenciókkal – ő is presbiter volt. Azt gondolom, a polgárpukkasztós korszakomból kinőttem, viszont csak azért nem akarok hosszúnadrágban főni, mert ez a szokás. Ugyanakkor meg ne riasszuk el a templomtól azokat se, akik hőségriadó idején csak rövidnadrágban hajlandóak közlekedni.

Volt, aki húzta a száját; volt, aki szerint ezt az ő idejében nem lehetett volna megcsinálni;

ehehe, magyarazd el a ven csontnak, hogy Istent szellemben es igazsagban kell imadni, nem talpig feketeben...

--
"what is mostly works", "mods that I describe is choosed" (hrgy84 "nem vagyok anyanyelvi angolos")

Amúgy ez a hozzáállás tetszik.
Mondjuk én amúgy sem hordok rövidnadrágot, mert van egy nem szégyenlem jellegű műtéti visszamaradásom, ami nem bírja a sok fényt... De amúgy sem viselnék ilyesmit.
Ettől függetlenül mindig kell, hogy az ember tudja hordani amit felvesz. Tök jót lehet nevetni azokon akik hordják mert kell, de nem tudják viselni az öltönynadrágot sem. Annyira kényszeresen mozognak benne, hogy öröm nézni. A zakótól meg karót nyelnek, és modorosak lesznek...
A nyakkendőletépősökről meg nem is kívánok nyilatkozni.... :)

A buszállomás az a hely, ahol a buszok állnak, a taxiállomás az a hely ahol a taxik állnak, az íróasztalomon viszont van egy munkaállomás....
300hsz feletti topicot nem olvasok.

Elég széles skálán mozgok. Van, hogy szívlapáttal ganézok szerverszobát. Van, hogy az Intel / HP igazgatójával repülök első osztályon valamelyik európai főváros 5 csillagos szállodájába, ahol egy gálavacsorán veszek mondjuk részt és egy asztalnál ülök az multicégek igazgatóival. Van, hogy világcég meghívására a legelőkelőbb hazai szállodákban szállok meg és veszek részt programokon. Van, hogy magyar cégek szerverszobának, szerverteremnek nevezett katakombáiban (ami ragad a dzsuvától) bolyongok, vagy éppen gyárak csarnokainak tetején futkozok, hogy megnézzem, hova lenne érdemes telepíteni xy informatikai berendezést.

Ha ilyen széles skálán mozogsz, akkor azért kialakul benned, hogy mit hova illik vagy nem illik, praktikus nem praktikus felvenni.

--
trey @ gépház

De te arról valószínűleg sosem szereznél tudomást, mert nem hordok (sosem hordtam és nem is hiszem, hogy fogok) sem szandált, sem papucsot munkahelyen, sem utcán. Szandált egyáltalán nem, papucsot meg a megfelelő helyen.

Egyébként sem emlékszem olyanra, hogy kilyukadt volna a zoknim. A szavazásban pedig az szerepel, hogy hordanék-e ilyet. Ez nem arra utal, hogy balesetet szenvedett a ruhadarabod.

--
trey @ gépház

Annak altalaban van elojele, az anyag elvekonyodasa, elfaradasa. En az ilyet helybol fel sem veszem, max otthonra, ahol senki nem latja, bar az elso luknal ki szoktam dobni akkor is.

A hosszu korom szokta meg elszaggatni a zoknikat, de erre meg amugy is figyelni kell, kellemetlenebb, ha a benovest kell kivagni, mintha csak idonkent lecsapkodod a felesleget.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Ok.
"http://hup.hu/szavazasok/20150705/ahol_te_dolgozol_ott_van_neked_eloirv…"

ahol_te_dolgozol
Kiemeltem a történetvezetés miatt...
- - - - - - - - - - - -
A buszállomás az a hely, ahol a buszok állnak, a taxiállomás az a hely ahol a taxik állnak, az íróasztalomon viszont van egy munkaállomás....
300hsz feletti topicot nem olvasok.

A szavazáson megjelöltem a munkahelyemre vonatkozó opciót, ide meg reagáltam a jófej, előre figyelmeztető zoknikra, függetlenül a zoknigyilkos tevékenység helyszínétől.
Szóval sajnálom, ha megzavartam a köreidet, ígérem, hogy legközelebb nem írok offnak kinéző szálakba a HUP-ra. Pláne sörrel a kezemben. Uff.

De, nyugodtan írj. Én kérek elnézést amiért túlreagáltam a dolgot/vagy más szemszögből néztem. Szeretem olvasni a kommentjeid.
Ne hagyd abba. :)
- - - - - - - - - - - -
A buszállomás az a hely, ahol a buszok állnak, a taxiállomás az a hely ahol a taxik állnak, az íróasztalomon viszont van egy munkaállomás....
300hsz feletti topicot nem olvasok.

Nemrég dobtam ki 10 pár vadi új zoknit, mert első felvétel közben szakadt szét itt-ott. Semmi előjele nem volt, és nem is köröm vágta szét. Ezenkívül nekem a bokámon is szeretnek kilyukadni a zoknik, mert bénán járok és folyamatosan súrlódnak a bokáim...

--
openSUSE 13.1 x86_64

Az elso eset azert irrelevans, mert nem jutottal el a melohelyedig lukas zokniban, idoben kicserelted

A bokan kilyukado zokni pedig tipikus peldaja az anyag elvekonyodasanak, nekem a cipobebujas miatt szoktak elkopni igy a zoknijaim, azt reggel ki lehet szurni, ha mar kezd mas tapintasa lenni a problemas teruletnek.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Azt nem mondtam, hogy hol voltam akkor :D

Egyébként nem jut el odáig a bokán a zokni, hogy észrevehető legyen az elvékonyodás. Reggel felkerül az új, este meg megy a kukába szétszakadva... Mostanában arra szoktam rá, hogy vagy boka alá gyűröm, vagy eleve bokáig érő zoknit hordok. Csak ettől meg sebes lett a bokám. De legalább megérik a következő mosást azok a zoknik.

Csak aztán ahogy a téma mutatja, nyilván ezzel a bokazoknival is kinézhető az ember az "igényes" társaságból, mert nem szokás ilyet felvenni munkára...

--
Fontos! Ha berágok, nem feltétlen személyed ellen szól...
openSUSE 13.1 x86_64

Dolgoztam már pár helyen aho volt dresscode, de valahogy az IT-seket mindig lazábban kezelték, amiért egy könyvelő vagy telefonon lógó saleses (tehát ugyanúgy ügyfelekkel valós életben nem találkozó kolléga) már rég megkapta volna a magáét, azt nekünk még bőven elnézték...

Ha kultúrált, akkor semmi gond. Én a nyári időszakban szinte kizárólag rövidgatyában és papucsban járok. A rendszeresen kockás pizsamagatyában bejáró programozó kollégának viszont egy idő után szóltunk...

Sosem értettem, hogy 36 fokban mért okoz gondot egy 3/4-es nadrág.
-------------------------------------------------------------------------
Nem, de lehetne.

"Van, cég által adott ruházat kötelező (ami nem elegáns, pl. céges póló)"
De nem szólnak amíg igényesen öltözöl máshogy, és a céges (cégnévvel szitázott) nadrág (vagy ugyanaz a gyártmány szitázás nélkül) rajtad van.
Nem kifejezetten irodai meló. Erős- és gyengeáramú hálózatokat építünk...
Esetek nagy többségében (99,8%) fejkendő, (it's my brand, kb '98 óta tolom a fejkendőt munkában) és valami ing, vagy póló van a Rock kantáros nadrág mellett...
- - - - - - - - - - - -
Karom erős, szívem bátor, Grabovoj-szám generátor!
300hsz feletti topicot nem olvasok.

A ruha sok esetben másodlagos, viszont kifejezetten szükséges. Ha van egy megfelelő megjelenésed, és stílusod, ami meghatároz, és jó vagy abban amit csinálsz, akkor egy idő után a visszatérő ügyfelek elvárják, hogy abban jelenj meg amiben ismernek, és ez egyfajta brand-hez kötésként is tud működni.
A megrendelő azt a "fejkendős úriembert" kéri sok esetben, és ennyi.

Szóval igazából ez rajtam ragadt, de a mai napig nem áll messze tőlem. Szívesen hordom.
- - - - - - - - - - - -
A buszállomás az a hely, ahol a buszok állnak, a taxiállomás az a hely ahol a taxik állnak, az íróasztalomon viszont van egy munkaállomás....
300hsz feletti topicot nem olvasok.

Eddig senkinek sem szóltak be tudtommal, de szerintem igénytelenség esetén megtennék.

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."
"Vajon mit várok a sorstól, ha hányok az édestől, és izzadok a sóstól."

Egyenruha, de már nem sokáig hordom.

Remek szavazás, egy darab nemleges lehetőséggel. Gratulálok :)

ps.: párdon... kettő (az abszolút nincset is ideszámoljuk :) )

A halmazelméleteddel lehet a baj. Az első pont majdnem jó, de a lyukas zokninak annyi köze van a dresscode-hoz, mint a lófasznak a varázspálcához. A lyukas zokni a kajak igénytelenséggel van összefüggésben, felesleges volt dresscode-dal együtt emlegetni.

Az elsőre szavaztam, de nem vettem figyelembe a zoknis részt.

--
trey @ gépház

Nincs dresscode, egy par honapja a banki ITben mozgok, ing nadrag ala azert nem adom, mert itt mar sok az oltonyos, szoktunk partner beszallitokkal vagy akar ugyfel oldali emberekkel talalkozni. Hulyen neznek ki tul casual cuccban.

--
arch,debian,openelec,android

Kis cég vagyunk, és mindenki programozik. Úgyhogy nem fárasztjuk magunkat semmilyen szabállyal. Viszont ha ügyfélhez megyünk, akkor hosszúnadrág és ing.

Lehet hogy van, csak én nem tudok róla.

Itt van, nem is értem, miért ilyen hülyék az angolok. Egy olyan elméletet már összeraktam, hogy esetleg a főnök bosszúja lehet a gyermekkori traumák miatt, mivel itt kötelező az iskolai egyenruha. :)

De várható a javulás, mert most egy amerikai lesz a főnök...

Azért sem értem, mert amikor a franciáknál vagy a németeknél voltam, ott sokkal gyakorlatiasabban kezelték a kérdést.

Egésségügy.
Kérdés?

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Az egyencucc - bármilyen - előírása a munkavállalók
arctalanításának a része. Így sulykolják, hogy cserélhető vagy
(== örülj, hogy nálunk dolgozhatsz). Ez azt is jelenti, hogy a
cégnél nem a kreativitás az elsődleges szempont, hanem a
protokollok betartása (== a perelhetőség elkerülése).

Szerintem a munkahelyi öltözetnek 3 dolgot kell teljesítenie:

(1) legyen tiszta (csakúgy, mint aki viseli)
(2) ne hordozzon olyan üzenetet, amely éket ver a kollegák közé.
(3) a munkavállaló jól érezze magát benne.

> Sol omnibus lucet.

Ps.: a zokni nem csak a hosszú körömtől tud kilukadni.

Van, mindenkin kötelező a fehér céges póló, ami már szürke és többeken lyukas, de más fehér pólót tilos hordani, kötelező a fehér nadrág, amely legalább 5-6 éves, valamint a zárt orrú lábbeli fehér zoknival, melyet nem biztosítanak.
Emellett hordani kell fehér köpenyt is.
Ehelyett én maximum a köpenyt vagyok hajlandó felvenni, eddig csak 1x pedzegették, hogy át kellene öltöznöm, de mikor rákérdeztem, hogy az a cég produktivitását, megítélését, szakmaiságát, vagy a bevételét növeli, értetlenül álltak a kérdés előtt. Ehelyett én saját, nemlyukas nadrágban, nemkopott, nemlyukas ingben dolgozom, s amikor beteggel találkozom, felveszek egy köpenyt. A lábbelim nem zárt orrú, de van váltócipőm, ha bármi is rácseppenne.

Ezzel szemben aki kitalálta rövidnadrágban + köpenyben jár nyáron 1-1 alkalommal, ami vicces tud lenni, mert úgy nézhet ki benne az ember, ha a rövidnadrág nem lóg a köpeny alá, mintha alul nem lenne rajta semmi.

Nincs, vállalkozó vagyok, az időjárásnak megfelelően dresskódolom magam. Kivétel ha tárgyalás van, vagy egyéb történés ami megköveteli az elegánsabb ruházatot.

--
RGeri77
Fedora Ambassador, játékmester ;-)

Nincs előírva, de mivel bármikor beeshet ügyfél, ezért hosszú nadrág+póló minimum.

Abszolut nincs, max kirohognek a kollegak, ha nagyon hulyen nezek ki :)
De nyilvan azert senki nem jar be igenytelen kulsovel melozni, nem azert mert tilos, hanem mert bantja a sajat joerzeset.

Szerencsere nincs semmi ilyen marhasag (az elsore szavaztam), de mondjuk nem is ertem, hogy minek olyan helyre dress code ahol ugyfel sosem jar.

--
http://blog.htmm.hu/

Lakótársam it supportos egy nagyobb üzemben, nekik szigorúan van véve, mert nők között is dolgoznak.

Mi 8-an vagyunk itt mind kandúrok az irodában. Ha ma a főnök azzal állítana be, hogy "gyerekek, mától dresscode"...hát...mi durván meglepődnénk... :D

-------------
No commit - no comment.
DevMeme, fejlesztői pillanatok...

Nincs dresscode, viszont lehet, hogy nem lenne jó ötlet nagymagyarországos / Che Guevara-s / fűlegalizálós pólóval próbálkozni. Papucsot rövidnadrággal simán hordok, ha kerékpárral megyek dolgozni.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

De gondolom csak pályán bicajozol.
Utcai közlekedésre veszélyesnek tartom.
Ahol le kell tenned a lábad mert esemény van, ott romlik az esélyed...
Utcára utcai bicaj, és utcai ruházat. :)
Versenybicaj, meg patentpedált látni belvárosban nekem olyan, mintha valaki egy rallyautóval járna dolgozni. Lehet vele, de nem oda való...
- - - - - - - - - - - -
A buszállomás az a hely, ahol a buszok állnak, a taxiállomás az a hely ahol a taxik állnak, az íróasztalomon viszont van egy munkaállomás....
300hsz feletti topicot nem olvasok.

Az egyik legnagyobb biztonság növelő tényező volt számomra a patent pedál, és a hozzávaló cipő kombó. (Összenősz a kerékpárral, ugratni, sínen keresztül, vagy kátyúba hajtani stb. biztonságosabb. [Nem csúszik le a lábam a pedálról.])

A kilépést a pedálból ma már rutinból csinálom bármilyen kissé neccesebb helyzetben. (Egyetlen egyszer estem miatta, akkor sem közúton, amikor még "beszokóban" voltam, és szezon elején sem kell most már "újra" tanulni.) Viszont, ha kell, sokkal jobbat gyorsulok, mint SPD nélkül, ami egy veszélyes helyzetben szintén fontos lehet.

A városi kerékpáros közlekedésben IMHO sokkal nagyobb gond a KRESZ és a többi közlekedő tudatos leszarása.
Én sem vagyok szent, de amikor a keresztező kerékpárosnak áll feljebb, pedig nekem zöld a lámpa, akkor el tud gurulni a gyógyszerem.

Valóban nem elsősorban városban bicózom, sajna kocsival kell járnom, mert ez napi 2x35km, de ha tehetném, bicajoznék. Számomra marad hobbi, míg itt dolgozom.

Viszont patent bedálból pillanatok alatt ki lehet ugrani, és vissza, bekattintani. Lehet bicajjal együtt átugrani döccenőket, marhára lehet gyorsulni, stabilabb vele az ember. Egyszer estem miatta, mikor először hazaértem vele. Rossz irányba próbáltam leszállni, és eldőltem, mint egy zsák a kapuba. :Đ

Related: 30 vagy akar 40 fokon moshato vasalasmentes ingeket honnan tudok venni? Tenyleg vasalasmentes legyen, ne "konnyen vasalhato". Gatyabol van tobb ilyenem is, ami elegans is kozben: ha atomgyurotten kiveszem a szekrenybol es 10 percet setalok benne mar olyan sima mint egy fuggony. De inget egyszeruen nem talalok, mindig csak az "easy-iron" kulcsszoba futok.

Also: tapasztalatok ezekrol? Mert Google-on talaltam dragat, de megvennem azt is, ha valaki approve-olja.

Egyéb:

fogalmam sincs.

Normálisan öltözöm (az én fogalmaim szerint). Eddig még nem tette szóvá senki, hogy valami nem tetszik.

Elvileg nincs, viszont körbeküldtek egy levelet nálunk, hogy hogyan kell, illetve hogyan nem szabad felöltözni (tilos). Nem hívják dresscode-nak, mert akkor ruhapénzt is kellene mellé dobniuk. Szerintük a rövidnadrág az ördögtől való.

Nincs. Viszont én munkahelyen 40 fokban is csak hosszú nadrágban és zárt cipőben érzem jól magam. Rövid nadrág/szandál/papucs szerintem igénytelen és gyerekes.

----------------------------
Előnevelt csirke kapható!

Persze, zárt cipőben dunsztolódni egészségtelenül az felnőttes, mint a dohányzás! :DD

Gondolom, a műtőből klumpában kijövő dokiról is azt gondolod, hogy igénytelen, gyerekes. Amit persze gondolhatsz, de attól még nincs így. :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az ember nem azert lesz budos, mert annak kell lennie, hanem mert nap vegere megizzad, hiaba furdik rendesen reggel meg fujja be magat.

Nekem is az a bajom, hogy ilyenkor, amikor kint 1000 fok van, akkor estere olyan budos vagyok, hogy utalom magamat, de semmit nem tudok ellene tenni.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Igazabol a budosseg relativ. En nyilvan erosebbnek erzem (vagy csak tulerzekeny vagyok erre, nem tudom), de alapvetoen nem kozvetlenul a szag zavar, hanem a szag altal keltett "piszkossag" erzes. Tehat lehet, hogy egyebkent masok csak akkor ereznek rajtam, ha egesz kozel jonnenek (sot, biztos), viszont engem ez a harom dolog egyutt rettenetesen zavar.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Nincs dress code, ugyfelekkel nem talalkozom, de beszallitokkal, auditorokkal, partnerekkel igen, ezert mindig hosszunadrag es legalabb galleros polo vagy ing.

--
L

Itt a huppon tajekozva gyakran ugy fest, hogy a leginkabb geekek -rol mondjak, hogy leszarjak miben vannak, csak kenyelmes legyen nekik, mert abban jobban megy az amiert igazan tartjak oket: a IT/mernoki/.. munka. AFAIK nem kulsejuket adjak el, es nem azert veszik fel oket.
Sok jo ember eleve nem menne olyan ceghez ahol szigoru dress kod van, es a dresskodnak megfelelo ruha a nem a legkenyelmesebb szamukra.

Ezek utan nem igen valasztanek olyan mernok/IT/.. ceget bedologozni ahol dress koddal szurik ki a jo munka ero nagy reszet.

Akkarmit veszek toluk az nem lesz jobb a dress kodtol, de roszabb vagy dragabb lehet a munka ero ily modu szelektalasa miatt.

Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

Van egyebkent bizonyos felreertes ezzel kapcsolatban. A dress code nem feltetlen kell a hosszu fekete nadrag - feher ing -nyakkendo triot kell takarja. Technikailag az is dress code, ha a cegnel csak annyi van szabalyozva, hogy nem vehetsz fel konkurrens ceg brandjevel ellatott ruhat, marpedig ez akar meg indokolt is lehet.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Nincs, vagy legalább is nem szólt még senki, de lássuk csak: fejl.vezetőt május vége óta nem láttam hosszú nadrágban, ügyvezetőt, még sosem láttam NEM hosszúnadrágban, a "kóderek" póló, térdnadrág (nem rövidnadrág, az testnevelésóra/sportolás), van akin cipő, van akin szandál, van akin papucs, vegyes. (hosszú nadrág senkin, én magam szandálban jövök, papucsban vagyok) Saleses lányok ha nincs valami ügyfél leszervezve többnyire a nyugalom megzavarására alkalmas nyári ruhák, szandálok, papucsok szintén, de ha jön "valaki" akkor szolidabb/konzervatívabb természetesen. (kb. innen tudjuk hogy jön valaki aznap, ha reggel látjuk hogy kiöltözött egy-kettő.) Szóval nem hiszem hogy lenne ilyen előírás.

Nem vagyok a dresscode intézménye ellen, ha az figyelembe veszi a változó időjárást. Ha 40°-ban ki akarnák kényszeríteni a hosszú nadrágot/zárt cipőt az mutatja, ahogy azt már itt írták, hogy nem is a munkánk számít, hanem a kirakat...

(Tojást főzni, gombát termeszteni kösz nem)