gpg: heteves csontvaz a szekrenybol

 ( Celtic | 2010. február 3., szerda - 22:58 )

Debian SID a rendszerem nagyon regota. Amikor eszembe jut, frissitem (atlag kethetente)
Decemberben nem ment, kerestem az okat, nem jottem ra. El is felejtettem :) Ma megitn megprobaltam, apt meghalt, merthogy a gpg nem ismeri a "--primary-keyring" opciot. Leszedtem weben az apt csomagot, beleneztem, kiderult, hoyg az apt-key ash script es az akarja ezt. Jo, felrakok egy testing/stable/oldstable apt-ot (igy, visszafele), vagyis csak akartam, ez se jott be. Akkor leszedtem egy "gpg" es egy "gnupg" csomagot, vagyis midnegyikbol rogton mindharmat (sid-testing/stable/oldstable). Kibontottam, vmelyikben a ketto kozott ott a gpgp binaris. Futtatom, elfogadja a --primary-keyringet. Duhomben kezzel bemasolom az /usr/bin ala (ugyis lesz majd egy apt-get install --reinstall a gpg csomagokra), es ugyanugy nem megy. Na, akkor jott a megvilagosodas.
which gpg: /usr/local/bin/gpg (Nalam a path-ban elorebb van az /usr/local/bin, anno eleg sok csomag forrasbol ment fel, pl. mplayer)

ls -l /usr/local/bin/gp*

A datuma 2003. januar 28. Vagyis akkoriban felraktam forrasbol egy gpg-t es baromira elfelejtettem, azota azt hasznaltam mindenre...Szep, biztonsagos :)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

"Nagymama, mi az a szereto?" :-D
--

()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

Nem (csak) te vagy a hibas, hanem az akarmilyen script, ami nem deklaral PATH-t.

Hat azert, ha ugy nezem, ennyi belefer a programozotol "nem gondoltunk ra" temaban.

Inkabb a sajat fejem verem a falba, hoyg egy ilyen fontos biztonsagi csomagot, mint a gpg 2003 eleje ota nem frissitettem es nem jottem ra.

Meg ugy igazabol erdekessegkeppen irtam, hogy mikbe tud belefutni az ember :)

azért tanulságos :)