Összességében számomra a legkevésbé szimpatikus szoftveróriás cég a(z):

Címkék

IBM
1% (11 szavazat)
Microsoft
54% (467 szavazat)
Apple
26% (223 szavazat)
Oracle Corporation
5% (40 szavazat)
Google
7% (59 szavazat)
Softbank
0% (2 szavazat)
SAP AG
4% (35 szavazat)
Accenture
1% (10 szavazat)
Computer Sciences Corporation
0% (3 szavazat)
Yahoo!
1% (11 szavazat)
Összes szavazat: 861

Hozzászólások

Hát keményen hezitáltam a Microsoft és az Apple közt.

--
trey @ gépház

Nem is tudom hogy tudok élni ... hardver-kompatibilitási problémák nélkül

Azert azt tegyuk hozza, hogy cserebe megveszed a hardvert, amit eled tolnak. Ha viszont ugy allitod ossze a konfigodat, hogy az az altalad valasztott oprendszerrel kompatibilis legyen (legyen az barmi), akkor vegulis mi a gond? Igaz, igy is meg van kotve a kezed reszben, de meg mindig tobb valasztasod van, mint az Apple altal kinalt rendszerek eseteben. Na ja, kinek mire van igenye ...

És milyen igaz ...
Mostmár azt sem lehet elmondani, hogy a Motorola chip-ek minőségileg mások/jobbak, ezért a Mac-ek tutter jobbak.
A Mac-ekben is ugyanaz a memória, proci grafikus chip ketyeg, mint azokban, amit a boltban egyébként PC-hez megveszel.

Az sem igaz önmagában, hogy a drágább kütyü egyben jobb is. PC-be is vehetsz többszázezres grafkártyát, meg 20-30eFT-set is, ami totál megbízható és jól muzsikál.
Aki ugyanezért képes 10-100% sznobadót is kicsengetni, tegye. Ugyanazt a pénzt PC vonalon lehet más teljesítménynövelő dolgokra költeni.

Szóval teljesen igaz, hogy szinte ugyanazt veszed meg a Mac-ben csak drágábban. Mit tegyünk ..., az almalogót meg kell fizetni.
---------------------------------------------------
Talisker Single Malt Scotch Whisky aged 10 years :)

"A Mac-ekben is ugyanaz a memória, proci grafikus chip ketyeg, mint azokban, amit a boltban egyébként PC-hez megveszel."
Ja, de azt össze kell rakni, aztán egyik nem kompatibils a másikkal, ki kell cserélni, stb.stb.stb.stb....
(Egyébként pl. egy workstation-mac -ben a MAc Pro -ban kurvára nem azok a cuccok ketyegnek, amit a boltban a Pc-hez megveszel... ;) )
Szarakodtam eleget már a számítógépeimmel, szptam eleget a hardverekkel, köszönöm, többet nem akarok, mindössze adjanek ide nekem egy jó erős gépet, és kész.

"Az sem igaz önmagában, hogy a drágább kütyü egyben jobb is. PC-be is vehetsz többszázezres grafkártyát, meg 20-30eFT-set is, ami totál megbízható és jól muzsikál.
Aki ugyanezért képes 10-100% sznobadót is kicsengetni, tegye."
Ez nem sznobadó. Nem kötelező megvenni. Mi, Mac használók úgy vagyunk vele, hogy kifizetjük az árát, és örülünk, hogy nem kellet szívnunk, és örömmel használjuk a gépet. És ne feledd, hogy az árért mi kapunk egy csomó szoftwaret is. És jó softwareket kapunk.

"Szóval teljesen igaz, hogy szinte ugyanazt veszed meg a Mac-ben csak drágábban. Mit tegyünk ..., az almalogót meg kell fizetni."
BMW-ben is ugyan azt veszed, mint Wartburgban, mit tegyünk, a BMW logót is meg kell fizetni.

Mondd, te láttál már Mac-et közelről?

Igen láttam (még belülről is, ezt kapd ki). Használtam is.

Volt szerencsém egy jó ideig DTP-s munkákkal foglakozni (Atari TT, Mac, PC). A kúúl Mac-kel simán orbitálisakat lehet szívni. Semmivel sem jobb, mint egy jól összerakott PC. De sznob művészkéimnek kell a drága cucc, mer aki kúl az almáson nyomja. Kis ostobácskák csak akkor kezdenek eszmélni, mikor egy halom zsetont fizetnek ki minden szarért, mert magán kívül semmivel sem kompatibilis a zepül.

(Egyébként pl. egy workstation-mac -ben a MAc Pro -ban kurvára nem azok a cuccok ketyegnek, amit a boltban a Pc-hez megveszel... ;) )
Mert az Intel ugye kimondottan Mac-es Intel procit gyárt. Mégis mik ketyegnek ? Szupravezetőből épített nanocsodás skynet űberalkatrészek vagy mia szentszar?

A Mac-en ugyanúgy szopsz a brand RAM-mal meg alkatrészekkel is.
Meg kapsz egy halom szoftvert is ... igen. Adobe ingyen adja hozzá a PhotoShopot, meg minden cuccost, amivel dolgozhatsz.

Tudod az a helyzet, hogy ha akkora különbség lenne a Mac és a PC közt minőségben, mint a Wartburg és a BMW közt, lehet, hogy meg is venném.
De hát az epül külcsíny azért kicsit karcsú, hogy ilyen árkülönbséget igazoljon.
---------------------------------------------------
Talisker Single Malt Scotch Whisky aged 10 years :)

"Egyébként pl. egy workstation-mac -ben a MAc Pro -ban kurvára nem azok a cuccok ketyegnek, amit a boltban a Pc-hez megveszel... ;) )"

Mert az Intel ugye kimondottan Mac-es Intel procit gyárt. Mégis mik ketyegnek ? Szupravezetőből épített nanocsodás skynet űberalkatrészek vagy mia szentszar?
"
Nem barátom, hanem Xeon szerverprocik. Az enm ugyan az, amit dzsunkapc -nek megveszel a sarki pc boltban, a desktop dzsunkádba.

"Tudod az a helyzet, hogy ha akkora különbség lenne a Mac és a PC közt minőségben, mint a Wartburg és a BMW közt, lehet, hogy meg is venném.
De hát az epül külcsíny azért kicsit karcsú, hogy ilyen árkülönbséget igazoljon."
Hát ne vedd emg, ilyen egyszerű.

sosem a desing volt az, amit az emberek a mac-ban nem szeretnek. de azért ez vicces: "...it’s one of the most secure and stable operating systems on any platform..." :) ők se akarnak kimaradni a nagyotmondó versenyből, az fix. amúgy meg nem sok értelme van összehasonlítani a dzsunkát a csicsával. más a célja. nem is értem mi a fenéről vitáztok ennyit :) (se pro, se kontra...)

--
xterm

Koszonjuk szepen a tokeletes peldat.

Alap Mac Pro, 2.66 GHz Xeon proci, 3 GB RAM, nVidia GT120: $2 499
HP Workstation Z800 (FL877UT), 2.26 GHz Xeon proci, 3GB RAM, videokartya nelkul: $2 399

Vagyis az Apple gep nem dragabb, mint a hasonlo kategoriaju brand gep. Dzsunkapc alatt senki sem egy ilyen szornyeteget ert, mint amit te is linkeltel, hanem azt amikor osszedobalod a legolcsobb procit, alaplapot es memoriat a legolcsobb igenytelen hazba es buszke vagy ra, hogy 60 ezerbol kihoztal egy gepet. Lehet ilyet csinalni, csak ne hasonlitsuk mar ossze egy par nagysagrenddel jobb kiszerelesu geppel, legyen az Apple, HP, Dell, Lenovo vagy barmi.

Ez rendben van, csak valahogy a HP, a Dell, stb nincs kiatkozva azert mert olyanok az araik amilyenek. Az etteremben sem reklamalsz, hogy te otthon otszazbol kihozod a tyukhuslevest. Valaki hajlando megfizetni egy gyarto altal osszerakott gep plusz koltseget, valaki nem. De ne nezzuk mar hulyenek azt, aki igen.

Ezt azért kicsit benézted.
Nem arról van szó, hogy hülye valaki, ha drágábban megveszi a brand gépet.
Arról van szó, hogy attól, hogy harapottalma van az oldalán, a belében lévő cuccok nem egyediek, nem brand epül proci stb. Tehát az a hype, hogy a Mac annyiraqrváraűbertutibb, mint a "dzsunka PC", egyszerűen nem igaz.

Vehet az ember ugyanolyan procit, RAM-ot, hasonlóan jó, ha nem jobb alaplapot, házat, tápot, HD-t SSD-t grafkártyát, mint amivel a Mac nyomul.

Meg tudom érteni, ha valakinek van zsetonja arra, hogy ne ő rakja össze a gépét. Ettől még ez nem azt igazolja, hogy az a masina minőségileg magasabb szinten/gyorsabban/stb. fogja hajkurászni az elektronokat.

Azt már nem is mondom, hogy a sima PC kategóriás Intel, meg AMD procik jelenleg mejdhogynem összemérhetők teljesítményben egy 4 magos Xeonnal. A mostanság kijövő/jött 6 magosok mindenképpen.

Mire ezeket Mac Pro-ban fogod látni, vagy ezekhez hasonló technológiájú szerver procikat, eltelik egy kis idő.
Azonkívül gyorsabb memóriákat rakhatsz a dzsunkapécébe, mint amit a Xeon meghajt.
Egy rakás ponton jobban válogathatod össze, hogy neked mi kell, mint amit mosva/vasalva kapsz a Mac Pro-ban.

Ennek ellenére persze kinek a pap, kinek a papné. De továbbra is fenntartom, hogy a Mac-et vásárlók jó része egészséges sznobizmussal van ellátva (már aki saját jószántából vesz Mac-et).
Ez persze nem baj, csak nem kéne fikkantani az ugyanolyan/hasonló cuccokból összerakott masinákat.
---------------------------------------------------
Talisker Single Malt Scotch Whisky aged 10 years :)

"Azt már nem is mondom, hogy a sima PC kategóriás Intel, meg AMD procik jelenleg mejdhogynem összemérhetők teljesítményben egy 4 magos Xeonnal. A mostanság kijövő/jött 6 magosok mindenképpen."
GIGALOOOOOL!!!!!!!!!!!!!!!

Bazzeg.
Komolyan.

"Mire ezeket Mac Pro-ban fogod látni, vagy ezekhez hasonló technológiájú szerver procikat, eltelik egy kis idő."
Öööö. LOL.

"Egy rakás ponton jobban válogathatod össze, hogy neked mi kell, mint amit mosva/vasalva kapsz a Mac Pro-ban."
Nem erted. Igazabol majdnemhogy lefosom, hogy mi van benne, adjanak ide nekem egy k. eros, bivaly, es _szép_ gepet.
kinottem mar abbol, hogy a szamtech. boltok arlistait bongesszem alkatreszenkent, meg turjam a leirasokat, hogy mi mivel hogyan kompatibilis.
Amugy soke vig csinaltam ezt is, es valahogy mindig volt valami szopo.
Amiota MAc-et hasznlaok, nincs gondom a szamitogepre, a "szamitogep", mind kerdes, megoldott.

"Arról van szó, hogy attól, hogy harapottalma van az oldalán, a belében lévő cuccok nem egyediek, nem brand epül proci stb. Tehát az a hype, hogy a Mac annyiraqrváraűbertutibb, mint a "dzsunka PC", egyszerűen nem igaz."
Egy fentebb linkelt HP workstation is sokkalkiralyabbubertutibb, mint egy dznukapc.
Az Mac nekem jobban bejon, mert a hardver-szoftver kombinacioja, a design, az anyagminoseg nekem jobban megfelel.
Az arat meg leszarom, meg mindig toredeke annak, mint amit egy evben gumira meg fekre koltok, csa.

"Ennek ellenére persze kinek a pap, kinek a papné. De továbbra is fenntartom, hogy a Mac-et vásárlók jó része egészséges sznobizmussal van ellátva (már aki saját jószántából vesz Mac-et)."
Vedd ugy, hogy ha Mac-et veszel, kapsz erte a epen+rendszeren+programokon felul egy szeletet a sznobizmus-tortabol.
Olyan ez, mint mondjuk a porschesek. Mivel keves van, kicsit "kubbszeru" elmeny birtokolni.
Aztan ha szembe jon egy az uton, akkor meg ha idegenek is, villantanak egymasnak, esetleg felre is allnak beszelgetni par percet, kaveznak, stb.

Hát cimbora, lehet, hogy ez neked: GIGALOOOOOL!!!!!!!!!!!!!!!
de jó ha nem nagyon henteregsz a nevetéstől.

http://social.msdn.microsoft.com/Forums/en-US/csharplanguage/thread/ae2…
Itt a delikvens ráadásul bikább Xeon-nal csodálkozott, hogy ugyanazt a számítást 5-ször annyi ideig csinálta, mint egy Core 2. De hát biztos nem MacPro-s Xeonja volt ... :)

Csak egy példa, de lehetne keresni még.
Egyáltalán nem definit, hogy a Xeonok a Core 2 architektúrával szemben mikor teljesítenek jól.

Desktop feladatokra jobban megfelel a Core 2, meg i7, i9.
Gondolom nem adatbáziskezelőnek kell a Mac, hanem mert jobban megy rajta az iPod nagyképernyőn.
Vagy PhotoShop, FreeHand, video vágás ilyesmik?
Normál office jellegű cuccokkal kíváncsi lennék hogy használsz ki egy ilyen procit.

Szal értem én, hogy teccik, meg szebb is akár, de hogy alapjaiban jobb/gyorsabb/időtállóbb lenne, mint bármi, amiben ugyanaz a belső van kétlem.
---------------------------------------------------
Talisker Single Malt Scotch Whisky aged 10 years :)

"Desktop feladatokra jobban megfelel a Core 2, meg i7, i9."
Le vagy maradva, mostani Xeonok is Nhalemre epulnek... Mar a Sun is ilyet tesz joideje a szervereibe egy ideje...
Core2 ma elavult dolog.

Amugy elmentunk egy olyan iranyba, hogy megint mondatonkent elkezdtetek trollkodni a hozzaszolasomra.
Brand gep nem egyenlo dzunkapc.
Legyen HP, apple, barmi mas.
Apple tobbet ad "brand" alatt, mint HP, Lenovo, barmi mas.

Ja .. persze elmentünk .. aha ...

Egyébként meg nem le vagyok maradva. Azonos kategóriát próbáltam azonossal hasonlítani.
Hasonló technológiai szinten lévő Xeon és Core 2, vagy Xeon és i7 vagy i9 között nincsen az az egetverő teljesítménybeli különbség. A munkaállomás jellegű feladatok jó részénél nemhogy gyorsabb, hanem lassab az hasonló fejlettségi szintő Xeon, mint Core 2 vagy i7/i9.

Lehet azt mondani persze, hogy gyorsabb, meg hűde.
Igen, meg a zepül többet ad brand alatt. Annak akinek az alma a fontos. :)
---------------------------------------------------
Talisker Single Malt Scotch Whisky aged 10 years :)

+1
De nem fogják megérteni, a Mac akkor is egy drága sznob cucc marad a szemükben, akor is rossz az ár/érték aránya, akkor is hülye, aki macet vesz, stb.stb.
Attól tartok amúgy, hogy direkt nem akarják megérteni amit mondok, direkt nem értik, hogy mi értendő dzsunkapc és brand gép alatt, pedig jól tudják.

Cimbora ... neked nagyon elgurulhatott a gyógyszered ...

Nem barátom, hanem Xeon szerverprocik. Az enm ugyan az, amit dzsunkapc -nek megveszel a sarki pc boltban, a desktop dzsunkádba.
Nem éppen sarki, de majdnem:
http://www.moddingcomputer.hu/szervereksvezrlkprocesszorokcpu-c-481_573…

Te azt hiszed, hogy Xeon-t csak a zepülbe raknak. Olyat nem lehet bótba vett alaplappal összerakni?

Meg úgy mellesleg, szerinted a Xeonokat hol gyártják? A zepülbe menőket biztosan máshol ...

:)))
---------------------------------------------------
Talisker Single Malt Scotch Whisky aged 10 years :)

Cimbora, cimbora, nem mondtam, hogy acsak a mac pro -ban van xeon proci....
Azt mondtam, hogy nem az a dzsunkappc, amit a sarki szamtech. boltban osszedobals, gigabyte alaplappal, kingmax valueselect memoriaval, stb.stb.stb...
Olvasd el egyben amit irtam, aztan arra reagalj, de herotom van mar attol, hogy egy-egy kiragadott (radasul az eredeti helyen _ZAROJELBEN LEVO_) mondatra reagalnak az emberek.

Te figyi ... most komolyan bepöccentél, vagy csak nem tudsz olvasni?
Ha marhaságot írsz zárójelben és erre reagál valaki, akkor nálad ez herótba megy?

Azt mondtad, hogy más ketyeg a Mac Pro-ban, mint amit sarki bótba megveszel a dzsunkapcbe.
Ehhez képest belinkeltem neked egy dzsunkapécé bótnak a terméklistáját, hogy lám, ott is lehet Xeon-t kapni, meg alaplapot is hozzá. Nem kell fancy MAc kúúldizájn boltban ezt megtenni.
Erre herótod van. Nem kéne baromságokat írni.
---------------------------------------------------
Talisker Single Malt Scotch Whisky aged 10 years :)

"Ha marhaságot írsz zárójelben és erre reagál valaki, akkor nálad ez herótba megy?"
Muti hol irtam marhasagot.
Brand gep jol osszerakott valami, minosegi, elerheto legjobb alkatreszekbol, szepen osszepattintva, osszetesztelve.

Dzsunkapc == sarki boltban gigabte/asus/msi/stb. alaplap, bele valami proci, meg kingston valueselect.

Brand gep nem egyenlo dzsunkapc.

"Nem kell fancy MAc kúúldizájn boltban ezt megtenni."
Nekem valami mac-fobiad van, komolyan?

"Ha marhaságot írsz zárójelben és erre reagál valaki, akkor nálad ez herótba megy?"
Muti hol irtam marhasagot.

itt:
"Egyébként pl. egy workstation-mac -ben a MAc Pro -ban kurvára nem azok a cuccok ketyegnek, amit a boltban a Pc-hez megveszel... ;) )"
Ugyanis bárhol veszel olyan alkatrészeket. De ez mintha elkerülte volna fentebb a figyelmedet.

Brand gep jol osszerakott valami, minosegi, elerheto legjobb alkatreszekbol, szepen osszepattintva, osszetesztelve.
Baszki, attól, hogy brand házban van, meg letesztelték, meg összepattintották, mitől megbízhatóbb valami. Szerinted a Mac-et nem ezen a bolygón szerelik?
A saját kézzel összerakott gép is tud olyan stabil/gyors/szép stb. lenni.

Azért, mert te esetleg balfék voltál és instabil szart tudtál csak összerakni, mostmeg menősködsz, hogy vazze' ide nekem a zoroszlánt, legállatabb Mac-et és szarom le, hogy ki mit hogy rakosgat össze, még másnak ez simán összejöhet. Szóval lehet arcoskodni, hogy a más ezt úgysem értheti, meg hiába is magyarázod.

Szimplán az a helyzet, hogy neked teccik a Mac és nem akarsz tudni a belsejéről. Neked megfelel. Ezzel semmi baj nincsen.
Azzal viszont van (legalábbis nekem), minden megalapozottság nélkül isteníted a Mac-et, és hülyének nézel. Amikor konkrétumokat hoz az ember, akkor meg elkezdesz terelni. Lehet, hogy qrva jó a Mac, de emellett az összerakott is az, csak ezt te nem hiszed el. Én meg tapasztalat alapján mondom, amit mondok. Nem kell ideológiát gyártani, hogy márpedig a Mac mennyivel jobb/stabilabb/szebb/stb stb.
Konkrétan ugyanazokat az alkatrészeket tartalmazza, amit a sarki dzsunkapc boltban is megvehetsz. Ez egyszerű tény.

Fel kéne fogni, hogy a dzsunkapc elmélet ezelőtt kb 5-10 évvel még érthető is volt, de ma már nemigen.

Számomra totál nincsen annyi hozzáadott érték a Mac-ben, hogy megérje az árát. Szerinted meg van, fizesd és élvezd.

Egyébként meg az Audi kontra wartburg/talicska/szekér/bármi hasonlatosdi sem igen állja meg a helyét. Márcsak azért sem, mert a Mac-eden kb ugyanazokat szoftvereket futtatod, mint egy XP-n vagy Windows7-en. Oltári nagy különbség nincsen. Egy Mac Próval nem rohangál az ember, hogy reprezentatív értéke legyen, mivel kicombosodnál bele. Egy Audival megjelenni tényleg más, mint egy szakadt wartburggal, skodával, renault-val vagy bármi kevésbé trendi négykerekűvel.

Lehet, hogy kúl motogatni a csajoknak, meg más sznob arcoknak, hogy bocsika, nekem is almás van, nem is akármilyen.

Fentebb belinkelted /vagy nemt e /, hogy milyen állat design-ja van a Mac Pro házának. Igen. Jól néz ki, tartós ház. Jól szerelhető.
Kérdem én, a külsején kívül neked mitől olyan jó, ha turkálni benne nem akarsz, mer letojod mi van benne? Hiszen nem te szereled, mert az olyan dzsunkapc szagú pistikés dolog. Tuti jó, hogy van egy halom jó tulajdonsága, amit persze nem használsz. Olyan, mint a hétvégi X6-os, amiben 5 év után 3000Km van, mer anyu nem tud vele normálisan parkolni, ezért inkább viteti magát.

Összegezve tehát:
Nem nekem van Mac-fóbiám, hanem neked van Mac rózsaszín szemellenződ.
---------------------------------------------------
Talisker Single Malt Scotch Whisky aged 10 years :)

LOOOL!

"Egyébként pl. egy workstation-mac -ben a MAc Pro -ban kurvára nem azok a cuccok ketyegnek, amit a boltban a Pc-hez megveszel... ;) )""
Namos a pcdhez nem veszel xeon procit, meg szerver lapot.
Az már nem feltétlen dzunkapc kategória.

"Számomra totál nincsen annyi hozzáadott érték a Mac-ben, hogy megérje az árát. Szerinted meg van, fizesd és élvezd."
Erre kb. 4 hozzászólásal ezelőtt utaltam, nem tudom, azóta is miért csűröd-csavarod a mondataimat, és kötözködsz.

"Egyébként meg az Audi kontra wartburg/talicska/szekér/bármi hasonlatosdi sem igen állja meg a helyét"
Mindjárt gondoltam, hogy az én hasonlataim sehogy sem állják meg a helyüket, bezzeg neked mindenben igazad van, te minden nagyon tudsz. :D :D LOL! :D

"Márcsak azért sem, mert a Mac-eden kb ugyanazokat szoftvereket futtatod, mint egy XP-n vagy Windows7-en."
GIGALOL!!!!!!!! No comment, erre nemt tudok mit mondani.
Kb. photoshop -on és openoffice-on kívül fel tudsz még sorolni széles körben elterjedt programokat, amik ugyan azok?
Meg ezek sem teljsen ugyan azok, hisz OSX verziók...

"Egy Audival megjelenni tényleg más, mint egy szakadt wartburggal, skodával, renault-val vagy bármi kevésbé trendi négykerekűvel."
Nem csak a megjelenésről van szó, hanem a felhasználói élményről, vagy hogyishíjják' ezt. Jobban érzed magad az audiban, és jobb vezetni, és használni, mint a wareszt. UGyan ez van a mac vs. dzsunka ügyben is...

"Lehet, hogy kúl motogatni a csajoknak, meg más sznob arcoknak, hogy bocsika, nekem is almás van, nem is akármilyen."
Menj már, csajokat érdekli az ilyesmi? Én hülye, meg szigonyos kulccsal próbálok villantani a csajoknál, amjd most akkor megpróbálom a laptopommal is.
LOL! :D :D

"Egy Mac Próval nem rohangál az ember, hogy reprezentatív értéke legyen,"
Ki a tököm akarja magát reprezentálni a számítógépével? LOL.
Inkább vegyél fel egy szép öltönyt, ha reprezentálni akarod magad.

"Fentebb belinkelted /vagy nemt e /, hogy milyen állat design-ja van a Mac Pro házának. Igen. Jól néz ki, tartós ház. Jól szerelhető.
Kérdem én, a külsején kívül neked mitől olyan jó, ha turkálni benne nem akarsz, mer letojod mi van benne?"
Nem azért tetszik a ház, mert szerelgetni akarom, hanem azért, mert azon is látszik az igényesség, látszik rajta az a néhány mérnökóra, amíg megtervezték, hogy jó legyen, jó legyen a hűtés, műszkai szempontból is jó legyen, stb.stb.stb., valahol ez is azt mutatja, hogy jól összerakott, minőségi termékkel van dolgom, nem egy összebaszott valami, amiből a szalagkábelek kötegben kiömlenek, és megáll benne a levegő.

"Nem nekem van Mac-fóbiám, hanem neked van Mac rózsaszín szemellenződ."
Nem, neked van kötekedős troll szemellenződ, olvass vissza kicsit. :)

Még ehhez egy szót:
"Konkrétan ugyanazokat az alkatrészeket tartalmazza, amit a sarki dzsunkapc boltban is megvehetsz. Ez egyszerű tény."

Plz. linkelt be már nekem azokat a cuccokat, amiből a nulláról összerakhatok:
- egy imacet
- egy mac prót
- egy macbook pro -t.
Köszi!

Kedves psc,

te tényleg totál zakkant vagy.

Lassan mondom, hogy megértsd: Intel Xeon processzort, azt a fajtát, amit a Mac Pro-ba tesznek, meg tudod venni a dzsunkapc boltban is.
Lassan mondom, hogy megértsd: Grafikus kártyát, azt a fajtát, amit a Mac Pro-ba tesznek, meg tudod venni a dzsunkapc boltban is.
Lassan mondom, hogy megértsd: RAM modult, azt a fajtát, amit a Mac Pro-ba tesznek, meg tudod venni a dzsunkapc boltban is.
Lassan mondom, hogy megértsd: Merevlemezt, azt a fajtát, amit a Mac Pro-ba tesznek, meg tudod venni a dzsunkapc boltban is.

Plz. linkelt be már nekem azokat a cuccokat, amiből a nulláról összerakhatok:
- egy imacet
- egy mac prót
- egy macbook pro -t.
Köszi!

Kicsit el vagy tévedve. Asszem kiviláglik, hogy nem akarok nulláról összerakni Mac-et.
Pusztán annyit próbáltam tudomásodra hozni, hogy teljesen azonos alkatrészekből, lehet olyan jó gépet összerakni, mint egy Mac Pro.
Ha jól emlékszem ebből indult tereléses komment lavina. Merhogy a Mac Proban nem dzsunkapc cuccok ketyegnek szerinted.

Namármost, a fentebbi alkatrészeket egy, Mac Pro-hoz minőségben bőven mérhető Intel, vagy Tyan, vagy Supermicro alaplapba is bele lehet tenni.
Egyébként kapaszkodj meg, de mind az Asus-nak, mind az MSI-nek, mind pedig a Gigabyte-nak vannak workstation kategóriájú alaplapjai.
Ezek minőségben simán elérik a Mac Pro alaplapét. Nem szar durranós kondenzátorok vannak bennük, hanem kb a legutolsó technológia.

Egyébként meg, hogy a pc-mbe mit veszek, azt én döntöm el, és akár bizony Xeon-os alaplapot is tudnék.
Hogy neked a PC egyet jelent a PentiumII MMX-szel, meg a value RAM-mal, shitkó Abit alaplappal, az sajnos a te saját különbejáratú problémád.

Szoftver ügyileg meg: http://www.adobe.com/products/
Ha más űbertutit is használsz, ami nincsen Windows-on, tán neked kéne sorolni.

Egyébként ha valami komplexusod van, nem kell kivetíteni másra, aki nem ért veled egyet.
Attól, hogy koronát teszel a fejedre, nem leszel egyúttal király is. Felesleges halmozni a nagybetűs fossá röhögöm magam GIGALOL, LOL stb kúl, trendi megjegyzéseket. Ettől még nem lesz nagyobb súlya ugyan annak a semmit mondásnak.

Nem kell terelni azzal sem, hogy én csűröm csavarom a mondataid és kötözködök. Mert nem azt teszem.

Szummázva:
A szubjektív "nekem tetszik, mert ..." jellegű megállapításaidon kívül továbbra sem tudtál valami egyenértékesben mérhető különbséget felhozni a Mac javára, amit ne lehetne összerakott masinával produkálni. Márpedig a "messziről látszik a Mac Pro-n, hogy minőségi design, meg ez aztán össze van rakva" lehet hogy igaz, és az is.
Csakhogy ez nem mond ellent annak, hogy ismétlem "ugyan az a proci van benne, amit másba is bele lehet tenni".

Ezek után meg, csakhogy jól érezd magad, trollkodik a térdedkalácsa.

Jobban teszed, ha hátramész vokálba, mivel az egymásnak ellentmondó marhaságaid nem teszik szinessé az éneket.
---------------------------------------------------
Talisker Single Malt Scotch Whisky aged 10 years :)

Kedves tlisker,

te egy értetlenkedő, összefüggő szöveget értelmezni képtelen majom vagy.

"Lassan mondom, hogy megértsd: Intel Xeon processzort, azt a fajtát, amit a Mac Pro-ba tesznek, meg tudod venni a dzsunkapc boltban is.
Lassan mondom, hogy megértsd: Grafikus kártyát, azt a fajtát, amit a Mac Pro-ba tesznek, meg tudod venni a dzsunkapc boltban is.
Lassan mondom, hogy megértsd: RAM modult, azt a fajtát, amit a Mac Pro-ba tesznek, meg tudod venni a dzsunkapc boltban is.
Lassan mondom, hogy megértsd: Merevlemezt, azt a fajtát, amit a Mac Pro-ba tesznek, meg tudod venni a dzsunkapc boltban is.
"
I-g-e-n, ezt mindenki tudja, mégsem ugyan a brand és a dzunka.

"Kicsit el vagy tévedve. Asszem kiviláglik, hogy nem akarok nulláról összerakni Mac-et.
Pusztán annyit próbáltam tudomásodra hozni, hogy teljesen azonos alkatrészekből, lehet olyan jó gépet összerakni, mint egy Mac Pro.
Ha jól emlékszem ebből indult tereléses komment lavina. Merhogy a Mac Proban nem dzsunkapc cuccok ketyegnek szerinted."
Khm. Khm. Terelés, ferdítés, részlet-kiragadás. Menj politikusnak (csak ne ebbe az országba, itt már van elég ilyen).
Nem tudsz összerakni ugyna olyan jó gépet. Az alkatrészeket meg tudod venni (mondjuk alaplapot nem tudom...).
Aztán? Hogy lesz ebből nekem egy szépen összerakott, S-IPS paneles imacem?
Sehogy.
MAx gányolva, oldalán kilógó kábelekkel.

"Szoftver ügyileg meg: http://www.adobe.com/products/
Ha más űbertutit is használsz, ami nincsen Windows-on, tán neked kéne sorolni."
Aha, szóval az emberek csak adobe termékeket használnak. Köszi. :D
Amúgy mielőtt terelnél: ugye emlékszel, hogy azt mondtad, hogy "MAc-en és PC-n, Windows XP és Win7 alatt is ugyan azokat a programokat használom".
Ezt a baromságot sehogy sem magyarázod meg. :D

"Egyébként ha valami komplexusod van, nem kell kivetíteni másra, aki nem ért veled egyet.
Attól, hogy koronát teszel a fejedre, nem leszel egyúttal király is. Felesleges halmozni a nagybetűs fossá röhögöm magam GIGALOL, LOL stb kúl, trendi megjegyzéseket. Ettől még nem lesz nagyobb súlya ugyan annak a semmit mondásnak."
Az a helyzet, hogy nem vagyok meggyőződve arról, hogy neked nagy súlyú kijelentéseket kellene tennem...
Ezt avval alapoztad meg, hogy nekiálltál a szavanként kiferdítős trollkodásnak.
Amúgy amiket mondasz, azok 60%-ban GIGALOL kategóriásak, ez ellen te tudnál tenni, nem én.

"Nem kell terelni azzal sem, hogy én csűröm csavarom a mondataid és kötözködök. Mert nem azt teszem."
Hát dehogynem.
Talán olvasd elölről a szálat...

"A szubjektív "nekem tetszik, mert ..." jellegű megállapításaidon kívül továbbra sem tudtál valami egyenértékesben mérhető különbséget felhozni a Mac javára, amit ne lehetne összerakott masinával produkálni. Márpedig a "messziről látszik a Mac Pro-n, hogy minőségi design, meg ez aztán össze van rakva" lehet hogy igaz, és az is.
Csakhogy ez nem mond ellent annak, hogy ismétlem "ugyan az a proci van benne, amit másba is bele lehet tenni"."
Innen loop-ba kerülnénk. :)
Fenntartom, hogy te nem láttál még normálisan összerakott gépet, csak dzsunkát.
Olyat meg pláne nem, amihez a szoftware-t is kifejezetten a géphez készítik.
Nem baj ez, én is ilyen hülyeségeket mondtam, mint te, amíg hosszab idpre nem lett alkalmam rendes, minőségi gépet használnom.

"Ezek után meg, csakhogy jól érezd magad, trollkodik a térdedkalácsa.

Jobban teszed, ha hátramész vokálba, mivel az egymásnak ellentmondó marhaságaid nem teszik szinessé az éneket."
Jaj.

Kicsikocsi,

pofázol itt összevissza a Mac-ről, hogy milyentuti.

Jóvan baba, használjad.

Semmilyen konkrétumot nem mondasz, csak fikkantasz.
Lehet, hogy neked a Mac volt az első olyan gép, amivel meg voltál/vagy elégedve. Érdekes, nekem eddig több is volt, egyik se Mac.

Felesleges verned magad a felsőbbrendűséggel, használtam én is Mac-et, tudom milyen.
Ennek alapján tudom azt is, hogy nem éri meg az árát.

Neked meg igen.

Egyébként meg lófaszt sem tudsz arról, hogy milyen gépet láttam, használtam eddig.
Kicsit nyugodtan visszavehetsz.

Mit nem értesz ebben: "MAc-en és PC-n, Windows XP és Win7 alatt is ugyan azokat a programokat használom".
Máshogy megy a PhotoShop a Mac-en nálad?

By the way, melyik az a szoftver, amelyiket nem a géphez készítik?
Itt most az oprendszerre gondolsz, vagy az alkalmazásokra? Gondolom szoftvert fejleszteni nem volt még szerencséd.

Azért mostmár kíváncsivá tettél, hogy te mire is használod a Mac-edet.
Qrvajó felhasználói élmény lehet, ha vaktában minden egyéb fos mellette. Kár, hogy én nem tapasztaltam.
Bizonyára csak a monochrome herkules grafikás x386-os való nekem.

Neked mániád ez a trollkodás.
Szar lehet neked. A nap 24 órájában együtt vagy magaddal.

:)
Azért jókat kacagok az okosságaidon.
---------------------------------------------------
Talisker Single Malt Scotch Whisky aged 10 years :)

Szerintem nincs értelme, nem fogja megérteni, hogy létezik más egyenértékű(esetleg jobb) termék az Apple-kreálmányokon kívül.
Nem beszélve arról, hogy az OSX-et is fel lehet tenni szinte akármilyen intel procis gépre...annyira mégsem az adott hardverre írták, csak normális ember nem tesz ilyet.

De azért én is jókat nevetek ezen a szálon :D

"Mit nem értesz ebben: "MAc-en és PC-n, Windows XP és Win7 alatt is ugyan azokat a programokat használom".
Máshogy megy a PhotoShop a Mac-en nálad?"

Te sügér, olvassál már vissza jó, mondtam hogy kb. openoffice-on és photoshopon kívül mondjál már valamit, így kezdtem.
Szerinted phtoshop -ból ál a világ???

"Egyébként meg lófaszt sem tudsz arról, hogy milyen gépet láttam, használtam eddig."
Leírtak alapján sarki boltban összekukázott dzsunkát.

"By the way, melyik az a szoftver, amelyiket nem a géphez készítik?
Itt most az oprendszerre gondolsz, vagy az alkalmazásokra? Gondolom szoftvert fejleszteni nem volt még szerencséd."
Na látod, megint ki akarod forgatni, amit mondtam.

Ezt a szálat szerintem kezdd el olvasni elölröl, és vedd észre, hogy hogy vitted el trollkodásba az egészet avval, hogy kiragadod a mondataimat, és direkt nem akartad megérteni a mondandómat már az elején.
Btw, egyáltalán nem kezdtem mac-fanatikusan a szálat, arról beszéltem végig, hogy brand gép vs. dzsunka összehasonlítésban miért éri jobb a brand, és történetesen a mac is egy brand gép. + mondtam néhány plussz opciót, ami miatt szerintem jobb, mint a többi brand gép.

Na szia, innentől magaddal trollkodsz.

Én sem értettem, hogy feljebb miért lettem lemajmozva, letrollozva stb., ahelyett, hogy konkrét kérdésre konkrét válasz jött volna.
Nyomulgatott itt az 'én meg visszakérdezek, hátha elsikkad amit kérdeztek' módszerrel. Nem jött be.

Azért az anyázásig nem jutottam el. Mindenesetre négyszemközt ezek után biztos megsimizném a kis buksi fejét.
---------------------------------------------------
Talisker Single Malt Scotch Whisky aged 10 years :)

Esetleg jobban tettem volna, ha elküldöm annyába én is?

Egyébként meg nyugodtan visszaolvashatsz pár hsz-t, hogy tulajdonképp ki hergelt kit.
Főnönek nyalni ... no ez legkevésbé sem érdekel.

Szegény másik, qrvára hergeltem. :)
Egyébként innen indult a dolog:
http://hup.hu/szavazasok/20100311/osszessegeben_szamomra_a_legkevesbe_s…
---------------------------------------------------
Talisker Single Malt Scotch Whisky aged 10 years :)

Ezeket nem kellett volna (mind idézet, az idézőjeleket lehagyom):

Mindenesetre négyszemközt ezek után biztos megsimizném a kis buksi fejét.
Szánalmas kis pöcs vagy.
Kicsikocsi,pofázol itt összevissza a Mac-ről, hogy milyentuti.Jóvan baba, használjad.

Volt még pár nem szakmai mondatod, de fogjuk rá, hogy azok elférnek.

Arról most ne essen vita, hogy az apple sokkal hamarabb kapta meg a core alapú xeonokat, mint az utcai boltok, és arról sem, hogy az alkatrészgyártók válogatni szokták a gyártmányokat szórás szerint. Például amelyik vinyó jobban sikerült, abból szerver vinyó lesz, olyan cégeknek, amelyik meg nem annyira, azt veszed meg a sarki boltban (ráadásul rendszerint hiányos csomagolásban).

Maradjunk annyiban, hogy én nem osztom az apple minőségéről szóló véleményeket, de az igazság a kettőtök véleménye között van, nem pedig egyik oldalon.

Nálam itt kattant el a dolog: te egy értetlenkedő, összefüggő szöveget értelmezni képtelen majom vagy.

Mindenesetre négyszemközt ezek után biztos megsimizném a kis buksi fejét.
ez meg nem neki ment, de fenntartom.

Bizonyára elkerülte a figyelmemet, hogy szakmai érvek is voltak, én sajnos nem vettem észre, de több szem többet lát.
---------------------------------------------------
Talisker Single Malt Scotch Whisky aged 10 years :)

ami válasz volt a "lassan mondom, hogy megértsd" kezdetű, nagyon lekezelő mondatra, ami után egy olyan műszaki érv következett, ami nem mindig állta meg a helyét.

nem kerülték el a figyelmemet a szakmai érvek, mint ahogy az sem, hogy az érvek egy része nem állta meg a helyét, meg az sem, hogy amire ő azt gondolta, hogy szakmai érv, arra te annyit mondtál, hogy marhaság.

maradjunk annyiban, hogy az, hogy végül leanyázott téged, nem előzmények nélkül való.

mivel ennél többet nem akartam mondani, ennél többet nem is mondok most már.

Meg úgy mellesleg, szerinted a Xeonokat hol gyártják? A zepülbe menőket biztosan máshol ...

Amikor kijott az elso x86-tal megpatkolt macbook, akkor azok az intel processzorok apple specifikusak voltak, direkt a Zalmas cegnek gyartottak oket. Hogy ez mennyiben valtozott azota fogalmam sincs es legalabb ennyire erdekel. Mukodik, hozza az elvart teljesitmenyt, oszt jo. :)

---
pontscho / fresh!mindworkz

En megmondom oszinten kb fel oraig birtam anno a mac OSnek egy korabbi (mar nem emlekszem hanyas) verziojaval. Hihetetlenul idegesitett hogy aprobb, de fontos dolgokat egyszeruen nem talaltam benne. Kb olyan erzesem volt mintha az egesz egy rohadt nagy bloat-ware lenne, marmint minden szart csinalhatok egy ablakban, hozza tudok adni minden media filet ituneshoz meg konvertalhatok meg minden amire normal esetben majd hasznalok olyan szoftvert amilyet en szeretnek, de pl az igy hirtelen lekuzdhetetlen feladatnak tunt hogy hogy a francba kell fel-lepni egy konyvtarat az aktualisbol...
Bar azt hozzatennem hogy engem altalban a legaprobb idegesito dolgok is elriasztanak valaminek a hosszutavu hasznalatatol, a linux desktopot pl folyamatosan probalgattam egy ideig minden evben aztan feladtam mert egyik DE-ben sem talaltam meg azt a funkciot hogy egy full screen windowt be lehessen zarni ugy is ha a legjobbfelsob sarokban kattintasz es ne kelljen allandoan az Xre celozni. Szoval valoszinuleg nem envagyok a legturelmesebb tesztalany az ilyesmikkel :)

Laptopom:
Kibontom a dobozból, 1. osztályú anyagok, szép design, igényes kivitelezés.
Ezen felül gyors, hasít, 8 órát bír az akksija, mindig működik, villám gyorsan megy suspendbe, és éled fel, sok memória, nagy merevlemez, gyors procik, dupla videókártya (egyik gyors, másik energiatakarékos), szuper kijelző, minden fisz-fasz beépítve, azonnal működik, nem kell basztatni.
Ja, és mondtam már, hogy k. gyors?
És hangja nincs.

Asztali gépem:
Kibontom a dobozból, 1. osztályú anyagok, szép design, igényes kivitelezés, egy monitor az egész, és hatalmas.
Gyors, hasít, full teljesítményen is abszolút csendes, és mégsem melegszik túl. Sok memória, gyors proci, nagy merevlemez, erős videókártya,
S-IPS kijelző, gyönyörű kép, élvezet használni. Minden fisz-fasz beépítve, azonnal működik, nem kell basztatni.
Ja, és k. gyors.
És full csendes.

Plusz bedugok a switchbe egy Time Capsule-t, és minden mókolás nélkül megvan az óránkénti biztonsgi mentésem is, melyet egy nagyon tetszetős, kényelmes felületen böngészhetek.
Meg ilyen apróságok.

Annyiert, amennyiert ezeket vetted, en siman veszek hasonlo jo termekeket meg tobb rammal es meg tobb winyoval. Csak a Mac Mini-t nezve azt kell mondjam, hogy az ara irrealis, es az, hogy minosegi a kinezete - bocsanat, de ez szamomra nem er meg ennyit.

Egyebkent meg az en laptopom is gyorsan megy suspendbe, gyorsan ebred, sok RAM van benne, es epp elegendo winyo (szamomra meg nagy is). Szoval, minden relativ. Es egy macbook aranak toredekeert vettem. Ja, es mondtam mar, hogy k. gyors? Meg csendes is, a CD a legzajosabb az egeszben.
--


()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

Hat akkor jo, te rakd ossze a gepet magadnak, en meg inkabb veszek brandet.
miert baj ez neked?
Es az, hogy en apple gepet veszek, mert nekem az tetszik, es annak kenyelmes a hasznalata, miert okoz neked problemat?

Azert csak a kivancsisag kedviert:
"Annyiert, amennyiert ezeket vetted, en siman veszek hasonlo jo termekeket meg tobb rammal es meg tobb winyoval."
Na muti par linket, de szepek is legyenek am, igenyes kivitelezessel! Muanyag hazas cuccot ne is mutass.

Nem tudom, en nem nezegetni szoktam a gepeimet, hanem hasznalni, van egy bizonyos igenyszint, de afelett leszarom, hogy nez ki a gep. Nekem most egy MSI EX600X laptopom van, tokeletesen mukodik, es nekem tetszik a designja. Hogy neked tetszik-e, azt meg en tojom le nagy ivben.

Hogy miert erdekel az apple hardver: mert tetszik a Mac OS X. Tudom, szerinted a diszno meg a gyongy esete, de ettol meg nekem tetszik. Csak sajnos tul draga a hardver hozza.
--


()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

Nem tudom, en nem nezegetni szoktam a gepeimet, hanem hasznalni, van egy bizonyos igenyszint, de afelett leszarom, hogy nez ki a gep.

Nem mindenki ilyen igenytelen. Az amitogep a lakas resze, mivel ott tartod. Tehat nezzen is ki valahogy, nem egy disznoolat akarok bamulni otthon.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Ezzel a vilagon semmi baj nincs, sot, szerintem a te indokaid teljesen helyenvalok plusz mindenki azt vesz a penzen amit o akar. A legtobb techben egy kicsit is jaratos ember ugyanugy mint te meg is tudja indokolni. Nekem az szokta kiverni a biztositekot mikor valaki szonokol az apple termekekrol es minden letezo ipad/iphone/mac verziot felhalomzza, es mikor megkerdezem tole hogy miert kell ez neki, vagy netan hogy miert valasztotta ezt es nem mas termeket, vagy hogy miert vett meg egy XXXX (akarmit, ipad mini, whatever...) akkor igy annyit sikerul kifacsarnia magabol hogy "hat mert kell"... mire en: "de mire? mire hasznalod amire a masik nem jo?" es a valasz hogy "csak egyszeruen kell". Es sajnos rengeteg ilyen van. En bevallom oszinten ez picit ellenerzest kelt bennem a termekekkel szemben, mert a lelki szemeim elott latom hogy ha en is ilyesmivel szaladgalnek akkor kb egy kalap ala vennenek az osszes olyan emberrel akinek csak "egyszeruen kell" (Egyebkent volt anno nekem is apple termekem, meg a regi iphone 3g, a sima, nem a gs, azota meg volt egy htc meg egy samsung... Ez van, mindent ki kell probalni)

Ja, és mondtam már, hogy k. gyors?
És hangja nincs.

Igen, ezt imadom a retina mbp-ben. Gyonyoru a renderelt kep, nincs egy darab "szor" sem a renderelt szovegen, mocskos gyors, az elso olyan gep ami kepes a tempomnak megfelelo sebesseggel dolgozni, 15" ellenere kicsi es konnyu. Es ami fontos, valoban vegig tudok dolgozni aksirol ugy 6-8 orat, h a munkam bizony eleg rendesen kihajtja a vasat. Draga, de az elso olyan apple termek ami felem a "musthave" es nem csak a "jobb mint a tobbi szemetbanya" kategoriaba esik.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Na persze!

A mac jol mukodik, amig csak azt akarod csinalni, amit az apple kigondolt.

Barmi mast akarsz, akkor 3rd party application vadaszat, letoltogetes, installalas.

A "just works" nem mukodik. Egyszeruen elszall idonkent a macos. Spec nekem az otthoni winxp-m megbizhatobb, mint ez a vacak mac.

"attól leszel jobb hogy ilyened van..."
??????????

Ha jo termeket akarsz, es van ra penzed, megveszed, hasznalod, orulsz nei.
Ennyi.
Nem kell ideologiakat gyartani.
Ugyanugy, ahogy autonal is szivesebben hasznal az ember Audit, mint wareszt.
Es ha van penze Audira, akkor megveszi, es orul neki.

Én meg először azt olvastam, hogy a legszimpatikusabbat kell választani, na az megizzasztott volna. Így könnyű volt a választás, mivel a felét nem ismerem a jelölteknek.
----
Hülye pelikán

Jé, pont ma reggel gondolkodtam el ezen, hogy egy ilyen kérdésre vajon MS vagy Apple lenne e a válaszom.... Azért mégis csak MS-t jelöltem, mert az ember ragaszkodjon a jól bevált választásához ugyebár...
Csaba

Az appleval csak a szabadalmi mizériái miatt lenne bajom, a microsofttal meg a szabadalmak és a termékei miatt is, szóval most a microsoft nyert tôlem egy szavazatot. Ha az oracle továbbviszi a sun termékeit, és nem állnak le mondjuk a virtualbox fejlesztésével, akkor velük nem lesz problémám, hiába egy pénzéhes bagázs...

Nagy Péter
www.konquer.org

Amilyen időket élünk, jöhet akár pár hónapon belül olyan hír is itt a HUP-on,
hogy mondjuk Miguel de Icaza is elhúzza a csíkot, mondjuk Amerikába,
és ő is jaj' de nem tudja még, hogy miért is, és mit fog ott csinálni
...na aznap kell elkezdeni legyalulni mindent, aminek nevében vagy függőségei közt
a "mono" kifejezés szerepel, bár ne legyen igazam.
-
"Attempting to crack SpeedLock can damage your sanity"

igazából nem tudom hogy egy ilyen szavazásból az ismertségen kívül bármi másra lehetne következtetni:)
(nem trollkodok csak szerintem minél nagyobb egy vállalat annál gonoszabb és ismertebb :) )

ps: ja igen és pont emiatt javasoltam hogy majd legyen egy ellenszavazat is hogy legyen valami értelme :)

Elég gáz itt a többség..
.. nem érzelmektől vezérelve kellene X-elgetni, hanem gondolkozni. Az MS, Apple, Oracle esetében szinte teljesen egyértelmű az irány, mit képviselnek, lehet fújjolni, mint egy kis hülye gyerek, de legalább tőlük azt kapja az ember ami "zsákolható". A google esetében viszont egy sunyi, alattomos cégről van szó, amiből még lesz szopása a világnak.. pontosabban már van, akinek a szándékai enyhén szólva is kétségesek.. de nagyjából a III. birodalom kiépítése a cél és mindezt úgy beállítva, hogy "mi mindent jobban csinálunk, tudunk".

Nem erről van szó, hanem arról olvasva mire lehet szavazni,
egyértelmű volt, hogy itt a többség az MS-t vagy az Apple-t fogja X-elni,
sokan már csak megszokásból, sokan mert unix-oznak és ezért érzelmileg.
Nekem semmi bajom az MS-el.. sőt, nem tartana ott az "informatika" ahol, ha
nem lett volna MS.
Amúgy röhej az egész.. a google, meg pár a listában mióta "szoftveróriás"?

"sőt, nem tartana ott az "informatika" ahol, ha
nem lett volna MS."

Vannak az MS-nek elvitathatatlan érdemei, ez igaz.
Voltak idők, amikor pl. az OS-be épített ingyen webböngésző valóban vívmány volt, ez tagadhatatlan,
de túl nagy ára volt, az MS közreműködésével illetve hatására eltünt egy bő évtizeden át sok minőségi termék,
hardver/szoftver, amit technikailag és minőségileg csak az utóbbi 5-6 évben ért be a Windows.
-
"Attempting to crack SpeedLock can damage your sanity"

Jó neked, hogy semmi bajod vele.

nem tartana ott az "informatika" ahol, ha
nem lett volna MS.

Hát ez igaz, mert sokkal előrébb tartana.
Az a gennyláda üzletpolitika, amivel feltörekedtek, egy percig sem arról szólt, hogy valami használhatót tegyenek le az asztalra.
Az MS a windowsával szétszivatta az egész világot. Az MS előtt/alatt is léteztek sokkal megbízhatóbb operációs rendszerek.
Az, hogy mégis a Windows lett az ász, nem a technológia tökéletességének volt köszönhető, hanem a frutti helyett szórom elvnek.

Tehát az, hogy az MS nélkül nem tartana itt a számítástechnika, ahol tart, az enyhén szólva is szemellenzős hozzáállás.
---------------------------------------------------
Talisker Single Malt Scotch Whisky aged 10 years :)

hát, kb. amikor az XP megjelenésekor bezengték róla, hogy olyan modern lesz,
hogy pl. egy taszk összeomlása nem fogja magával rántani a többit,
meg az egész OS-t, és ez micsoda bravúr lesz,
a térdemet csapkodtam a röhögéstől...
mint ahogy később Vista és Win7 idején a transzparens elemekkel átszőtt gui meg menük...
a Windows 8-ban már esetleg lesz újragondolt "Presentation Manager" is? :)

-
"Attempting to crack SpeedLock can damage your sanity"

Nyomták ezt a dumát Win95 előtt is.

Anno asszem 94-ben Torontoban voltam. CAD rendszert fejlesztettünk. Az ottani cég kapott űbertitkos előzetes verziót, ami még akkor Chicago néven futott.
El voltak tőle ájulva (a külsejétől). Hamar rájöttek (a vezető fejlesztő), hogy memóriakezelésileg fosegyenértékesben nincs messze a sima windowstól.
---------------------------------------------------
Talisker Single Malt Scotch Whisky aged 10 years :)

".. nem érzelmektől vezérelve kellene X-elgetni"
Megszoktuk már, hogy a legfontosabb szavazásokon érzelmektől vezérelve X-elgetünk. Most egy kevéssé fontos mondhatnám játékos szavazáson, miért ne így tennénk.
Mellesleg most sokkal jobb reálisabb az eredmény. Tudod miért? Mert a Google kivételével én is így gondolom. Nálam ez a realitás mértéke, csakúgy mint nálad. :-{)E
--
Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba és kész!

Hát, azért én megvárnám, hogy tényleg sunyi kis cég-e vagy csak a te képzeletedben az. Nekem remek kis Androidos telefonom van, a Chrome-ot is szeretem böngészőnek, és a Gmaillel is elégedett vagyok. A keresőjük is azt az eredményt adja, amit várok tőle, és a Naptár, a Docs és a Picasa Web albums is jól működött. A Google Earth-en szívesen nézelődök, és a Youtube is szórakoztatott már órákon keresztül. És mindezekért nem sokat fizettem, a szolgáltatással meg elégedett voltam. Most az, hogy közben elmentették, hogy mikre keresem pedig nem érdekel, sőt, nemegyszer tapasztaltam már, hogy a korábbi kereséseim miatt jobban engem érdeklő találatot dobott számomra, mint másik gépen ugyanezt a keresést végrehajtva.
Ezzel ellentétben a Microsoftnak állami szinten fizetnek, abból a pénzből is, amit én fizetek be adónak, miközben az ő szolgáltatását nem is szeretném igénybe venni, és ha valamit mégis, akkor majd megveszem magamnak.
Innentől kezdve azt hiszem nem érzelmi, de anyagi okokból is nyugodtan bökhetek rá, mert ha ez nem sunyiság, akkor nem tudom mi lehet az.

Szerintem is volna min aggódni, ha olyan bizalmas információkat bíznék a google-ra, ami nemzetérdek vagy üzleti előny, de amíg az önéletrajzom van a docs-ban, a haverokkal levelezek, a kirándulásaimat töltöm fel picasara, a JUM-okat írom bele a kalendáriumba, és a blogomat vezetem a blogspoton, semmi olyan információt nem bíztam rájuk, amit fel tudnának ellenem használni. Az meg, aki kritikus/kényes információkat ilyen helyen tárol, VESSEN MAGÁRA!!! Rengeteg szolgáltatást használok, de mind a _személyes_ kényelmemet szolgálja.

java'nother blog

Inkább a Google alapítson birodalmat ezek közül, mint valamelyik másik :D

Viccet félretéve, azért egy elég erős túlzásnak tartom a Google - III. Birodalom összemosást, de mindegy. Egy vagyok azon "gáz" "hülye gyerek"-ek közül, akik nemhogy otthon, de még munkára is használják a Google termékeit.

"egy elég erős túlzásnak tartom a Google - III. Birodalom összemosást"

+1
A google -nél sokkal-sokkal gazdagabb, erősebb és több hatalommal rendelkező csoportok dolgoznak ezen - ha úgy gondolnák, a google -t is egy tollvonással elintézhetnék.
Aztán persze lehet, hogy a google is az ő cégük. :)
/nem zsidóztam, nem vagyok rásszistá, se náci, a pénzes érdekkörök, akik nagy befolyással rendelkeznek, nem csak zsidókból állnak/

Baromsag. Mind az hogy zsidok uraljak a vilagot mind az, hogy minden zsidonak pajesza van. :) Na de ne is folytassuk ezt itt, cseppet off...

-------------------------------
"A gorog katolikus noknek 8 dioptria alatt nem kotelezo a bajusz!" avagy "Nozni csak muholdal lehet..." | http://lazly.hu

Összességében számomra a legkevésbé szimpatikus szavazás.
Nem érdekel az eredmény se.

No rainbow, no sugar

Lehetne azt is megszavaztatni, hogy ugyanezek közöl melyik a legszimpatikusabb?
--
Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba és kész!

Egy ideig hezitáltam, de végül úgy döntöttem, jobb az objektivitás, ezért a listában nem személyes érzelmek alapján kerültek be a cégek, hanem a Forbes Global 2000-ben szereplő 10 legnagyobb szoftveróriás került be. Ld: link.
--
j@j-r61:~$ man me
No manual entry for me

Mas, amelyik csak itt orszagszinten nagypofaju orias: Siveco Romania
---
Hey! Where'd my terminal go?

Az almára szavaztam, de nálam szorosan követi az oracle......

Nálam Oracle (sajna). Amennyire bírtam az adatbázisukat, annyira nem szimpi, amit mostanság művelnek. Minden jött-ment céget megvesznek, oszt újra brandelik a cuccukat. De az már senkit sem érdekel náluk, hogy a szoftvereik minősége meredeken zuhan.

--
Kinek nem inge, ne vegye gatyára

A szavazás nyilván a M$ "győzelmét" hozza, mert az összes többinek a genyaságát nem érzi az akinek nincs kapcsolata velük, viszont a Gates birodalomban az is felbotlik naponta aki nem használja a termékeit, beleivódik a mindennapjainkba a létezésük és elég csípősen.

Kimaradt a Novell, én arra szavaznék.

1. A NetWare évekkel hátráltatta a fejlődést. 2. Elkúrták a UnixWare-t. 3. Amikor a SCO zavart próbált kelteni a Linux felhasználók között, nem azt mondták, hogy a Linux szabad, hanem azt, hogy ők majd védelmet adnak azoknak a júzereknek, akik tőlük licenszelik a Linuxot.

--
CCC3

3. Amikor a SCO zavart próbált kelteni a Linux felhasználók között, nem azt mondták, hogy a Linux szabad, hanem azt, hogy ők majd védelmet adnak azoknak a júzereknek, akik tőlük licenszelik a Linuxot.
Ha azt mondják, hogy a linux szabad, attól boldogabb vagy?
Ha a jogi szakasz a Linux számára kedvezőtlen véget ér, akkor sokat érsz vele, mint felhasználó...
Sztm sokkal fontosabb, hogy mit tenne (védelem a felhasználónak), mint hogy mit mond (a linux szabad).

Csalódnom kellett a közösségben. Azt hittem, jobban utáljátok az Apple-t. Ezen még gyúrni kell kicsit skacok!

--
Kinek nem inge, ne vegye gatyára

Trey bátyó, az ég szerelmére, könyörgöm a checkbox-ért. :)

egyertelmu a szavazatom: microsoft. egyedul az ms eroltet ra az egesz vilagra egy halom szar termeket, amit mindenki szivesen elkerulne, aki ismer jobbat. Az Apple fanok legalabb elegedettek a termekeikkel. a Google-re meg az vesse az elso kovet, aki nem csak az ingyenes szogaltatasait hasznalja, mert nekem a google szolgaltatasai elvezeti faktorok 0 ftert, es amig a nyilt forrast igy tamogatjak, addig nekem csak jot tesznek, nem erdekel, kesobb hogy akarjak meghoditani a vilagot, meg hogy ez olzan mint nemetorszag 23-39ig, meg egyeb osszeeskuves elmeletek. majd felek ha felni kell, de a forditott listaban nekem a google lenne a +os.

"My grandma is safer on desktop Linux then your Grandpa on Windows 7, even if I give her the root password"

olyan miert nincs, hogy egyikkel sincs bajom, mert a linuxfanboiokkal ellentetben en technikai ervek mellett dontok egy termek mellett? :-(
szomoru, hogy valaki ugy vesz valamit, hogy "csakazertseveszemmertazazordogtolvalo", meg "fuj m$".

nem csak technikai érvek vannak, minél nagyobb egy cég annál inkább

nem kell önbeteljesítősdit játszani hogy itt márpedig csak morgolódók meg linuxfanboyok vannak, olyan lesz az oldal amilyenné teszik, főleg a szakmailag ottlévőbbek, szóval pont tőled nem vártam volna ezt a beszólást

hint: technikailag a saját almáját termékét áruló paraszt és a bankrabló is a nap végén 100kHUF-t tett le az asztalra..

(((csak egyetlen kiragadott szempont: miért kellene egy cégnek jótékonyságból adakoznia, hisz technikailag baromság, költhetné további kis cégek és szabadalmak felvásárlására)))

pedig sokan igy valasztanak swt. nem baj ha nem a legtobbet tudja, occo, kici, openszosz, a mienk!

olyan ez, mint a programozas. ha nekem azt mondana a munkaadom, hogy en a mai naptol c#hoz irok gui tesztert, mert epp ez lendit elore a cegen (es megfizetik;)), nem fogom azt mondani, hogy "fuj c#, nemszeretem, nemirokilyet, csinaljuk qtben!" (qttol jobban hanyok, btw, de a cegnel mar muszaj volt benne fejleszteni).

ideologiakkal ideig-oraig lehet dobalozni, aztan max ehenhal ez ember.

Akkor nem szavazol.

Ahhoz, hogy egy cég ne legyen szimpatikus, nem kell a termékeit használd. Elég ha akadályozza a technológia fejlődést inkompatibilitási problémákkal, szabadalmi vitákkal, egyéb troll viselkedéssel. Ilymódon is tud negatívan kihatni az iparra, nem feltétlenül kell legyen személyes kapcsolatod legyen velük.

Ha nem érdekel, akkor miért szólsz hozzá?

A „csak azért sem veszem meg és nem használom” hozzáállásnak igenis van helye.
A fogyasztó a pénzével is szavaz, ez elég nyilvánvaló. Ha pedig egy cég gazdasági/jogi lépéseit etikátlannak tartja (erőfölénnyel való visszaélés, FUD, szoftverszabadalmi perek, felrobbanó akkumulátorok ügyének elhallgattatása, stb.), akkor ugyan hagy döntse már el ő, hogy kit támogat és kit nem. Ha az Apple helyett a RedHat, a Novell, a Canonical vagy az Open Source Initiative :) végezne ugyanolyan aknamunkát, őket sem szeretném. Ennek nincs köze a Linuxhoz vagy RMS őrületéhez, de ahhoz sem, hogy milyen jól összerakott rendszer az OS X.

Felesleges ilyen hisztérikusan reagálni, ez csak egy szimpla szavazás egy blogon. Egyébként sem az a kérdés, hogy milyen érvek alapján döntesz egy termék mellett, egyáltalán nincs is szó termékekről. Egy nem szimpatikus cég termékét is választhatod technikai, gazdasági és egyéb megfontolásokból. Esetleg a szimpátia is beleszámíthat, főleg ha személyes kapcsolatot kell tartani a céggel, de tény, hogy nem a legfontosabb szempont.

hat azt hiszem hogy sajna ide kell mondjak egy +1et

sokaig neztem gondolkodtam hogy akarok-e en itt szavazni? aztan termeszetesen nem szavaztam. szerintem minden ceg olyan uzletpolitikat folytat amilyen szeretne. engem az erdekel, hogy mit adnak ok nekem es mit varnak erte tolem. pl az oraclet azert nem szeretem mert nekem konkretan semmit nem tud nyujtani ami valojaban ubertutter lenne viszont tobb helyen latom, hogy olyan celokra amik opensource toolokkal is (postgres) megvalosithatoak kivaloan megis vasarolnak toluk mert rengeteget koltenek marketingre. ezert en minden projektem (tanacsadassal es fejlesztessel foglalkozom) amikor indokolt igyekszem kerulni a termekeit es lebeszelni az ugyfeleimet rola (_ha indokolt_).
a microsofttal az a bajom, hogy belenott a vilagba annyira, hogy nehany helyen amikor elmondom hogy lehet nelkule is csinalni valamit akkor neznek ram mint az edenyes. ez nem a microsoft hibaja hanem az embereke es allamoke akik ezt csinaltak belole.
az apple .. azzal hogy opensourcet arul penzert nem ertek egyet. felhasznal opensource projekteket es ad hozza olyat amit eddig senki es egy hasznalhato egessze gyurja azt. a baj vele az, hogy egy fele keppen lehet hasznalni (jo minimalisan kofiguralhato a viselkedese). ha neked az nem all kezre meg vagy love vele. nekem pl kezreall jobban mint barmi es _ezert_ macbookom van OSXel nem azert mert szep vagy mert steve jobs vagy mert marketing vagy mert magic mouse, hanem mert nekem ez a megfelelo. (az urhajosok azert mennek urhajoval az urbe mert az arra a celra valo)
SAP alapvetoen magaval az SAPvel nincs gondom nagyon .. itt is az inkabb a baj, hogy az emberek nem tudjak, hogy mikor van es mikor nincs szukseguk a termekeire es az SAP kozulenscegek pedig nem arra mennek, hogy ezt elmondjak hanem hogy te vegyel sap-t mert az mindenre jo. csak a bevezetese 45x annyiba kerul mint amennyi penzed van es nem lesz vegul teljesen megfelelo a celodra de vegyel mert az mindenre jo. ez szinten nem az SAP hibaja.
.. google .. gondolhatod azt, hogy tenyleg megfigyel es nyilvantart mindent amit csak lehet rolad de szerintem csak azt tudja nyilvantartani amit odaadsz neki. fent hozzaszolt valaki. amig a szemelyes kenyelmedet szolgalja es nem uzleti titkok tarolasara hasznalod addig rendben van minden. ezt godnolom en is. es amugy ingyen ilyen minosegu szolgahltatast nyujtani amit o tud ennyire integraltan .. javaslom ha valaki utanukcsinalta akkor szoljon es _utana_ megnevezhet 3-4 pontot amiert utalja a googlet.
IBM.. veluk szoftverszinten nincs bajom mert nem hasznalom egyik termekuket sem. a hardver supportjuk szar mert kevesen vannak es nem eleg kepzettek. de ez megint helyi gond es nem vagy nem csak az IBM hibaja.

a maradekkal semmilyen kapcsolatom ezert velemnyem sincs roluk.

igazabol azt sajnalom, hogy nincs egy olyan nagyceg aki valoban abbol el, hogy az embereket megtanitja arra, hogy azt valaszd ami neked es a celjaidnak megfelelo. ez csak pici kozulenscegek probaljak meg akik mogott nem all egy nagy szoftver | szolgaltatas ceg akinek a megoldasait kell nyomni.

ezt egy picit nehez lett volna egy gombnyomasban osszefoglalni.
Z~

Lehet, hogy árnyaltabb képet adna, ha mondjuk 1-től 10-ig kén értékelni hogy mennyire nem szimpi / szimpi.

Nekem ez lenne a listám (elöl a leginkább nem szimpi):
1. Mikroszoft
2. Apple / SAP
3. Oracle
...
IBM
... a többiről meg nem tudok nyilatkozni

Bár az Oracle most javíthat a helyezésén, ha szopatja meg totál a JAVA/OOo/MySQL/VirtualBOX/OpenSolaris stb. közösséget.
Egyébként elsősorban ordenáré árpolitikájuk miatt vagyok pipa rájuk.
---------------------------------------------------
Talisker Single Malt Scotch Whisky aged 10 years :)

Azért az nem túl happy, hogy az IAS-os konglomerátumból 2db cuccost használva egy fél szerverfarmot kell felrakni, plusz licensz hegyet vásárolni, mert ami tényleg kéne, azt nem lehet magában.

Alapvetően nem az adatbázis licenszelésükkel van bajom.
---------------------------------------------------
Talisker Single Malt Scotch Whisky aged 10 years :)

Meg hát én még csak live-nék with it, de az ügyfeleknek elég nahéz elmagyarázni, hogy miért is jó nekik egy mamut, ami elhúz egy fogpiszkálót tutiolcsón.
---------------------------------------------------
Talisker Single Malt Scotch Whisky aged 10 years :)

Már fentebb sem értettem, hogy mi baja a szövegértelmeződnek? Az volt a kérdés, hogy melyik a legkevésbé szimpatikus. Ebbe például beletartozik az is, ha én úgy érzem, hogy túlárazzák a dolgaikat. Nem kell a hülye szöveggel jönni, nézd meg mi a kérdés, és válaszolj arra, és ne köss bele abba, aki így tett.

Mellesleg Google. Go, Buzz és Google Updater.
----
Hülye pelikán

Kissé a lényeg rossz csak ... bocs:
"Bár az Oracle most javíthat a helyezésén, ha "NEM" szopatja meg totál a JAVA/OOo/MySQL/VirtualBOX/OpenSolaris stb. közösséget.
Egyébként elsősorban ordenáré árpolitikájuk miatt vagyok pipa rájuk."

---------------------------------------------------
Talisker Single Malt Scotch Whisky aged 10 years :)

Miert nincs multi-select? Ennel a szavazasnal kene.

Reszemrol MS & Apple duo, mint patent trollok es marketinges/sales-es fellegvarak; Oracle, SAP, Accenture mint financial nyakkendos okadekok (+marketinges/sales-es fellegvarak :) jonnek szamitasba.

Azert bejeloltem az apple-t, mint fogonoszt.

SCO nincs?

Accenture szoftver óriás? Milyen szoftverei vannak?
CSC nevűről meg Softbankról még sosem hallottam.

G

Az Apple-t nyomtam. A MS-sel egyre... khmm... baratibb a viszonyom, illetve sose voltam nagy ellensege, csak voltak, amik boktek a csoromet es bokik a mai napig. Apple oldalon viszont azt latom, hogy hatalmas visszalepesek vannak, ugy hardver mint szoftverfronton. Az iPhone raadasul egy agyonhypelt divatsz.. ize... divatmobil.
--


()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

Mindegyiket el tudom kerülni a Google-t kivéve.

Hát, végül nehéz döntés volt, de az SAP-ra szavaztam, lehet hogy home user szinten nem ismertek, de enterprise szinten (SAJNOS) megkerülhetetlenek.

A vélemények egyesével:

IBM: semmi probléma velük. Sok kontribúció a linux kernelhez, a java világhoz (eclipse), cloudspace db (java db, derby lett belőle) nyílt forrásúvá tétele, stb.
Mondjuk a DB2 szar, de belefér.
Ez összességében eléggé pozitív.

Microsoft: A 90-es évek gonosza, de lássuk be: Win7 jó (desktop os-nek), bing jó. .NET jó, Visual Studio nagyon jó. Szóval annyira meg lett szorongatva az MS, hogy az utóbbi években tényleg normális cég lett. Mondjuk ehhez tényleg az kellett, hogy a 90-es években lehúzzák az EGÉSZ VILÁGOT egy windows és egy office árával.

Google: Don't be evil. Tény, hogy a világ összes adatán rajta ülnek, de ettől még nem gonoszok. Majd ha vissza is élnek vele (eddig nem tették), akkor gonoszok. Tök sok ingyenes szolgáltatás, ez hatalmas pozitívum. Egy két zsákutca (Buzz, Chrome OS) belefér. És ezek NEM technológiai zsákutcák, hanem sikertelen termékek (de nem szarok). Az Android +1 pont. Nehogymár, azért mert ők a legnagyobbak, még nem kell utálni.

Apple: A 2000-es évek microsoftja, LEHÚZÓS banda. Tényleg jó termékek, de technológiai szempontból sosem úttörök. Évek óta voltak mp3 lejátszók, mire jött az ipod. Évek óta voltak tabletek, mire jött az ipad. Tipikus későn érkező, aki minden fuknciót lebutít, hogy a hülyék tömege is tuda használni. De a UI tényleg innovatív, sőt zseniális, a marketing gépezet meg lehengerlő. (csak ne lenne ENNYIRE lehúzós cég. 0 db ingyenes szolgáltatás, 0 db opensource contribution)

Oracle: Vegyes. Mivel megvették a SUN-t, ezért bizakodva nézek a jövőbe. Amúgy igazi "felvásárló" mammut, a DB-n kívül van-e egyáltalán saját fejlesztésű termékük? App server nem az, identity management nem az, CRM sem az. Mindegy, jól kell felvásárolni.

Softbank :sose hallottam.

SAP AG: A főgonosz. Irgalmatlan pézekért adják a TÉNYLEG szar vállalatirányítási rendszerüket (a sales és a marketing tényleg zseniális....). Az SAP db egy elavult, kényelmetlen DB, az ABAP nyelv egy vicc. Na, ez a nagy talány, hogy ezzel a minőséggel hogyan tud az ORACLE-lel versenyezni (az SAP-hoz képest az ORACLE egy technológiai űrkorszak)

Accenture : tanácsadó cég, minimális köze van a szoftveriparhoz

Computer Sciences Corporation: ez meg ki

Yahoo: tök jó fejek, tényleg jó keresővel. Ne már, a Google után 2. helyezettnek lenni nem is olyan rossz. És megvették az indextools-t, +1 pont. És nem is húznak le minden szolgáltatásukkal

Nem ide tartozik, csak egy kapcsolható érdekesség:
Valahol azt olvastam, hogy egyetlen egy nagy nyugati multinacionális cég van, amelyik a világháború után a szocializmus idején is a mai napig folyamatosan, megtartotta magyarországi képviseletét. Ez pedig az IBM.
--
Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba és kész!

> Mondjuk ehhez tényleg az kellett, hogy a 90-es években lehúzzák az EGÉSZ VILÁGOT egy windows és egy office árával.

Ezek utan pedig a nyereseg egy komoly resze elindul Afrikaba. Sokan mondjak, hogy a Microsoft az egyik legnagyobb hack a vilagon: multinacionalis vallalatok szazai jotekonykodnak. :) Oke, hogy Gates != Microsoft, de azert gondolom ertitek.

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Egyértelműen az Apple a legéhesebb. Az telefon előfizetési díj >15%-át visizk el minden iPhone tulajdonostól.

Egyértelműen a Google gyűjti be a legtöbb adatot, és tolja a legtöbb reklámot a felhasználók pofájába.

Egyértelműen az Oracle és a SAP harapja a legnagyobbat project költségvetésekből.

Egyértelműen a MS adta el a legtöbb felesleges "nem ismert" / "nem használt" alkalmazást a mezei felhasználóknak.

Egyértelműen az IBM adja a legkevesebbet az elkért árért.

Egyértelmű hogy a Yahoo csak azért nem annyira pofátlan, mert jelentéktelen piaci részesedése van.

Jó szavazás.

IBM - legunszimpatikusabb, lévé egy cégről beszélünk akik annó a zsidók "iktatásához" használatos gépeket készítették és adták el a II. VH -ban

Oracle - szimpatikus pl. otn.oracle.com miatt.

Google - sokmindent nyújt, később isszuk majd meg a levét, gondolok itt a privacy -ra

Ennyi.

+1 Ugyanaz, mint a MÁV esete.

Nem hiszem hogy azok 100éves vezetők csücsülnek az IBM-nél, mint a II.vh alatt.

Tegyük fel, hogy katasztrófa lesz a földön, a környezetünk tökretétele miatt. Utána talpraállás, és a mai világból mindenki gonosz, sötét ember lesz az, aki nem volt valami zöld aktivista, csak azért mert próbált megélni?

Pe'z! Ko:ll! Ajve! >> /dev/naczivadasz.com ++

Hany gigabajtot mert az IBM anno?

ezt a posztot is csak az agy alol mertem begepelni (rettegrettegrettegretteg)

A MA'V-ot is be akarom perelni hacsonlo indokkal, ejjen kanatan!

DAFEM!!!negynegynegy444!!! es kellemes fososzurast mindenkinek!!!444!

http://nocirc.org/

annyi adatvédelmi probléma, mint a google esetén, senki másnál sincs, még a microsoftot is idejében pofánverték, hogy felejtse el azt, hogy majd ő összekaparja mindenkinek minden adatát. jön még hozzá a sikeres agymosás, miszerint ingyenesek a szolgáltatásai...

a másik nagy jelölt az ms, de azt legalább mostanában pofozzák minden oldalról, talán helyreteszik az agyát végre...

MS-re kattintottam, a gugli harmadik a szavazason

azthiszem lesz ez maskepp is. Mindenesetre a kerdes nem az volt, hogy mi volt 10 eve... es nem is az, hogy mi lesz 10 ev mulva ...

miért nem volt olyan pont, hogy "az összes"? ugyan az m$ meg a bitten apple között vacilláltam, de 2-3-at leszámítva legszívesebben mindet bejelöltem volna...

www.dreamgrave.com

Én egy szavazot adnék a Canonical-nak, ha lehetne rá szavazni

nekem az a bajom az ms-sel, hogy nem tisztességes piaci versenyben jutott el oda, ahova. és ezért van nagyon sokkal kevésbé negatív véleményem az apple-ról, mert messze vannak a monopóliumtól, csinálják, amit ők helyesnek hisznek és ez engem semmilyen szinten nem érint.

ms, apple programozói élhetnének szolgáltatásokból is, pl. az sap bevezetésekben sem az a nagy lovetta, hogy kifizetsz mondjuk (hasraütéssel, csak az arányok kedvéért) 5 milliót a szoftverért, a belefektetett programozói munkáért, hanem az, hogy kifizetsz még másik 495 misit azért, mert szakemberek gatyába rázzák a vállalatot, mielőtt esélyed lenne sap bevezetésre.

már egy sps bevezetéshez is elég rendesen bele kell nézni a cég működésébe ahhoz, hogy értelme legyen, ennek menedzsment oldalon megvan a hozadéka.

"ms, apple programozói élhetnének szolgáltatásokból"

Várjál megpróbálom elképzelni a gazdasági mechanizmust: Az ipar gyártson ingyen autókat, és a gyár éljen meg abból hogy hozzájuk viszed javíttatni a verdádat. Persze akkora döbtési szabadságot követelsz magadmak, hogy csak akkor visszed a gyárba javíttatni ha kedved hozzá. Ha úgy tartja kedved, akkor inkább Jóskához viszed javíttatni a verdát, mert hát mi jogon mondják azt meg neked hogy hova vidd? A gyártónak meg legyen bevétele mondjuk oktatásból, serviceből, marketingből stb.
Persze ha a gyárnak nem éri meg gyártani a verdákat, akkor is gyártsa mert egy idő után a szereleőknek nem lesz mit szerelni, és a kereskedők sem fogják frissíteni ingyenes autókínálatukat. Hoppá, de hát akkor nem is lesz kereskedő, hiszen neki nincs is miből megélni. Ingyen vesz, ingyen ad... De akkor honnan vegyük az ingyen verdát!? Meg hát az is kérdéses hogy ezt a modellt hogyan lehetne kiterjeszteni a nyersanyag előállítókra? Mert ugye a vasat, aluminiumot, benzint nem kell szervízeltetni...

Nem ingyen van, de a szoftverfejlesztés költsége legnagyobbrészt a karbantartási (szoftver életének nagyobbik részét kitevő) fázisban jelentkezik, és nem a konkrét fejlesztéskor. Ebben a fázisban pedig már nincs (nagy) bevétel, kivéve a szerződéses ügyfelek, az alkalomszerű nagyobb volumenű beszerzések, stb.

Mivel egy verzió eladott Windowsból nem lehet megélni hosszú távon, ezért kell-nemkell alapon pár évente muszáj új Windows releaseket gyártani. (most függetlenül attól hogy az xy Windowst szeretjük-e vagy sem). Ergo elég sok plusz problémát okoz az a hozzállás, hogy a hagyományos termelési modellt ráhúzzuk a szoftverre. Nem jut elég pénzt és idő a karbantartásra, és rohamtempóban kell a következő kiadásra koncentrálni, különben nem lesz pénz. Ezeket a problémákat pedig a fizető ügyfelek szívják meg.

A Windows termékcsaládból a major kiadások piacra dobásakor megnyílik a pénzcsap az Ms felé, eltart egy bizonyos ideig majd lelohad. A karbantartásra már nem marad elég pénz, mert azonnal a következő kiadásba kell pumpálni.
Ha már a fejlesztőknél (és nem magánál a szervezetnél) tartunk, említsük meg azt az aprócska tényt, hogy a kóder ugyanannyi pénzt kap 100 és 1000 eladott Windows mellett, és a "termelést" sem fokozza a több bevétel. Mivel a "termelési volumen" sem nő, nem vesznek fel több embert (stb), így a makrogazdasági hasznossága is megkérdőjeleződik.

Ez nem fizikai, hanem szellemi termék, jó lenne a XXI. században így hozzáállni.

Sokkal jobb lenne ha a Windows a Linux distrókhoz hasonló csomagkezeléssel, modulok/modulkészletek formájában állna rendelkezésre, és major kiadások + szerviz pakkok helyett valami rolling release szerű rendszerben működne, online repós csomagkezeléssel. Gondold el hogy valami minimális évi összegért előfizetsz egy advanced users/developers kategóriára, és kapnád a Windows -t hosszú távon. A fejlesztők folyamatos támogatása is megvan, a karbantartás és a fejlesztés is némileg logikusabb módon történhetne.

********************
"Aki nem backupol az tehetsegtelen :-)"
"...ha nem tévedek!" (Sam Hawkins)
http://holo-media.hu

Szerintem itt kifejezetten nem a programozóikról és a termékeikről van szó, hanem az ügyvédeikről és a marketingeseikről, illetve a vezetésükről. Persze lehet, hogy vannak, akiket nem érdekel, hogy tisztességtelen piaci módszereket használ a – ki tudja, talán kedvenc? – cégük, nem érdekli őket, hogy a hétköznapi emberekre is közvetett hatása van az ilyen lépéseknek (pl. az IE6 technológiájának és élethosszának esete a web technológiai változásával szemben, vagy hogy a kenyér árát a más ipari változások is befolyásolják), nem érdekli őket semmi.

Sosem találtam volna ki, hogy ki fog erre +1-et adni...:D
SZERINTEM...(és sajnálom, hogy ilyen naív és gyerekes véleményem van...)azért nem kell utálni egy céget mert ingyen ad valamit és a marketingből/supportból próbálja fedezni a kiadásait.
De tényleg elnézést, hogy megszólaltam, és nem ítélek el egy ilyen gonosz céget.

"Összességében számomra a legkevésbé szimpatikus szoftveróriás cég a(z)"

Ezek közé hogy került be a Yahoo? Mert még a Google-ra csak-csak rákényszeríthető a fenti jelző a Crome és az Android miatt, de még így is necces szogftveróriásnak nevezni, mert nem ez a fő profiljuk... Ezek inkább internet vállalkozók és reklámügynökségek egyben.

a google -nek vannak programozoi (rengeteg)
a programjait sokan (internetezok tobbsege) hasznaljak
a programjainak hasznalata lassan megkerulhetetlen (gmail, gdocs, adsense) nem sok kell, par ev.
Ez mar messze tobb, mint tartalomszolgaltatas.
nem latsz ki a fejedbol, nem csak az a program, amit letolthetsz es otthon standalone futtathaszt.

okos tojás!

:-)

talan nem volt teljesen helyenvalo a nem latsz ki a fejedbol formula hasznalata, mivel nem elhanyagolhato erzelmi felhangja van. Elnezest ezert.

"szoftver orias"
olyan szofverfejleszto ceg, ami orias. Ennel pontosabban: olyan szoftverfejleszto ceg, aminek a szoftverfejlesztesi profilja orias.

Lassuk az IBM-et. eleg jelentos a HW bevetele. Eleg jelentos a szolgaltatas bevetele (tobb, mint 50%) eleg jelentos a szofterbevetele. Az IBM az szolgaltato-orias, hardver-orias es szoftver-orias egyben. (volt regen egy ibm osszehasonlitas, ami megmutatta, hogy tobb termekuk van windowsra, mint a microsoftnak).

Lassuk a google-t. Eleg jelentos a szolgaltatas-bevetele (csak az van neki.) A szolgaltatas bevetelet a szoftverfejleszto bevetele hozza letre, ugy is tekintheto, hogy a sw-google adja a szoftvert a tartalom-google-nek. Az a velemenyem, hogy a google egyuttes szoftverfejlesztese (piaci erteke stb) meghaladja az MS egyuttes szoftverfejleszteset, akkor is, ha kozvetlenul csak a google a felhasznaloja a sw-google termeknek. Az android/chrome egyszeruen elhanyagolhato a googleplex mellett. Mindannyian felhasznaloi vagyunk a guglinak.

Lassuk az irasodat (teged): Mert még a Google-ra csak-csak rákényszeríthető a fenti jelző a Crome és az Android miatt, de még így is necces szogftveróriásnak nevezni, mert nem ez a fő profiljuk.
Nem tekinted a maps/kereso/gmail/gapps dolgokat google szoftvernek, aminek te vagy a felhasznaloja, mig a chrome-t (aminek te vagy a felhasznaloja) igen. A megkulonboztetest idejetmultnak tartom, feleslegesnek. erre probaltam utalni szerencsetlen modon a 'nem latsz ki a fejedbol' formulaval.

Az Apple kapott egyet a patent-trolling miatt. Illetve a fanboyok miatt, az a legrosszabb az Apple-ben. A legközelebbi zombit, aki azt mondja, hogy jobb nekem, ha nem is képes a telefonom multitaskelni pofán vágom (már ha kartávolságon belül van... :) ). Aki azt mondja, hogy normális dolog absztrakt koncepciókat szabadalmaztatni, azt is.

Halihó!

Az Accenture kicsit kilóg a sorból, mert szigorúan véve nem szoftvercég. Alapvetően tanácsadó cég, vannak ún. delivery center-eik ahol üzemeltetnek, de saját szoftverük nincs. Nem tudsz semmiféle Accenture szoftvert megvenni a piacon, mert ilyen nincs AFAIK. Ha valamit egy projekten le kell fejleszteni, azt külső kontraktorokkal végeztetik. Ha ez a lista összeállításánál ismert volt, akkor nem szóltam semmit.

Nem szavazom, csak firkálok, kicsit más szellemben: melyik szoftveróriás (vagy terméke) okozta eddig a legnagyobb gondokat - én most ez alapján "mérem" le a kínálatot:

Ezek alapján az SAP kapná a szavazatot. Itten délen ha jól tudom a gáz és áram szolgáltató is SAP-t használ. Lassan ötödjére megyek be asztalt verni az üsz.-ra, mert nem képesek megmondani, hogy mennyi is az annyi. Ez lehet a dolgozó hibája is, de a számlázási rendszertől is falra mászok (kijön az elszámóló számla -10000, de alatt ott van apróbetűsen, hogy van lejárt tartozás 3000 ft. Ezt csak úgy lehet rendezni, hogy befizetem a 3000-t... miért nem kaptam egy -7000-st. Ez a gáz... a villanynál meg 3 alkalommal mondtak 3 különböző egyenleget, mindig adtak csekket, azokat rendeztem, erre ma mikor neten bejelentettem a 0 fogyasztást, kidobta, hogy van 3000 forint hátralék még mindig.... honnan a ***** ****-ból... lehet, hogy tényleg van, de azt miért nem tudták azonnal megmondani (minden számlám más szerepelt hátralékként, sőt 13 forint eltérés is volt, a kapott számla és a gép között, mikor személyesen bent voltam, de azzal már nem foglalkoztam. De ez a 3000 kemény ökölfényezésre késztet! ). Tény, hogy trehány egyén után nyomozok, és éppen ezért eléggé paprikás vagyok a kérdésben, de ha egy rendszer (ami nem egy exceltábla) nem képes egy nyomorult EGYENLEGET adni, és nekem emiatt el kell ***** az időmet az ügyfélszolgálaton többször is, akkor az a cég sem szimpi, aki ezt a **** ráerőszakolja a világra. (Meséltek mendemondákat, hogy volt nagyker, ahol bevezetése után egy hónapig egy nyomorult számlát nem tudtak kiállítani. Ez persze nem 100%-san a rendszer hibája, de nem is sosemláttamgépet dolgozókról van szó...)

A fentiek alapján az MS nem kapna szavazatot, mert abból, hogy más rendszerét rendberakom jön rendesen a konyhára lé :). A saját MS cuccaimat meg sosem kellett még újratelepíteni. Normálisan kell használni és kész. A szabadalmi perektől meg egyéb nyalánkságoktól eddig semmit sem változott az életem.

Google: a keresőjét használom és csakis azt. Az, hogy mindenhol ott akar lenni, nem szimpi. De a keresője eddig nem okozott túl nagy gondot, igaz volt olyan, hogy a sok neten fellelhető baromság jól megvezetett, de ez valszeg az én hibám is, elég jól tudok nem megfelelő keresőkifejezéseket beírni :) ) Ja, a googletoolbar-tól viszont hányok :)

Yahoo: mint cég passz. A keresőjét használtam anno, amíg nem lett csicsahalmaz. Azóta annyit tudok, hogy létezik. (A toolbar dolog itt is él!)

Apple: kimaradt az életemből, egyelőre problémát sem okozott, az "ügyeiről" is csak innen a hupról tudok, így azok alapján esetleg kaphatna egyet, de az nem lenne őszinte.

A maradék meg még ennyire sem érdekes számomra.(Egyelőre)

Tehát a fentiek alapján mindenki gondoljon egy szavazatot oda, ahova akar :)

egy-két éve még rávágtam volna hogy microsoft.. mostanra viszont amit itt az apple csinál macos meg iphone terén elég volt hogy lelökje a microsoftot a legutáltabb helyről..

I hate myself, because I'm not open-source.

Ejj de szép Poisson-eloszlás lett (sorrendbe rakva őket). :D

A "győztesnek" küldjünk már egy levelet, hogy a HOVD 2009 kiegészítő szavazásán első helyezést ért el a "legköcsögebb szoftveróriás" kategóriában, így egy évig jogosult a HOVD-logó használatára (készíteni kellene egy spec logót, pl. a rendes HOVD + egy középső ujjat mutató kéz).

Az MS mostanában néha megpróbál humoros lenni, hátha kiraknák (negatív reklám is reklám). :)

Az MS kezd alkalmazkodni.
Csak egy gondolat.

Amit mostanában csinál, hogy néhány Linux-ot alkalmazó vállalattal megnemtámadási szerződést köt (vagy inkább védelmi pénzt szed), az piskóta. Nagyobb a médiahangja, mint a jelentősége. Ezek kisebb cégek, akiknek az ügyvédeit megeszik a Microsoft ügyvédei reggelire. Az egész csak arra megy ki hogy pénzt szedjenek fel. Adódott egy ilyen lehetőségük a dolgok folyton változó rendszerében, kihasználják.

Az igazi nagyvállalatok sosem fognak ilyenbe belemenni (IBM, HP, és főleg Google..). A Google mint a világ egyik legértékesebb vállalata, gyakorlatilag abszolút értelemben Linux-függő üzletmenetet folytat. Mi ehhez képest egy Novell, egy Tom-Tom? Nudli.

Szóval ez a dolog látszólag nem illik bele a "javul a gyerek" képbe. Azonban mégis, mivel nincs "olyan nagy" jelentősége.

********************
"Aki nem backupol az tehetsegtelen :-)"
"...ha nem tévedek!" (Sam Hawkins)
http://holo-media.hu

Volt egyszer egy weboldalam (2005-ben), különféle saját scripteket raktam ki rá ingyen. Aztán egy szép napon kiraktam rá google hirdetéseket. Jöttek a látogatók, néha néha kattintgattak a hirdetésre. Össze is jött a számlámon 3 havonta 100-200 dollár. Egy-egy letöltő látogató levelezett velem, hogy miként kell bekonfigurálni a flash gallériát, vagy hogyan kell beállítani a php valutaváltót stb. Szóval néhány alakalom után javasolta valaki, hogy rakjak ki egy paypal donate gombot a weboldalra, hogy aki akar támogatásért fizessen. Ment is a dolog, néha néha érkezett néhány dollár a paypalra. Azután eljött a nap, amikor ismét ki akartam fizettetni a google pénzt, ám de a Google visszautasította kifizetést. Ment a levél a supportnak hogy miért, amikor a hirdetéseik megjelentek, a látogatók kattintottak is, a hirdetők meg fizettek neki? Csak annyi volt a válasz, hogy ütközik a szabályzatukkal az adománygyüjtés. Egyszer kifizettek nekkem 100 dollárt, a következő 100-200-at már benyelték. Presze senkinek nem jutott eszébe írni nekem a nagy Google-tól, hogy szedjem le a hirdetéseket mert ütközik a szabályzatukkal. Hagyták a hirdetések megjelenítését, aztán meg nem fizettek.
Nekem a 100-200 dollár jelentős pénz volt akkoriban, nekik meg ugye ennél jóval több bejött. Másrészt talán a tizedét sem fizetik ki mint amit Ők beszedtek érte a hirdetőktől, de a végén még az alamizsnát sem fizették ki.
Azóta a weboldalam már rég nem él, a Google meg hatalmasra hízott.

Miért nem lehet többet választani :) igazából legalább 2-3-at lőnék.

A bloatware-ipar éllovasát, azaz az Adobet is hozzávehetnénk. Lehet, hogy kapna pár szavazatot.

Valaki tud linket mutatni vagy bármit mondani, hogy a Softbank miért került ide? Köszi.