OOo sablonnal "Új" dokumentum nyitás

 ( dezse | 2010. április 15., csütörtök - 20:01 )

Sziasztok!

OOo 2.4 alatt több sablont készítettünk a munkahelyemen, amelyekben különböző bonyolultságú makrók vannak párbeszédpanelekkel. Nagyon hasznos dolgok, például e-mail készítéshez, faxhoz stb. Ezek a sablonok szuperül működnek most is. OpenOffice.org 3.2 esetén azonban egy kis hiba történt.
Normál esetben a felhasználó (windows alatt) kétszer kattint a sablont jelképező ikonra, amely egy "Névtelen" üres dokumentumot nyit meg, majd azt követően elindul az integrált makró és megnyit egy kezdeti párbeszédpanelt. 3.2 alatt azonban nem ez történik! Nem egy új "Névtelen" dokumentum nyílik meg, hanem maga a sablon. Abban az esetben ha jobb egér gombbal kattintok az ikonra, akkor látom, hogy Nem az "Új", hanem a "Megnyitás" sor az elsődleges. Ha az "Új" sort választom, akkor minden megy mint a régebbi verziók alatt.
Összefoglalva az eddigi OOo-k használata során az "Új" dokumentum nyitása volt az elsődleges választási lehetőség, ezért a kettős kattintással egy új üres dokumentumot kapott a felhasználó, most pedig a sablon nyílik meg.
Hogyan tudom a 3.2 alatt alapértelmezetté vált "Megnyitás"-t átállítani "Új"-ra?
Sajnos nem bízhatom a felhasználóra a jobb egérgomb "Új" kiválasztását. Az 100%, hogy kétszer fog kattintani.
A Help-ben nem találtam erre utalást.

Ui: Az OpenOffice.hu fórumára is megírtam ezt a kérést, de egy picit jobban bízok a HUP-ban mert ezt sokkal többen és nagyobb gyakorisággal olvassák.
Bocsi!

:-)