mencoder + v4l nincs hang

 ( prygme | 2010. március 2., kedd - 16:00 )

ha a következő opciókkal digitalizálok, akkor nincs hang,
mencoder -tv driver=v4l:width=768:height=576:device=/dev/video1:input=2:saturation=72:hue=7:alsa:adevice=hw.0,0 tv:// -oac mp
3lame -lameopts vbr=3 -ovc lavc -lavcopts vcodec=mjpeg -o capture.avi

ha a v4l drivert lecseréle v4l2re akkor van,
mencoder -tv driver=v4l2:width=768:height=576:device=/dev/video1:input=2:saturation=72:hue=7:alsa:adevice=hw.0,0 tv:// -oac mp
3lame -lameopts vbr=3 -ovc lavc -lavcopts vcodec=mjpeg -o capture.avi

de így a framerate állandóan 20fps alatt van. még v4l mellett 25fps körül van, de akkor hang nincs.
hogyan lehet hangot felvenni v4l mellett? régi script és korábban nem volt baj vele. pulseaudiot már kilőttem a francba, de nem segített.
illetve mit lehet tenni, hogy v4l2 is 25fps framerateel vegye a képet. Core2 3Ghz a cpu 4Gb ram, ezért nem valószínű, hogy a computer erőforrásai kevesek lennének.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

-fps 25 -ofps 25
vagy
driver-be :fps=25:

de lehet hogy nalad nem muxik...

az nem segít v4l2 esetén. ilyen üzeneteket dob,
5.2s 96f ( 0%) 17.96fps Trem: 0min 0mb A-V:0.000 [7321:128]
video buffer full - dropping frame

bugos lenne a v4l2 driver?

buffersize=64 megoldotta a problémát.

mencoder -tv driver=v4l2:width=768:height=576:device=/dev/video1:input=2:saturation=72:hue=7:fps=25:buffersize=64:alsa:adevic
e=hw.0,0 tv:// -oac mp3lame -lameopts vbr=3 -ovc lavc -lavcopts vcodec=mjpeg -o capture.avi

már csak az a probléma, hogy hang minősége kívánnivalókat hagy maga után.
tvtimeal jó a hang, így sem a video sem a kábelek nem lehetnek hibásak. de a felvett videon "csőhang" van, mintha egy rossz magnókazetta lenne. nem használok hangtömörítést PCMbe megy a hang. 48000 és 24000 mintavételnél is ugyanez a helyzet.

jó, hogy szar a alaplapi hang, de ennyire?

forceaudio

ALSA AUX jol be van allitva (capture mod) megfelelo hangero stb stb...