Lángos

Barátnőmmel csináltunk lángost. Nagyon finom recept, nagy sikere volt. Nem nagy, rendes lángos méretűre szaggattuk, hanem kis tenyérnyiekre, kis nasi gyanánt. Szokásos fokhagyma + tejföl + sajt (+ bacon). Tegnap az egyfalatos szeletelt virsli és újhagyma a tésztába csavarva és kisütve volt a téma. Nagyon jó, csak kicsit talán kisebb lángon kellett volna sütni, belül nem sült át rendesen a tészta.

Holnapra hosszában félbevágott virsli és hagyma kombináción gondolkozunk, szintén tésztába csavarva, esetleg kis mustárral megtoldva belül. Kíváncsi vagyok milyen lesz.

Amúgy a lángostésztát megborsozni mennyire jó ötlet?

Hozzászólások

Megborsozni? Az étel olyan téma, hogy úgy eszed, ahogy ízlik. Van olyan, aki a lángost nutellával vagy gesztenyemasszával keni. Azt hiszem, hogy ezek mellett a borsozás belefér. :)

--
trey @ gépház

Abban egyetertek, hogy a kajakat ugy kell enni ahogy neked joesik, viszont nalam vannak alap etelek amikhez nem nyulok hozza, vagy ha igen mindig visszaterek az eredeti recepthez. Ilyen a langos is, mi masik recept alapjan a tesztat kefirrel keszitjuk de az mind1. So, fokhagyma, tejfol es sajton kivul nem izesitem. Ha borsos kajara vagyok akkor inkabb tocsni (lapcsanka, cicege, matutka, bere, macok, harula, siligo, gorhony) csinalok azt barhogy lehet izesiteni.

Virslit probaltunk mi is, de szinten nyers lett a belseje, ezutan vekony tesztaba burkoltuk de akkor meg emlekeztetett az ize egy peksutemenyre. Felkarikazott kolbasz meg egy jo otlet. De az alap langosnal nincs jobb.

greyow

Tegnap én is csináltam lángost, meg palacsintát is :)